tammikuu 09, 2025, 23:29:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Volitansin palsta: Kuvapäivitys

Aloittaja Volitans, helmikuu 02, 2008, 16:44:00 ip

« edellinen - seuraava »

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "harvester"Tuolla Lahden uudessa isossa etolassa on pitänyt käydä jo monasti, mutta yleensä se on ollut kiinni jo silloin kun siihen pihaan on eksynyt.


Ostin muuten nuo kaikki läpivientitiivisteet - niitä ei kuulemma ole sinne tulossa edes lisää. Parempi ratkaisu olisi pätkä putkea, johon letku sopii ja putki kiinni PG-läpiviennillä samalla tavalla, kuin ylivuotokin.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Nuppuja pukkaa, nypin noin 20 pois - yksi Espanola oli ennättänyt tehdä salaa ihan kukankin. Fresnoa, tabascoa, cayannea...

Rocopicacin meinaa kukkia:

jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Lannoitusta lisätty kolmisen päivää sitten, nyt 0,86 mS ja kasvu on silminnähtävää:



Ja sitten yleiskuva ebbi1:stä:



Näköjään myös Rain Forestkin on siirtynyt kukkimismoodiin :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Aji Habanerot näemmä haluaisivat myös kukkia, samoin PI441551.

Tomaatit saivat väistyä chilen tieltä :) Kukkivia "taimia", joilla pituutta jo parhaimmillaan metrin - ei mahdu chilien joukkoon tällä kertaa. Vois laittaa vielä uudet tomaatit, niin sais ne sitten kesemmällä ulos. On ne silti vaan niin hyviä, kun voi aivan kypsinä poimia - kaupasta ei sellaisia saa - kesälläkään.

Ja taas piti tehdä pizza:



Savuryynimakkaraa, pekonia, salottia, habanerotomaattikastiketta,  Mozzarellaa ja Finlandia-juustoa. Toimii :)

Ryynäri on muuten aliarvostettu suomalainen herkku. Vähärasvaistakin vielä ja erinomaisen hyvää. Kivikylän versio on maistamistani ehdottomasti paras.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"... Kukkivia "taimia", joilla pituutta jo parhaimmillaan metrin - ei mahdu chilien joukkoon tällä kertaa. Vois laittaa vielä uudet tomaatit, niin sais ne sitten kesemmällä ulos.

Kyllä tomaatteja voi saksia raskaastikin. Ei niitä pituuden takia kannata pois heittää. Latvasta saa myös helposti pistokkaan. Ne juurtuvat muutamassa päivässä.

jarzzo85

vähän toi sun pizza o hyvän näköinen, toimiiko toi ryynäri muka pizzassa? :o

Filago

Pizza kaipaa vähän vihreetä kanssa.. kevätsipuli saattais toimia salotin kaverina ok... vai tulisko liian terveellistä ;).

Filago, joka kokkasi juuri ensimmäisen kypsyneen Aji Cristal palon.. n. puolet maisteltiin tuoreena, loput hukkasin kasvislisäkkeeseen ( siitä se kevätsipuli mieleen tulikin...) On se hyvää ja raikasta.. siemenet meni visusti talteen.
#163

Xbow

Lailla pitäisi kieltää tuommoset kuvat :lol: Pirullisia kun tulee nälkä, vaikka vast'ikään on syönyt.

Varsin hyviä murkinakuvia ja silitkin ovat terveen ja kasvavaisen oloisia. Mahtaa tulla melkonen viidakko, kun alkukesä koittaa :)

Savuryynimakkara, tuntuupi että se toimisi sopivan pizzan kanssa tosi hyvin.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Filago"Pizza kaipaa vähän vihreetä kanssa.. kevätsipuli saattais toimia salotin kaverina ok... vai tulisko liian terveellistä ;).


Vihreää? vihreä liha on pilaantunutta! Ei lihaiseen pizzaan mitään huonoja raaka-aineita laiteta!

Voishan siihen timjaminoksan päälle laittaa :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "jarzzo85"vähän toi sun pizza o hyvän näköinen, toimiiko toi ryynäri muka pizzassa? :o


Toimiiko chili pizassa? Entä toimiiko savunmaku pizzassa ja chilissä? Toimii meinaan todella hyvin! Kunhan leikkaa ryynärin ohuiksi, max 3 mm:n siivuiksi.

Pekoni on siksi, että se ei tarvitse selityksiä.

Kaupassa tuli mieleen tehdä pizzaa, kun jääkaapissa oli mozzarellaa ja valmista taikinaakin.

Ryynimakkara on muuten suomalaista perinneruokaa, josta voi olla ylpeä. Pitäs varmaan siihen makkarantekovälineistöön investoida, niin voisi kehittää chiliryynärin :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Päivän pizza:



naudan ulkofilettä, munakoisoa, kirsikkatomaatteja, habenerotomaattikastiketta - mozzarellaa ja gruyereä.

Tuo yhdistelmä TOIMII! On vaan harmittavan isotöinen.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Pitäs varmaan siihen makkarantekovälineistöön investoida, niin voisi kehittää chiliryynärin :)


Yes! pistetääs makkaranteko talkoot pystyyn! mulla jo mylly valmiina, yks osa puuttuu, täytynee tilata se saksasta, kun kaverilta ei löytynyt!
ja eilen just ton yhden Herran kanssa asiaa suunniteltiin, sieltäkös idean varastit?
Ja italiassa pizzan päälle laitetaan rucola salaattia! antaa muuten pirtsakan ja raikkaan maun!
oletkos jo Jukan luona käynyt, hakemas "pönttöjä"?

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

walt

Järkyttävän hyvän näköinen pitsa. Söisin.

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "hessi"
Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Pitäs varmaan siihen makkarantekovälineistöön investoida, niin voisi kehittää chiliryynärin :)


Yes! pistetääs makkaranteko talkoot pystyyn! mulla jo mylly valmiina, yks osa puuttuu, täytynee tilata se saksasta, kun kaverilta ei löytynyt!
ja eilen just ton yhden Herran kanssa asiaa suunniteltiin, sieltäkös idean varastit?


Pistetään vaan! kyllä nuo makkaravälineet on ollut hankintalistalla jo ainakin 10 vuotta...

Lainaus käyttäjältä: "hessi"
Ja italiassa pizzan päälle laitetaan rucola salaattia! antaa muuten pirtsakan ja raikkaan maun!


Rucolaa juu ja siitä oikeastaan tuon idean sainkin, että laitan erikseen kypsennetyn lihan paistetun pizzan päälle - eihän niitä kaikkea täydy uuniin kerralla laittaa...

Tässäkin joutu ensin kypsentämään munakoison etukäteen - ei ennätä muuten kypsyä. Toi munakoiso on kyllä hyvää, siinä on kiva rakenne ja se tykkää imeä itseensä makuja. Olivat aiemmin aika kalliita - nyt sai alle 3 EUR/kg. Munakoisoa on kutsuttu myös köyhän miehen lihaksi sen rakenteen ja maun johdosta.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "walt"Järkyttävän hyvän näköinen pitsa. Söisin.


En yhtään epäile - Siksi panttasin kuvaa ja laiton sen nettiin vasta, kun pizza oli poistunut keskuudestamme :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

ziisus

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Päivän pizza:



naudan ulkofilettä, munakoisoa, kirsikkatomaatteja, habenerotomaattikastiketta - mozzarellaa ja gruyereä.

Tuo yhdistelmä TOIMII! On vaan harmittavan isotöinen.

Pistäs kuule pizza ohjees ruutuun! :wink:  Siis taikina ohje, mitä juustoa ja missä paistetaan. Helvetinhyvän näköistä "koti pizzaa". :evil:

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "ziisus"
Pistäs kuule pizza ohjees ruutuun! :wink:  Siis taikina ohje, mitä juustoa ja missä paistetaan. Helvetinhyvän näköistä "koti pizzaa". :evil:


Taikina:

1 dl kylmää vettä
nokare hiivaa
vajaa 1 tl hienoa merisuolaa
2 tl oliiviöljyä
hiivaleipäjauhoha

Alustetaan taikina ja siirretään jääkaapiin 2-5 päiväksi. Työtasolle karkeita vehnäjauhoja tai polentajauhoja ja muotoillaa pohja käsin - vaatii harjoittelua. Pizzan pohja noin 1-2 mm paksu ja reunat hieman pasummaksi, jotta täytteet pysyvät kasassa (=Napolilainen tyyli). Kannattaa tehdä kerralla useamman pizzan taikina.

Kastike:

Freesaa:

2 tl oliiviöljyä
1 rkl sipulia,
2 valkosipulinkynttä

Lisää:

0,75 dl paseerattua tomaattia
ripaus habanerojauhetta
1 rkl oreganoa
1 tl hunajaa
½ dl vettä

Keitetään kastiketta kasaan, kunnes paksuhkoa. Maustetaan:

mustapippuria
yrttisuolaa

Munakoisot:

Leikataan pituussunnassa 6 mm:n siivuiksi. Päälle merisuolaa. Annetaan "mehustua" noin tunti. Pyyhitään suola ja nesteet pois - tämä poistaa liiat vedet munakoisosta. Päälle oliiviöljyä ja paistetaan 220 C uunissa, kunnes kauniin ruskeita. Leikataan viipaleiksi.

Naudan file

Marmoroituneesta naudan ulkofileestä leikataan 1 cm:n pihvi. Annetaan olla huoneenlämmössä noin tunti ennen paistamista. Paistetaan kuumalla pannulla oliiviöljyssä mediumiksi. Valellaan chilivedellä lopuksi:

1 tl cayanne
ripaus habanerojauhetta
1 tl timjamia
3 tl merisuolaa
0,5 dl kuumaa vettä

Chilivesi jäähdyttää ja maustaa pihvin. Nostetaan pihvi folioon vetäytymään.

Pizzan paisto: Uuni täysteholle 300 C tai yli - 450 C olisi sopiva, mutta kotiuuneista ei tuollaisia tehoja saa. Pelti väärinpäin uuniin - pizzakivi olisi vielä parempi. Pizzapohja leipälapionpäälle tai vaikka leikkuulaudalle. Pohjalle karkeita jauhohja. Varmistetaan, että taikina ei tartu leipälapioon. Nostetaan lätty uuniin ja esipaistetaan, kunnes pinta alkaa kohoamaan. Nostetaan pizzapohja pois ja kasataan itse pizza:

Pohjalle 1½ rkl oliiviöljyä. Päälle ohuelti tomaattikastiketta.
1 mozzarella 6 mm:n siivuina
kourallinen gruyere raastetta - varo halpoja juustoja
munakoison palat päälle
kirsikkatomaattiviipaleita

Paistetaan 300 C uunissa, kunnes juusto kuplii ja reuna on saanut väriä.

Sivellään reunat veteen kastetulla sudilla. Leikataan filee ohuiksi suikaleiksi ja ripotellaan pizzan pinnalle.

Esipaistamalla ja suoraan kuuman pellin päällä pizzan pohjasta tulee rapea - kuten pitääkin, ei normi pullamössökotipizzaa. Öljy pohjan päällä eristää vetisemmät täytteet ja auttaa pohjan rapeuttamisessa + maistuu hyvälle.

Pizzan voi paistaa myös grillissä. Ensin pohja esipaistetaan, käännetään lätty ja täytetään - takaisin grilliin. Tulee erinomaisen makuista, jos vaan on laadukkaat hiilet.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

tuo jo joku on jo HIFIstely pizza.... Jo aikoo viikonloppuna tehdä pizzaa niin ajoituksen kanssa alkaa olla kiire ;)

Melkein tuon pystyy maistamaan.... Herkullisen oloinen... ;)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)