tammikuu 09, 2025, 12:00:05 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Timpan (timpp) chilit

Aloittaja timppa, maaliskuu 08, 2008, 13:32:39 ip

« edellinen - seuraava »

Torakka


timppa

Lainaus käyttäjältä: "Torakka"komee kuha mistä sait


Saimaaltahan se tuli. Lappeenrannan ja Taipalsaaren väliltä...
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Mape

Lainaus käyttäjältä: "timppa"
Lainaus käyttäjältä: "Torakka"komee kuha mistä sait


Saimaaltahan se tuli. Lappeenrannan ja Taipalsaaren väliltä...


uistelemallako?

Paljonkohan mahtoi olla painoa ja pituutta?
---

Lare78

Komia on Kuha, mutta huikean kokoisia on nuo sun mustikkaskin... Hehehee...
Jep, asiaton kommentti, jonossa etiäppäin... Sori, oli vaan pakko.
Krapulan parantaminen viinalla on yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä!

Noli Me Tangere

Kehutaan koiraa, mustikoita ja kuhaa... Heh. No mutta tuo bolivian rainbow on oikeesti hieno.

Torakka

tarteekin ens kesänä heitää buusteri trailerille ja suunata nokka sinne

timppa

lokakuu 20, 2008, 17:45:33 ip #26 Viimeisin muokkaus: helmikuu 08, 2009, 15:12:37 ip käyttäjältä timppa
Kasvit on tuotu sisälle vaihtelevalla menestyksellä. Jotkin pärjäävät ihan hyvin, jotkut huonommin. Ikkunoita kasveille saisi olla myös enemmän. Postasin tuonne toiselle palstalle kuvan harvinaisesta c. exilestä (Capsicum chacoënse) ja laitanpa kuvan tännekin.



Kasvihan poikkeaa monella tapaa muista chacoista. Sillä ei mm. ole "calyx hampaita" podin alla ja se on pensasmaisempi. Kasvattaa ohuita pitkiä oksia ja on muista chacoista poiketen hyvin tulinen. Myös maku on hyvin omalaatuinen.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

lokakuu 25, 2008, 19:42:52 ip #27 Viimeisin muokkaus: helmikuu 08, 2009, 15:10:55 ip käyttäjältä timppa
Tänään järjestin aikaa chilien kanssa puuhasteluun ja savustelin Caribbean Red Habaneroa sekä Locatoa:



Nämä lähtee nyt kuivaukseen ja sitten jauheeksi.

Tuli tehtyä muutamista chileistä bonsaita, kun muuten loppuu tila kesken. Näin kasveja on helpompi pitää talven yli. Tarkoitus siis oli enemmänkin saada kasvit vain pienen pakon sanelemana leikattua pienemmiksi, kuin edes yrittääkään taiteilla niistä näyttäviä boncheja...


Pimenta De Cheiro (c.chinense)



Naga Morich (c.chinense)



C04550 (c.chinense)



C04531 (c.chinense)



Aji Cachucha (c.chinense)




7 pod (c.chinense)
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

tammikuu 12, 2009, 21:23:47 ip #28 Viimeisin muokkaus: helmikuu 14, 2009, 14:55:21 ip käyttäjältä timppa
2009

Tänään laitoin toisen idätyssatsin kesälle 2009. Ensimmäiset laitoin itämään jo joulukuun puolella. Lajikkeina maukkaita baccatumeja, erikoisia villilajikkeita ja isoja pubescensseja.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

Fotopankki sitten muutti kaikkien kuvien osoitteet... seuraus: kaikki kuvat täältä hävinneet :( tuntuu vähän ikävältä alkaa uudelleen muokkaamaan joka viestiä ja etsimään uudet osoitteet kuville.

Asiaan.

Otin tänään pari uutta kuvaa uusista kasveista, jotka on laitettu itämään nyt alkavalle kaudelle ja ovat siis jo itäneet:


Yleiskuva "ala hyllyltä"


"ylähylly"



Biquimho alkoi jo kukkia 15 cm korkuisena maitopurkissa :) Kukkia on varmaan kymmenkunta
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

helmikuu 11, 2009, 20:51:53 ip #30 Viimeisin muokkaus: helmikuu 12, 2009, 00:42:37 ap käyttäjältä timppa
Aurinko paistoi jo aika kivasti ulkona. Chili-innostus kasvaa kun kevät tulee.

Sisältä ei hyviä ja mielenkiintoisia kuvia kuitenkaan näillä setupeilla saa... on sen verran ruman näköinen kasvatuspaikka pienille chileille. Teki mieli kuitenkin koota tähän mennessä kiinnostavimmat itäneet villichilit yhteen ja ottaa kuva:




Vasemmalta oikealle pienissä purkeissa: CAP 1487 (C.Praetermissum), CAP 501 (C.Chacoense), C.Lanceolatum, CGN 21502 (C.Eximium), PI 238061 (C.Baccatum var Baccatum, ei oikea villichili), CAP 502 (C.Sp. frute, ehkä). Muutamasta muusta villilajikkeesta (C.Praetermissum CAP 1141 & CAP 1144) pilkistää pieni juuren alku kivivillassa. Ovat kuitenkin ikäänkuin pysähtyneessä tilassa... toivottavasti kuitenkin itävät vielä kunnolla. Pelkään, että näistä on tullut "zombieta".
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

Talvehtinut Caribbean Red Habanero bonchi on ihan hyvissä voimissaan. Seuraavalle kesälle saa hyvän alun näillä ylivuotisilla chileillä. Sadon tuotanto alkaa aikaisemmin kun kasvilla on hyvä juuristo, jolla imeä ravinteita. Myös haarautuminen alkaa alempaa ja kasvi on tuuheampi ja tukevampi sekä jaksaa kantaa satoa paremmin.

Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Chilivaari

Hienossa kunnossa on Habanero. Tuolla tavalla minullakin näyttävät chinenset ja baccat parhaiten talvehtivan, lyhyeksi leikattuna, valossa ja lämpimässä.

timppa

helmikuu 14, 2009, 14:46:52 ip #33 Viimeisin muokkaus: helmikuu 14, 2009, 14:54:09 ip käyttäjältä timppa


Hedelmäasetelma :)

Keräsin tänään loput kypsät ja lähes kypsät podit viime kesän kasveista pois. Pubescenssien idätys kun jäi viime vuonna oikeastaan kevääseen, niin satovaihe alkoi näillä vasta aivan loppusyksystä ja talvella sato alkoi vasta kypsyä.



Canariot tekevät suuria keltaisia erittäin tulisia painavia podeja. Painoa näissä on sen verran paljon, että kasvit taipuu oksien kärjistä niin alas kunnes lattia tai ikkunalauta tulee vastaan.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

Luonto on ihmeitä täynnä. Pari kertaa olen idättänyt kolmisirkkalehtisen taimen. Tällaista ei ole vielä koskaan ennen tullut vastaan. Ei itselleni, eikä tietääkseni kenellekään muullekaan:



Kuvassa on goat's weedin juuri itänyt pikku itu. Erikoista ja suorastaan käsittämätöntä on se, että sirkkalehdet tulevat siemenestä väärinpäin ulos! Sirkkalehtien kärkien pitäisi tulla siemenestä viimeisenä ulos. Tässä ne on tulleet kuitenkin ulos heti ensimmäisenä juuren jälkeen. Eli kasvi on jotenkin ihmeellisesti kääntynyt siemenen sisällä siten, että sirkkalehtien kärjet ovat työntyneet ulos. Kuvassa kaksi vasemman puoleisinta kärkeä ovat siis sirkkalehtien päät. Varsi taipuu ihan normaalisti siemeneen, siemen näkyy oikealla.

Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

timppa

Nam nam. Canariot on muuten erittäin hyvän makuisia. Raakana, vihreinä niitä pystyy vaivatta syömään suunnilleen puoliväliin ilman häivähdystäkään poltteesta. Kuten muutkin pubet, näissäkin hedelmäliha on paksua ja runsas nesteistä. Maku on raakana raikas ja tutun hernemäinen, kuten monilla muillakin chileillä raakana. Näin talvella kun ei paljon muita tuoreita chilejä ole, tästä jopa vähän innostuu ja saa kesäfiiliksen. Polte alkaa puolivälin jälkeen ja raaoissakin poltetta on... sanoisinko runsaanlaisesti :) Kypsissä varsinainen maku on oikeastaan melko mieto ja neutraali. Polte on aikalailla jännästi epätasaisesti jakautunut. Aloitin ensimmäisen kypsän syömisen sivusta, läheltä kantaa, kun halusin tietää heti paljonko näissä on oikeasti potkua. Ihmettelin kun ei oikein tunnu poltetta. "Mikäs näissä on vikana" -ajattelin. Jatkoin maistelua kannasta kärkeenpäin, eli juuri väärinpäin, jos poltetta haluaa chileistä. Vähän lisää ja pam! Polte iski yht'äkkiä voimalla ja lujaa. Polte tuntuu näissä pitkään ja leviää koko suuhun ja huuliin. Polte on kuitenkin näissä pubeissa ihan erilaista kuin esim. habaneroissa ja itse koen näiden poltteen paljon miellyttävämpänä kuin chinenseiden. Chinenseistä tulee lähinnä itku, mutta näistä vääntyy suu hymyyn :)
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

wille

Totta. Rocotojen polte on siedettävämpi ja miellyttävämpi. Itselleni kaikkein paskamaisimman poltteen aiheuttaa Annuum. Terävä, viiltävä polte ja makukin jotain aivan muuta, kuin pubejen maku...  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Hombre

Mulla kävi taas toisella tavalla Canarion kanssa.
Nimittäin Fataliin polte on paljon miellyttävänpi.
Kun Canarion polte tuntui suorastaan murskaavalta ja tunkeutui kaikkialle.
Tuntui siltä ettei edes loppua näy, vaan polte jatkui ja jatkui.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

wille

Se on jännä juttu, miten eri ihmisille eri chilien poltteet ovat aivan erilaisia. Canariota en ole itse kertaakaan mussuttanut, mutta ainakin omat PI 585273:n hedelmät olivat mitä mainioimpia. Polte oli kova, mutta pysyi "hallinnassa" oikein hyvin. Chinensejen kanssa ensimmäinen ajatus kunnon haukkauksen jälkeen on "Mitä hel*ettiä nyt tuli tehtyä...?".  :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

dh

Nuo Canariot on kyllä todella hyviä. Varmaan tähän mennessä maistamistani parhaan makuisia ja käy melkeen mihin vaan ruokaan.  Vielä on muutama jälellä pakkasessa viime syksyn Pepper Kingin tilauksesta.. pitänee toistaa tilaus tänä syksynä, kun en pubeja laittanut itelle kasvamaan.

Polte sitten.. jos vahva chinesen poltto on kuin lekaisku päähän, niin rocotojen isku on kuin löisi pehmustetulla nuijalla.. tällin voimakkuus suunilleen sama mutta terävät reunat hiottu pois  :P. Tukalan olon kyllä saa rocotoistakin itselleen varmasti, ei siinä mitään.