tammikuu 09, 2025, 22:44:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittokirjoja

Aloittaja Noli Me Tangere, helmikuu 28, 2009, 19:27:42 ip

« edellinen - seuraava »

Noli Me Tangere

Tähän ketjuun voisi listata hyviä ja ostamisen arvoisia keittokirjoja. Oma suosikkini on Jane Miltonin kirjoittama Meksikolainen Keittiö.

http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789512072774

Monipuolinen teos. Asiaa maan kulttuurista, raaka-aineista (tietysti myös chileistä), sekä valmistustavoista. Pieniä virheitä chiliharrastaja kirjasta toki löytää, lähinnä vanhentunutta asiaa. Esim: habanero mainitaan maailman tulisimpana chilinä.

Kirjasta löytyy todella hyvä guacamole-resepti, ja juomaosio kirjassa on mielenkiintoinen. Suosittelen.

wille

Lainaus käyttäjältä: Noli Me Tangere - helmikuu 28, 2009, 19:27:42 ip
Tähän ketjuun voisi listata hyviä ja ostamisen arvoisia keittokirjoja. Oma suosikkini on Jane Miltonin kirjoittama Meksikolainen Keittiö.
http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789512072774

Monipuolinen teos. Asiaa maan kulttuurista, raaka-aineista (tietysti myös chileistä), sekä valmistustavoista. Pieniä virheitä chiliharrastaja kirjasta toki löytää, lähinnä vanhentunutta asiaa. Esim: habanero mainitaan maailman tulisimpana chilinä.

Kirjasta löytyy todella hyvä guacamole-resepti, ja juomaosio kirjassa on mielenkiintoinen. Suosittelen.


Komppaan täysin. Mainio kirja, joka herättää ruokahalun aina! Myös kulttuuriin, raaka-aineisiin sekä keittiövälineisiin (pintaa raapaiseva) perehdytys on mukava!

Lisättäköön tähän nyt sitten näppärä ja taskukokoinen Pepper Pantry: Habaneros. Dave DeWitt-laatua.

Kertoo lyhykäisyydessään habaneroista yleisesti, habaneron historiasta ja erilaisista käyttökohteista. Kuitenkaan en ihan keittokirjana tuota pikkupokkaria pidä. Enemmänkin reseptikirjana.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Avon Barksdale

Suomalainen Hot-keittokirja oli ainakin ihan hirveä pettymys. Mitäänsanomaton tekele.

Suosittelen ainakin Blistering Barbecues - Sauces, Salsas and Marinades -kirjaa. Hintaa ei ole kuin 7 euroa Play.comissa. Kaikki reseptit ei kyllä sisällä chiliä, mutta ne missä on, niin on mietitty tarkkaan ja suositellaan jotain tiettyä lajia. Se ainakin kolahtaa itseeni tossa kirjassa.

Janne

Jonkun sortin keittokirjojen keräilijä olen minäkin ja muutama maininta omasta kokoelmasta:

Thainruuasta kiinnostuneille:

http://www.bookdepository.co.uk/book/9781862055148/Thai-Food

Tämä on oikeastaan liiankin äärimmäiseksi vedettyä autenttisen thairuuan valmistusta käsittelevä kirja joten vaatii kyllä alle jonkun verran harrastuneisuutta että pystyy reseptejä soveltamaan niihin aineisiin joita sinänsä hyvin varustelluista Suomen etnokaupoista löytää. Reseptiikassa ei nimittäin ole todellakaan mitään kompromisseja tai vaihtoehtoisia raaka-aineita. Mutta kaiken kaikkiaan erittäin kattava pakkaus thaimaalaisesta ruuasta ja sen historiasta, mielenkiintoista luettavaa.

Ja Meksikon keittiöstä aivan definitiivinen (olenpas nyt sivistyneellä päällä kun tulee niin vaikeita sanoja ettei itsekään oikein ymmärrä) teos:

http://www.bookdepository.co.uk/book/9780609603550/The-Essential-Cuisines-of-Mexico

Ja vielä koko kaakkois-Aasia ja Japania käsittelevä keittokirjajärkäle joka aikanaan antoi minulle kipinän koko aasian ruokakulttuuriin ja tukun erinomaisia reseptejä. Nämä ovat suhteellisen helposti valmistettavia ja raaka-aineet löytyvät jokaisen etnokaupan hyllyltä:

http://www.bookdepository.co.uk/book/9781904010180/The-Complete-Asian-Cookbook
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Kekishero

En löytänyt linkkiä , mutta itselläni on The Great Chili Pepper Cookbook. Itse sain kirjan äidiltäni joka oli saanut sen Red Hot Chili ravintolan avajaisissa. (Hän on ravintola päällikkö) Siinä on tietoa eri lajikkeista ja reseptien tulisuus on numeroitu 1-10. Siinä on myös reseptejä joissa on erikseen mainittu mitä chiliä esim. habanero, rocotillo , Aji dulce, tabasco ja yms...

Avon Barksdale

Lainaus käyttäjältä: Kekishero - toukokuu 12, 2009, 21:48:17 ip
En löytänyt linkkiä , mutta itselläni on The Great Chili Pepper Cookbook. Itse sain kirjan äidiltäni joka oli saanut sen Red Hot Chili ravintolan avajaisissa. (Hän on ravintola päällikkö) Siinä on tietoa eri lajikkeista ja reseptien tulisuus on numeroitu 1-10. Siinä on myös reseptejä joissa on erikseen mainittu mitä chiliä esim. habanero, rocotillo , Aji dulce, tabasco ja yms...


Onko tämä: http://www.play.com/Books/Books/4-/402745/Red-Hot-Chili-Pepper-Cookbook/Product.html ?

Pasi


tonttu

Meikäläistä inspiroi ihan sikana Antti vahteran kirjat. Ja niistä erityisesti http://www.vahtera.fi/likivihreat .
Ei nyt erityisemmin tulista ruokaa, mutta tuo antaa varsinkin näin kesän kynnyksellä mulle hukkuneen ideapallon takaisin. Ja niin hienoja kuvia on täynnä, et jos ruokahalu kateissa, tuota kirjaa lukiessa sen saa takaisin. Suosittelen. Itselleni erittäin tärkeä teos :-).

Kekishero

Lainaus käyttäjältä: Avon Barksdale - toukokuu 12, 2009, 23:21:24 ip
Lainaus käyttäjältä: Kekishero - toukokuu 12, 2009, 21:48:17 ip
En löytänyt linkkiä , mutta itselläni on The Great Chili Pepper Cookbook. Itse sain kirjan äidiltäni joka oli saanut sen Red Hot Chili ravintolan avajaisissa. (Hän on ravintola päällikkö) Siinä on tietoa eri lajikkeista ja reseptien tulisuus on numeroitu 1-10. Siinä on myös reseptejä joissa on erikseen mainittu mitä chiliä esim. habanero, rocotillo , Aji dulce, tabasco ja yms...


Onko tämä: http://www.play.com/Books/Books/4-/402745/Red-Hot-Chili-Pepper-Cookbook/Product.html ?


Ei ole se on The Great Chili Pepper Cookbook, Gina Steer on kirjoittanut sen

Kartsu

toukokuu 15, 2009, 13:21:54 ip #9 Viimeisin muokkaus: toukokuu 15, 2009, 16:48:38 ip käyttäjältä Kartsu
Tässä kirja josta löytyy kaikki paitsi varsinaiset reseptit: http://www.guardian.co.uk/books/2004/dec/11/featuresreviews.guardianreview

Eli "McGee On food and cooking", kirja jota Volitansillekin suosittelin taannoin
Väksää, eikö totta...

Tepi

toukokuu 15, 2009, 15:01:18 ip #10 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2009, 21:10:31 ip käyttäjältä Tepi
Aloin tätä pohtimaan ja huomasin määrällisesti eniten käyttäväni Otavan suurta keittokirjaa: http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789511076483 . Kirjalla ei ole mitään tekemistä minkään erikoisen kanssa mutta jos oikosulku iskee, on siitä on nopea tarkistaa perusjutskat. Myös tämä: http://www.suurikuu.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=9513127648 on anopin hurmaamiseen mitä parhain opas.

Edit: Nää mun kaks keittokirjaa sopii tähän uuteen osastojakoon kuin hopealusikka sialle- pari kalakukkokirjaa "XXXX Hotin alla" *reps* ja *kopsÄ  :D
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.