tammikuu 09, 2025, 22:32:49 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hesburgerin "tulinen" hampurilainen

Aloittaja Volitans, syyskuu 02, 2008, 15:37:31 ip

« edellinen - seuraava »

psyphish

McDonald'sin Tuplajättijuustohampurilainen pekonilla, välissä runsaasti nagajauhetta. Ihan maukasta settiä ja mukavasti lämpöä.  ;)

kyris

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - huhtikuu 22, 2010, 22:48:22 ip
Mitenkääs...? Sanokaas ravintola-alan ammattilaiset, onko puulaakille häpeä, jos asiakas tuo oman maustepurkkinsa mukanaan? Hesenleipomon väki (keskiikä 19) tuskin tajuais edes ottaa nokkiinsa, jos pöydälle läjäyttäis suurieleisestikkin blairsin putelin, tai edes omia chilejä.


Siilinpesässä kysyin kerran pizzan tilauksen yhteydessä voisiko kokki pistää tuomiani chilejä siihen päälle. Tarjoilija katsoi vähän vinoon, mutta kysyi kokilta, ja tälle se oli OK. Kokki tuli vielä juttelemaan chileistä ja kyselemään mistä olin noin tuoreita saanut.

TunturiTiger

Onhan tuo tulinen! Ainakin 11v poika tuumas niin. ;D

Ryhis

huhtikuu 23, 2010, 20:47:38 ip #283 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 23, 2010, 21:41:56 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Siilenpesä on kuulemma kova mesta. En ole itse koskaan uskaltautunut sinne, koska tilaisin välittömästi pahamaineisen "sukupitsan"....

Asiaan. Alkoi kyrsimään tämä hampparikeskustelu siinä määrin, että päätin tehdä itse omat hampurilaiseni. En rasita ruokaohje-palstaa tai tätä säiettä vaan laitan kuvat ja tekstin tuonne "päiväkirjaani"

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7161.0
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

daniel

Kävinpä eilen hesessä syömässä kuumakalle-hampurilaisen. Ihan hyvää oli, mutta eipä ollut tulisuutta juuri yhtään. Joskus taas kun söin habanerohampurilaisen, niin siinä taas oli oikeasti jonkinverran tulisuutta.

Rankkapanda

Tulipa nyt mieleen, että moni tilaa kuulemma ilman jalapenoja tuon hampurilaisen, koska eivät tykkää tulisesta niin paljoa... Voi kun olisi vitsi.

PP

Tämän foorumin käyttäkunnan näkökulmasta se voi olla olla vaikea ymmärtää, että iso osa ihmisistä ei tykkää minkäänlaisesta havaittavasta tulisuudesta. Kyllä silloin havaitsee varmasti hampparista pari laimeaa etikkajallun siivua, jotka meille aiheuttaa vihaa tai sääliä hampparin myyjää kohtaan. Tuo tarkoittaa samalla, että monelle mainostus liekinkuvien kanssa on ihan paikallaan. Kukin tyylillään, ei ole pakko tykätä tulisuudesta eikä sitä tällä foorumilla yritetäkään saada aikaan.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - huhtikuu 23, 2010, 20:47:38 ip
Asiaan. Alkoi kyrsimään tämä hampparikeskustelu siinä määrin, että päätin tehdä itse omat hampurilaiseni. En rasita ruokaohje-palstaa tai tätä säiettä vaan laitan kuvat ja tekstin tuonne "päiväkirjaani"

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7161.0

Kuten myös...omani löytyy tuossa alla mainostamastani blogista.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Tepi - huhtikuu 25, 2010, 13:47:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - huhtikuu 23, 2010, 20:47:38 ip
Asiaan. Alkoi kyrsimään tämä hampparikeskustelu siinä määrin, että päätin tehdä itse omat hampurilaiseni. En rasita ruokaohje-palstaa tai tätä säiettä vaan laitan kuvat ja tekstin tuonne "päiväkirjaani"

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7161.0

Kuten myös...omani löytyy tuossa alla mainostamastani blogista.


Hyvännnäköinen ja kuuloinen setti. Propsit itsetehdystä sämpylästä ja perunatikuista.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 25, 2010, 13:45:20 ip
Tämän foorumin käyttäkunnan näkökulmasta se voi olla olla vaikea ymmärtää, että iso osa ihmisistä ei tykkää minkäänlaisesta havaittavasta tulisuudesta. Kyllä silloin havaitsee varmasti hampparista pari laimeaa etikkajallun siivua, jotka meille aiheuttaa vihaa tai sääliä hampparin myyjää kohtaan. Tuo tarkoittaa samalla, että monelle mainostus liekinkuvien kanssa on ihan paikallaan. Kukin tyylillään, ei ole pakko tykätä tulisuudesta eikä sitä tällä foorumilla yritetäkään saada aikaan.


Mutta jos iso osa ihmisistä ei tykkää minkäänlaisestsa havaittavasta tulisuudesta, miksi mainostaa millään tavalla edes häviävän pientä tulisuutta?   ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Retired_nurse

Teidän takia oli pakko käydätestaamassa. Ei se nyt mitenkään tulinen ollut oikeastaan, mutta on aika nillitystä vaatia Hesen purilaisten oikeasti olevan ristuksen tulisia. Mun vaimo, eikä lapset söisi edes tuota purlaista. Se massa mille näitä tarjotaan, pitää varmasti hamppia ihan tarpeeksi hottina.

Pahin moka siinä burgeissa oli se, että se sisälsi tomaatinsiivun. Mikään ei pilaa pahemmin hampurilaista kuin kylmä, vetinen tomaatinsiivu joka jäähdyttää ja vesittää koko helahoidon.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: wille - huhtikuu 25, 2010, 14:22:40 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 25, 2010, 13:45:20 ip
Tämän foorumin käyttäkunnan näkökulmasta se voi olla olla vaikea ymmärtää, että iso osa ihmisistä ei tykkää minkäänlaisesta havaittavasta tulisuudesta. Kyllä silloin havaitsee varmasti hampparista pari laimeaa etikkajallun siivua, jotka meille aiheuttaa vihaa tai sääliä hampparin myyjää kohtaan. Tuo tarkoittaa samalla, että monelle mainostus liekinkuvien kanssa on ihan paikallaan. Kukin tyylillään, ei ole pakko tykätä tulisuudesta eikä sitä tällä foorumilla yritetäkään saada aikaan.


Mutta jos iso osa ihmisistä ei tykkää minkäänlaisestsa havaittavasta tulisuudesta, miksi mainostaa millään tavalla edes häviävän pientä tulisuutta?   ;)



Täsmälleen. Ja koska "hui kauhistus, ruokaa joka lämmittää suuta!" -väelle on jo tarjolla kaikki mahdollinen, on oikeus ja kohtuus vaatia tarjontaa meidänkin makuumme! Kun julkisuudessa puhutaan pakollisesta kasvisruokapäivästä kouluissa, miten olisi pakollinen tulisen ruoan päivä? :-) Saisipa väki koulutusta jo pienestä pitäen, kuten esim. Aasian maissa tai Meksikossa. ;)

Olisipa se jotain, jos parin sukupolven jälkeen maamme tunnettaisiin euroopan ainoana todellisena tulisen ruoan paratiisina! Eihän sitä koskaan tiedä, kunhan tarpeeksi moni tähän hurahtaa...

TepinKapsikuumi

Perjantaina vetäsin Kuumakallen. Täältä luetun palautteen perusteella pyysin, että niitä jalluja saa laittaa sitte pinon sinne väliin. Myyjä katsoin hieman epäuskoisesti ja totesi: "Mä tuun sit kattoo kun sä syöt sen!", pääsimme sopimukseen. No oli niitä renkaita nyt enemmän kuin se kaksi, mutta tarkempi tarkastelu jäi päihtymyksen takia tekemättä. Kyllä sitä potkua olisi silti voinut olla enemmänkin, olihan sentään kyseessä KuumaKalle.

PP

Lainaus käyttäjältä: wille - huhtikuu 25, 2010, 14:22:40 ip
Mutta jos iso osa ihmisistä ei tykkää minkäänlaisestsa havaittavasta tulisuudesta, miksi mainostaa millään tavalla edes häviävän pientä tulisuutta?   ;)


En tarkoittanut, ettei tulista pitäisi myydä ja mainostaa. Se vaan on ymmärrettävää, että ketjupaikat tekee tuotteensa isoille massoille. En usko, että 1% ihmisistä kelpaava tuote olisi hyvää bisnestä esim. Heselle vaikka hyvää palvelua olisikin. Yksittäiset ravintolat kymmenine annosvaihtoehtoineen on onneksi eri asia ja kullekin asiakkaalle voidaan tehdä tarpeensa mukainen annos.

Neutroni

Lainaus käyttäjältä: PP - huhtikuu 25, 2010, 23:59:18 ip
Yksittäiset ravintolat kymmenine annosvaihtoehtoineen on onneksi eri asia ja kullekin asiakkaalle voidaan tehdä tarpeensa mukainen annos.


Ai missä ravintolassa, jos tarve on sitä luokkaa, että Tabascolla laimennetaan liikaa tulisuutta?

Se on toinen mielestäni hampurilaispaikkojen kusetusta isompi ongelma, että vaikka tulisten chilien investointikustannus on vain muutama euro ja ne säilyvät pakastimessa käytännössä rajattomasti (sen laatuisena kuin halpaan pizzeriapizzaan tarvitaan), niitä ei ole missään ravintolassa tarjolla. Esimerkiksi pizzerioihin Habanero tai jopa Naga, jotka chilikahjot voisivat valita fantasiapizzaan, olisi erinomainen lisä täyteluetteloon. Mutta kun ei niin ei, niissä on tyypillisesti vain niitä käytännössä tulettomia etikkapepperooneja "jalopeno" -nimellä.

tomps123

Mikäs maailma se on missä ei kusetusta olisi? Em. habojen ja nagojen hankinta-/säilöntäkustannukset tuskin ovat syy, miksi näitä ei löydy jokaisesta halpapizzeriasta... Itselle tuli aivan mielettömänä yllätyksenä chililajikkeiden laajuus harrastuksen alkaessa ja foorumia lukiessani, joten eiköhän se tiedonpuute ole se kaikkein suurin tekijä chilivalikoimien yksinkertaisuuteen.

Mutuksi menee, mutta itse ainakin alkanut kiinnittimään huomiota chilien yleistymiseen.. Eilen vierailin kalamarkkinoilla, jossa löytyi jo enemmän kuin kaksi chiliaiheisia tuotteita myyviä kojuja. Mukaan mahtui myös jokunen mukava ja maistuva ylläri. Ja jos se Joensuu-Kuopio-akseli on jo tiedostanut chilien olemassaolon, niin eihän se voi olla kuin hurjassa kasvussa!  8)

Ikävä asia on myös markettien perimmäinen tarkoitus: tuotto... Kauppiaan on varsin hankala ottaa valikoimiinsa laajaa skaalaa tuotetta, jonka saatavuus on Suomessa varsin huono ympäri vuoden. Toki kauppiaat varmasti haluavat tukea lähikasvattajia, mutta kylmä totuus on se, että kauppiaat tarvitsevat varman saatavuuden käypään hintaan. Suurtuotannon aloittaminen vaatii kuitenkin suuria investointeja... Kai, emminä mistään mitään tiedä, kunhan louskutan leukojani  :D

Asiaakin oli; KuumaKalle oli varsin hesemäinen hampurilainen, Blair'sillä vois saada ihan leppoisan välipalasnackin  ::)

MikeO

Siis hei mä kävin mäkissä ja tilasin file-o-fishin. Vittu, siis, sehän maistu ihan kalalle? OMGWTFBBQ siis niinq hä? Tein heti valituksen ja vaadin file-o-fishin joka ei maistu kalalle. Siis siinä mainoksessakin uiskentelee joku kala niinku, mut ehhämmä ny tienny et se kalalta maistuu. Joku raja!

>:( :( :'(

pfff... oli pakko vähän purkaa. Jonninverran kyrpii nämä "tilasin tulisen hampurilaisen ja itken kun se olikin tulinen" tyypit. Näiden takiahan hesekään ei voi ottaa listoilleen oikeasti tulista tuotetta, ne olis heti valittamassa kun se onkin (suprise suprise!) tulinen.


Member ov Chiliyhdistys

Ryhis

Menee vähän offtopiciksi, mutta olen tässä viime päivinä yrittänyt lähestyä asiaa niin monelta kantilta kuin mahdollista.

Eli, on ilmeisesti todellakin olemassa ihmisiä jolle tuo säilykejallusiivu on aivan liian tulista. Juttelin toissapäivänä ihmisen kanssa joka oli saanut pizzan päällä jallusiivuja ja niiden pois noukkimisen jälkeenkin pizza oli liian "väkevä syötäväksi".

Minun oli vaikea ymmärtää tätä, koska tähän mennessä etikkajalluja on pitänyt tulisena lähinnä 8-10 vuotiaat. Ja nekin ovat syöneet niitä. Mutta että ne olisivat liian tulisia AIKUISELLE.

Sitten muistin erään entisen työpaikan, jossa esimieheni ei voinut juoda cocacolaa, koska siinä oli liikaa kofeiinia. Iso kokis kotipizzassa ja em. henkilö joutui käymään ensiavussa jossa sydän tahdistettiin taas oikeaan rytmiin.

Tuolloin asiaa oli tasan yhtä vaikea käsittää kun tätä tulisuus-kysymystä. Ihminen joka juo 8 kuppia sumppia päivässä ei saata käsittää toisen sydämentykytyksiä teehuikasta ja ihminen jonka mielestä tabasco ja jaffa ovat tasan yhtä tulisia, ei saata käsittää kuinka joku tukehtuu etikkajalluun.

Asiaa voi lähestyä myös toiselta kantilta, jos tarjotaan steriilin tasapaksu vaihtoehto yhdelle ryhmälle, pitäisi tarjota yhtälaiset vaihtoehdot myös toiselle ääripäälle.

Kuten aikaisemmin tässä ketjussa kirjoitin, Hesellä olisi nyt (vielä) loistavat mahdollisuudet, ei vain olla mukana, mutta luomassa chiliaaltoa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - huhtikuu 26, 2010, 11:46:57 ap
Menee vähän offtopiciksi, mutta olen tässä viime päivinä yrittänyt lähestyä asiaa niin monelta kantilta kuin mahdollista.

Eli, on ilmeisesti todellakin olemassa ihmisiä jolle tuo säilykejallusiivu on aivan liian tulista. Juttelin toissapäivänä ihmisen kanssa joka oli saanut pizzan päällä jallusiivuja ja niiden pois noukkimisen jälkeenkin pizza oli liian "väkevä syötäväksi".

Minun oli vaikea ymmärtää tätä, koska tähän mennessä etikkajalluja on pitänyt tulisena lähinnä 8-10 vuotiaat. Ja nekin ovat syöneet niitä. Mutta että ne olisivat liian tulisia AIKUISELLE.

Sitten muistin erään entisen työpaikan, jossa esimieheni ei voinut juoda cocacolaa, koska siinä oli liikaa kofeiinia. Iso kokis kotipizzassa ja em. henkilö joutui käymään ensiavussa jossa sydän tahdistettiin taas oikeaan rytmiin.

Tuolloin asiaa oli tasan yhtä vaikea käsittää kun tätä tulisuus-kysymystä. Ihminen joka juo 8 kuppia sumppia päivässä ei saata käsittää toisen sydämentykytyksiä teehuikasta ja ihminen jonka mielestä tabasco ja jaffa ovat tasan yhtä tulisia, ei saata käsittää kuinka joku tukehtuu etikkajalluun.

Asiaa voi lähestyä myös toiselta kantilta, jos tarjotaan steriilin tasapaksu vaihtoehto yhdelle ryhmälle, pitäisi tarjota yhtälaiset vaihtoehdot myös toiselle ääripäälle.

Kuten aikaisemmin tässä ketjussa kirjoitin, Hesellä olisi nyt (vielä) loistavat mahdollisuudet, ei vain olla mukana, mutta luomassa chiliaaltoa.


Ei tuo ole offtopicia ollenkaan; pureudut juuri niihin syihin, miksi heset, elintarvikevalmistajat ja muut selvästi pelkäävät tuoda tulisia tuotteita markkinoille. Kansan syvien rivien reaktio saattaisi olla yllättävän raju ja negatiivinen. Kumma kyllä, tulista ruokaa toiset inhoavat yhtä tunteella kuin me sitä rakastamme. Tavallaan toki ymmärrän heitä, mutten haluaisi ymmärtää - juuri siksi, että tuntuu kuin me, vähemmistönä (ja jo aika isona sellaisena) ansaitsisimme myös enemmän huomiota. Ei voi olla oikein, että Jaakko Juntin mielipide suolakurkkujallusta on tärkeämpi kuin meikäläisten mielipide esim. valheellisesti mainostetusta tuotteesta. Se on myös kaupallisesti typerää, sillä vähemmistöt ne lopulta ostavat asioita intohimolla ja paljon. Chiliväkeä kannattaisi jo kuunnella vakavissaan - se on paljon lojaalimpaa kuluttajakuntaa kuin Jaakko Juntti chilifobioineen...

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - huhtikuu 26, 2010, 12:30:38 ip
Ei tuo ole offtopicia ollenkaan; pureudut juuri niihin syihin, miksi heset, elintarvikevalmistajat ja muut selvästi pelkäävät tuoda tulisia tuotteita markkinoille. Kansan syvien rivien reaktio saattaisi olla yllättävän raju ja negatiivinen. Kumma kyllä, tulista ruokaa toiset inhoavat yhtä tunteella kuin me sitä rakastamme. Tavallaan toki ymmärrän heitä, mutten haluaisi ymmärtää - juuri siksi, että tuntuu kuin me, vähemmistönä (ja jo aika isona sellaisena) ansaitsisimme myös enemmän huomiota. Ei voi olla oikein, että Jaakko Juntin mielipide suolakurkkujallusta on tärkeämpi kuin meikäläisten mielipide esim. valheellisesti mainostetusta tuotteesta. Se on myös kaupallisesti typerää, sillä vähemmistöt ne lopulta ostavat asioita intohimolla ja paljon. Chiliväkeä kannattaisi jo kuunnella vakavissaan - se on paljon lojaalimpaa kuluttajakuntaa kuin Jaakko Juntti chilifobioineen...


Bingo. Mutta pelko valmistajien taholta on aiheeton ja jopa väärin perusteltu! Maltillisesti tulinen tuote tuskin aiheuttaa vastalauseiden vyöryä. Tietysti soraääniä syntyy ja tiskille tullaan äyskimään, mutta jos asiakasta ohjestettaisiin tyylin "Oma moka, tässä on liekkejä ja kuvassa näkyy jallusiivuja", voisi mökä jäädä melko vaisuksi. Ainakin minun olisi vaikea kuvitella ketään heiluttamassa kadunkulmassa ja ulvomassa kuinka hesburger yrittää käräyttää asiakkaidensa makunystyt. Sen sijaan vaihtamalla vetinen suolakurkku vetiseen jallusiivuun saadan paljon enemmän pahaa verta aikaan. Tämä keskusteluketju on hyvä esimerkki siitä. Lisäksi minä olen aina mainoksen nähdessäni muistanut ohimennen mainita, että tuote on kusetusta.

Tuliselle ruoalle - ja varsinkin tuliselle pikaruoalle - on selkeää kysyntää! Miksi kaikki tulisen ruoan ystävät joutuvat hakeutumaan kebabpaikkoihin? Habapurilainen hesen listoille!

Harrastajat ja muutenkin tietyn asian takana seisovat ihmiset puolustautuvat kyllä. Samanlaista me vs. muut henkeä on havaittavissa kuin Fillari-lehden foorumilla 90-luvulla kun käytiin kädenvääntöä halvat kiinafillarit vastaan euroopplaiset laatutuotteet. Varsinkin 90-luvulla toimintansa aloittanut Suomen Polkupyörätukku OY markkinoi aggressiivisesti menevän näköisiä, mutta raskaita ja osiltaan kovin heppoisia fillareita. Moni vasta-alkaja meni vipuun ja hankki joitain satoja euroja maksavan mankelin joka sitten hajosi alta puolen vuoden.

Ei sillä, että kaikki polkupyörätukun tuotteet olisivat olleet kehnoja, oikealla talvisäilytyksellä, CRCn käytöllä ja asfalttiteillä pysymisellä moni pyörä kesti kyllä kauppareissut useamman kesän. Mutta mielikuva oli jo syntynyt ihmisten päihin. Heviuuserit tuomitsivat kaiken heti kättelyssä ja firma keskittyi myymään entistä halvemmalla ja entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Massoille.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa