kesäkuu 26, 2024, 08:07:48 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilipähkinät.

Aloittaja GynZi, maaliskuu 27, 2008, 18:31:04 ip

« edellinen - seuraava »

GynZi

Chilipähkinät

500g pähkinöitä (esim. maapähkinöitä, pähkinäsekoitus jne)
Munanvalkuainen
Chilijauhetta
Suolaa
(Muita mausteita)

Chilipähkinät ovat erinomainen naposteltava vaikka iltaa istuessa, eikä niiden tekeminen voisi paljoa helpompaa olla.
Pähkinät voi valmistaa kahdella tavalla, itse olen suosinut ensimmäistä:

1) Sekoita chilijauhetta ja suolaa oman makusi mukaan munanvalkuaisen kanssa syvässä kulhossa. Kaada pähkinät kulhoon, ja pyörittele niitä kunnes valkuais-mausteseos on tarttunut kaikkiin pähkinöihin. Levittele pähkinät leivinpaperilla päällystetylle pellille.

2) Sekoita chilijauhetta ja suolaa oman makusi mukaan keskenään. Kierittele pähkinät munanvalkuaisessa. Levitä pähkinät leivinpaperilla päällystetylle pellille, ja sirottele mausteet pähkinöiden päälle.

Laita pelti 150 asteiseen uuniin n. 25 minuutin ajaksi. Anna pähkinöiden jäähtyä hieman, ja irrota mahdolliset yhteenliimautuneet pähkinät toisistaan.

Tämmöisen tein, lisättäköön vielä, että tuohon mausteiden sekaan voi laittaa myös ripauksen sokeria, sekä tietysti muita mausteita ihan miten tykkää.
Artesaanirakastelija

timppa

Näitä joutuu kyllä kokeilemaan. Piti kokeilla jo aiemmin, mutta asia jäi. Paprikoita koitin tehdä samalla menetelmällä, tekemällä paprikoista ensin suikaleita ja sitten vastaavasti kuin nämä pähkinät. Oliko ne sitten hyviä, niin siitä en ole ihan varma, luulisin pähkinöiden olevan kyllä parempia ;)
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

GynZi

Kannattaa lisätä tuohon reseptiin vähän sokeria. Koostumuksesta tulee hieman rapeampi ja makeampi.
Artesaanirakastelija

chilifellow

Kiitos!

Eilen juuri mietin vastaavaa, ku estrellan chilipähkäily oli pettymys.  :cry:

- chilistellään -
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

gurgo

Hyviähän näistä tulee! Pitää viellä kehitellä joku hyvä mausteseos tuohon lisäksi. Tällä kertaa tuli vain laitettua Aji Benito & Dutch Haba jauheita, suolaa ja ripaus sokeria. Mitenköhän grillimauste menisi tuossa? Kertokaa ihmeessä millasia maustesekoituksia olette käyttäneet

Tapolan Tulikeppi

Grillimaustetta 90% ja 10% bih jolokia jauhetta + hyppysellinen sokeria on toiminut hienosti. Juuri hetki sitten uuniin menikin pellillinen kyseisiä pähkinöitä makuuntumaan. nam
# 1022

Sakari

Perhana, lähtee oitis testiin tulevana viikonloppuna!

Kaupan chilipähkinät ovat mainiota purtavaa, mutta väkisin tulee mieleen että entä jos olisivat oikeasti tulisia...

Hombre

Täytyy kyllä kokeilla tätä reseptiä vaikkapa savuchilillä, voisi olla herkkua... nimim. Chilipähkinöiden suurkuluttaja :lol:
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

kuje

Tein näistä ohjeista oman variaationi.

1 kpl munan valkuaisia
500 g pähkinöitä
1 tl PAIN 100% -chilikastiketta
1 tl grillimaustetta
1/2 tl sokeria

Paisto 150'C uunissa sen 25min.

Pistin juuri uuniin. Saas nähdä mitä tulee.
Valkuainen vaan vähän ihmetytti. Ennen olen tehnyt rypsiöljyyn tuon maustehässäkän.

kuje

Tais olla liikaa sokeria, sillä noista muodostui semmoinen chilipähkinälevy siihen leivinpaperille. ;D
Tulisuus on omaan makuun sopiva.

MasaT

Lainaus käyttäjältä: kuje - lokakuu 29, 2010, 20:51:15 ip
Tais olla liikaa sokeria, sillä noista muodostui semmoinen chilipähkinälevy siihen leivinpaperille. ;D
Tulisuus on omaan makuun sopiva.

Olisit lisännyt kermaa, niin olisi tullut toffeeta. ;)

Nikodeemus

Kun kerran muutkin, niin mäkin. Kert! Tosin, koska olen sekopää, laitoin SEKÄ munanvalkuaisen ETTÄ oliiviöljyä.
Buahhahhahahahahhhaahaahaaaaa!

Mutta juu

Munanvalkuainen
1rkl oliiviöljyä
1tl chilijauhetta (äeteen thaimaasta tuomaa, pistävän tulista, muttei kovin maukasta)
1tl grillimaustetta
1tl paprikajauhetta
1 ihan ujo hyppysellinen sokeria

150 astetta celsiusta uuniin ja tuollaiset 25min ajattelin paistella about.
Kohta nähdään, mitä tulee vai tuleeko mitään.

ps. Jätin suolan laittamatta, koska grillimausteissa on yleensä aikas reilustikin jo omasta takaa.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

Chili-Hixu

Lainaus käyttäjältä: Nikov - lokakuu 29, 2010, 22:16:25 ip
Munanvalkuainen
1rkl oliiviöljyä
1tl chilijauhetta (äeteen thaimaasta tuomaa, pistävän tulista, muttei kovin maukasta)
1tl grillimaustetta
1tl paprikajauhetta
1 ihan ujo hyppysellinen sokeria

150 astetta celsiusta uuniin ja tuollaiset 25min ajattelin paistella about.
Kohta nähdään, mitä tulee vai tuleeko mitään.

ps. Jätin suolan laittamatta, koska grillimausteissa on yleensä aikas reilustikin jo omasta takaa.

Jätit näköjään pähkinätkin laittamatta  ;)
Mutta vois kyllä tollasia kokeilla.  :P

Nikodeemus

Justiinsa tuli itsellenikin mieleen, että juu meni sinne vähäsen pähkinöitäkin. Tuollaiset 400g ehkäpä.
Hyviä tuli, mutta omaan makuun saisi laittaa enemmän mausteita.
Noissa kaupan chilipähkinöissähän on se leivitekuori, joka on aivan törkeän herkullinen.
Ensi kerralla teen litkun taikinan maissijauhosta ja lisään mausteet sinne.
Vielä on ratkaisematta, miten saan tuotteen pysymään palleroina levyn sijaan, mutta se on sen ajan murhe.

Kohti ääliötä, ja sen läpi! Vai miten se oli...
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

kuje

Nikov, tuliko sullekin tää levyongelma?
Ei se sitten sokerista voi johtua, kerran pistit ujon hyppysellisen. ;D
Olis myös luullu öljyn auttavan.  ???

Raportoi sitten miten taikinan kanssa käy.

MasaT

Lainaus käyttäjältä: MasaT - lokakuu 29, 2010, 21:16:15 ip
Lainaus käyttäjältä: kuje - lokakuu 29, 2010, 20:51:15 ip
Tais olla liikaa sokeria, sillä noista muodostui semmoinen chilipähkinälevy siihen leivinpaperille. ;D
Tulisuus on omaan makuun sopiva.

Olisit lisännyt kermaa, niin olisi tullut toffeeta. ;)

Niin, jos haluais toffeeta, pitäis varmaan olla jonkun verran enemmän sokuria.

Nikodeemus

lokakuu 29, 2010, 23:26:43 ip #16 Viimeisin muokkaus: lokakuu 29, 2010, 23:30:57 ip käyttäjältä Nikov
Lainaus käyttäjältä: kuje - lokakuu 29, 2010, 22:54:45 ip
Nikov, tuliko sullekin tää levyongelma?
Ei se sitten sokerista voi johtua, kerran pistit ujon hyppysellisen. ;D
Olis myös luullu öljyn auttavan.  ???

Raportoi sitten miten taikinan kanssa käy.


Kyllähän ihan puskussa olleet pähkinät olivat liimaantuneet keveästi toisiinsa.
Irtaantuivat hyvin, kun vähäsen kipossa ravisti.

Onko muuten mielipiteitä, miten nuo kannattaisi säilyttää? Eiköhän tuo erä tule huomisen aikana tuhottua,
mutta vastaisen varalle jos vaikka mökkireissulle tekee  evääksi isomman satsin.
Miten lie pilaantuvat mokomat?

Niijjuu, suottaapihan tuo olla valkuainenkin, joka liimoo pähkinät yhteen...
Itse vaan sekoittelin valkuaisöljymaustetahnan pähkinöihin ja välittömästi levitin pellille, elikkäs
minkäänlaiseen kuivumiseen en antanut mahdollisuuksia ressukoille.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

kuje

lokakuu 29, 2010, 23:51:27 ip #17 Viimeisin muokkaus: helmikuu 01, 2011, 21:16:29 ip käyttäjältä kuje
Jos maustehässäkän tekee öljyyn, eikä käytä sokeria, eivät pähkinät takerru.
Pitää seuraavaksi koittaa ilman valkuaista ja sokerilla.

pownedi

Tulipa tehtyä näitä. Puoli kiloa suolapähkinöitä, 14 kuivattua nagaa (suht pieniä) ja 2 kananmunan valkuaista. Tuli varsin sopivasti polttelevia ja maukkaita.

.tomppa.

Täytyy kyllä testata tätä!  Kiitos vinkistä!   varmasti maanantaina tulee koitettua,viimeistään ensi viikolla kun on muutto edessä.. saa napostella  8)

ja maustehässäkkästä sen verran että savustetulla nagalla lähden itsekkin liikkeelle