tammikuu 09, 2025, 22:45:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero Kabanossi

Aloittaja Vivo, huhtikuu 26, 2008, 10:54:18 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Tämä ei ole Kabanossia, vaan ihan muuta. :)

naga morich

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 09, 2009, 21:42:10 ip
Tämä ei ole Kabanossia, vaan ihan muuta. :)


hmm mistäs tiedät.

heti kun tulee tulisempaa kabaa nii pitää käydä ostamassa paketti. laittakaa viestiä joku kun saatte tietää että tulisempaa kabaa on kaupoissa.

odotan innolla:D
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Aji Inferno

Kuten sanoin, lupasin pitää salaisuuden. :)  Mutta hyvää on tulossa - odottakaapa vain!

Herra 47

kuulostaa Salaperäiseltä... ja kiinnostavalta..

mikäli oikeasti tulossa kunnon chilimakkaraa niin taidan vaihtaa siihen heti... mikäli makukin vielä on hyvä  :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

CthulhuBard

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 09, 2009, 22:26:24 ip
Kuten sanoin, lupasin pitää salaisuuden. :)  Mutta hyvää on tulossa - odottakaapa vain!


Kuulostaa kyllä lupaavalta =)
Eipä ole toistaiseksi löytynyt vielä mieleistä chilimakkaraa oikeastaan mistään, mutta tätä kannattaa jo odottaa.

Scandal

Threadin innoittamana bongasin tiistaina lähimarketista habanossia paketillisen, vaikken makkarafani olekaan. Liekö sitten ollut tätä "salaista" uutta reseptiä vai ei - paketin kyljessä kyllä mainittiin habanero ihan raaka-aineluoettelossakin, parasta ennen -pvm taisi olla nyt loppukuusta.

Ensimmäisen makkaran ruumiinavauksessa löytyi runsaahkosti punaisia palasia, kokoluokassa milli tai pari kanttiinsa. Palasia piti koemaistaa, ja kyllä ne ihan chinenseltä maistuivat! Tulisuutta ei ollut juurikaan. Pannu kuumaksi ja makkara palasina sekaan - joo, kyllähän tuo ihan syötävä oli, vähän poltettakin tuntui, mutta kyllä _habanero_makkaran voisi kuvitella tulisempaakin (lue: edes "tulista" olevan). Esimerkiksi habanero per makkara -suhde voisi toimia vähän paremmin ;P

Aji Inferno

Habanero Kabanossissa ei ole tulisuudesta tietoakaan. Se on - sallittakoon ilmaisu - perustavisten näennäistulinen tuote, joka ei saa ketään sanomaan "hui kauheaa, tämä polttaa suuta! Kauheaa!". Todellinen chilimakkara tulee myöhemmin.

Mursu

komppaan. kyl vähän suuta lämmitti ku veti paketillisen.. tosin siinäki varmaan suurin sitä sinappia 8D mut tykkäsin maggarasta muuten kyllä.

Klopisto

Verrattuna muihin suomalaisiin maggaroihin on Kabanossi-Habazero edes hieman sinnepäin mitä on odotettu. Löytyy maggaroista juustoa, garlikkia, pippuria ja muka paprikaa ja kansa on tyytyväinen. Suomessa ei suuret ikäluokat osta yksinkertaisesti kuin mustapippurilla vähän maustettua elintarviketta. Toivottavasti on odotettavissa edes jotain muuta tänne köyhän maustamattoman takaperoisen suomen keskusliiton vetämien kauppojen hyllyille >:( Ei täällä mitkään isot valmistajat edes aio lähteä yrittämään jotain todella mausteista. Täällä puhuu vain kuluttajia kusettava kauppiasto. Itse maksaisin mielelläni sille tuottajalle sen kallistuneen betsiin ja inflaation aiheuttaman kallistumisen mutten kauppiaalle. Kyöhä kansa maksaa täällä kaiken. Öö, menikö ohi topicin  ???

