tammikuu 09, 2025, 22:11:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Sauli Särkkä

HK:n Potkua tuli pari purnukkaa testattua jokunen aika sitten. Tuomio: pettymys. Kaiken huppuna olivat nämä palomiesmainokset -- ei tiennyt olisko pitänyt itkeä vaiko nauraa. Taisi siellä joku chilintapainen viivähtää kielellä, mutta mainos oli naurettavan yliampuva. Ei sillä mopollakaan ensimmäiseksi kuuhun lähdetä, vaan kyytsätään sitä naapurintyttöä ensin.

Myös habanossia tuli testattua paketin verran, enkä toista pakettia osta. Sinänsä makkarassa ei ollut mitään vikaa - ehkä jotenkin raskaanoloista hieman jauhoisemmasta makkarasta pitävälle - mutta se törkeä tapa, jolla aidosti tulisen ja hyvänmakuisen chililajikkeen nimeä käytetään tuotteen nimenä, suorastaan vituttaa. Saman firman valkosipulimakkara sentään maistuu valkosipulilta ja oli muutenkin tuotteena näpäkkä.

Jos halutaan sitä poltetta, niin sitä pitäisi saada nykypäivänä ihan peruskaupoista, eikä mistään intternjettikauppojen takahuoneista. Jopa K-kaupasta tai paikallisesta S-marketista voisi olettaa löytyvän jotain muuta kuin etikkaista tomaattikeittoa, jota normitabascoksikin välillä kutsutaan. Sillekin toki on paikkansa tietyntyyppisten ruokien maustamisessa, mutta ei sitä enää ihan joka paikkaan viitsi laittaa.

No, onneksi Prismasta löytyy sentään habatabaa ja mm. Aroin chili-valkosipulisoosi on löytänyt paikkansa jopa vaimon ruokien seasta..enenevissä määrin, jostain syystä. Lapsillekin maistuu paremmin ruoka, joka maistuu joltakin muulta kuin pelkältä perunalta - kunhan saavat itse päättää miten sen maustavat eikä sitä sanele kukaan heidän puolesta.

Mitä on viime aikoina ravintolaporukoille ehtinyt jutustelemaan lähialueella, on kaikilla ollut sama havainto viimeisen viiden vuoden ajalta suomalaisten makutottumusten päivittymisestä: suunta on poikkeuksetta tulisempaan ja eksoottisempaan. Kansa haluaa enemmän ja useammin niitä erilaisia makuelämyksiä, joihin kuuluu yhtenä merkittävänä elementtinä tulinen ruoka. Tulisuuttakin kun on niin monenlaista laatua ja tyyliä. Aasiasta tulee eräänlainen varianttiryhmä, Etelä-Amerikasta toinen ja siltä väliltä löytyy n+1 erilaista tulisuus- ja makutyyppiä, joiden seasta löytynee kelle tahansa sopiva.

Kyllä olisi hieno homma saada oikeasti tulisiakin tuotteita kaupanhyllyjä koristamaan. Onko Suomessa todellakin niin säälittävän häviävä määrä tulisen ruoan ystäviä? Yhdistyksenkin jäsenmäärä lähestyy hiljaisen uhkaavasti kolmeasataa - kai siihenkin on syitä ja se saattaa toimia jopa jonkinlaisena indikaattorina asianlaidasta. Tai sitten ei.

Tuota "ry suosittelee" -tyyppistä sertifikaattia ollaan aiemminkin alusteltu ehdotettavaksi kotimaisille ruokafirmoille ja sen voisi ottaa tulevan miitin yhteydessä isommastikin puheenaiheeksi. Kiireitä riittää, kohta koitaa se pitkään alusteltu työmatka ja sen jäljiltä päästäänkin itse asiaan.



-Sale
Sauli Särkkä

#002

Jamsteri

HK:lta tuli sitten palautteeseeni näköjään vakiovastaus:

LainausHei!

Kiitos yhteydenotosta. HK Kabanossi Habanero -nimi on valittu kuvaamaan tuotteen tulisuutta verrattuna muihin markkinoilla oleviin chilillä maustettuihin grillimakkaroihin. Tässä yhteydessä on syytä korostaa, että kyseessä on nimenomaan chilillä maustetusta grillimakkarasta eikä chilimakkarasta. Habaneroa löytyy tuotteessa käytetystä mausteseoksesta. Tilan säästämiseksi kaikkia ainesosia ei ole avattu pakkausteksteihin.



Ystävällisin Terveisin
HK Ruokatalo oy
Kuluttajapalvelu


Uhkasin ostoboikotilla, jos antavat tuon vastauksen eli tuskin niitä kukaan edes oikeasti lukee... Joku botti vain laittaa tämän vastauksen kun löytää sanan "Habanero"...

Noli Me Tangere


Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Noli Me Tangere"Tällästä sen pitää olla... Kuvaton.comista.

http://kuvaton.com/bshit/habanossi.jpg


Oikein! :)  Siellä HK:lla, muuten, on pakko olla yksi henkilö, joka saattaisi tuntea lievää punotusta lukiessaan kommenttejamme... Se henkilö, joka on jossain kokouksessa sanonut: "Ei, nyt on liian vahvaa! Emmehän halua karkottaa ydinasiakkaitamme..."  

Kuka tuo henkilö olikin, niin: hyi, häpeä! Ja korjaa tekosi pikaisesti joko tekemällä Habanossista mainoslauseidensa veroista tavaraa, tai sitten kokonaan uudella tuotteella! Pliisuilulla ei mausteisen ruoan ystävien sydämiä ja lompakoita voiteta! Ja pullamössökansa nyt ei Habanossiin muutoinkaan juuri koskisi, eli mitä tällä typeryydellä voitettiin? ;)

Bomber

Tapolan tulikepistä sellaista "sisäpiirin" tietoa, että senkin tulisuutta on laskettu useampaan kertaan vuosien varrella, koska ihmiset ovat valittaneet liiasta tulisuudesta. Tieto on peräisin Tapolan entiseltä työntekijältä, joka asui isäni naapurissa.

En ole vuosiin tulikeppiä syönyt, mutta muistan aikoinaan sen olleen tottumattomalle varsin tulinen kokemus. "Oikealle" chilipäälle se tuskin on koskaan ollut muuta kuin "helppo nakki".
#261

Noli Me Tangere

Lainaus käyttäjältä: "Bomber"Tapolan tulikepistä sellaista "sisäpiirin" tietoa, että senkin tulisuutta on laskettu useampaan kertaan vuosien varrella, koska ihmiset ovat valittaneet liiasta tulisuudesta.

Miksi ihmeessä ovat sitten ostaneet sitä? Jos makkran nimi on tulikeppi, eikö pitäisi varautua siihen että se on... hmm... tulinen. Miedompia makkaroita/nakkeja on hyllyt täynnä. Ihmeellistä touhua.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Bomber"Tapolan tulikepistä sellaista "sisäpiirin" tietoa, että senkin tulisuutta on laskettu useampaan kertaan vuosien varrella, koska ihmiset ovat valittaneet liiasta tulisuudesta. Tieto on peräisin Tapolan entiseltä työntekijältä, joka asui isäni naapurissa.

En ole vuosiin tulikeppiä syönyt, mutta muistan aikoinaan sen olleen tottumattomalle varsin tulinen kokemus. "Oikealle" chilipäälle se tuskin on koskaan ollut muuta kuin "helppo nakki".


Niin, kun miellytät yhtä, pyllistät toiselle... :(  En itse kyllä aivan ymmärrä tuota menettelyä, sillä jos markkinoilla olisi yksikin "oikeasti" tulinen, hyvä makkara, kaikki kunnolla maustetun ruoan ystävät ostaisivat pääasiassa sitä. Tekemällä tulikepistä tai habanossista ketään taatusti ärsyttämätöntä (poislukien tietysti oikeat chilipäät...) normimakkaraa, saatiin aikaan vain se, että nuo tuotteet kilpailevat nyt suoraan omien sisartuotteidensa kanssa, eivätkä vetoa erityisesti keneenkään. Saamarin typerykset! :(

Jos paketissa lukee "tulinen", ei sitä ole kenenkään pakko ostaa - ja jos silti ostaa, niin ei tarvitse jälkikäteen itkeä valmistajalle jos tuli hiki otsaan! Ja jos joku on tarpeeksi tyhmä valittaakseen, niin valmistajan ei kannattaisi ainakaan kuunnella. Vähän asennetta peliin, HK ja Tapola, kiitos! Ihan kaikkea ei tarvitsisi keskinkertaistaa yhdentekeväksi! :(

Starlia

Tuli maistettua tuota habanerokabanossia. Aika vaisua oli tulisuudeltaan. Ihan hyvä slerba muuten. Jatkoin siihen päälle After Death -soosilla terästettyä ketsuppia, niin alkoi sitä potkuakin löytymään.

Bermann_7

Lainaus käyttäjältä: "Noli Me Tangere"Tällästä sen pitää olla... Kuvaton.comista.

http://kuvaton.com/bshit/habanossi.jpg



"HK:n uusi habanero kabanossi, lisää vain habanero!"   :lol:
So it goes.
-KV

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Bermann_7"
Lainaus käyttäjältä: "Noli Me Tangere"Tällästä sen pitää olla... Kuvaton.comista.

http://kuvaton.com/bshit/habanossi.jpg



"HK:n uusi habanero kabanossi, lisää vain habanero!"   :lol:


"reilusti tulista chiliä" - onkos nuo habanerot jossain erillisessä paketissa, joka täytyy älytä ottaa ostaessa mukaan?
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Noli Me Tangere

Näin ovat HK:n pojat varmaan ajatelleet... Nuo kuvan makkarat saattaisi jäädä aika monelta tämänkin foorumin käyttäjältä syömättä.

