lokakuu 06, 2024, 03:04:56 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tietokoneista

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 19, 2008, 00:21:20 ap

« edellinen - seuraava »

masaiman

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 07, 2012, 20:06:39 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - joulukuu 07, 2012, 19:53:26 ip
Razer Lycosa on ehkä hyvä pelaamiseen, varsinkin läppärin näppikseen tuttuneena kirjoittaminen tällä ei ole erityisen miellyttävää...


Millaiset kytkimet siinä mahtaa olla? Niistähän näiden tuntuma syntyy.


En tiedä, ei lue paketissakaan muuta kuin joku hemmetin "hyperesponse" systeemi. En kyllä kirjoitusnäppikseksi suosittele tätä. Tuntuu kuin näppäimet liikkuisivat jonkinlaisissa putkissa ylös alas, ja jos näppäintä ei paina tasan keskeltä se kanittaa siihen "putkeensa". Muutenkin juuri tuo aiemmin valittelemani välilyönnin pitämä *tränks* on ärsyttävä, sekä vasen shift tahmaa.

Kuvittelin kyllä saavani tällä hinnalla vähän laadukkaamman tuotteen... Kyllä tällä pärjäilee mut saattaa mennä jossain vaiheessa vaihtoon... Millään makrohässäköillä en tee yhtikäs mitään, tuon hiirenkin ostin pääasiassa tuon lennosta muuteltavan dpi-tason takia.

Aji Inferno

Vinkkivinkki... Jimm's PC Storessa on nyt myynnissä tarjouserä PNY:n XLR8 SSD-levyjä, koko 240 gigaa ja hinta siihen nähden halpa 169 (!) euroa. Eikä toimituskuluja. Teknisesti nuo ovat synkronisella muistilla (= se parempi, kalliimpi muisti) varustettuja uusimman polven Sandforce-levyjä, eli ylempää keskikastia tai alempaa yläkastia SSD-maailmassa. Vain raskaasti pakattu matsku, kuten valokuvat, video tai audio tallentuvat nopeammin uusimmissa ei-Sandforce -ohjaimella varustetuissa asemissa kuten Samsung 830:lla tai 840 Pro:lla. Toisaalta, noihin tarkoituksiin perinteinen hyvä kiintolevy on muutenkin yleensä aivan tarpeeksi hyvä, etenkin RAIDattuna.

Että käykääpä hakemassa pois...

Herpiili



Joulusiivouksien aikaan kannattaa suunnata katsetta siihen kannettavaankin, paineilman käyttö on toisinaan suotavaa varsinkin jos omistaa lemmikkejä ;)

Taas on yksi läppäri purettu atomeiksi jotta sai tuollaisen sentin paksuisen pöly- ja karvakerroksen ilmankulkua haittaamasta  ::)

masaiman

Kais kirjotit purusta samalla biisin?  ;D

ChIlIDoG

Noniih nyt on Asus EEEBox EB-1012 asennettu 4gb muistia ja samsungin830 SSD ja käyttis Linux mint 13+Xfce ..voin suositella. tuli koneelle käyttöikää roimasti ja käynnistyy ja toimii todella nopeasti vanhaksi Intel Atomipommiksi. (Atom330 muistaakseni). Käynnistykseen menee noin 30sek.  Vanha Win7Home vanhalla kovolla ...sai käydä keittään kahvit ja kerkes siin keittää riisipuurotki ja syödäkki :D

Aji Inferno

joulukuu 12, 2012, 23:18:11 ip #885 Viimeisin muokkaus: joulukuu 12, 2012, 23:21:33 ip käyttäjältä Aji Inferno
Nonnii... Oman koneeni SSD tuli sitten täyteen, ja siitä seurasi eräänlainen puolipakko päivittää masiinaa. Myönnän, että halu oli kova laittaa peliin saman tien kovinta mahdollista rautaa, mutta koska en ole miljonääri, ja Jimm's PC Storen tarjous PNY-SSD:stä mallia XLR8, 240 gigaa, oli noin satasen (!) huokeampi kuin vaikkapa saman kokoluokan Samsung 840 Pro tai OCZ Vector, valitsin amerikassa (nykypäivänä harvinaista) sekä suunnitellun, että kootun PNY:n.

Samalla tuli oiva tilaisuus vertailla toisen SSD-sukupolven (OCZ Vertex 2) ja pykälää uudemman PNY:n todellista käytännön suorituskykyä! Molemmat pohjautuvat kiisteltyyn, mutta suorituskyvyltään edelleen hyvämaineiseen Sandforce -arkkitehtuuriin.

Suoritin siirron yhteydessä erinäisiä mittauksia, jotka saattavat kiinnostaa joitakuita tällä foorumilla.

Ihan ekaksi: tämä uusi PNY ei siis todellakaan edusta SSD-levyjen tämän hetken absoluuttista huippua - muttei missään tapauksessa myöskään halpis- tai vanhaa sarjaa. Sitä voi kutsua "tyypilliseksi" keskihintaiseksi uudeksi Sandforce-piirisarjalla varustetuksi SSD-levyksi, jonka suorituskyky liikkuu keskimäärin Samsung 830:n tai Intelin parempien levyjen tasolla.

SSD-levyjen, kuten niin usein tietotekniikan tapauksessa, teoreettiset mittaustulokset korreloivat aika kehnosti todellisen maailman kanssa. Esim. tämä "testikaksikkoni" on siinä mielessä epäsuhtainen, että vanhempi OCZ tukee vain SATA-2 nopeuksia 300 mt/s asti, kun PNY tuplaa teoreettisen maksiminopeuden. Todelliseen suorituskykyyn vaikuttavat myös mm. käytetyt ajuriohjelmistot (Microsoft, Intel, AMD, jne).

En laita kaikkea kirjaamaani dataa tänne porukan kiusaksi. Ainoastaan selkeimmät havainnot.

Aivan ensimmäinen - ja tärkeä - havainto oli se, miten paljon SSD voi hidastua käytössä jopa täysin "oikein" rakennetussa tietokoneessa! OCZ Vertex 2:ni antoi tästä, odotetusti, melko karmaisevia todisteita. Levyn luku- ja ennen muuta kirjoitusnopeus oli laskenut käytössä melkoisesti luvatuista lukemista. Tämä selvisi kun tyhjensin levyn kokonaan, neitseelliseen alkutilaan. Nopeusero oli luokkaa 50..100%. Mikä myös kävi ilmi, oli toisen ja kolmannen polven SSD:n välinen suorituskykyero. Siinä, missä PNY tallensi dataa 295 mt/s, OCZ pystyi neitseellisessä kunnossaankin vain 81 mt/s vauhtiin. Ennen täyspuhdistusta -tilassa OCZ:n tallennusnopeus oli vain 44.4 mt/s! Toisin sanoen, kiintolevytkin menevät heittämällä ohi!

PNY lukee dataa noin 500 mt/s isoissa lohkoissa, ja muiden SSD-levyjen lailla huomattavasti hitaammin pienissä lohkoissa. Tosin, aina ylivoimaisesti kiintolevyjä nopeammin jälkimmäisessä tapauksessa. OCZ, vaikka hitaampi olikin, ei hävinnyt tässä pienten tiedostojen luku- ja kirjoitusnopeudessa yhtä dramaattisesti kuin suurissa tiedostoissa. Niinpä päätin siirtää OCZ:n musaprojektieni samplekirjastojen levyksi. Siinä käytössä nopea pienten tiedostojen hakuaika on todella hyödyksi, eikä suhteellisesti kehnompi tallennusnopeus haittaa.

Entä todellinen käytännön nopeus? Se kiinnosti minuakin suuresti ennen tätä päivitystä.

Windows 7:n lataus koneen kylmäkäynnistyksestä työpöydälle tuotti pienoisen yllätyksen. Vaikka uusin kokeen, tulos oli selvä: uusi, teoreettisissa testeissä selvästi nopeampi SSD ei nopeuttanut Wintoosan käynnistystä lainkaan. Asia saanee selityksen siitä, että Windows on todella valtava kokoelma pieniä tiedostoja, ja niiden latauksessa vanhempi OCZ ei ole juurikaan uudempaa PNY:tä hitaampi. Saattaa myös olla niin, että molempien levyjen käyttämä Sandforce-teknologia vaikuttaa tulokseen. Levyt kun ovat aika läheistä sukua toisilleen.

Skyrim-pelin käynnistys sujui samaten suunnilleen tasatahtia, PNY aivan hienoisessa johdossa. Mutta varsinainen ero syntyikin sitten pelimaailman yhden "monsterin", eli Train Simulator 2013:n kohdalla. Tämä aivan hirvittävän iso ja raskaskin simulaattori käynnistyi OCZ:lla 38 sekunnissa - ja PNY:llä 32 sekunnissa. Nyt puhutaan jo todellisista eroista. Toistin mittauksen, jotta epäilyksiä ei jäisi. Dramaattinen ero? Tuskin. Voisin arvata aivan uusimpien, nopeimpien SSD-levyjen selviävän tehtävästä hieman alle 30 sekunnin, mutta onko tällaisilla eroilla merkitystä - se jää jokaisen päätettäväksi.

Lopuksi, asensin AMD:n uusimmat AHCI-ajurit, kokeillakseni muuttavatko ne asetelmia Microsoftin (sinänsä hyvin toimiviin) vakioajureihin verrattuna Windows 7-64:ssä. Asioita kyllä muuttui, ja ilmeisen syvällä tasollakin koneen sielunelämässä, mutta parin uudelleenkäynnistyksen jälkeen kävi selväksi se, että koneeni on kauttaaltaan jonkin verran nopeampi AMD:n omilla AHCI-ajureilla kuin Windowsin vakioilla. Intel-väki voi tehdä asiasta omia tutkimuksiaan.

Lopputulos?

Tämän päivityksen tarkoituksena ei ollut niinkään nopeuttaa (jo tarpeeksi nopeaa) konetta, vaan ratkaista akuutti levytilan loppuminen kesken. Tämä tavoite täyttyi, ilman (koputan puuta) sivuvaikutuksia, ja samalla kone nopeutui joiltakin osin aivan havaittavasti. Esim. kuuden sekunnin nopeutuminen TS2013:n käynnistyksessä on jo ihan todellinen parannus. Jos hommasta jotain oppi, niin hyvää keskitason SSD:tä ei kannata päivittää uusimpiin ja nopeimpiin ihmeisiin, ellei takana ole - kuten omassa tapauksessani - muukin syy, kuten levytilan loppuminen kesken.

OCZ:n raju hidastuminen levytilansa täyttyessä oli sitten oma lukunsa, eikä piirre todellakaan ole OCZ:lle mitenkään ainutlaatuinen. SSD:tä ei pidä päästää kovin täyteen, vaikka näiden kalleus siihen yhä houkuttaakin. On myös tärkeää varmistaa, että TRIM ja muut käyttöjärjestelmään liittyvät optimoinnit todella toimivat. Muutoin alkuun salamannopeasta levystä voi yllättävän nopeasti tulla laiskanpulskea tiedonsiirron hidaste.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Mattson - joulukuu 12, 2012, 21:40:10 ip
Kais kirjotit purusta samalla biisin?  ;D


Kieltämättä muutamat ärräpäät lensi kun nopsa jäähdytyssiilin putsaus muuttuikin koko läppärin perusteelliseksi purkamiseksi. Joku fiksu HP:n insinööri kun keksinyt ettei tuota tarvitse koskaan purkaa eikä jäähdytysratkaisu pölyäkään kerää.

Muiden valmistajien läppäreissä tuntuu lähes poikkeuksetta siili ja tuuletin sijaitsevan saman pohjalevyn alla kuin muistipalikat ja muut, eivätkä vaadi sen kummempaa purkamista. Neljästä HP:n läppäristä on siiliä joutunut samaisen pölyongelman takia putsailemaan ja kaikki ovat vaatineet läppärin perusteellista purkua  ::)

PP

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - joulukuu 13, 2012, 10:08:24 ap
Muiden valmistajien läppäreissä tuntuu lähes poikkeuksetta siili ja tuuletin sijaitsevan saman pohjalevyn alla kuin muistipalikat ja muut, eivätkä vaadi sen kummempaa purkamista. Neljästä HP:n läppäristä on siiliä joutunut samaisen pölyongelman takia putsailemaan ja kaikki ovat vaatineet läppärin perusteellista purkua  ::)


Koti- vai yrityssarjan koneita? Ainakin kahdessa omistamassani yrityssarjalaisessa (6715b ja 6465b) on jäähy heti pohjalevyn alla ja uudemmassa levyssä ei edes ole ruuveja.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: PP - joulukuu 13, 2012, 12:19:09 ip
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - joulukuu 13, 2012, 10:08:24 ap
Muiden valmistajien läppäreissä tuntuu lähes poikkeuksetta siili ja tuuletin sijaitsevan saman pohjalevyn alla kuin muistipalikat ja muut, eivätkä vaadi sen kummempaa purkamista. Neljästä HP:n läppäristä on siiliä joutunut samaisen pölyongelman takia putsailemaan ja kaikki ovat vaatineet läppärin perusteellista purkua  ::)


Koti- vai yrityssarjan koneita? Ainakin kahdessa omistamassani yrityssarjalaisessa (6715b ja 6465b) on jäähy heti pohjalevyn alla ja uudemmassa levyssä ei edes ole ruuveja.


Pavilion DV 6,7 ja 9-sarjojen alla kulkevia koneita nuo ovat olleet, joten kotikäyttöönhän ne taitavat olla. 2007-2010 välillä ovat vuosimallit liikkuneet joten ainakin tuolla aikavälillä valmistetut näyttäis olevan vähän hankalampia huollettavia.

Aji Inferno

joulukuu 13, 2012, 16:28:23 ip #889 Viimeisin muokkaus: joulukuu 13, 2012, 17:19:55 ip käyttäjältä Aji Inferno
Tulipa tässä mekaanisen näppiksen (edelleenkin hyvä ostos) ja SSD:n suurennusleikkauksen päälle vielä langettua näytönohjainpäivitykseen...

Nykyinen Radeon HD5850 on kyllä tarpeeksi nopea kaikkeen mitä pelaan 1680x1050:llä, ja mukavan hiljainenkin. Jopa Skyrim hi-res tekstuuripaketteineen ja 50 (!) lisukkeineen sujuu laatuasetukset tapissa, vaikka rajoilla aletaankin selvästi mennä. Näkyy lähinnä parissa kaikkein raskaimmassa paikassa tekstuurimuistin (1 giga) loppumisena eli satunnaisina pykimisinä.

Muttakun muttakun... Vastaan tuli Sapphiren Radeon HD7870 OC peräti 140 euron eli 37% alennuksella ja järeän hiljaisella jäähdytyksellä. Tuumin että kenties tuolla sitten pelailisi taas monta vuotta tästä eteenpäin. Pitäisi tekstuurimuistinkin riittää hetkeksi.

Saapa nähdä, kerron vaikutelmia kun mokoma joskus saapuu.

Kiintoisaa on myös tässäkin ketjussa käsitelty ns. GPU-laskenta, jota yhä useammat etenkin grafiikkaohjelmat käyttävät pääprosessorin apuna. Näyttäisi siltä, että perinteisen CPU-tehon merkitys onkin vähenemässä, ja näytönohjaimet kantavat jatkossa jopa pääosan monista kaikkein raskaimmista laskentatehtävistä. Tällaisia ovat mm. videoeditointi, valokuvankäsittely, pakkaus, varmuuskopiointi ja 3D-mallinnus. Jo nyt esim. videota vääntävälle tulee esiin ihan todellinen kysymys: kumman päivittää - prosessorin vai näytönohjaimen?

Päivitys: taisipa selitys alemyynnille löytyä... Sapphiren näistä korteista kun näkyy iso osa olevan valmistusvikaisia. :( Lähes varmasti siis tämäkin. Siitäpä sitten lysti alkaa. AMD oli toimittanut niille kuten muillekin valmistajille jo kesällä ohjeen olla käyttämättä tietynlaisia kondensaattoreita, mutta Sapphiren vekkulitpa käyttivät. ASUS oli jälleen suoraselkäisin, ja käytti alusta saakka parhaita osia. Niiden muita kalliimmille hinnoille lienee siis jonkinmoista laatukatetta. Se siitä ilosta sitten, ellei sattuisi olemaan yli-inhimillistä tuuria matkassa...

Aji Inferno

Täydennystä SSD-aiheeseen siitä kiinnostuneille:

CrystalDickMark -testin lukuarvoja. Lukemat siis kahdesta eri sukupolven ja -valmistajan SSD:stä (PNY XLR8 240, OCZ Vertex 2 120) sekä parin vuoden ikäisestä, tuolloin nopeaa (nykyäänkin tyypillistä) kiintolevyä edustavasta Samsung F3:sta (7200 rpm, 1 teratavu).

Sivumaininta: OCZ on palautettu neitseelliseen tehdasasetuskuntoon ennen näitä mittauksia, eli siinä ei näy käytön aiheuttamaa hidastumista.

Ensimmäinen testi, "Sequential" vastaa esim. isojen tiedostojen, kuten laillisten ja sivellisten videoklippien kopiointia:

- Samsung: luku 126 Mt/s, kirjoitus 127 Mt/s
- OCZ: luku 230 Mt/s, kirjoitus 63 Mt/s
- PNY: luku 474 Mt/s, kirjoitus 309 Mt/s

Tarkahkosilmäinen huomaa heti erään seikan: jo vanhempikin kiintolevy itse asiassa tallentaa suuria tiedostoja yli 2 kertaa nopeammin kuin ensimmäisen polven Sandforce-ohjaimeen perustuva OCZ:n SSD! Tällä on moniinkin asioihin jo käytännön vaikutusta. Toinen, uudempi Sandforce-levy PNY sitten lakaiseekin pöytää molemmilla. SSD ja SSD eivät ole kaikissa tilanteissa sama asia!

Toinen testi 512 kt:n blokeilla. Tämä on varsin tyypillinen käyttötilanne sekalaisessa käytössä.

- Samsung: luku 38 Mt/s, kirjoitus 58 Mt/s
- OCZ: luku 213 Mt/s, kirjoitus 62 Mt/s
- PNY: luku 413 Mt/s, kirjoitus 304 Mt/s

Nyt kiintolevy uuvahti jo pahemman kerran, vaikka vielä kelvollisesti suoriutuukin. SSD:t suoriutuvat jotakuinkin edellisen testin malliin, PNY:n ollessa täysin ylivoimainen kahteen muuhun levyyn nähden.

Kolmas testi 4 kilotavun blokeilla. Tällaisia kuormia on paljon serverikäytössä esim. web-palvelinten kiusana, eivätkä ne täysin vieraita ole kotikoneissakaan. Esim. selainten välimuisteissa voi olla valtavasti tämän kokoluokan kamaa, samoin kuin tietyissä peleissä, itse Windowsissa, jne.

- Samsung: luku 0,4 Mt/s, kirjoitus 1,2 Mt/s
- OCZ: luku 16,5 Mt/s, kirjoitus 57,6 Mt/s
- PNY: luku 28,7 Mt/s, kirjoitus 81,2 Mt/s

Nyt mekaaninen kiintolevy joutuu jo antautumaan täysin. 5400 kierrosta pyörivillä ja muuten hitaammilla levyillä näkymä olisi vielä paljon rumempi. Mekaaninen lukupää ei yksinkertaisesti pysty hyppimään paikasta toiseen tehokkaasti näin pienillä tiedostoilla. SSD:t ovat nekin jo pienissä vaikeuksissa, mutta selviytyvät yhä urakasta kohtuuhyvin. Tämä on se suorituskyvyn kohta, jossa aivan uusimmat, kalleimmat SSD:t kuten Samsung 840 Pro ja OCZ Vector vetävät pientä kaulaa muihin.

Jos ja kun joku ihmettelee näiden lukemien eroja netin testeihin verrattuna, syynä ovat erot tietokoneiden optimoinneissa, piirisarjoissa, kaikenlaisessa. Tämä koneeni esim. on optimoitu musiikkikäyttöön, ja siksi pyrkii varmistamaan pätkimättömän äänen ja sen sellaisia asioita, mikä sitten taas vaikuttaa suorituskykyyn muualla.

Keskustelu ja kysymykset vapaita! :)

Herpiili

Näin läppärimaailmassa parin kuukauden käytön jälkeen:

OCZ Vertex 3 120:
Seq: Read 446.9 / Write 139.3
512k: Read 385.1 / Write 116.7
4k: Read 18.37 / Write 48.18
4k QD32: Read 116.7 / Write 120.7

Toshiba MK7575GSX 5400rpm 750:

Seq: Read 67.16 / Write 66.04
512k: Read 23.50 / Write 22.86
4k: Read 0.278 / Write 0.820
4k QD32: Read 0.681 / Write 0.776

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - joulukuu 14, 2012, 01:06:59 ap
Näin läppärimaailmassa parin kuukauden käytön jälkeen:

OCZ Vertex 3 120:
Seq: Read 446.9 / Write 139.3
512k: Read 385.1 / Write 116.7
4k: Read 18.37 / Write 48.18
4k QD32: Read 116.7 / Write 120.7

Toshiba MK7575GSX 5400rpm 750:

Seq: Read 67.16 / Write 66.04
512k: Read 23.50 / Write 22.86
4k: Read 0.278 / Write 0.820
4k QD32: Read 0.681 / Write 0.776


Vertex 3 osoittaa tuossa hiukan samaa kirjoittamisen hitautta kuin Vertex 2 - mikä on aika kummallista... Siinä kun pitäisi kai olla sama ohjainpiiri kuin tuossa PNYssäni. Liekö sitten käytön aiheuttamaa hidastumista, en tiedä. Onko levy miten täynnä?

Toshiba sitten kuuluu perussyihin perusläppärien laiskuuteen. Tuon kun vaihtaisi hyvään hybridilevyyn, jo tulisi asioihin puhtia, luulen.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 14, 2012, 03:41:34 ap
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - joulukuu 14, 2012, 01:06:59 ap
Näin läppärimaailmassa parin kuukauden käytön jälkeen:

OCZ Vertex 3 120:
Seq: Read 446.9 / Write 139.3
512k: Read 385.1 / Write 116.7
4k: Read 18.37 / Write 48.18
4k QD32: Read 116.7 / Write 120.7

Toshiba MK7575GSX 5400rpm 750:

Seq: Read 67.16 / Write 66.04
512k: Read 23.50 / Write 22.86
4k: Read 0.278 / Write 0.820
4k QD32: Read 0.681 / Write 0.776


Vertex 3 osoittaa tuossa hiukan samaa kirjoittamisen hitautta kuin Vertex 2 - mikä on aika kummallista... Siinä kun pitäisi kai olla sama ohjainpiiri kuin tuossa PNYssäni. Liekö sitten käytön aiheuttamaa hidastumista, en tiedä. Onko levy miten täynnä?

Toshiba sitten kuuluu perussyihin perusläppärien laiskuuteen. Tuon kun vaihtaisi hyvään hybridilevyyn, jo tulisi asioihin puhtia, luulen.


120GB malli taitaa olla vakiona reilusti hitaampi kirjoitusnopeuksien suhteen kuin isoveljensä. 52% levytilasta on vapaana joten pientä käytön aiheuttamaa hidastumistakin lienee. Vaikka nyt hitaanpuoleinen SSD onkin kirjoitusnopeuksiensa puolesta niin kyllähän tämä huomattavasti nopsempi on kuin tuo koneen mukana tullut Toshiba ;)

Mini-ITX  koteloon kasatun pöytäkoneen wanha SSD (64GB Kingston) pitäisi jossain vaiheessa kuitenkin vaihtaa niin saattaapa tämä OCZ löytää tiensä sen tilalle ja tähän teholäppäriin tulla toinen SSD tilalle.


Pakasta vedetyllä levyllä kun on kirjoitusnopeudet tuota luokkaa ;)

sorrii

Miielenkiintoinen havainto että mun uudella HyperX 3K SSD-levyllä [120G] joka on vain sata-2 liitännässä vanhassa emossa ovat vain lukunopeudet selvästi heikompia; kirjoitusnopeudet jokseenkin samoissa kuin edellä ..
Näyttää tosiaan se suurin etu tulevan pienillä tiedostoilla eikä siinä tuo väylä enää ratkaise mitään.
Kannatti siis laittaa vanhaankin koneeseen ...  8)
LainausHyperX 3K 120 SATA2:
Sequential Read :   261.621 MB/s
          Sequential Write :   140.228 MB/s
         Random Read 512KB :   245.883 MB/s
        Random Write 512KB :   148.587 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) :    28.465 MB/s [  6949.6 IOPS]
   Random Write 4KB (QD=1) :    68.962 MB/s [ 16836.5 IOPS]
   Random Read 4KB (QD=32) :   195.139 MB/s [ 47641.5 IOPS]
  Random Write 4KB (QD=32) :   112.947 MB/s [ 27575.1 IOPS]
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Inferno

joulukuu 17, 2012, 00:59:09 ap #895 Viimeisin muokkaus: joulukuu 17, 2012, 01:04:24 ap käyttäjältä Aji Inferno
Laitan tämän myös myyntiosastolle, mutta tänne näin ensiksi:

Myynnissä olisi nyt tarpeettomina erinomaisen teho-PC:n rakennusaineet:

ASUS Crosshair IV Formula emolevy: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/Crosshair_IV_Formula/
------------------------------------------------
- Parhaita, ellei paras emolevy luokassaan. Edustaa Asusin Republic of Gamers -huippusarjaa: parhaat mahdolliset komponentit ja ominaisuudet.
- Pelimiehen märkä unelma, mutta myös täydellisen vakaa, viileänä käyvä ja tehokas emolevy kaikkeen ns. hyötykäyttöön.
- Tukee myös uusimpia AMD FX "Piledriver"-prosessoreita bios-päivityksellä.
- http://www.extremeoverclocking.com/reviews/motherboards/ASUS_Crosshair_IV_Formula_10.html
- Erinomaiset säädöt mm. tuuletuksen hallintaan - hiljainen, silti tehokas laite helposti.
- Kaikki tarvittavat modernit liitännät malliin SATA-600, USB3, kaikki RAID-tilat, yms.
- Takuu voimassa elokuuhun 2013 asti.
- Hinta ostohetkellä: 207,90 (verkkokauppa.com)

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition -prosessori
----------------------------------------------
- 6 ydintä, vakiokellotaajuus 3.2 GHz, automaattinen ylikellotus 3.6 Ghz:iin
- Tämä yksilö toimii täysin vakaasti jatkuvalla 3.9 GHz:lla ilman jännitteiden yms. kanssa pelailua. Em. emolevy hoiti homman automaattisesti.
- Arkipäiväisessä käytössä toimii 1 GHz:lla, jännitteet alennettuina, eli hyvin viileänä ja hiljaisena. Nostaa tehojaan tarpeen tullen.
- Lukitsematon malli: voit halutessasi ylikellottaa miten haluat. Tämä yksilö esim. menee aina noin 4.1 GHz asti, jos niin todella haluat.
- Kommentti hiljattaisesta uusien prosessorien vertailusta: "...Phenom II X6 is one hell of a processor by today's standards, too."
- Vääntöä kuin V8-autossa kun tulee tosipaikka. Esim. video, valokuvat, pakkaus, varmuuskopiointi, yms. todella saavat kyytiä!
- Käytännössä suvereeni moniajotilanteissa. Voit pelata raskasta peliä yhdessä ikkunassa, skannata viruksia, varmuuskopioida, kirjoittaa romaania, mitä hyvänsä - tällä et (oikeasti!) edes huomaa mitä kaikkea taustalla tapahtuu. Aina löytyy vapaa noin 4 GHz:n prosessoriydin hoitamaan homman.
- Takuu voimassa elokuuhun 2013 asti.
- Hinta ostohetkellä 317,90 (Verkkokauppa.com)

OCZ Agility 2 SSD-levy 64 Gt.
-------------------------------------
- Käyttämätön, avaamaton, tehdaspakkauksessa (takuuna vaihdettu yksilö)
- Nopea käyttöjärjestelmälevy nopeaan koneeseen.
- Takuu 3 vuotta. voimassa tammikuuhun 2015
- Hinta ostohetkellä 97,90 (Verkkokauppa.com)

Tarvittaessa mukaan saa vaikkapa kolmella kympillä myös 8 gigaa Kingstonin muistia 1600 MHz nopeudella, CL7 ajoituksella. Ja AMD Radeon HD5770 näytönohjain 1 gigan muistilla löytyy myös hyväkuntoisena, tarpeettomana vailla rakastavaa kotia. Hintaan vaikkapa seitsemän kymppiä.

Kuvailtu kokoonpano on ollut työ- ja harrastuskoneeni, ja ylivoimaisesti paras, luotettavin koskaan käyttämäni PC. Kirjoitan tätä juuri kyseisellä kokoonpanolla. SSD:tä lukuunottamatta, emo, prosessori ja muisti ovat toimineet todistetusti täydellisen hyvin yhdessä, ja kaikissa on takuu voimassa.

Miksikö sitten myydä moista "helmeä"? Tarvetta siihen ei oikeasti ole, kun asiaa mietin. Olen vain ikuinen rakentelija, ja koonnut niin monta tietokonetta, että vähemmästäkin sekoaa. ;) Tämä "vakaa suhde" yhteen hienoon koneeseen on kestänyt omalla mittarillani jo sen verran kauan, että veri vetää kokeilemaan taas toisenlaisia komponentteja. Kaiken uhallakin...  ::) Sitähän tämä harrastaminen on. Ei aina järkihommaa. :)

Että jos oikeasti perkuleen hyvä kone kiinnostaa, funtsikaapa ja tehkääpä tarjouksia. Mitään paniikkia tämän kanssa ei ole, eli toivon ns. asiallisia tarjouksia, mutta uskon että hinnoista päästään kyllä yhteisymmärrykseen.  8)

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 17, 2012, 00:59:09 ap
Laitan tämän myös myyntiosastolle, mutta tänne näin ensiksi:

Myynnissä olisi nyt tarpeettomina erinomaisen teho-PC:n rakennusaineet:

ASUS Crosshair IV Formula emolevy: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/Crosshair_IV_Formula/
------------------------------------------------
- Parhaita, ellei paras emolevy luokassaan. Edustaa Asusin Republic of Gamers -huippusarjaa: parhaat mahdolliset komponentit ja ominaisuudet.
- Pelimiehen märkä unelma, mutta myös täydellisen vakaa, viileänä käyvä ja tehokas emolevy kaikkeen ns. hyötykäyttöön.
- Tukee myös uusimpia AMD FX "Piledriver"-prosessoreita bios-päivityksellä.
- http://www.extremeoverclocking.com/reviews/motherboards/ASUS_Crosshair_IV_Formula_10.html
- Erinomaiset säädöt mm. tuuletuksen hallintaan - hiljainen, silti tehokas laite helposti.
- Kaikki tarvittavat modernit liitännät malliin SATA-600, USB3, kaikki RAID-tilat, yms.
- Takuu voimassa elokuuhun 2013 asti.
- Hinta ostohetkellä: 207,90 (verkkokauppa.com)

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition -prosessori
----------------------------------------------
- 6 ydintä, vakiokellotaajuus 3.2 GHz, automaattinen ylikellotus 3.6 Ghz:iin
- Tämä yksilö toimii täysin vakaasti jatkuvalla 3.9 GHz:lla ilman jännitteiden yms. kanssa pelailua. Em. emolevy hoiti homman automaattisesti.
- Arkipäiväisessä käytössä toimii 1 GHz:lla, jännitteet alennettuina, eli hyvin viileänä ja hiljaisena. Nostaa tehojaan tarpeen tullen.
- Lukitsematon malli: voit halutessasi ylikellottaa miten haluat. Tämä yksilö esim. menee aina noin 4.1 GHz asti, jos niin todella haluat.
- Kommentti hiljattaisesta uusien prosessorien vertailusta: "...Phenom II X6 is one hell of a processor by today's standards, too."
- Vääntöä kuin V8-autossa kun tulee tosipaikka. Esim. video, valokuvat, pakkaus, varmuuskopiointi, yms. todella saavat kyytiä!
- Käytännössä suvereeni moniajotilanteissa. Voit pelata raskasta peliä yhdessä ikkunassa, skannata viruksia, varmuuskopioida, kirjoittaa romaania, mitä hyvänsä - tällä et (oikeasti!) edes huomaa mitä kaikkea taustalla tapahtuu. Aina löytyy vapaa noin 4 GHz:n prosessoriydin hoitamaan homman.
- Takuu voimassa elokuuhun 2013 asti.
- Hinta ostohetkellä 317,90 (Verkkokauppa.com)

OCZ Agility 2 SSD-levy 64 Gt.
-------------------------------------
- Käyttämätön, avaamaton, tehdaspakkauksessa (takuuna vaihdettu yksilö)
- Nopea käyttöjärjestelmälevy nopeaan koneeseen.
- Takuu 3 vuotta. voimassa tammikuuhun 2015
- Hinta ostohetkellä 97,90 (Verkkokauppa.com)

Tarvittaessa mukaan saa vaikkapa kolmella kympillä myös 8 gigaa Kingstonin muistia 1600 MHz nopeudella, CL7 ajoituksella. Ja AMD Radeon HD5770 näytönohjain 1 gigan muistilla löytyy myös hyväkuntoisena, tarpeettomana vailla rakastavaa kotia. Hintaan vaikkapa seitsemän kymppiä.

Kuvailtu kokoonpano on ollut työ- ja harrastuskoneeni, ja ylivoimaisesti paras, luotettavin koskaan käyttämäni PC. Kirjoitan tätä juuri kyseisellä kokoonpanolla. SSD:tä lukuunottamatta, emo, prosessori ja muisti ovat toimineet todistetusti täydellisen hyvin yhdessä, ja kaikissa on takuu voimassa.

Miksikö sitten myydä moista "helmeä"? Tarvetta siihen ei oikeasti ole, kun asiaa mietin. Olen vain ikuinen rakentelija, ja koonnut niin monta tietokonetta, että vähemmästäkin sekoaa. ;) Tämä "vakaa suhde" yhteen hienoon koneeseen on kestänyt omalla mittarillani jo sen verran kauan, että veri vetää kokeilemaan taas toisenlaisia komponentteja. Kaiken uhallakin...  ::) Sitähän tämä harrastaminen on. Ei aina järkihommaa. :)

Että jos oikeasti perkuleen hyvä kone kiinnostaa, funtsikaapa ja tehkääpä tarjouksia. Mitään paniikkia tämän kanssa ei ole, eli toivon ns. asiallisia tarjouksia, mutta uskon että hinnoista päästään kyllä yhteisymmärrykseen.  8)


Hintoja?

omarosa

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - joulukuu 18, 2012, 13:51:25 ip


Hintoja?


Arvauksella veikkaan, osien arvon lisättynä tunnearvolla joka muutettu euroiksi niin yhteissummaksi ilman ssd:tä tulee semmoiset, katson metsään päin ja sanon hinnan eli vaikea kirjoittaa.  :o ;)
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: omarosa - joulukuu 18, 2012, 22:15:36 ip
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - joulukuu 18, 2012, 13:51:25 ip


Hintoja?


Arvauksella veikkaan, osien arvon lisättynä tunnearvolla joka muutettu euroiksi niin yhteissummaksi ilman ssd:tä tulee semmoiset, katson metsään päin ja sanon hinnan eli vaikea kirjoittaa.  :o ;)


Noh, ajattelin ensin katsoa onko kiinnostusta täällä ylipäätään. Laitoin hintapyynnön äsken tuonne myyntipalstalle saman ilmoituksen yhteyteen.

Aji Inferno

joulukuu 27, 2012, 16:31:32 ip #899 Viimeisin muokkaus: joulukuu 29, 2012, 20:41:34 ip käyttäjältä Aji Inferno
Taloon tuli uusi monitori: Dell U2412M. Ottamaan ykkösnäytön paikan vanhahkolta Fujitsu Siemensin ruudultani, joka saa jatkossa kakkosnäytön aseman. Kuka muka tarvitsee kahta näyttöä? Hifistelyä? Ei lainkaan. Riippuu ihan tarpeista.

Itselläni, harrastajamuusikkona, esim. tietyt musiikkiohjelmistot malliin Cubase yksinkertaisesti käytännössä vaativat kaksi eri näyttöä toimiakseen jotenkin tolkullisella tavalla. Kaikki äänityksessä ja miksauksessa tarvittava krääsä ei vain mahdu yhdelle ruudulle, on se miltei miten iso hyvänsä.

Entä millainen tämä tulokkaamme sitten on? Teknisessä mielessä se on 24-tuumainen, eli vielä siedettävän kokoinen. Siinä on ns. IPS-paneeli, mikä tarkoittaa keskimääräistä parempaa värientoistoa ja katselukulmia, mutta myös hieman hitaampia vasteaikoja toimintahippapelaamiseen. Erikoinen piirre on myös poikkeava resoluutio: 1920x1200 normaalin "full-HD" 1920x1080:n sijaan. Halusin tämän, jotta ruudulle mahtuisi enemmän asioita. Paljon kirjoittavalle asialla on erityisen paljon merkitystä, koska tällainen näyttö näyttää pystysuunnassa selvästi tavallista enemmän.

Dell on tehnyt suunnittelussa enimmäkseen erittäin hyvää työtä. Näyttö on yllättävän kevyt, mutta hyvin laadukkaan ja tukevan tuntuinen. Korkeus- ja muut säädöt toimivat kuin moninkertaisesti kalliimmissa näytöissä. Viallisia pikseleitä en ole vielä löytänyt. Asennus oli aika ongelmaton, vaikka mukana tulevan CD:n "PowerNap" -virransäästöohjelmisto osoittautui hankalaksi asennettavaksi. Kannattaa hakea Dell:n nettisivuilta, ei CD:ltä.

Suoraan "paketista" otettuna näyttö on selvästi ylikirkas - valotehoa totisesti riittää! Laskin valoisuuden 60% (edit: nyt 50%) tasolle, ja vieläkin mietin pitäisikö sitä laskea lisää. En ole tehnyt vielä tällä mitään sen kummempaa kuvankäsittelyä tms, mutta värit, kontrasti, valon tasaisuus, yms tuntuisivat olevan vallan kohdillaan. Oikein hyvä kuvanlaatu, kun kirkkautta tosiaan sääti alemmaksi. Entä pelaaminen? Vanhempi Fujitsuni ei varmaankaan ole kovin ihmeellinen vertailukohde, mutta ei tämä Dell ainakaan hitaammalta tunnu esim. Skyrimissä. Vain paljon, paljon nätimmältä.

Että: erinomainen ensivaikutelma, eikä hintaakaan ole totisesti laatuun nähden liikaa (alta kolmella sadalla lähtee)! Suosittelen.