tammikuu 09, 2025, 22:12:29 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanerot - Huh huh

Aloittaja Powerel, elokuu 12, 2004, 12:04:20 ip

« edellinen - seuraava »

Powerel

Mitäköhän lajiketta tarkemmin ovat Turtolan sitarista saatavat Ricon habanerot? Ovat punaisia, ja ostin paketin tuossa ja tein pitsaa. Pienistin puolikkaan haban yhteen pitsaan ja jo siitä tuli paikoitellen pirun tulista! Että ihmetyttää esim. nuo reseptit, joissa laitetaan monta habaa johonkin pieneen ruokamäärään... Itsellä tulisi kyllä äitiä ikävä jos noita niin paljon laittaisi...

Tepi

Kaupan haboissa on omien kokemusteni mukaan kauhean isoja eroja niin maussa-, laadussa kuin poltteen voimakkuudessakin.

Huonoimmillaan kaupan hapat maistuvat joltain kumin ja poltteen väkimaastolta...parhaimmillaan ovat aivan hyviä...Ugandalaiset joita saa Cittarista aina silloin tällöin ovat yleensä aivan laatu tavaraa.

Haboilla ruokaa maustaessa kannattaa huomiota kiinnittää myös siihen minkä kanssa niitä sekoittaa. Esim. viimeviikolla lykkäsin kasvispastan sekaan puolikkaan haban hetken mielijohteesta ja sain aikaan lähes syömäkelvotonta tavaraa. Mutta vastaava annostus "Vihreän curry-valkosipuli-paprika"-siian ja nuudeli wokin kanssa toimi suorastaan loistavasti.

Eli omasta mielestäni haban seuraksi ruokaan kannattaa aina laittaa jotain muutakin maultaan voimakasta. Jos mietoon ruokaan tökkää pelkästään haboja mausteeksi niin todennäköistä on, että ruuan syönti onkin sitten siinä...tietty jos ruuasta hakee pelkästään poltetta niin käyhän se noinkin.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Herpiili

Onpahan itsekin tullut "yliannostettua" ja useampaankin otteeseen, tosin itselläni jumalaton polte ja ruoka jota moni muu ei saisi alas lisää vain nautintoa  :)

theBro

Pitää ottaa taas esiin habapasteijat. Voitaikinan sisään jauhelihaa 400g, valkosipulia pari, koskenlaskijaa pkt ja pari hapsua. Ai että on hyvää. Vaikka muonaa ei tee paljoa, koskenlaskija ja taikina miedontavat poltetta kummasti. Itelle kun teen, laitan hapsua vielä reilummasti, mutta vieraille tuo 2 on ihan sopiva annostus.

Glottis

Habaneron tulisuudessa on sellainen vika (siis ainakin noiden kaupan habojen), että riittävässä tulisuudessa alkaa puskea esiin sellainen saippuainen, ikävä sivupiirre. Tätä samaa ei ole vastaani tullut muissa suht. tulisissa chileissä, ei ikinä esim. scotch bonnetissa. Siitä huolimatta silläkin saa ihan helposti aikaan tolkuttomat ring-of-firet koko ruokailuporukalle :mrgreen:
Feuer frei!

Fatalii

Heh... ettei kyseessä olisi haban ominaismaku.. :)

Itse kuvailisin sitä eksoottisen hedelmäiseksi... mutta toisaalta, kaupan habaneroihin tuo kuvailemasi "saippua" kyllä sopii ;)

Ja tuo kuulostaa juuri siltä ilmiöltä mikä on tuttu kaupan habaneroista.. maku ja polte on keskittynyt vain pieneen alueeseen koko marjasta, muuten ovat kooltaan todella suuria.
Kenties se näkyy että tarkoituksena on tuottaa nopeasti ja paljon.. ? :o
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Anonymous

Ihan amatööri chilistelijänä pakko sanoa että Ricon habaneron tuottivat aikamoisen pettymyksen. Ostin niitä eilen ja syön yhden paljaaltani. Kyllähän se aika paljoi poltteli, mutta ei niin paljon kuin olisin voinut kuvitella. Mutta kyllähän nuo ruokaan aika paljon tuo potkua lisää.

- Tinke