tammikuu 09, 2025, 22:41:53 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili & suklaa

Aloittaja Janne, marraskuu 19, 2008, 10:07:35 ap

« edellinen - seuraava »

Janne

Ehdotuksia, mitä makua haluaisitte chilin lisäksi suklaaseen?
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

MikaK

Joku muu, mikä eli kunnon tumma suklaa missä olisi sopiva tulisuuden aste. Mieluiten syön mahdollisimman tummaa suklaata palan tai kaksi hyvän kahvin kanssa.

Tampereella tuli testattua chilikahvia Koskikeskuksessa ja ei ollut mikään ihan älytön juttu, joten kahvi sekä tulinen suklaakin voisi hyvinkin toimia.

Tepi

Samaa mieltä MikaK:n kanssa. Tummasuklaa (>70%) ja kahvin- mielellään vielä voimakas sellainen iskee- ja uskoisin sen toimivan myös jonkin, ei kauhean makea-aromisen scilinkin kanssa. Mikään mättöherkkuhan tämä ei olisi...siihen tarkoitukseen on sitten nuo vähemmen kaakaota sisältävät.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

hyeena

Pitaisi kokeilla noita kaytannossa, hyvalta kuulostava yhdistelma ei valttamatta sita ole ja toisinpain..

Mittusuklaan viileys yhdistettyna chilin tulisuuteen vaikuttaa akkiseltaan kierolle, mutta voisi toimiakkin..

Tuliliemi taytteinen suklaa voisi kanssa olla mielenkiintoinen..

Tapolan Tulikeppi

Saksanpähkinä on testattu hyväksi tumman chilisuklaan kanssa. Minttu maku kuulostaa hyvältä, kun kuvittelee after eightin jossa lopuksi minttuisan raikkaan jälkimaun lisäksi tulee "keskikova" polte.
# 1022

Volitans

marachino + kirsikka + starfish

zabaglione + manteli + lemon drop
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

hyeena

Tein muutaman testin fazermintilla ja chileilla..

Ripaus savucristallia puolikkaan fazermintin paalle (siihen minttumonjan sekaan), ei mitaan vaikutusta..

Tippa habatabaa samalla tavalla tarjottuna, mintun maku viela voimissaan, chili ei maistu, mutta pieni kipakka polte jai kielen paalle..

Ripaus Devil Dustia samaan tapaan, talla kertaa maistoin muutakin kuin minttusuklaan, kielelle jai kiva pieni polte.

Ikava kylla oli tullut jo aiemmin tyhjennettya tuo pakkaus joten minttusuklaat loppui..
Mutta arvioisin etta pienimaara habaneroa mintun seassa on toimiva (joskin mieto) yhdistelma.
Mitaan habaneroa heikompaa ai valttamatta edes huomaa joukossa , olettaen siis etta tarkoitus on maustaa se suklaa chililla, eika pain vastoin..  :D

wille

Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa?  :wink:
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Hombre

rommi-chili-suklaa kuulostaisi hyvältä
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

e-Boy

Äänestin minttusuklaata, mutta myös Chili-Rommi("rusina")-maitosuklaa olis kova juttu. :)
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

juustohöylä

mahollisimman tumma suklaa naga nano  hiukkasilla ja hiukan konua.

hessi

YES !
Vähintään 70 % tummaa suklaata, hitunen savunagaa ja konjakkia!
taidan tehdä huomenna testi erän heti!


hyvä yhdistelmä olis kyllä mielestäni, karpalo, rocoto, ja 70% suklaa :wink:
ja sen kanssa hyvää vahvaa punkkua! Hmmmm....

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

nebulus

Lainaus käyttäjältä: "wille"Kiukku-Chili-Salmiakki-Suklaa?  :wink:

Ääni tälle.
Teen itse suklaata, jossa on murskattuja turkinpippureita ja chipotle-jauhetta sekoitettuna tummaan suklaaseen. On muuten tosi jees!

Jägermeister

Lainaus käyttäjältä: "hessi"YES !
Vähintään 70 % tummaa suklaata, hitunen savunagaa ja konjakkia!
taidan tehdä huomenna testi erän heti!


Tällainen tuote kun löytyisi markkinoilta niin taatusti lähtisi mukaan ostosreissulta.

MikaK

Innostuisikohan Fatalii tekemään seuraavaksi tummaa chilisuklaata? Ehken tänään on kotona odottamassa tilaamani chilisuklaat häneltä. Otin tosin mediumia, kun aiemmat hot-maistiaiset olivat jo liian hot nautiskelumielessä.

Riiviö

Varmaan se konjakkisuklaatryffeli jossa olis reilu ripaus habaa olis tosi hyvä. Ystäväni Virpi myrkyttää lähimmäisiään chilisuklaalla johon käyttää maitosuklaata ja tummaa suklaata ja itse kasvattamiaan haboja ja nagoja ja jalluja yms... "Ja lopussa seuraa yllätys" kun on reilun kimpaleen imenyt suklaata ja porot jää suuhun... :shock:
 Lasse Lundqvistilta tilasin supertummaa yli 80% suklaata, se on liian "kuivaa" mutta sellainen trinidadilais-suklaa 67% oli hyvin hedelmä-marjaisaa eli jonkun maukkaan herkullisen chilin kaveriksi varmasti SUPERB
 Meillähän oli siis Marttakerhossa suklaailta jossa väänsimme jos jonkinlaista konvehtia...
 Laitanpa mielenvirikkeeksi tryffeliohjetta
3-4rkl kermaa/100g tummaa suklaata
7g   voita/-"-
1rkl viinaksia/-"-
Mausteita Oman maun mukaan
Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää mausteet sekaan. Anna hautua  hetki kannen alla ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi pieninä nokareina ja sekoita sekaan... anna sitten jäähtyä noin puoli tuntia ja lisää viunat sekaan... vatkaa kauhalla kuohkeaksi ja jäähdytä sitten jääkaapissa pari tuntia. Pyöritä massasta palloja kahdella lusikalla ja kieritä kaakaojauheessa. Ehkä tulee hyvää... :lol:
Edit 25.11.
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Endalion

Kaupassa huomasin, että Fazeriltakin on tullut chilisuklaata Fazer Maya-nimellä. Mm. vanilijaa siinä oli chilin lisäksi. Chili ei tuntunut hirveän selvästi palasta maistaessa, mutta palan syömisen jälkeen kohtuullisen mieto capsicumin polte levisi tasaisesti koko suuhun.

wille

Lainaus käyttäjältä: Endalion - huhtikuu 28, 2009, 07:10:36 ap
Kaupassa huomasin, että Fazeriltakin on tullut chilisuklaata Fazer Maya-nimellä. Mm. vanilijaa siinä oli chilin lisäksi. Chili ei tuntunut hirveän selvästi palasta maistaessa, mutta palan syömisen jälkeen kohtuullisen mieto capsicumin polte levisi tasaisesti koko suuhun.


Onhan tota Mayaa ollut jo vaikka kuinka pitkään...  ;) Ihan pätevä pikkumakea.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

massmur

Mayassa on kyllä parasta maissihiutaleet, jotka tuovat hyvää lisärakennetta.

naga morich

maya oli mielestäni erittäin hyvää. maku oli loistava ja tunsi kumiski suussa chilin mauan ja pienene pienen poltteen. ei kaupan chilisuklaalta voi odottaa enempää
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää