tammikuu 10, 2025, 23:47:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili-katkarapucurry!!!

Aloittaja iImari, maaliskuu 09, 2008, 19:55:23 ip

« edellinen - seuraava »

iImari

Tässä äyriäisresepti vailla vertaa!
Maha tulee täyteen mutta tekis silti mieli jatkaa syömistä...
Ja mitenköhän monelle tulis...varmaan 3-4 ystävää syö samasta setistä ihan kivasti.

Tarpeet:

200g Katkarapuja
2 dl Kermaa
2 Sipulia
1 Paprika
Valkosipulia (maun mukaan)
Chiliä (tuoreena tai jauheena tai miten vaan kunhan sitä on riittävästi)
Currya
suolaa jos tuntuu tarpeelliselta
öljyä paistamiseen

Eli näin:

0.5. (Riisiä kiehumaan!!! Tai vaikka pottuja jos siltä tuntuu. Toimii molempien kans.)

1. Sipulit puoliks ja sitte puolikkaat siivuiks. (tulee sopivan mallisia :D) valkosipulit murskaksi ---> heitä kuumaan pannuun jossa tilkka öljyä.

2. Katkaravut sekaan.

3. Paprika silvottuna samaan läjään.

4. Chiliä päälle niin paljo ku kestät.

4.5 Paistappa näitä hetki ja sekottele lastalla tai kauhalla tms.
     Kukin tyylillään...

5. Kippaa kerma samaan settiin.

6. Nyt vielä Currya rutkasti. Maista. Heitä suolaa päälle jos katkoista ei irronnu mielestäs tarpeeksi.

7. Levy pois päältä ja anna olla pari minuuttia.


Hei! Riisit/perunat tai muut mitä nyt ikinä lisukkeeksi käytitkään on varmaan kypsiä...
Kippaa ne kulhoon tarjolle ja tulinen katkarapusetti toiseen!

Vinkki 1: Hyvä seura takaa suuren nautinnon.
Vinkki 2: Hyvä valkoviini tai vaihtoehtoisesti laadukas tumma olut nostaa nautinnon toiseen potenssiin... :wink:

Volitans

Kuulostaa hyvältä! Muutama huomio, joilla ruasta voi tulla mahdollisesti vieläkin parempaa:

Katkaravut sitkistyvät kuumennettaessa - tästä syytä ne on hyvä lisätä ruokaan mahdollisimman viimevaiheessa.

Sekä chili, että varsinkin curry irroittaa arominsa parhaiten, kun niitä freesaa ensin tilkassa öljyä. Tässä tulee tietenkin eteen sellainen seikka, että annostelu pitää tietää tai arvata etukäteen. Tulisuutta voi toki lisätä jälkeenkin päin, mutta sen poistaminen ei onnistu.

Kerman sijaan voisi kokeilla myös terveellisempää kookosmaitoa tai -kermaa.

Makua voisi varioida - kenties vielä hieman sitruunaruohoa, lime-mehua ja tuoretta inkivääriä.

Täytynee tehdä jotain tuollaista. Tuli nälkä!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Tapolan Tulikeppi

Huh. Eilen illalla tämän luettua selvisi mitä tänään on ruokana ja voin suositella lämpimästi. Erittäin hyvä sapuska. Tein hieman muunneltuna alkuperäisestä ja volitansin vinkkiä mukaillen.. Tuosta söi 2 suuri ruokaista (iso mies = iso nälkä) ja jäi hieman ylikin.

1)
thai riisiä 3dl kiehumaan

2)
öljyä
2rkl curry
2tl rawit chilisosetta
1 valkosipuli murskana
2tl inkivääriä
freesataan hieman ja sitten
2 pienehköä sipulia suikaleina
1 paprika ohuina suikaleina
1/2 sitruunan mehu
annetaan sipulin hieman kuullottua ja sitten
kookoskerma jonka annetaan muhia kunnes riisi on melkein valmista ja lisätään 400g katkarapui ja max 5minsaa enää kypsennystä. Syvään lautaseen riisit pohjalle kupin muotoon ja katkaraputaivas päälle.
# 1022

Yamada

Pitihän se minunkin päästä heti kokeilemaan :P

Muuten aineet ja valmistus iImarin ohjeen mukaisesti, paitti että katkaravut laitoin vasta lopussa sekä laitoin myös abauttia tl inkivääriä (tuoretta ei ikävä kyllä muistanut ostaa)
Kerman korvasin tölkillisellä kookosmaitoa.

Lisäksi tummaa riisiä, chilivalkosipuliöljyllä maustettua patonkia ja jäävuorisalaattia. Lautaselle vielä hiukan koristemauksi tuoretta chilihakkelusta.

Syntisen hyvää :P

Volitans

Tässä oma sävellykseni:



2 rkl oliiviöljyä
2 tl annuum-jauhetta thai tms.
1 rkl curryjauhe
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 dl kanalientä
1 limen mehu
1 rkl sitruunaruohotahnaa
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
2 tl soijakastike
2 tl juokseva hunaja
2 dl kookoskermaa
habajauhetta poltteen säätöön
puolisen kiloa katkarapuja

2 paprikaa kuutioina
1 rkl juoksevaa hunajaa
chiliä, jauhettua


Lisää curryjauhe ja chili kuumaan öljyyn ja lämmitä hetken. Lisää sipuli ja kuulota. Lisää valkosipuli ja kuulota vielä hetki. Lisää kanaliemi, limemehu, sitruunaruoho, inkivääri, soija, hunaja ja kookoskerma. Maista ja säädä maku kohdalleen. Hienosäädä tulisuus habajauheella. Paista paprikakuutioita pannulla kuumassa oliiviöljyssä napsakoiksi, lisää hieman hunajaa ja piristä chilillä. Sekoita puolet paprikakuutioista curryn joukkoon ja käytä loput koristeluun. Lisää jäiset katkaravut ja lämmitä, kunnes ravut ovat lämmenneet.

Tarjoa jasmiiniriisin kera.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry