tammikuu 09, 2025, 21:39:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Apua tarvitseva

Aloittaja Siiri, huhtikuu 14, 2008, 00:15:21 ap

« edellinen - seuraava »

Siiri

Tervehdys,

Olen löytänyt aivan ihanan makuelämyksen, tuorejuustolla täytetyt pikkupaprikat, joita löytyy ainakin Stockkan herkkutiskista. Kyseessä on pieni punainen makea paprika ja olen useaan otteeseen yrittänyt tiskiltä tiedustella mitä mahtaa olla mutten ole saanut vastausta. Käännynkin nyt teidän puoleenne ja olisin ikionnellinen jos teistä joku sattuisi tietämään ko. lajikkeen ja saisiko mahdollisesti jostain näitä paprikoita tai edes siemeniä. Ovat nimittäin aivan taivaallisen hyviä mutta myös taivaallisen hintavia ( 37 eur/kg). Kyseessä siis makea lajike ei ollenkaan tulinen.

Epätoivoinen Siiri

Volitans

Tuolta voi etsiskellä chililajikkeita tulisuuden mukaan:

http://www.thechileman.org/results.php?page=1&chile=1&find=Any&heat=Sweet&origin=Any&genus=Any

Tuossa on valmis haku lähes/kokonaan tulettomista.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

DaemonSultan

Ainakin muutamilla herkkutiskeillä on myyty fetatäytteisiä pepperoneja, ja nimenomaan miedompia ja kookkaampia pepperoneja. Ihan tarkasta lajikkeesta mullakaan ei kyllä käsitystä ole.

Voisi toimia ihan hyvin, jos ostaisi isoja säilykepepperoneja, perkaisi ja tekisi fetajuustosta, mausteista ja öljystä tahnan, jonka pursottaa paprikan sisään. Sitten vain vaikkapa valkosipuli-chiliöljyyn marinoitumaan ja eikun syömään.

Volitans

Minkäs kokoinen tuo on?

Varmasti on monia lajikkeita, joista vastaavia herkkuja voi loihtia.

Pienuus on tässä kyllä hyve, sillä kypsennetäessä sisus ei ennätä sulaa ennen kuoren palamista.

Hedelmällistä makua saisi esim. Aji Dulce Amarillosta, jossa on habanerolle tyypillinen hedelmäinen maku, mutta ei lainkaan poltetta. Hedelmä on on kuitenkin chinenselle tyypillisesti ohutkuorinen.

Erinomaisimman makuisia chilejä ovat mielestäni rocotot. Kuulemma on joku tuletonkin rocoto olemassa! Niiden hedelmäliha on mehukasta ja paksua - lisäksi makua on.

Jos pientä poltetta kestää, niin valikoima suurenee hurjasti.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

DaemonSultan

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Pienuus on tässä kyllä hyve, sillä kypsennetäessä sisus ei ennätä sulaa ennen kuoren palamista.

Noita mistä itse puhuin ei kypsennetä millään tavoin, ellei marinointia lasketa. Saa noita purkitettuinakin, mutta hinta on edelleen aika suolainen - tavallinen purkillinen maksaa viidestä kymmeneen euroa.

Bermann_7

Ainakin täytetyt Ramirot ovat hyviä, makeita ja tulettomia... Ramiro on kuhtuullisen helppo tunnistaa; se on sellainen >15cm kokoinen "perus-chilin" muotoinen mötikkä. Ja näitä veijareitahan saa kaupasta HeVi-osastolta normipaprikan hinnalla, tarjolla on ainakin punaista ja keltaista. Omasta mielestäni parempia kuin normipaprikat, ainakin makeampia.
So it goes.
-KV

Jägermeister

Lidlistä saa kanssa tuorejuusto/feta täytteisiä chilejä. Sekä pepperoneja että sitten myös paria kolmea muuta lajia. Itse tykkään että nimenomaan ne pienet pyöreät punaiset ovat parhaat.

Hintakaan ei ole mikään kovin paha muiden kauppojen tarjontaan verrattuna.

Siiri

Hei!
Olen todella otettu että jostain vielä löytyy forum jossa keskustelevat fiksut ihmiset. En ole paljoa näitä keskustelu palstoja harrastanut ja nyt kun tarvitsin apua niin hyviä ja auttavaisia vastauksia sain.

Postilaatikkooni kolahtaa kohta mini paprikoiden sekä chilien siemeniä.. joten katsotaan miten aloittelevan kasvattajan käy : )

Laitan teille infoa jatkossa miten onnistuin.. sillä välin käykää hakemassa stockkan herkkutiskiltä maistiaiset cheese peppersweet tuotteesta...

Innostunut Siiri

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Siiri"Hei!
Olen todella otettu että jostain vielä löytyy forum jossa keskustelevat fiksut ihmiset. En ole paljoa näitä keskustelu palstoja harrastanut ja nyt kun tarvitsin apua niin hyviä ja auttavaisia vastauksia sain.

Postilaatikkooni kolahtaa kohta mini paprikoiden sekä chilien siemeniä.. joten katsotaan miten aloittelevan kasvattajan käy : )

Laitan teille infoa jatkossa miten onnistuin.. sillä välin käykää hakemassa stockkan herkkutiskiltä maistiaiset cheese peppersweet tuotteesta...

Innostunut Siiri


Mukavaa kuulla, että porukka viihtyy täällä! :-)  Mitä enemmän innostusta, sen hauskempaa - ja chilitapaamisissamme sitä vasta hauskaa onkin! Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan häärimään ja kokkaamaan noihin kokoontumisiimme! :-)

Onnea kasvatukseen!!

renlund

Siirin herkku Stockkan tiskiltä on ollut pitkään jo myös oma suosikkini, mutta sitä ei pitkään aikaan ole näkynyt esillä ainakaan Jumbon Stockkan tiskillä, joten tänään kun aloin sen perään kyselemään, niin herkkuapa olikin jemmassa 'tiskin alla', eli takavarastossa, josta sitä oitis noudettiinkin, jolloin pääsin näkemään tuotteen varsinaisen myyntipakkauksen ensimmäistä kertaa ja ainakin tuolla Jumbon Stockan herkussa se on itävaltalaisen Die Käsemacher putiikin(http://www.kaesemacher.at) Käse-Peppersweet 1300g purkissa(http://www.kaesemacher.at/shop/ArtikelDetail.asp?ANummer=121&LangID=1).
Valikoimassa näyttäisi olevan samaa herkkua myös useammissa erikokoisissa pienemmissäkin purkeissa, eipä vaan ole sattunut silmääni minkään kaupan hyllyllä. Sivuilta saa sen purkin kuvan vähän isommaksikin jos joku osaa silti niin pienestä kuvasta mitään sanoa, mikäli lajike ei ollut vielä selvillä. Juustomaakari puhuu sivuston tuoteselosteessa 'Milde Kirschpaprika':sta eli miedosta kirsikkapaprikasta, muttei tuo kuullosta kovin eksaktilta lajikenimeltä  :wink: