tammikuu 09, 2025, 22:43:11 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sadonkorjuusta

Aloittaja unska, marraskuu 26, 2008, 16:32:20 ip

« edellinen - seuraava »

unska

Nyt kun puskassa on muutama palko jo muuttunut punaiseksi, poiminko ne pois vai odotanko, että koko puska on punainen?

Mitä chilille tapahtuu jos sen antaa olla liian kauan roikkumassa ja milloin tiedän sen olevan täysin kypsä?

Riiviö

Meillä käy kasvihuoneessa niin että palkojen sisään ilmestyy hometta jos ovat liian kauan puskassa. Siementen itävyys on silloin vaarassa. Poimi vaan ne punaiset pois ja pistele poskeen :wink:
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

unska

Kai sitä jauhoa voi tehdä vähän kerrallaan samaan purkkiin. :)

wille

Jotkut lajikkeethan vasta innostuukin tuottamaan, kun niistä korjaa jatkuvasti satoa. Mulla ainakin lemo drop tuotti hienosti podeja, kun niitä kokajan sieltä napsi pois.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

unska

Mites säilytys kun poimii niitä pari kerrallaan?

wille

Mitä meinaat niistä tehdä? Jos laitat ruuan sekaan niin kokkailun lomassa senkun muutaman käy poimimassa. Jos taas aiot jauhaa niin normaali kuivatus ja talteen. Sitten kun on tarpeeksi iso kasa chilejä kuivana niin jauhaa kaikki kerralla. Ei chili kuivaamisen jälkeen pahaksi mene. Pakastaahan niitä voi myös.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

unska

Semmosta maustetta tekisin mielelläni, tuleeko siihen muuta kun chilipölyä?

Jonkunlainen maukas kastikekin tekis poikaa!

AirMan

Lainaus käyttäjältä: "unska"Semmosta maustetta tekisin mielelläni, tuleeko siihen muuta kun chilipölyä?

Makuasia. Voit tehdä joko pelkkää chilijauhetta tai sitten valmista mausteseosta, johon voi laittaa melkein mitä tahansa muita mausteita. Minä värkkäsin seoksen, jossa on chilin lisäksi mm. suolaa, pippuria ja rosmariinia siinä suhteessa, miten laitan niitä ruokaan normaalisti.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

wille

Lainaus käyttäjältä: "unska"Semmosta maustetta tekisin mielelläni, tuleeko siihen muuta kun chilipölyä?

Jonkunlainen maukas kastikekin tekis poikaa!


Jauheita ja kastikkeitakin on tullut tehtyä. Kastikkeeseenhan toki optimitilanne olisi, jos kasvista sais kerralla tarpeeksi ison määrän tuoreita. Toisaalta, niinkun sanoin, chilit voi pakastaa. Sitten kun chilejä on riittävästi niin sulattelee ja tekee kastikkeen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit