lokakuu 06, 2024, 08:21:35 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Eka podi

Aloittaja AndyLine, tammikuu 02, 2008, 22:07:49 ip

« edellinen - seuraava »

AndyLine

Pakko nyt hehkuttaa vaikka tänne palstalle- Nyt tulis siis syötyä ensimmäinen itse kasvatettu chili(tabasco). Puolisen vuotta siinä menikin kaikkine ongelmineen, joista suurimpana kasvatuksen aloituksen ajoitus.

Aikas tulistahan tuo oli ja huomattavasti pidempi polte kuin vaikka äskettäin ostamissani kaupan serranoissa. 20min sitten söin  ja vieläkin hiukka kihelmöi :P

Ei malttanut enää odottaa kypsymistä, vaan mussutin vihreenä raakileena. Kokoa oli n.2,5cm mikä kait on jo aika hyvä koko tabascolle.

Mitenkäs tuo maku/tulisuus muuttuu jahka rupeavat kypsymään punaisiksi?
Ilmeisesti makeutta tulee ainakin..?

Herra 47

Makua ja makeutta tulee tietysti lisää ja paljon (riippuu tietenkin lajikkeesta kuinka paljon) ja huomioitavaa on se että 1-4 ensimmäistä ovat lähes aina mietoja... Loput ovat sitten sitä itseään eli mukavan tulista... ;)

kertoo pari kertaa joitakin lajikkeita lähes tulettomaksi luullut
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "AndyLine"
Mitenkäs tuo maku/tulisuus muuttuu jahka rupeavat kypsymään punaisiksi?
Ilmeisesti makeutta tulee ainakin..?


Pääsääntöisesti tulisuus kasvaa kypsymisen myötä, mutta ei silti läheskään aina.

Makeutta ja makua tulee rutkasti. Itse, kun kasvattaa saa varsinaisia gourmet-chilejä, kun kerää ne vasta aivan kypsinä - sama juttu, kuin esim. tomaateissa: Maku ei kehity enää poimimisen jälkeen.

Joo, ja onhan tuossa aidosssa tabascossa PALJON enemmän poltetta, kuin siinä samaa nimeä kantavassa etikkapullossa :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

AirMan

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"huomioitavaa on se että 1-4 ensimmäistä ovat lähes aina mietoja... Loput ovat sitten sitä itseään eli mukavan tulista... ;)

Tuostako se johtuikin, että Cheyennen ensimmäiset, kesäauringossa kypsyneet hedelmät olivat kuin minikokoisia paprikoita, mutta syksymmällä hitaasti kypsyneet olivat jo niin tulisia (ja kitkeriä), ettei niitä viitsinyt sellaisenaan syödä.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Herra 47

Makeuden puuttuminen on todennäköisesti valon puutetta ja sitä että liian nopeasti värin muuttumisen jälkeen poimittu... Itse huomasin kun oma aji cristal kypsytti podit ja annoin niiden olla pari kolme viikkoa puskassa (oli vielä "vanhoja" jäljellä viimeisestä sadonkorjuusta) niin pitkään puskassa olleet oli makeita ja herkullisia verrattuna heti punaiseksi muuttuneena poimittuihin.

Ja tulisuus taas tosiaan nousee niihin "seuraaviin" ei ensimmäisiin podeihin
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)