tammikuu 09, 2025, 22:23:57 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Lajikkeen tunnistaminen

Aloittaja Masapena, elokuu 03, 2008, 23:16:24 ip

« edellinen - seuraava »

Lihamestari

Jalapeno pussukastahan toi oli, joten se voi periaatteessa olla ihan mitä vaan.
Podit kasvaa melkein vaaterissa, joka on aika kaukana noitten vieressä olevien jalapenojen riippuvasta lookista.

Päivä päivältä epäilyttää enempi ja enempi, että toi ei taida olla Chenzo, vaan joku randomi annuumiristeytys!
Jos podi pamahtaa tummaksi, lupaan tunnustaa olleeni väärässä! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Espa

Tässä pähkinä purtavaks. tunnistaako kukaan?
Podit vaalean vihreitä violetilla sävytettynä aina joltainsivulta ja solukko kuviota näkyy läpi.


Kukka


Ehkä keskitulinen tai miedompi oli noi podit mitkä raakana söin joulukuussa.
Voisko olla cajamarca? eri malliset on kyllä noi podit.. CAP 969 näyttää samalta mutta löytämissäni kuvissa niissä ei ole violettia..

Chilivaari

Kyllähän tuo hedelmä saattaisi olla Cajamarca, mutta onko kukissa violettia heteiden varsissa? Eli onko se chinense?

Karvainen se lienee?
Tuossa on kenties samassa kehitysvaiheessa olevia hedelmiä: http://chilivaari.blogspot.com/2011/03/satoa-tulossa-cajamarcasta.html

Espa

maaliskuu 26, 2011, 16:45:20 ip #663 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 26, 2011, 16:49:47 ip käyttäjältä Espa
Suurennos edellisestä kukka kuvasta kertoo että violettia löytyy, mutta onko tuo heteen varsi violetti on vaikea sanoa. Pitää koittaa tarkistaa.
Sun kuvissa saman väriset on podit, mutta mulla on kaikki tuon kuvan mukaisia ns. kolmion mallisia.
Kukka on aika pieni, juuri ja juuri alle sentin  läpimitaltaan, sinun kuvista päätellen sinun kasvilla ne on isompia?.


Espa

Hein minkä väriseksi noi cajamarcat kypsyy??

Chilivaari

Punainenhan siitä lopulta tulee: http://chilivaari.blogspot.com/2010/11/vuoden-positiivisin-yllattaja-cajamarca_08.html
Karvaisuus rungossa on kyllä aika varma merkki. Noin karvaisia en tunne kuin pubescenseja ja ehkä joku Goat's weed, mutta se on annuum.

Espa

Ok,
kiitosta tiedoista. Muuten kyllä mätsää hyvin sinun kuviin ja karvanenkin on, mutta podin muoto on ihan erilainen. No odotetaan ja katsotaan. Tuo on siis toistaiseksi ja toivottavasti lopulta cajamaca  ;D

Espa

Tuossa vielä kuvia noista podeista.







Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - maaliskuu 23, 2011, 21:27:33 ip
Päivä päivältä epäilyttää enempi ja enempi, että toi ei taida olla Chenzo, vaan joku randomi annuumiristeytys!
Jos podi pamahtaa tummaksi, lupaan tunnustaa olleeni väärässä! ;)
Nyt alkaa podeihin ilmaantua tummaa sävyä, joten joudun varmaan muutaman päivän sisään tunnustamaan vääränä olemiseni! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Masasaurus

maaliskuu 26, 2011, 19:59:59 ip #669 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 26, 2011, 20:02:20 ip käyttäjältä Masasaurus
Espa.
Minun scarlet lantern teki tuollaisia podeja. Enempi valoa --> enempi violettia. Kypsänä punaisia.

Chilivaari

Lanternista on kuvia tuolla: http://petterssononline.com/habanero/peppers.php?action=variety&id=97
Sen muoto on tosiaan erilainen, vaikka pienenä Cajamarcassakin on tuon  tapaisia. Sekin siis on karvainen? No, perulaisia kumpainenkin.

Espa

Nyt kyllä näyttää että kyseessä olisi juuri tuo viimeiseksi mainittu lajike. Kyllä tämä mysteeri vielä selviää =)
Kukka on just samanlainen ja podien malli ja väri täsmää.
Jouluussa tulleet podit oli täysin vihreitä huonon valon vuoksi varmaan ja juuri ennen kuin alkoin nahistua ja pehmetä väri alkoi näyttää himmeän oranssilta. Jospa noi kypsys tuossa ikkunalla ja mysteeri selviäisi.

Espa


Leksi80

Fataliin viime vuoden chilipakettien surprise chili seed mix -satoa.
Mikä chili kyseessä?

6.3.2011



10.3.




12.3.




27.3.



Kenelläkään tietoa?
En oikein osaa poimia, kun ei tiedä että onko tuo kypsä vai vaihtaako vielä väriä.

wille

Ei tietenkään ole kypsä, kun on vielä vihreä. Yksikään chili ei ole kypsänä vihreä ja lähes kaikki lajikkeet vaihtavat väriä kypsyessään.

Annuumhan tuo näyttäisi olevan. Podin muodon perusteella veikkaisin Peperonchinoa tai Guajilloa. Toki, jos podi tuosta vielä paljon kasvaa, niin voisi olla myöskin Ramiro.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Leksi80

Lainaus käyttäjältä: wille - maaliskuu 27, 2011, 11:28:15 ap
Ei tietenkään ole kypsä, kun on vielä vihreä. Yksikään chili ei ole kypsänä vihreä ja lähes kaikki lajikkeet vaihtavat väriä kypsyessään.


Tuo on minulle uusi tieto, että mikään Chili ei pysy vihreänä loppuun asti.

Tiesin kyllä että valtaosa vaihtaa väriä keltaiseen tai punaiseen(myös muitakin värejä, harvemmin tosin), mutta että maailmassa ei ole yhtäkään vihreää kypsää Chiliä on minulle yllätys.

InkRose

Eikös joku juurikin ollut kypsänäkin vihreä? Ei se mikään yleinen lajike ollut, mutta muistelisin että joku oli kuitenkin...

wille

Lainaus käyttäjältä: InkRose - maaliskuu 27, 2011, 11:38:08 ap
Eikös joku juurikin ollut kypsänäkin vihreä? Ei se mikään yleinen lajike ollut, mutta muistelisin että joku oli kuitenkin...


Enpä ole kuullut. Pimenta Da Neyde esimerkiksi on siitä kummallinen, ettei vaihda väriä kypsyessään. Se on koko tapahtuman ajan tummanvioletti / musta. Mutta kypsästä vihreästä en ole kuullut. Toki on paljonkin chilejä, jotka käytetään pääasiallisesti vihreinä -> raakoina.

Jos satut muistamaan mikä tuo kyseinen lajike oli niin ilmoittele!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

InkRose

maaliskuu 27, 2011, 11:50:51 ap #678 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 27, 2011, 12:07:05 ip käyttäjältä InkRose
Juu, pitää koittaa kaivella että mistä ihmeestä tuon olen lukenut... Tai luulen lukeneeni. :)

Edit: Juu, pienen hetken googlailun ja etsiskelyn tuloksena täytyy todeta että olen lähes varmasti muistanut väärin. Sekaannuin varmaankin juuri noiden parin kohdalla, jotka eivät vaihda kypsyessään väriä. Unohtui vaan että ovat raakileena sitten muuta kuin vihreitä. Jos se kuitenkin jostain tulee vastaan niin ilmoittelen kyllä.

-V-

maaliskuu 27, 2011, 17:48:47 ip #679 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 27, 2011, 19:35:47 ip käyttäjältä -V-
Kyllähän tuon kypsän ja vihreän pitäis olla mahdollista. Paprikoitahan taitaa moisia löytyä. Eihän se vaadi kuin sen, että podi pitää kypsyessään lehtivihreän ja kypsä väri on keltainen (joka ei sen vihreän alta erotu). Lehtivihreän pitävä ja punaiseksi kypsyvähän on sitten ruskea, näitä on enemmänkin.

EDIT: En sitten löytänyt mitään todisteita asialle, joten ylläoleva voi olla paskapuhetta...