tammikuu 09, 2025, 22:22:59 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Janme

Tämän päivän Iltasanomissa oli makkaratesti, jossa oli mukana "chorizot" ja "chilimakkarat". Tuo Habanerokabanossi sai muistaakseni 88 pistettä, eli turhaan haukutte, hyvää tavaraa se on.  :wink:

Oli muuten joidenkin testaajien mieleen jopa liian kova chilin maku!
-Janme

JartsaP

Onpa kumma, kun meidän emäntäkään ei maistanut makkarassa chiliä, eikä hän todellakaan ole mikään karaistunut chilipää.


Mutta ehkä kyse ei olekaan chilin määrästä vaan tuotteen tasalaatuisuudesta, ehkä osa makkaroista onkin tosi tulisia ja osa ei ollenkaan. :?

Janme

Lainaus käyttäjältä: "JartsaP"Mutta ehkä kyse ei olekaan chilin määrästä vaan tuotteen tasalaatuisuudesta, ehkä osa makkaroista onkin tosi tulisia ja osa ei ollenkaan. :?


Eiköhän se samaa paskaa oo joka paketissa... Pakko silti ehkä ostaa paketillinen, että pääsee itekki haukkumaan kokemuksen syvällä rintaäänellä kyseistä tuotosta.
-Janme

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Janme"Tämän päivän Iltasanomissa oli makkaratesti, jossa oli mukana "chorizot" ja "chilimakkarat". Tuo Habanerokabanossi sai muistaakseni 88 pistettä, eli turhaan haukutte, hyvää tavaraa se on.  :wink:

Oli muuten joidenkin testaajien mieleen jopa liian kova chilin maku!


Siitä "liiasta" chilistä valittavat saavat kyllä suksia sinne, missä aurinko ei paista, sillä tarpeeksi kauan on kärvistelty sen porukan maun armoilla! On vallankumouksen aika - ystävät, chilibarrikadeille! ;)

Filago

Pitipä itsekin heittää uuniin paketillinen. Ja tuomio: ihan asiallista makkaraa, ja kyllä siinä chilin maun havaitsi, harmillisesti tosin ei chinensen hedelmäisyyttä, vaan ennemminkin cayennen perus"tulisuuden".

Sanoisin, että minun makuuni tulisuutta makkaraosassa oli ihan riittävästi, koska tykkään vaihtelusta.

Siksipä en esim. valita, että markkinoilta ei saa grillimakkaraa, jossa olisi tarpeeksi voimakas sinapinmaku, vaikka sinapinsiemeniä joihinkin laatuihin laitetaan, vaan itse lisään sinapin syömisvaiheessa.

Suhtaudun vähän samoin näihin chilimakkaroihin. Ne on pohja, johon sitten voi heitellä haluamaansa maustetta, oli se sitten jotain megavahvaa soosia tai mietoa ja maukasta, tai vaikkapa chilijauheella maustettua majoneesia.. tai.. tai..

Mutta kaipa minut nyt kieritellään tervassa ja höyhenissä, kun olen sitä mieltä, että on jo kulttuuriteko tehdä makkara, jonka muu maustaminen on ajateltu sopimaan chilin lisäämiseen, ja jossa on hiukkasen pohjalla sitä chiliäkin tasoittamassa maustamisen jälkeistä tulosta.

Filago, josta kuitenkin on omituista nimittää makkaraa habaneroksi, jos siinä ei ole habanerochiliä mauksi asti.. liekö heille hankittu makkaramestari Havannasta sekottamaan makkaramassapataa vai mistä nimitys, sitä ehkä emme saa koskaan tietää ;)
#163

Aji Inferno

Asiallinen kommentti. :) Ainahan itse voi tosiaan lisätä potkua. Ja kansallehan nuo on suunnattu, ei kapsaisiinia aamupalakseen syövälle chiliklubilaiselle... Mutta saisi tuo habakaba silti olla *pikkuisen* potkivampaa! ;)

Herra 47

minun mielestä makkaraa ei voi chilimakkaraksi ja varsinkaan habaneromakkaraksi kutsua jos siinä ei tulisuutta ole....  :evil:
Jos voi niin kaikkia jossa no edes hitunen cayenejauhetta käytetty (löytyy muuten yllättävän monesta ruuasta) voisi kutsua tuliseksi...
Siittähän tässä alunperin kyse oli... Tulisesta makkarasta... Ei niinkään siittä onko siinä chiliä... Jos mainostetaan jotakin tuliseksi niin siinä PITÄÄ OLLA chiliä sit myös niin Että se on todellakin tulista
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Kärsä Babar

Ihan kusetusta toi hookoon touhu. Kuluttaja joka ei siedä tulista ruokaa, ei osta makkaraa jossa lukee "reilusti tulista chiliä"
Tulisesta ruuasta pitävän mielestä tossa ei varmasti ole reilusti tulista chiliä. Eli kohderyhmänä voidaan pitää ihmisiä jotka haluavat tulista ruokaa.  Ja sekin vielä että tota mainostetaan habanerolla, miksi? Siinä ei ole habaneron makua eikä tulisuutta, miksi?
Töissä joku sanoi joskus että habanero on niin vahvaa että kun sen heittää keittiön läpi niin se maustaa ruuan tuliseksi.  
Joskus söin jonkun hookoon niitä jotain "tulisia" ruokia, siinä piti olla jalapeno dippiä, täytyy kyllä sanoa että en olisi tiennyt että kyseessä oli tulinen ruoka ellen olisi kattonut tuotteen pakettia jälkeenpäin.
Vatikaa vain kaikki rahojanne takaisin , niin hookoo saattaa joskus lopettaa tietoisen valehtelun.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

GynZi

Eipä muuten vastaa HK:n aspa maileihin..
Artesaanirakastelija

vesuri

Lainaus käyttäjältä: "GynZi"Eipä muuten vastaa HK:n aspa maileihin..
Ei kannata pitkästyä odotellessa vastausta HK:n aspalta. Firmassa erinäisiä vuosia työskennelleenä voin kertoa, ettei palautteisiin vastaaminen kuulu yhtiön toimintamalleihin. Palautteita tuli lueskeltua yövuoroissa varsin aktiivisesti intrassa. Kunkin palautteen yhteydessä näkyi myös siihen annettu vastaus. Linja näytti olevan, ettei mihinkään kyselyihin vastata. Käsittämättömän huonoa ja välinpitämätöntä toimintaa.

Haba-kaban habattomuus ja tulisuuden puute ihmetyttää sikäli, että tuotekehittelyosaston Tampereen pääjehu on kova tulinaama ja kasvatellut chilejä vuosikaudet. Makkarat tosin eivät tainneet hänen toimialaansa varsinaisesti kuulua, lähinnä maustetut paistit ja rasialihat.

Janne

Testattu, oikein hyvää makkaraa. Mutta tulisuudesta ei ole minkäänlaista häivähdystäkään, ei pienintäkään aavistusta. Habanerot ja chilimaininnat pois tuotteen paketista niin oikein mainio tuote.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Jamsteri

Yhdyn edellisiin puhujiin. Muuten kyllä hyvää makkaraa, mutta kun se reilu tulisuus ja habanero jäävät uupumaan...

Poppamies Tuliliemi

Lainaus käyttäjältä: "vesuri"
Lainaus käyttäjältä: "GynZi"Eipä muuten vastaa HK:n aspa maileihin..
Ei kannata pitkästyä odotellessa vastausta HK:n aspalta. Firmassa erinäisiä vuosia työskennelleenä voin kertoa, ettei palautteisiin vastaaminen kuulu yhtiön toimintamalleihin. Palautteita tuli lueskeltua yövuoroissa varsin aktiivisesti intrassa. Kunkin palautteen yhteydessä näkyi myös siihen annettu vastaus. Linja näytti olevan, ettei mihinkään kyselyihin vastata. Käsittämättömän huonoa ja välinpitämätöntä toimintaa.

Haba-kaban habattomuus ja tulisuuden puute ihmetyttää sikäli, että tuotekehittelyosaston Tampereen pääjehu on kova tulinaama ja kasvatellut chilejä vuosikaudet. Makkarat tosin eivät tainneet hänen toimialaansa varsinaisesti kuulua, lähinnä maustetut paistit ja rasialihat.


Jaahas, mielenkiintoinen politiikka heillä. Pitäisi vissiin ottaa piippu suupieleen ja suurennuslasi kouraan ja etsiä käsiinsä tiedot tuotekehityspuolen työntekijöistä ja esimiehistä ja osoittaa palautteet suoraan sinne. Eivät vissiinkään vastaa, vaan menis ainakin palaute vastuuhenkilöille asti eikä jäis vain intraan uteliaitten luettavaksi.

Olin aikeissa ostaa tuota makkaraa, vaan taidan näitä kommentteja luettuani jättää ylihintaisen pettymyksen edes tämän kerran kaupan hyllylle.
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Asiallinen kommentti. :) Ainahan itse voi tosiaan lisätä potkua. Ja kansallehan nuo on suunnattu, ei kapsaisiinia aamupalakseen syövälle chiliklubilaiselle...

No mä oon kyllä eri mieltä tästä linjauksesta että pitäisi "hyssytellä kaikille sopivaksi" ja ennemminkin kärsän ja neljäseiskan linjoilla. Sama kun kävelisin kauppaan ostamaan Ferraria ja siihen olisikin pultattu ahteriin Fiat Punton 1.4 litrainen pannu "ettei vaan lähtisi kokemattomalta peruskuskilta lapasesta". Jumankekka. Jos sillä suorituskyvyllä pullistellaan, niin sitä on paree silloin myös olla. Ja sen verran, ettei se ole joka kaverille, vaan niille jotka tietää mitä haluaa. Koska sitä Corolla-luokan budjettimakkaraa on sen neljäsataakolkytä erilaista mistä valita ihan vapaasti, jos tuliset suoritusarvot pelottaa.

Kun ihan oikeasti, sitä jalansijaa löytyisi sille tulisellekin makkaralle. Makkara missä ei ole habaneroa ei ansaitse nimeä habanero, ja makkara joka ei pysty kilpailemaan tulisuudellaan edes perussinappien kanssa, ei ansaitse sanoja "reilusti tulista". Se on simppelii. Habanerontapaista makeanhedelmäistä makua ei tosiaan pysty ko. kyrsästä maistamaan mitenkään, vaan jos oikein pinnistelee, niin ainoa chilinmaku mitä kielelle saa, on Cayennejauheen "tunkkainen" maku.

Ja mitä tohon mausteidenlisäilyyn tulee, niin kyllähän se on huomattavasti helpompaa ottaa se valmiiksi tuliseksi maustettu kyrsäpaketti mukaan vaikka kaverin mökille, kuin lähteä raahaamaan mukaan arsenaalia erilaisia chilisooseja... Sinappia nääs löytyy kuitenkin aina. ;)
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Aji Inferno

No, en minäkään pidä hyssyttelystä ja kompromisseista liikaa... Näkynee muista viesteistäni tällä areenalla. Olemme silti vasta luomassa uutta kulttuuria. Esim. työpaikallani on melkein 60 nuorta sälliä, joista lähes jokaisen kuvittelisi edes maistavan tosichiliä. Toisin on. Useimmat eivät koske kepilläkään mihinkään Jalapenoa vahvempaan. He katselevat kyllä viereltä kun joku rohkea pistää tositavaraa kitaansa, mutta eivät itse tee samaa. Heille chili on omituinen ja monelle epämieluisa juttu...

Siinä mielessä jokin Habanero-Kabanossi on heille se kokemusten "ääripää", vaikka meille se on tavallaan vasta kaiken "alkupiste". Emme me kiinnosta HK:ta. Emme tippaakaan. Vain "suuri kansa" kiinnostaa yrityksiä. Ja heitä ei meidän chili-intoilumme suuremmin kiinnosta. Heitä kiinnostaa se, ostaako Jamppa enemmän HK:n sinistä vai ei!

Mutta asiamme etenee. Jengi alkaa tykätä enemmän ja enemmän mausteisesta, tulisesta ruoasta. Ja sitä rataa sitä alkaa myös näkyä kaupoissa. Eli missio jatkuu! ;)

JiiPee

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"No, en minäkään pidä hyssyttelystä ja kompromisseista liikaa... Näkynee muista viesteistäni tällä areenalla. Olemme silti vasta luomassa uutta kulttuuria. Esim. työpaikallani on melkein 60 nuorta sälliä, joista lähes jokaisen kuvittelisi edes maistavan tosichiliä. Toisin on. Useimmat eivät koske kepilläkään mihinkään Jalapenoa vahvempaan. He katselevat kyllä viereltä kun joku rohkea pistää tositavaraa kitaansa, mutta eivät itse tee samaa. Heille chili on omituinen ja monelle epämieluisa juttu...


Tuntuu ainakin omassa lähi- ja tuttavapiirissä olevan vallalla se käsitys, ettei chiliä voi käyttää kun se peittää alleen ruoan oman maun. Olen yrittänyt tätä käsitystä kitkeä omalla maustamisella, jonka tarkoitus on tuoda sopivaa poltetta kuitenkaan ruoan omaa makua hukkaamatta (ainakaan kokonaan  :oops: ). Vanha suomalainen perinnehän on, että mausteeksi kuuluu suola ja lisäksi korkeintaan pippuria. Nykyisin ehkä jo hieman yrttejä, mutta ei pahemmin erityisempiä mausteita; tulisista nyt puhumattakaan.

Mutta eiköhän tuokin totta ole, että ihmiset alkavat siirtyä erikoisempiin mausteisiin ja sitä kautta osa varmasti lisää myös tuota kaivattua tulisuutta. Riittävän paljon ihmisiä tulisuuden puolesta, niin kyllä ne elintarviketehtailijatkin alkavat huomata markkinaraon.
There's no life without chiles.

#131

http://picasaweb.google.co.uk/jpsulonen/Chilit2008

kyris

Joku vuosi sitten kitisin työmaaruokalassa, että tämä tulinen jauhelihakastike ei kyllä ole edes kuullut mistään tulisesta mausteesta. Selitys oli, että ihmiset eivät pidä vahvasta ruuasta. Kun utelin miksi sitten nimi "tulinen jauhelihakastike"? Vastaus oli tyhjentävästi: Ihmiset haluavat kokeilla uusia makuja...

Eli uskaltaisin väittää, että jos tekisimme vaikka Rautatientorilla "sokkotestin", jossa pyydettäisiin asettamaan tulisuus järjestykseen "markkijoiden tulisimmat makkarat", mutta makkaroina olisi perus grilleriä, niin osa olisi liian vahvaa joillekin.

Jos paketissa lukee tulista, niin silloin sisältö on tulista. Piste. Ainakin useimmille.

Itse pidin tuosta Ferrari vertauksesta. Kerrankin toimiva autovertaus  :D

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "kyris"Joku vuosi sitten kitisin työmaaruokalassa, että tämä tulinen jauhelihakastike ei kyllä ole edes kuullut mistään tulisesta mausteesta. Selitys oli, että ihmiset eivät pidä vahvasta ruuasta. Kun utelin miksi sitten nimi "tulinen jauhelihakastike"? Vastaus oli tyhjentävästi: Ihmiset haluavat kokeilla uusia makuja...

Eli uskaltaisin väittää, että jos tekisimme vaikka Rautatientorilla "sokkotestin", jossa pyydettäisiin asettamaan tulisuus järjestykseen "markkijoiden tulisimmat makkarat", mutta makkaroina olisi perus grilleriä, niin osa olisi liian vahvaa joillekin.

Mielikuvien vaikutus on todella suuri. Onhan tota tutkittu. Esimerkiksi voit myydä hienossa ravintolassa takapihalta kerättyä pullotettua sadevettä 20 taalan hintaan. Kun asiakas kuulee tuotteen hinnan ja pienen tekaistun tarinan sen alkuperästä niin ah ja oh kun alkaa maistumaankin niitä tunturipurojen raikkauksia ja jumalallisia kivesaineita siinä vedessä vaikka se olisi todellisuudessa millaista poronkusta tahansa... Sama kura toisenlaiseen pulloon eri etiketillä, ja kas kummaa kun on taas aivan uniikki makuelämys maistajalla edessä.

Noi chili- ja maustepitoisuudet on sen verran pieniä noissa peruslersseissä, että helposti käy niin kun Matti Merviläinen tulee paikalle maistelemaan makkaroita, että läpi vähän pistävä muskotin, korianterinsiemenen tai jeeran huonosti tunnettava maku tulkitaankin helposti "tuliseksi" (joka on valitettavasti monelle suomalaiselle synonyymi mausteiselle), vaikkei tuotteessa olisi chiliä lainkaan. Oma faijani on todella hyvä koekaniini näissä asioissa, ja sekoittaa poikkeuksetta randomit "pistävät" mausteet chilin tulisuuteen, eikä sitten toisaalta välttämättä maista mitään mausteista tai tulista näissä "reilusti tulista chiliä" -makkaroissa.

Voisikin sanoa että ihmiset haluavat todellisuudessa kokea ennemminkin uusia mielikuviin pohjautuvia elämyksiä, ja sitten ne harvemmat niitä oikeasti uusia makuja. :wink:
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Jägermeister

Lainaus käyttäjältä: "kyris"Joku vuosi sitten kitisin työmaaruokalassa, että tämä tulinen jauhelihakastike ei kyllä ole edes kuullut mistään tulisesta mausteesta. Selitys oli, että ihmiset eivät pidä vahvasta ruuasta. Kun utelin miksi sitten nimi "tulinen jauhelihakastike"? Vastaus oli tyhjentävästi: Ihmiset haluavat kokeilla uusia makuja...



Samoja kokemuksia omaan itse, useammasta ruokalasta.

Aji Inferno

No, niinpä niin... mutta asia on niin, että jo monilla tavoin kiduttamani kollegani työpaikalla saavat pian uuden pelon aiheen ja kokemuksen. Nimittäin Blair's Red Savina jauhetta... Kyllä siinä nousee julma hallelujaa ja aito hiki monen naamalle! :D  Ja jengiä jää tämän armottoman "koulutuksen" jälkeen koko ajan enemmän koukkuun...

Eli mauttoman ruoan hirmuvalta murenee kyllä jonain päivänä! ;)

(okei, okei, voihan ruoka olla chilittäkin maukasta - mutta oli pakko sanoa! :)