tammikuu 09, 2025, 22:51:34 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi"
Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi @ 27.5."Alkoipa sen verran jurppimaan kun luin tuosta "fantasianimestä" että aloin kaivelemaan kuluttajaviraston nettisivuja. Seuraava kohta sattui silmään:

Kaupankäynnin yleiset ongelmat

Yritysten epäasiallisesta toiminnasta – harhaanjohtavasta markkinoinnista, epäoikeudenmukaisista sopimuksista ja hyvän perintätavan rikkomisesta – voit tehdä ilmoituksen Kuluttajavirastolle/-asiamiehelle


Minusta tämä on jo harhaanjohtavaa markkinointia.

Lomake löytyy täältä

Taidanpa täytellä, toivottavasti joku muukin on jaksaa vuodattaa. eipä tuosta seuranne kuin sormenheristystä jos sitäkään, mutta mitäpä tässä muutakaan tekemään. Jostain sen muutoksen on lähdettävä.


Kappas, oli sähköpostiin tullut ilmoituksia että asia on käsittelyssä, ja on siirretty Vantaan ympärikeskuksen ympäristöterveydenhuollolle. Eli kuluttajavirastolta se oli pompautettu Eviralle, ja sieltä ympäristökeskuksen Turun toimipisteeseen ja sieltä edelleen tuonne Vantaalle.

Byrokratian rattaat pyörivät hitaasti, mutta ainakin illuusio asian etenemisestä on muodostunut.

Kyseessähän oli siis tämännäköinen valitus

Jään seuraamaan tilannetta, toivottavasti tästä tulisi jokin sormenheristys HK:n suuntaan. Ennakkotapauksia kaivattaisiin!  8)


Jeps, rajansa kaikella. Sota mautonta ruokakulttuuria vastaan on alkanut. ;)

¿Por que no?

Juhannuksena vedin herneen nenään tästä kyseisestä makkarasta. Että harmitti! Jos voisi henkisistä kärsimyksistä juhlapyhänä saada korvauksia, voisin lähteä vaatimaan. Ei habaneroa habaneromakkarassa!!! Tunsin että minua oli petetty pahemman kerran. Tulisuuttahan en juuri odottanutkaan, kun tietää, ettei näihin oikeasti uskalleta tulta laittaa. Mutta se habaneron puute!!!! Hitto, vieläkin nostaa verenpainetta.

Mutta, helpottaa, onneksi täältä löytyi kiivas keskustelu aiheesta! En siis ole yksin. Asiastahan olette tehneetkin jo useita valituksia. Poppamiehelle erityinen kiitos.

Tällaisia vakavia virheitä ei sallita. :evil:

PetriPetri

Joutuupa liittymään kuoron jatkoksi. Tämän ketjun lukeneena ja kavereiden hyväätarkoittavat neuvot ylenkatsoneena menin sitten tekemään ostopäätöksen tämänkin tuotteen kohdalla. Tiedettähän tuon, pitää itse kokeilla ennenkuin voi haukkua. Olin siis täysin varautunut tulettomaan habanero-makkaraan, eikä pettymys näin ollen tulisi olemaan liian ravakka.

Ja kanin villat! :evil:

Tämähän on kuin lauantaimakkaraa johon ehkä on ripoteltu aromisuolaa päälle. HK:n tuotteet ovatkin nykyisin meikäläisen taloudessa täydellisen ostokiellon alla. Saas nähdä kuinka pitkään jaksavat sinnitellä kauppasaartoni puristuksessa ennenkuin murtuvat ja laittavat sitä hemmetin habaneroa niihin makkaroihinsa.

Osataan sitä muuallakin. Kävin tuossa päivänä muutamana pizzaa säätämässä paikallisilta Ottomaaneilta. Tilaukseni meni kaavalla "ihan sama mikä pizza, kunhan on kunnolla tulinen". Arvaatteko mitä teki Turkin poika?? Väänsi minulle tavan Mexicanan johon laittoi päälle noin 5x valkosipulia.

Hyvästä yrityksestä tietenkin plussat karvakätisille ystävillemme, ja minulle suokaatten anteeksi pieni aiheesta poikkeaminen. Habanossin haukkuminen jatkukoon.
#727 - Your suffering will be legendary even in Hell!

wille

Olisi kiva tietää kuinka tämä suuri ja tulinen suomalainen superfantasiamakkara on maanlajuisilla markkinoilla pärjännyt. Joutuuko tota typerästi virnuilevaa pilailumakkarapakettia habaneron kuvineen tuijottelemaan makkaralaareissa myös ensi kesänä, vai joko tosta leikkiaisasta päästisiin eroon.  :roll:

Tosin tilalle tulee aina jotakin eksoottisen "tulista" makkaraa, einespizzaketta, sulatejuusto tms.

Pienellä vähemmistöllämme ion paljon tekemistä..  :wink:
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

pgrt

Hauskaa luettavaa tämä ketju.

Kuinkas moni kiihkoilija olisi valmis maksamaan siitä makkarapaketista todellisella poltteella 13-kertaisen hinnan, jos vähän sitä fiat/ferrari juttua lainataan? Suurimmalle osalle se ferrari ei myöskään tule koskaan olemaan hyvä kun lapset pitäis pilkkoa jos ne mukaan haluaa. Vaikka tuliseen tottuu, voi silti chilipäitten tulinen olla liikaa tavikselle joka chilistä pitää -> pienemmän ryhmän tuotteet tulevat aina maksamaan enemmän ja olemaan vaikeampia saada.

Mutta kuinkas moni täälläkin valitsisi 3e perusmakkaran+vahvan chilikastikkeen sen monta kertaa kalliimman tulisen makkarapaketin tilalle? Markkinat yleensä suosivat kustannustehokkainta mallia saman tuloksen saavuttamisessa, niin tuottajan kuin kuluttajankin päässä.

En syö vuodessa viittä makkaraa enempää ja tykkään chilistä, en silti kaipaa chiliä makkaraan enkä moneen muuhunkaan ruokaan. En siis usko kyseisen makkaran menekin olevan kovinkaan suuri.

10-vuotta, valmistajille POSITIIVISTA palautetta(toisin kuin nämä valituskirjeet) ja vaikka omaa tuotekehitystänne voi olla avain tämänkin makkaran toteutumiseen tai sitten edes yksi edellisistä tekijöistä.
Toistaiseksi vain yksi henkilö koko ketjussa on kuitenkaan osoittanut mitään oikeasti asiaa edistävää näin sivullisen silmin. :)

EDIT: Valitus sivullisiin elimiin(evira) voi myös aiheuttaa vastakkaisen reaktion valmistajan suunnalla? Tietylle ryhmälle suunnattu tuote jos saa aikaan jopa valtiovallan sormen heristelyä ja vielä pienen marginaalin tuotteesta, eikö olisi vain helpompi lopettaa sellaisen tekeminen ja jättää muille? Sitten se perus tahvo ei kouluta kipunystyröitään valmiiksi siihen seuraavaan edistysaskeleeseen vaan se seuraava edistysaskel on juuri tämä tämän hetkinen habanossi?
Experience is simply the name we give our mistakes.

PetriPetri

Ihan hyviä näkökulmia sulla, pqrt. Fiat/Ferrari -vertaus on sikälikin hyvä, että jos joku hankkii Ferrarin siinä uskossa, että lapsetkin mahtuvat kokonaisena kyytiin, voitaneen hänen katsoa joutuneen eroon todellisuudentajustaan. Tässähän taisi pääasiallisena itkun aiheena olla tuo "Reilusti tulista chiliä" sekä myyntipuffissa todettu "HK Kabanossi Habanero (4 kpl / 400 g) on reilusti tulinen grillimakkara, joka on suunnattu erityisesti tulisen ruoan ystäville. Tulisuuden takaa mausteena käytetty habanero-chili.". Jos Ferraria mainostettaisiin että "Mahtuu varmasti koko topparoikka", niin kyllä tulisi poru auton ostajaltakin asian todellisen laidan valjettua.

Tietenkään en maksaisi kymppitolkulla oikeasti tulisesta slaikkarista, mutta edellyttän hyvän kauppatavan mukaisesti saavani sen, mitä on paketissa luvattu.
#727 - Your suffering will be legendary even in Hell!

Janne

Lainaus käyttäjältä: "pgrt"
10-vuotta, valmistajille POSITIIVISTA palautetta(toisin kuin nämä valituskirjeet) ja vaikka omaa tuotekehitystänne voi olla avain tämänkin makkaran toteutumiseen tai sitten edes yksi edellisistä tekijöistä.

Millaista positiivista? Kiitos kun tulinen habaneromakkaranne ei ole kenenkään mittapuulla tulista eikä sisällä habaneroa?
Aiheesta pitää valittaa, muuten ei muutosta tapahdu.
Niin ja kyllä niitä oikeastikin tulisia makkaroita on olemassa, Suomessakin eräs pienempi lihajalostamo teki aikanaan oikein mainiota "grillichorizoa". Potkua oli ihan tuntuvasti, harmi vaan kun ei ole enää vuosiin näkynyt.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "pgrt"Hauskaa luettavaa tämä ketju.

Kuinkas moni kiihkoilija olisi valmis maksamaan siitä makkarapaketista todellisella poltteella 13-kertaisen hinnan, jos vähän sitä fiat/ferrari juttua lainataan?

Kysehän ei ole mistään 13-kertaisista hinnoista tässä yhteydessä, eikä sitä voisi mitenkään perustellakaan, vaan kuluttajalle luoduista mielikuvista, mainonnasta ja lupausten pitämisestä. Jos tuote ei ole sitä mitä luvataan, ei hintalappua kannata alkaa kirjoittelemaan alkuunkaan. Vai oletko todella asiasta eri mieltä?

Oletko myös sitä mieltä, että on oikein myydä eineksenä "spagettia jauhelihakastikkeella", ilman että kastikkeessa on ensimmäistäkään nokaretta jauhelihaa? Jos et ole, kerrotko millä tavalla tämä tilanne poikkeaa makkarasta, jonka valmistuksessa on käytetty "reilusti tulista habanero-chiliä", jota ei ole olemassakaan?
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

pgrt

Edellisestä viestistä jäi vahingossa pois kritiikki HK:ta kohtaan. Tuossa että onko siinä makkarassa habaneroa mausteena, oli vähän kahta infoa noissa viesteissä ja toki jos siinä ei sitä edes mausteena ole, on kuluttajaa johdettu reilusti harhaan. Ja mitä tulisuuden lupauksiin tulee niin on toki väärin että jos kyseinen makkara ei ole tulinen, mutta se taas on sitten vaikeampi määritellä kun ei ole mitään absoluuttista mittaa. Tässä oman emännän perheeseen kun on tutustunut niin on homannut että jo 1tl chilijauhetta(kaupan suht mietoa) isoon pataan voi olla jollekkin tulinen.

Ja mitä positiiviseen palautteeseen niin en meinaa että palaute koskisi kyseistä makkaraa vaan enemmän tyyliin "olette ottaneet askeleen oikeaan suuntaa, voisitteko nyt ottaa vielä pari lisää vaikka toisen tuotteen muodossa". Ja askel oikeaan suuntaan on se että joku on tajunnut edes yrittää tehdä tulisempaa nakkia, vaikkakin idea varmaan on mennyt pieleen jossain koemaistajien kohdalla. Noita makkaroita kuitenkin mestataan joka vuosi uusien tieltä jos ei myynti ja palaute ole hyvää.

Ja sitä hinnan monikertaa nyt en ihan vakavissani meinannutkaan, mutta että HK saisi tuon vahvemman habanossin itselleen yhtä kannattavaksi kuin tämä lälläri habanossi, pitäisi hinnan varmasti olla jotain muuta kuin 3e, varsinkin jos ihan oikeaa tuoretta habaa sinne sekaan olisi pilkottu.
Experience is simply the name we give our mistakes.

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "pgrt"Ja sitä hinnan monikertaa nyt en ihan vakavissani meinannutkaan, mutta että HK saisi tuon vahvemman habanossin itselleen yhtä kannattavaksi kuin tämä lälläri habanossi, pitäisi hinnan varmasti olla jotain muuta kuin 3e, varsinkin jos ihan oikeaa tuoretta habaa sinne sekaan olisi pilkottu.

Höpön höpön hölöti höö. Jos et ole sattunut huomaamaan, näitä Kabanosseja on tarjolla vaikka minkä sortin mausteilla sen peruslerssin rinnalla. Esimerkiksi chili-sinihomejuusto, jossa on 5% sinihomejuustoa. Voit kaksi kertaa miettiä, kumpi on kalliimpi raaka-aine tuottaja-/jalostaja-/tukkutasolla, sinihomejuusto vai tuore habanero. Sen verran voin antaa vinkkiä, ettei ainakaan habanero.

Jos sitä habaneroa olisi edes ne vastaavat 5% tuossa kyrsässä, se maistuisi jo selvästi, ja moni tulisen ruoan ystävä olisi onnellinen aivan eri tavalla.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Herra 47

taitaa olla aika pikkuhiljaa käynnistää projekti... Chiliä kun alkaa pikkuhiljaa olla saatavilla.... Volitan... Oletko valmiina.... :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Filago

Lainaus käyttäjältä: "Soppamies"Höpön höpön hölöti höö. Jos et ole sattunut huomaamaan, näitä Kabanosseja on tarjolla vaikka minkä sortin mausteilla sen peruslerssin rinnalla. Esimerkiksi chili-sinihomejuusto, jossa on 5% sinihomejuustoa. Voit kaksi kertaa miettiä, kumpi on kalliimpi raaka-aine tuottaja-/jalostaja-/tukkutasolla, sinihomejuusto vai tuore habanero. Sen verran voin antaa vinkkiä, ettei ainakaan habanero.



Täällä meilläpäin Aura, joka lienee sellainen ikäänkuin perusversio sinihomejuustosta on kyllä kilohinnaltaan tuoretta habaa halvempaa. Habanerot 100g pahvi oli viimeksi 2,99 € -> 29,90 €/kg. Homejuustot jäävät kilohinnaltaan alle kahdenkympin, jotkut ulkolaiset paljonkin alle, jos emme laske Roquefordia, joka on tuoreen haban hinnoissa...

Muistetaan vielä, että habanerot eivät ole kokonaan makkaraan käytettävää, siitä kun perkaa kannat sun muut pois, jää jäljelle painosta ehkä 3/4 jos sitäkään.. ja sille näppärälle perkaajallekin pitänee jokunen maapähkinä maksaa.

Lisäksi kaikki tuoreet kasvikset on kausituotteita täällä, vaikka joskus esim. syksyllä saattaisi joku erä habaneroja jossain olla myynnissä alle juuston hintaan, niin elintarvikevalmistaja ei oikein voi sen varaan laskea. Penakaan ei myy Habaa samalla kilohinnalla kuin nyt laatikoittain enää talvella kun sato korjattu ja uudet taimet kymmensenttisinä ;).

Tällä en tarkoita, etteikö olisi ehkä mahdollista myydä habakabaa normikabanossin hinnalla, mutta pysytään laskelmissa kuitenkin faktojen puolella, sinihomejuusto ei ole luksustuote, talvisaikaan/kauden ulkopuolella tuoreet pieninä erinä maahan tuotavat vihannekset ovat.

Miettiipi Filago, joka arvelee, että oikea tuore haba tulee sittenkin ensin kalliimman lihan marinadeihin yms. tuotteisiin eikä massamakkaraan, jossa se habanero voisi olla vaikkapa kuivattua, pakastettua, säilöttyä yms. muuta kuin kallista tuoretavaraa

ps. käytin laskelmissa vähittäishintoja, tottakai ne on halvemmat "tuottaja-jalostaja-tukku-tasoilla", joista Soppamies ostaa omansa, mutta sama pätee molempiin mainittuun raaka-aineisiin, joten hintojen suhde ilmenee yhtälailla näin
#163

PetriPetri

Lainaus käyttäjältä: "Filago"ps. käytin laskelmissa vähittäishintoja, tottakai ne on halvemmat "tuottaja-jalostaja-tukku-tasoilla", joista Soppamies ostaa omansa, mutta sama pätee molempiin mainittuun raaka-aineisiin, joten hintojen suhde ilmenee yhtälailla näin

Otettakoon myös huomioon se montako makkaraa maustat kilolla habaneroa vs. kilolla homejuustoa. Soppamies ostaa mistä ostaa, se on epäolennaista. Tuskin HK:kaan niitä habojaan citarin hyllystä säätää. Homejuusto on ihan saletisti kalliimpi nakki (hehe :P) teolliselle makkaravalmistajalle.
#727 - Your suffering will be legendary even in Hell!

Aji Inferno

Vähän masentava sivuhuomio viikonlopulta - siis tätä asiaamme ajatellen. Chiliä itsekin jo 12 vuotta kasvattanut kaverini kertoi minulle, että hänelle tuo Habanero-kaba on vähintään tarpeeksi tulista ja jää polttelemaan suuhun. Hän maistoi Blair'sin miedomman pään sooseja ja piti niitä liian tulisina. Pain 100% sai hänelle aikaan todellisen tuskatilan ja hikan. Hän ei totisesti kaipaa mitään meidän unelmoimiamme asioita kauppojen hyllyille, ei pidä niistä, eikä taatusti niitä ostaisi.

Siis 12 vuotta chilinkasvatusta ja -käyttöä, ja Haba-Kaba on yhä melkein liian tulista makkaraa hänelle... :(  Masentavaa. Sillä tajusin sen kuilun, mikä vallitsee chilin suurkäyttäjien ja ns. tavallisen kansan välillä. Se ilmeni myös sillä, että dippasimme nachot eri kastikkeisiin. Sattuneesta syystä. Ja jos sopivaa "kompromissia" ei löydy edes kahden 12 vuotta chiliä kasvattaneen välillä, miten iso tämä makukuilumme mahtaakaan olla Lihapulla-Lasseen ja tämän perheeseen, joka on ehkä joskus maistanut normi-Tabascoa, kauhistellen sen hirvittävää poltetta...  

Että on tässä totisesti vielä työtä... Mutta suunta on oikea. Paluuta ei uskoakseni ja toivoakseni enää ole. Chili-kalakukko tulee olemaan vain ajan kysymys. :)

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Vähän masentava sivuhuomio viikonlopulta - siis tätä asiaamme ajatellen. Chiliä itsekin jo 12 vuotta kasvattanut kaverini kertoi minulle, että hänelle tuo Habanero-kaba on vähintään tarpeeksi tulista ja jää polttelemaan suuhun.


Kun kerran eivät edes aluksi tietäneet, että onko habaneroa mukana vai ei, niin varmaan on nyt vaan tullut uusi mauste-erä, jonka seurauksena tulisuus mahdollisesti noussut. Arvailuja.

Mutta tuo itse ostamani paketti oli totaalisen tuleton - myös totaalisten chiliäsyömättömienkin suussa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Filago

Lainaus käyttäjältä: "Petri Petri"
Lainaus käyttäjältä: "Filago"ps. käytin laskelmissa vähittäishintoja, tottakai ne on halvemmat "tuottaja-jalostaja-tukku-tasoilla", joista Soppamies ostaa omansa, mutta sama pätee molempiin mainittuun raaka-aineisiin, joten hintojen suhde ilmenee yhtälailla näin

Otettakoon myös huomioon se montako makkaraa maustat kilolla habaneroa vs. kilolla homejuustoa. Soppamies ostaa mistä ostaa, se on epäolennaista. Tuskin HK:kaan niitä habojaan citarin hyllystä säätää. Homejuusto on ihan saletisti kalliimpi nakki (hehe :P) teolliselle makkaravalmistajalle.


Tämä nyt on koko ajan off-topic, mutta Soppamies sattui alunperin mainitsemaan esimerkissään homejuustoa olevan 5 %, ja että sitä tuoretta habaneroa pitäisi myös olla 5 %. Eli täsmälleen yhtä paljon. Niin kyllä mulla on semmoinen tylsähkö käsitys, että 5 % kiloon kun laittaa, niin molempia, sekä sitä tuoretta habaneroa, että homejuustoa kuluu 50 grammaa per kilo maggaraa. Eri asia sitten on, mikä määrä olisi chilinistien mielestä riittävä, mahtaisiko 5% riittää ;).

Oletko muuten itse töissä HK:lla kun ihan saletisti tiedät, että homejuusto on hk:lle kallis nakki ja haba halpa, päinvastoin kuin rahvaalle kaupassa???

Tuoreen habaneron kohdalla voisin kuvitella, että suurin ongelma ei kuitenkaan olisi hinta vaan ympäri vuoden tarvittava tasainen saatavuus ja tasalaatuisuus. Ehkäpä se ei siksi ole kovinkaan suosittu raaka-aine, vaan useimmiten käytetään tavalla tai toisella säilöttyjä valmisteita.

Siksi olettaisin että se meidän "luxus-habanero-kabanossimmekin" olisi valmistettu normisti maustamalla tavallisella habanero-viinietikka soossilla tms. tai luksuksimmillaankin pakastetulla aineksella. Sitten ehkä vaikkapa syksyisin voisi tulla "sadonkorjuu gold-label special edition", jossa olisi tuoretta habaneroa kaikessa hedelmäisyydessään ;) (jopa 0.1 % tms., loput maut edelleen soossista... ).

Vielä kun muistetaan, että haban paras hedelmäisyys saattaa hävitä kuumennettaessa, ja makkarat puolestaan kuumennetaan ekan kerran jo siellä tehtaalla kun se massa kypsennetään niissä kuorissa, ja toisen kerran kun ne meinataan syödä kotosalla, niin onko siinä mitään järkeä yrittää saadakaan sitä haban makua sinne makkaran sisään etukäteen. Ehkä sittenkin järkevintä laittaa ne viipaloidut habat siihen vasta pöydässä ;) tai ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa...

Filago, joka ostaisi kyllä lihaa jossa olisi marinadissa edes säilöttyjä chilejä lihatiskillä uiskentelemassa...ja maksaisi ehkä vähän ekstraakin.  Ja ostan mä sitä homejuustoakin, itse asiassa chili ja homejuusto sopii yhteen ihan hyvin :P

ps. Täällä meilläpäin muuten HK/paikalliset kauppiaat hinnottelee nuo usein silleen, että sillonku ovat tarjouksessa, tarjous koskee vaan tavan mallia, ja nää erimakuiset on normihinnalla.. mites teilläpäin?
#163

Kärsä Babar

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Vähän masentava sivuhuomio viikonlopulta - siis tätä asiaamme ajatellen. Chiliä itsekin jo 12 vuotta kasvattanut kaverini kertoi minulle, että hänelle tuo Habanero-kaba on vähintään tarpeeksi tulista ja jää polttelemaan suuhun. Hän maistoi Blair'sin miedomman pään sooseja ja piti niitä liian tulisina. Pain 100% sai hänelle aikaan todellisen tuskatilan ja hikan. Hän ei totisesti kaipaa mitään meidän unelmoimiamme asioita kauppojen hyllyille, ei pidä niistä, eikä taatusti niitä ostaisi.

Siis 12 vuotta chilinkasvatusta ja -käyttöä, ja Haba-Kaba on yhä melkein liian tulista makkaraa hänelle... :(  Masentavaa. Sillä tajusin sen kuilun, mikä vallitsee chilin suurkäyttäjien ja ns. tavallisen kansan välillä. Se ilmeni myös sillä, että dippasimme nachot eri kastikkeisiin. Sattuneesta syystä. Ja jos sopivaa "kompromissia" ei löydy edes kahden 12 vuotta chiliä kasvattaneen välillä, miten iso tämä makukuilumme mahtaakaan olla Lihapulla-Lasseen ja tämän perheeseen, joka on ehkä joskus maistanut normi-Tabascoa, kauhistellen sen hirvittävää poltetta...  

Että on tässä totisesti vielä työtä... Mutta suunta on oikea. Paluuta ei uskoakseni ja toivoakseni enää ole. Chili-kalakukko tulee olemaan vain ajan kysymys. :)


Meillä pyysin muijan maistaan tota makkaraa, ja sen mielestä se ei ollut yhtään tulista. Meillä ei muija syö ollenkaan mitään tulista.
Ei ollut minunkaan mielestä tulista vaikken mikään suurkuluttaja ole vaan pikemminkin Lihapulla-Lasse. Totuushan on se että kyllähän suuri osa suomalaisista syö tulistakin ruokaa, siipiä ym.
Chilejä kasvatetaankin pirusti, monesta puutarhamyymälästä saa taimia ja siemeniä.
On harhaa luulla että tulisesta ruuasta pitäviä on vain kourallinen, kyllä niitä ihmisiä on paljon enemmän kuin tällä foorumilla.
Habakaba ei ole tulista vaikka missä mittakavassa asiaa katselisi.
Ja kyllähän normi Tabasco tulista on mutta hookoon makkarat ei ole.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Jossi

Olihan tuo habakaba melkoinen pettymys. Wilhelmiin on oikeasti lisätty jonkin verran chiliä (paketissa lukee uusi tulisempi maku). Taitaa edelleen paras noista chilimakkaroista olla Kartanon chilimakkara Lidlissä (tai oli ainakin aikaisemmin), mutta kyllä tuo Wilhelmi alkaa olla jo samoissa. Maultaan tuo Wilhelmi on kyllä ykkönen.  :?

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "Filago"Täällä meilläpäin Aura, joka lienee sellainen ikäänkuin perusversio sinihomejuustosta on kyllä kilohinnaltaan tuoretta habaa halvempaa. Habanerot 100g pahvi oli viimeksi 2,99 € -> 29,90 €/kg. Homejuustot jäävät kilohinnaltaan alle kahdenkympin, jotkut ulkolaiset paljonkin alle, jos emme laske Roquefordia, joka on tuoreen haban hinnoissa...

Aika ihme kaupoissa käyt, jos homejuustot yhtä poikkeusta lukuunottamatta alle kahdenkympin jäävät.

Joka tapauksessa, kaupan hinnat eivät tässä yhtälössä ole millään tavalla vertailukelpoisia. Tuoreiden vihanneksien hukka- ja pilaantumisprosentti on kaupan elintarvikkeista suurin. Siksi myös katteet pidetään varsin hulvattomina. "Omassa" kaupassa myydään Habaneroa irtotavarana, hintaa on 18,90e/kg. Tukusta olen ostanut habanerolaatikoita 3e/laatikko sesonkiaikaan. Laatikossa noin 2 kiloa tavaraa. Poikkeuksetta tuotu ulkomailta. Talvella hinta noin kympin kilolta, ja näissäkin hinnoissa on jo hävikit otettu huomioon. HK:n kaltainen jalostaja saa habaneronsa suuremmissa erissä suoraan viljelijöiltä/vihannestukuilta ilman välikäsien hävikkikatteita. Pitkään säilyvissä homejuustoissa tällaisia pilaantuvien erien aiheuttamia hävikkejä ei tarvitse hinnoissa ottaa samalla tavalla huomioon, eikä hintaero ole siksi niin suuri kuluttajan ja jalostajan välillä kuin vihanneksissa.

Joten voin vannoa sinulle että homejuuston kilohinta ei ole HK:lle edes samassa ballparkissa kuin habaneron, sen verran olen itse työn puolesta kyseisiä tuotteita sisäänostanut. Habaneron voi myös ostaa sesonkiaikana ja murskata ja pakastaa talven ajaksi sen kärsimättä. Tällä tavalla säilöttynä vain yhden kuutiometrin pakastushallitilalla saadaan habanerot noin 10 000 kiloon eli 25 000 paketilliseen makkaraa, jos habaneropitoisuus olisi se viitisen prosenttia ja habaneromurskan paino noin 500kg/kuutiometri. Ei siis tuota minkäännäköistä ongelmaa HK:n kaltaiselle jalostajalle.

LainausMuistetaan vielä, että habanerot eivät ole kokonaan makkaraan käytettävää, siitä kun perkaa kannat sun muut pois, jää jäljelle painosta ehkä 3/4 jos sitäkään.. ja sille näppärälle perkaajallekin pitänee jokunen maapähkinä maksaa.

Voi kuules. Käypä joskus katsomassa mitä kaikkea jalosteisiin ja makkaraan tungetaan, niin saattaa ehkä tuo mutu muuttua. Siellä ei todellakaan ole rivissä 10 pientä neekeripoikaa perkaamassa veitsen kanssa rupisia kohtia, siemeniä tai jänteitä irti, vaan grinderiin menee suurin piirtein kaikki sääriluusta pienempi ja tammenoksasta ohuempi.

LainausTällä en tarkoita, etteikö olisi ehkä mahdollista myydä habakabaa normikabanossin hinnalla, mutta pysytään laskelmissa kuitenkin faktojen puolella

Älähän nyt suutu, mutta tällaista tekstiä on aika huvittavaa lukea, kun toinen perustelee "faktansa" K-Citymarketin 100 gramman vakuumistyroksivalmispakkauksien kilohinnoilla. :)

Lainaussinihomejuusto ei ole luksustuote

Sinihomejuuston valmistus on verrattain pitkäikäinen prosessi joka vaatii niitä varten suunnitellut kypsyttämis- ja varastointitilansa, joka lisää osaltaan tuotteen kokonaiskustannuksia.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Filago

Lainaus käyttäjältä: "Soppamies"Habaneron voi myös ostaa sesonkiaikana ja murskata ja pakastaa talven ajaksi sen kärsimättä. Tällä tavalla säilöttynä vain yhden kuutiometrin pakastushallitilalla saadaan habanerot noin 10 000 kiloon eli 25 000 paketilliseen makkaraa, jos habaneropitoisuus olisi se viitisen prosenttia ja habaneromurskan paino noin 500kg/kuutiometri. Ei siis tuota minkäännäköistä ongelmaa HK:n kaltaiselle jalostajalle.

LainausTällä en tarkoita, etteikö olisi ehkä mahdollista myydä habakabaa normikabanossin hinnalla, mutta pysytään laskelmissa kuitenkin faktojen puolella

Älähän nyt suutu, mutta tällaista tekstiä on aika huvittavaa lukea, kun toinen perustelee "faktansa" K-Citymarketin 100 gramman vakuumistyroksivalmispakkauksien kilohinnoilla. :)

Lainaussinihomejuusto ei ole luksustuote

Sinihomejuuston valmistus on verrattain pitkäikäinen prosessi joka vaatii niitä varten suunnitellut kypsyttämis- ja varastointitilansa, joka lisää osaltaan tuotteen kokonaiskustannuksia.


Juu en suutu, mukavaa jos sinulla oli hauskaa. Se mitä kutsuin faktaksi, oli tuoreen tavaran kallis hinta, varsingin sesongin ulkopuolella, ja vaikka oma esimerkkini oli vähittäiskaupan puolelta, ja huvitti sinua, onnistuit tuomaan myös tukkujen realiteetit näkyviimme (vrt. sesonkiaikaan 3 €/2 kg, ulkopuolella 10 €/1 kg tukkuhinta jos tulkitsin tekstiäsi oikein).

Vaan mitenkä se alkuperäisen esimerkin tuore Habanero muuttui yhtäkkiä pakastamalla säilötyksi? Sama kuin olisin sanonut, että tuore tonnikala on luksustuote, ja sinä olisit muistuttanut, että säilyketonnikalaa saa tosi halvalla, ja pakastettunakin melkein yhtä edukkaasti. Varsinkin tukusta.

Alkuperäisesti keskustelimme siis TUOREESTA habanerosta, jonka hinta meille rahvaalle vaihtelee voimakkaasti, siksi pointtini yritti olla, että se tuskin olisi niin yksiselitteistä, että kannattaisi kutsua pgrt:n arvelua mahdollisesta korkeammasta hinnasta "höpön höpön hölöti lööksi" , käyttäen perusteluna homejuustomakkaran samaa hintaa kuin normituotteen.

Uskon kyllä, että pakastettu habaneroraaka-aine varmaankin olisi halpaa, koska siihen voitaisiin käyttää se kertomasi mukainen halvimmalla mahdollisella sesongin ylijäämistä haalittu kuutio perkaamatonta habamassaa? Ja ilmeisesti siihen monikin tyytyisi?

Eli nyt jäämme odottamaan että HK ottaa tuotantoon Habakabanossin joka maksaa saman kuin maustamaton tuote, ja jossa on se 5% pakastettua perkaamatonta tavaraa ;). Vai jospa tuotaisiin sittenkin Ugandasta kuivattuna, pelastuu maailma kun ei rahdata vettä? Vähemmän ehkä homettakin?

Filago, joka pyytää anteeksi, ettei jaksa alkaa jauhaa toisen joka lausetta erikseen (vaikka niin näyttää olevan tapana), sovitaanko vaan, että mä olen aina ja kaikessa väärässä, koska meilläpäin ei edes ole citymarkettia (niin enpä edes tiennyt että siellä on jotain "vakuumistyroksivalmispakkauksia" chileille???)

ps. Niin ja se sun pointtis, liittyikö se homejuustoon? Vaiko, että HK kusettaa jos myy habamakkaran kalliimmalla kuin tavallisen?

Mutta palataksemme offtopic-riennoista asiaan:

Siinä ihan alkuperäisessä pgrt:n postauksessa pointti oli nähdäkseni, että jos haluamme hyvää tavaraa joudumme maksamaan siitä enemmän, ja koska emme halua maksaa enempää, niin turha odottaa tuotetta kaupan hyllylle. Ja siihen argumenttiin halusin alkuperäisellä pohdinnallani yhtyä, kunnon tavara maksaisi, jos sitä olisi.

Tässä nyt on sitten todistettu, kuten Soppamies sai esimerkeillään minutkin vakuuttuneeksi, että se mitä luulisimme kunnon tavaraksi, ei ole kunnon tavaraa, eikä sen pitäisi siksi maksaakaan. Tai sinnepäin.

Vielä jää kysymys leijumaan: Entä jos olisi olemassa makkaran valmistaja, joka ei survoisi mukaan kantoja, homeisia kohtia ja sääriluita? Olisimmeko me silloin valmiita maksamaan luksuksesta? Edes kannatuksen vuoksi. Herra 47 voisi ottaa selvää mitä sinne pataan on menossa, ja kertoa meillekin... ehkä silloin avaisimme kukkaron nyörit toisella mielellä.
#163