Aji Inferno

Näyttää kyllä positiiviselle. Tavisten mausteeton suomiruoka tulee epäilemättä säilyttämään asemansa lähivuosina, mutta muutos on tapahtumassa. Nuorempi ja nuoren mielisempi väki vaatii nyt maustettua, jopa tulista ruokaa. Monet ihmiset tulevat inhoamaan, vihaamaan ja vastustamaan tätä kehitystä. Heille tulee aina olemaan tarjolla "perinteistä" suomalaista ruokaa. Meille muille tarjolle tulee uskomattomia herkkuja, kuten vaikka chilikalakukko. :)

Mursu

jospa siinä vaiheessa mieki oppisin tykkäämään kalakukosta 8D

TurboPuberteth

Lainaus käyttäjältä: Mursu - toukokuu 15, 2009, 12:26:05 ip
jospa siinä vaiheessa mieki oppisin tykkäämään kalakukosta 8D
Älähän nyt.. Kalakukko on parasta :)

Mursu

no hiiskatti.. pitänee kokeilla uudestaan =) vähä haba murskaa vaan päälle ni eiköhän se mene ;)

Endalion

Atrialla huomasin chili-grillimakkaraa, joka valmistajan mielestä oli "hot". Näitä sitten syötiin muutaman venäläisen kanssa "raakana" (sikäli kun paketista otettua, esikypsennettyä makkaraa voi raa'aksi sanoa). Venäläiset tykkäsivät, että oli tulista ja minäkin siinä chilin maistoin ja pieniä punaisia palasia näin makkaran seassa.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Endalion - toukokuu 15, 2009, 21:30:37 ip
Atrialla huomasin chili-grillimakkaraa, joka valmistajan mielestä oli "hot". Näitä sitten syötiin muutaman venäläisen kanssa "raakana" (sikäli kun paketista otettua, esikypsennettyä makkaraa voi raa'aksi sanoa). Venäläiset tykkäsivät, että oli tulista ja minäkin siinä chilin maistoin ja pieniä punaisia palasia näin makkaran seassa.


Joo, siinähän se yksi pulma onkin. Tottumattomalle esim. jo habanero kaba voi olla liian vahvaa, kun taas tottunut pettyy täydelliseen tulisuuden puuttumiseen... On niin yksilöllistä, ettei sama tuote millään miellytä kaikkia.

massmur

Eilen tuli tehtyä pyttipannua hk:n kabanossi chorizoista. Ei näissäkään kuvasta huolimatta chiliä ollut pientä lämpöä enempää, mutta hyvää mausteista makkaraa.

mpp

toukokuu 16, 2009, 09:33:52 ap #256 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2009, 09:41:53 ap käyttäjältä mpp
Makkarahyllyjä kiertelin ja ei täällä kummoisia valikoimia vielä ole. Habanero Kabanossia lähti mukaan paketti ja Wilhelm Salsa (tuoteselosteessa löytyi Jalapeno)
Tuo Wilhelm oli ihan ok makuinen perus paprika maggara, lienee jalapeno unohtunut pois valmistukessa... ;D
Onko kukaan vielä päässyt maistamaan Wilhelm Aito Chili griilimakkaraa onko tuokin vitsi vai todella ensimmäinen aidosti chilillä maustettu kyrsä jossa poltettakin?
edit. onkohan tuo aito chili sittenkin sama paprika makkara joka oli markkinoilla aikaisemmin Aito Chili-Paprika nimellä??? :'(

juustohöylä

Kokeilin tänään tota atrian chili-paprika rasvakaapelia. "Uusi vahvempi maku", hohhoijaa.
Kokeilkaa jos huvittaa, minä en enää., ei jaksa.
Korkeat oli odotukset, mutta samaa kotimaisen einesteollisuuden mautonta massaa.
On siinä jotain värillisiä knöllejä massassa, mutta mieluummin perus makkaraa ja dippaa pain soosiin. Yrittäisivät edes.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: juustohöylä - toukokuu 16, 2009, 17:10:47 ip
Kokeilin tänään tota atrian chili-paprika rasvakaapelia. "Uusi vahvempi maku", hohhoijaa.
Kokeilkaa jos huvittaa, minä en enää., ei jaksa.
Korkeat oli odotukset, mutta samaa kotimaisen einesteollisuuden mautonta massaa.
On siinä jotain värillisiä knöllejä massassa, mutta mieluummin perus makkaraa ja dippaa pain soosiin. Yrittäisivät edes.



Se on vähän niin, että aina kun jotain muutetaan, niin osa ihmisistä nostaa äläkän... Se on ihmisluontoa ja sitähän nuo isot valmistajat pelkäävät. Että jos tehdään oikeasti tulinen Kabanossi, niin pullamössökansa kapinoi ja jättää sitten kaikki kabat hyllyyn. Luulenkin siksi, että oikeasti hyvä chilimakkara tulee ensin pienemmiltä valmistajilta, joiden ei tarvii olla imagostaan niin tarkkoja.

juustohöylä

Mitä pieniä valmistajia tarkoitat/tunnet?  ;D