Xbow

Lainaus käyttäjältä: "Noli Me Tangere"Nuo kuvan makkarat saattaisi jäädä aika monelta tämänkin foorumin käyttäjältä syömättä.


Voi hyvinkin olla :lol: Täytyy kokeilla ( sen verran hullu olen :p), poltehan lievenee jossain määrin grillattaessa. Vähän juustoa vielä mukaan niin voisi kuivitella että lopputulos on maistuvaista. Habanero kabanossin taidan kuitenkin jättää kaupan tiskille vetäytymään, kenties vaikka se haban aromikin siellä aikanaan tulee esille.

Chilimiitissähän voisi mm. jotain tuon tapaista grillailla :)

Oma arvioni habakabasta: Ihan kohtalainen maustekyrsä, vaikkakaan ei erityisen mausteinen. HK 'Kabanosseista' lienee parhaimpia johtuen siitä että 'plain' kabanossissa aistin sivumaun, josta en pidä. Habaneron maku sekä chilin polte kyllä loistaa poissaolollaan. Tämähän on vähän niinkuin aidosti hedelmäinen ananas-persikka pizza, jossa ananasta sekä persikkaa on 0.00001% jääminä jossain juustoraasteessa.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Noli Me Tangere

Niin, eiväthän nuo "chilimakkarat" pahoja ole, päinvastoin. Maistuvat tuliseen ruokaan tottumattomillekin (mikä lienee tarkoituskin -> €€€). Eli kuten moni on jo tässä ketjussa todennut: money talks, bullshit walks. Ei ole kaupallisesti järkevää valmistaa liian tulista ruokaa.

Ja mitä makuun tulee, mieluummi mie syön edes vähän maustettua makkaraa, kuin aina sitä "normaalia" grillimakkaraa. Hyvä että niitäkin on.

Julle

Hieman ohi aiheesta, mutta tulipa tuossa toukokuussa piipahdettua Italiassa ja siellä löysimme avokkini kanssa mukavia makkaratuttavuuksia, tosin salamimakkaran muodossa. Salami maistui aluksi vain rasvaiselta ja suolaiselta kunnes ihastuttava polte hiipi kielelle.

Paikallisissa lihakaupoissa kyselin "picante salumi" -makkaran perään ja ostin sitä kiekuran kotiinvietäväksikin. Ei siis mitään jauhomakkaraa vaan kunnon kestomakkaraa. Valikoimaa oli kymmenittäin eri kokoisina ja makuisina. Pitänee kitistä Kauppahallissa aiheesta josko vastaavia löytyisi.
~Ei se satu~

kilipää

voisi kyllä ton automaattivastauksen perusteellakin panna hk:n boikottiin..
ja sen "reilusti tulista chiliä" takia kanssa

Aji Inferno

Joissakin isoissa K-Supermarketeissa myydään ilmeisesti italialaista "tulista raakamakkaraa" pakasteena. Sen tulisuudesta nyt en lauluja edelleenkään laulaisi, mutta mielenkiintoista tavaraa muuten. Kallista tosin, mutta kannattaa kokeilla! Löytyy ainakin Kampista ja Vantaan Jättijaosta.

Astron

Entäs sitten espanjalainen(vai meksikolainen, en nyt muista)makkara chorizo?Saako sellasta muualta kuin ravintoloissa? Itse söin ravintolassa ja hyvää oli, mutta ei nyt mitenkään tulista, mutta kyllä tostakin kai on olemassa tulisempiakin chorizoja.
Öfläpöflä!

GynZi

Lainaus käyttäjältä: "Astron"Entäs sitten espanjalainen(vai meksikolainen, en nyt muista)makkara chorizo?Saako sellasta muualta kuin ravintoloissa? Itse söin ravintolassa ja hyvää oli, mutta ei nyt mitenkään tulista, mutta kyllä tostakin kai on olemassa tulisempiakin chorizoja.


HK tota tekee ;)



...  :lol:
Artesaanirakastelija

kyris

Chorizoa saa useammaltakin valmistajalta. Ja ainakin Hakaniemen hallissa sitä saa tuoremakkarana ainakin Reinin lihasta, ja yhdestä pienemmästä liikkeestä.

Käsittääkseni chorizon ei kuulu olla tulinen, vaan lähinnä mausteinen.

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "kyris"
Käsittääkseni chorizon ei kuulu olla tulinen, vaan lähinnä mausteinen.


Chorizo tyyppiset makkarat ovat laaja käsite. Osa on tulisia, osassa taas ei ole lainkaan poltetta.

Esimerkiksi kuubalainen chorizo on täysin tuleton, mutta voimakkaasti tuoreella korianterilla maustettua. Espanjasta löyttyy tulettomia, sekä lievästi tulisia, samoin portugalista. Meksikolaisissa taas on jo hieman poltettakin.

Yhteistä chorizoille on oikeastaan vaan se, että niissä on aina chiliä muodossa tai toisessa - useinmiten tulettomana paprikana. Rakenne on myös karkeahko.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry