tammikuu 10, 2025, 11:53:47 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Juusto-sardellikeksit

Aloittaja hessi, tammikuu 19, 2008, 17:41:15 ip

« edellinen - seuraava »

hessi

Nappasin jostain sisustuslehdestä ohjeen ja kokeilin.
tuoretta chiliä laitoin huomattavasti enemmän kuin ohjeessa,
minun suussani vehnäjauhot maistuivat liiaksi, ja chili taas liian vähän!
piparit olivat seuraavana päivänä paremman makuisia :roll:


Juusto-sardellikeksit

2dl vehnäjauhoja
110g voita
120g parmesaanijuustoraastetta
6-8 anjovis- eli sardellifilettä
½ maustemittaa cayennepippuria (tai jotain omaa sekoitusta)
1/3 hienonnettu chilipalko
1 dl kivettömiä oliiveja viipaloituna

Sekoita kaikki aineet, paitsi oliivit, taikinaksi monitoimikoneessa.
Sekoita joukkoon viipaloidut oliivit. Pyöritä taikina makkaran muotoon, halkaisijaltaan noin kolme senttiä.
Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Leikkaa puolen sentin paksuisia viipaleita ja paista uunissa 200 astetta noin kahdekan minuuttia tai kunnes ne saavat väriä.
taikinaa voi säilyttää muutamia päiviä jäääkaapissa ja paistella pikkuleipiä aina tarpeen mukaan.

Viinisuosituksena on samppanja tai kuiva kuohuviini

jaa tämäntakia ne eivät maistuneet, söin niitä kuivan valkkarin kanssa! :wink:

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Sardellit ovat herkkua, jota täältä Suomesta saa valitettavan harvoin.

Sardelli Engraulis encrasicolus sotketaan usein anjovikseen, vaikka kyseessä on täysin eri kala ja ennen kaikkea täysin eri makuinen!

Sardelli on englanniksi "anchovy". Täkäläinen anjovis taas on maustettua kilohailia Sprattus sprattus, jonka maun alkuperä on itselleni vielä mysteeri - värinä on santelipuujauhetta ja makua tulee luultavasti haimasta, kuten matjes-silleissäkin.

Sardellilla on voimakas ominaismaku, josta toiset pitävät, mutta useimmat eivät! Kohtuudella käytettynä ja varsinkin mausteena se antaa kuitenkin moneen ruokaan lisäulottuvuutta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sardelli

http://fi.wikipedia.org/wiki/Anjovis

Käännetyissä resepteissä on lähes pääsääntöisesti sotkettu sardelli anjovikseksi! Jopa tunnetut kokit ovat TV:ssä möhlänneet tässä.

Esimerkiksi Caesar-salaatinkastikkeen ohjeissa on useissa anjovista, kun sen pitäisi tietenkin olla sardellia. Paitsi, että tässä on vielä sellainen pointti, että aitoon Caesar-kastikkeeseen ei tule sardellia, vaan pelkkää Worschestershire-kastiketta (jossa on sardellia). Sardellilla viritetty versio on alkuperäisen keksijän lentäjä veljen lisäys ja sen nimi on "lentäjän kastike". Asiakkaat kuitenkin kuulemma pitivät enemmän tästä jälkimmäisestä!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Piment Fort

No mikäs on se vallan ihanan suolainen (lähes tönkkösuolattu sardelli/anjovis tapainen kala, jota Ranskassa ja Saksassa saa ostaa pienissä purkeissa. On öljyssä ja tosi suolainen. Joskus kierrettynä kapriksen ympärille.

Ihana napostella sellaisenaan suolan nälkään.  :D

Suomestakin saa ainakin Stockmannilta.

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Piment Fort"No mikäs on se vallan ihanan suolainen (lähes tönkkösuolattu sardelli/anjovis tapainen kala, jota Ranskassa ja Saksassa saa ostaa pienissä purkeissa. On öljyssä ja tosi suolainen. Joskus kierrettynä kapriksen ympärille.

Ihana napostella sellaisenaan suolan nälkään.  :D

Suomestakin saa ainakin Stockmannilta.


Eiköhän se sardelli ole! Sitä säilötään sekä öljyyn, että suolaan ja öljyyn säilötytkin ovat suolaisia.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry