tammikuu 09, 2025, 22:26:39 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kirjoista

Aloittaja Tepi, huhtikuu 06, 2009, 22:52:08 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Voin kokeillä tätä lukulaitetta jos ilmaiseksi saan.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 20, 2012, 14:16:46 ip
Voin kokeillä tätä lukulaitetta jos ilmaiseksi saan.


Varmaan jatkossa saatkin, esim. operaattorilta kaupanpäällisenä. Siihen suuntaan homma on menossa. Varmaan viimeistään 2013 näkyy tuollaisia tarjouksia eri paketeissa.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Toby - lokakuu 18, 2012, 20:55:58 ip
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - lokakuu 18, 2012, 20:28:40 ip
Conn Iggulden: Valloittaja.
Nyt on koko viisiosainen sarja luettu läpi. Jos historiallisista romaaneista tykkää, niin ihan kelvollista kamaa. Huomenna onkin taas kirjastoreissu edessä. Suositelkaas jotain mielenkiintoista.

Lainaus käyttäjältä: Toby - lokakuu 15, 2012, 21:35:30 ip
Linnunradan käsikirja liftareille ja Maailmanlopun ravintola tahkottu läpi. Seuraavaksi Elämä, maailmankaikkeus - ja kaikki.
Niin ja ihan paperisina kirjaversioina meni. ei sähkökirjoja.

Jos sci-fi kiinnostaa, suosittelen näitä.


Aloin taas lukea Vernor Vingeä, nyt menossa A Fire Upon the Deep, jonka olen aiemmin käännöksenä lukenut. Siitä vaan on useampi vuosi, ja halusin virkistää muistia ennen kuin siirryn A Deepness in the Sky:n kautta "sarjan" uusimpaan: The Children of the Sky. Suosittelemisen arvoinen sarja, kuten olen tainnut aiemminkin tässä ketjussa mainita.

Tähän fyysinen vs. e-kirja -väittelyyn liittyy osittain Vingen kirja Rainbow's End. Mielenkiintoinen opus, ei vain aiheen takia, mutta monet siinä kuvaillut kapistukset saattavat hyvinkin tulla konkreettisesti käyttöön seuraavien 10-20 vuoden sisällä. Muistaakseni se sijoittuukin johonkin 2010-2020 -luvulle. (Voin olla hieman väärässäkin, mutta lähellä.)

Aji Inferno

Vinge on kyllä todella hyvää kamaa...

Noli Me Tangere

Vernor Vinge on reippaasti keskivertoa parempaa scifiä.

E-kirjaa voisin kokeilla joskus. En tosin löydä siitä muita hyviä puolia kuin sen, että voin kantaa mukanani kokonaista kirjahyllyä. Kovakantinen kirja vain tuntuu hyvältä kädessä, en minä noista tableteista ja älypuhelimistakaan niin...

Aji Inferno

Tunneasioista harvemmin kannattaa kinata. Musapuolellahan vallitsee kai ikuinen "sota" analogisen ja digitaalisen äänentoiston kannattajien välillä, tunnetuimpana taistelukenttänään vinyylilevyt vs. CD:t (ja nyttemmin kaikki tiedosto- ja streaming-tyyppinen toisto). Samaten on omat leirinsä putki- ja transistorivahvistinten paremmuudelle, jne. Sähköisissä palveluissa munattiin heti alusta alkaen pahasti juuri tuon tunnepuolen merkitys. Ajateltiin, että väki vain "kuluttaa" tai vaikka "latailee" juttuja, ja samalla maksaa itsensä kipeiksi + operaattorit rikkaammiksi kuin koskaan. Eihän se ihan niin mennyt.  8)

Vinyylilevyssä hienoine kansineen on taikaa. Jopa CD:ssä on jotain taikaa. Fyysisessä kirjassa on ilman muuta taikaa, etenkin jos se on iso ja hyvin tehty. "Ladattavissa" asioissa ei ole taiasta yleensä tietoakaan. Taikuutta voi lähinnä vaatia niiden saaminen edes toimimaan, jos käytössä on tavalliseen tapaan mutkikkaat kopioinninestot sun muut persepuupista tulevat kammotukset...  Juttujen on oltava helppoja ja varmatoimisia, ja niiden on toimittava myös tulevaisuudessa. Kopiosuojatut systeemit eivät toimi enää esim. 10 vuoden jälkeen todennäköisesti lainkaan (pätee kaikkeen sähköiseen matskuun musasta kirjoihin ja leffoihin). Tämän on muututtava, ja esim. kirjojen näitä suojauksia ollaan nyt vähentämässä ja poistamassa.

Jenkkilässä sähkökirjoja myydään jo selvästi enemmän kuin tavallisia. Kuka uskoisi, mutta näin on... Kaipa niihinkin se tietty tunneside syntyy, mutta eri tavalla kuin fyysisiin esineisiin. Ajattelisin sen liittyvän tällöin vain itse tarinaan ja sen kirjoittajaan (ehkä kuvitukseen ja kuvittajiinkin, jne). Tietty "keräilyvietti" iskee myös helposti päälle, kun esim. Stephen Kingin koko tuotannon kokoaminen itsellesi onnistuu muutamalla hassulla klikkauksella. Samoinhan esim. iTunes houkuttelee ostamaan bändien koko tuotantoja - ja siihen olen itsekin monesti langennut. ;) Keräilyvietti on yksi iso syy siihen, että tietty sisällöntuotanto kannattaa taloudellisesti lainkaan. :)

Huomasin äskettäin ladanneeni tablettiin jo kaikki Martinin "Game of Thrones":ista alkaneen saagan osat ihan puolivahingossa. Siellä ne komeilevat, vaikken vielä voi jokaista lukea (aktivointi sitten maksaa). Samalla tavoin löytyy Vingen, Kingin, yms. yms. koko tuotanto sekunneissa nätiksi kokoelmaksi. Se muuttaa hiukan myös lukutottumuksia, huomasin itsestäni. Nyt tulee luettua aika usein vaikkapa 20 sivua yhtä kirjaa, sitten 20 sivua toista, jne. Samaan tapaan kuin Spotifyssä jengi "maistelee" usein kaiken aikaa kaikkea jännää mitä tulee vastaan tai tutut suosittelevat. Netflixissä sama meno jatkuu sitten telkkarisarjojen ja leffojen kanssa: hetki yhtä, sitten ehkä hetki toista, sitten kolmatta. Fiiliksen mukaan.

Jännä nähdä mihin kaikkeen tämä johtaa, kun kaikki sisältö palveluineen on periaatteessa saatavilla kaiken aikaa ja kaikkialla...

Noli Me Tangere

lokakuu 20, 2012, 16:54:32 ip #206 Viimeisin muokkaus: lokakuu 20, 2012, 17:09:36 ip käyttäjältä Sir Badger
Jos e-kirja saa ihmiset lukemaan enemmän, niin jotain hyvää se on silloin saanut aikaan. Kirjat kun eivät ole kovin seksikkäitä, varsinkaan nuorison mielestä.

Sivumennen tutkimustietoa vuodelta 2008:
LainausNiitä, jotka eivät ostaneet yhtään kirjaa, oli 852 000, 21 prosenttia kaikista 15-79-vuotiaista.


Linkataan tuo koko tutkimus: http://www.kirjakauppaliitto.fi/?page_id=29

Aji Inferno

lokakuu 20, 2012, 19:56:36 ip #207 Viimeisin muokkaus: lokakuu 20, 2012, 20:00:33 ip käyttäjältä Aji Inferno
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - lokakuu 20, 2012, 16:54:32 ip
Jos e-kirja saa ihmiset lukemaan enemmän, niin jotain hyvää se on silloin saanut aikaan. Kirjat kun eivät ole kovin seksikkäitä, varsinkaan nuorison mielestä.

Sivumennen tutkimustietoa vuodelta 2008:
LainausNiitä, jotka eivät ostaneet yhtään kirjaa, oli 852 000, 21 prosenttia kaikista 15-79-vuotiaista.


Linkataan tuo koko tutkimus: http://www.kirjakauppaliitto.fi/?page_id=29


Tuo on kyllä surullista tilastoa. Tulee mieleeni se suht' hiljattainen tutkimus, jossa selvitettiin kaupunkilaisteinien nykyisiä elämänarvoja. En nyt muista ihan tarkkaan, mutta kaikkein "epäcooleimpien" ja halveksituimpien juttujen listalla olivat lukuharrastus, nörtteily, kaikenlainen maailmanparantaminen, ja tietysti ennen muuta epätrendikäs pukeutuminen! Antoi aika tyhjäpäisen kuvan citypissiksen maailmasta - mutta eipä kai siinäkään mitään isoa "uutta" ole. Noin se on ollut ennenkin. Esim. musiikin "tosiharrastajia" on vuosikymmenet ollut aika pieni osuus kansasta, ja sama pätenee kirjoihin. Sen kyllä uskon, että lukuharrastus on vähentynyt musiikkia paljonkin enemmän. Pelaaminen esim. vienee juuri lukemiselta aikaa.

Jenkeissä asiaan liittyy sitten vielä ihan oma hilpeä sivumausteensa: koko kansan tietynlainen tyhmeneminen. Siellähän on republikaanien asialistalla julkisen koulutusjärjestelmän alasajo, ja pressaehdokas Rick Santorum totesi hiljan suoraan: "fiksut ihmiset eivät tule koskaan äänestämään meitä". Tarkoitti sillä koulutettuja ja kaikkia ns. "intellektuelleja", jos se sana nyt nykyään mitään enää merkitsee. Mutta ydin on siinä, että amerikkalaiset sekä lukevat, että kirjoittavat koko ajan huonommin - ja tietävät maailmasta kaiken kaikkiaan koko ajan vähemmän...

Taannoinen mainos kuului: "books feed your head". Uskon tuohon; paljon lukevilla on aika varmasti laajempi ja syvempi käsitys asioista kuin niillä, jotka elävät hömppäohjelmien ja pelkkien trendien sivistäminä. Jollei mitään muuta, kirjat saavat ajattelemaan, joskus kyseenalaistamaankin asioita. Siksi niitä on aina pidetty vaarallisina esim. diktatuureille. Kiinan ensimmäinen keisari määräsi yhtenä ensimmäisistä teoistaan kaikki vanhat kirjat poltettaviksi. Siinä tosin oli taka-ajatuksena myös kiinankielen yhtenäistäminen. Ja onnistuihan tuo... Yksi hilpeän kummallinen fakta Kiinasta on se, että vaikka naapurikylät eivät välttämättä aina ymmärrä toistensa puhuttua kieltä, kirjakieltä ymmärtää jokainen lukutaitoinen kiinalainen. Ei siis ihme, että mm. Mao piti kirjailijoita niin vaarallisina olentoina, että laittoi nämä jauhelihaksi lähes viimeiseen naiseen ja mieheen...

Tähän voisi tietysti ihan Räyhiksen iloksi laittaa vertauksen Pohjois-Korean suhtautumiseen kirjoihin, mutta antaapa olla. :)

Tärkeitä asioita, omalla tavallaan, nuo kirjat ovat.

ChiliChillailija

Tällä hetkellä on menossa Alistair MacLeanin "Takaa-ajo Vaccaresiin". Vanha kirja, mutta pirun koukuttava.
Ja ei siis E-kirjana.
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 20, 2012, 19:56:36 ip
Taannoinen mainos kuului: "books feed your head". Uskon tuohon; paljon lukevilla on aika varmasti laajempi ja syvempi käsitys asioista kuin niillä, jotka elävät hömppäohjelmien ja pelkkien trendien sivistäminä. Jollei mitään muuta, kirjat saavat ajattelemaan, joskus kyseenalaistamaankin asioita. Siksi niitä on aina pidetty vaarallisina esim. diktatuureille. Kiinan ensimmäinen keisari määräsi yhtenä ensimmäisistä teoistaan kaikki vanhat kirjat poltettaviksi. Siinä tosin oli taka-ajatuksena myös kiinankielen yhtenäistäminen. Ja onnistuihan tuo... Yksi hilpeän kummallinen fakta Kiinasta on se, että vaikka naapurikylät eivät välttämättä aina ymmärrä toistensa puhuttua kieltä, kirjakieltä ymmärtää jokainen lukutaitoinen kiinalainen. Ei siis ihme, että mm. Mao piti kirjailijoita niin vaarallisina olentoina, että laittoi nämä jauhelihaksi lähes viimeiseen naiseen ja mieheen...


Paras-Korea mainittu!  ;) Linkkaan tähän Esko Valtaojan raapustuksen joka mielestäni kuvaa hyvin ihmisten maailmankuvan laajuuttaa suhteessa luettuihin kirjoihin (tämä korrelaatio ei toki päde aina).

http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/391389/Islamin+todelliset+viholliset

Mitä tulee tuohon nuorison asennoitumiseen, niin hällä väliä. Minä muistan ottaneeni lukuisia kertoja turpaani välitunnilla kun footbaggaamisen ja salatupakoinnin sijaan luin kirjoja.

Nyt nuo 90-luvun lökäpöksyt ovat edelleen idiootteja, asuvat jossain surullisessa kaupungin vuokra-yksiössä metrolinjan varrella ja odottavat kieli pitkällä työttömyyskorvauksia voidakseen ostaa lisää keskiolutta.

Minulla menee paremmin.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

mohla

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 22, 2012, 10:28:42 ap
Nyt nuo 90-luvun lökäpöksyt ovat edelleen idiootteja, asuvat jossain surullisessa kaupungin vuokra-yksiössä metrolinjan varrella ja odottavat kieli pitkällä työttömyyskorvauksia voidakseen ostaa lisää keskiolutta.

Minulla menee paremmin.


+1

Joillain noista ysäri-lökäreistä ammattina on jopa huima saavutuksena: "Kuulun Posken posseen" :D Osa ei tainnut edes saada peruskoulun päättötodistusta... :D

Tällä saraa lueskelen Jobsin elämänkertaa, paria dekkaria ja yhtä yrityshistoriikkia. Monta kirjaa aina kesken...

Noli Me Tangere

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - lokakuu 22, 2012, 14:16:29 ip
Julkisen koulujärjestelmän olisin valmis purkamaan Suomessakin heti. Ei ole mitään järkeä tuhlata
varoja tasa-arvon nimissä ihmisiin joiden ÄO = kengän numero, ja motivaatio sukissa.


Nauroin hetken, mutta sitten aloin epäillä, ettei kirjoituksesi ollutkaan täyttä sarkasmia. En tajua, miten tasa-arvo voisi tällaisessa asiassa olla pahasta. Enkä voi mitenkään käsittää, että tähän vedetään raha mukaan. Siinä vaiheessa kun ihmisiä aletaan määritellä hyödyn mukaan, ihmisoikeuksilla ja tasa-arvolla voidaan heittää vesilintua. En vedä nyt pöytään natsikorttia...

Sitä paitsi peruskoululainen ei useinkaan tajua, mistä kaikesta voi myöhemmin elämässä olla hyötyä.

Nimim. "Olisi pitänyt lukea ruotsia"

Noli Me Tangere

Ja takaisin ketjun aiheeseen: Jos George Orwellin 1984 tai Ray Bradburyn Fahrenheit 451 ovat vielä lukematta, suosittelen tutustumaan. Pelottavia kirjoja.

Aji Inferno

Takaisin aiheeseen, kannatan myös. Arvokeskusteluista ei synny täällä kuin pirunmoisia riitoja, koska chiliväki tuntuu edustavan niin poliittisesti kuin arvoiltaankin oikeastaan kaikkea mahdollista maan ja taivaan alla.  8)

Noli Me Tangere

Heitetään vielä pari viime aikoina luettua kirjaa, joita voisin suositella: T.C. Boyle - Hatka City ja Robert M. Pirsig - Zen ja moottoripyörän kunnossapito. Noista tuli jotenkin hyvälle tuulelle.

Aji Inferno

Spämmiä niille, joita asia sattuisi kenties hitusen kiinnostamaan: https://kirja.elisa.fi/ekirja/myrsky-3

Ken tykkää, ken ei, aika näyttänee, mutta seuraava yhteinen tavoitteemme voisi sitten olla se suuri suomalainen chilikirja? :)

ChiliChillailija

Suomalainen chilikirja kuulostaa todella hyvälle.
Olen itse jäänyt harmissani kaipaamaan suomalaista chilikirjallisuutta ja olisi hienoa jos tuollainen projekti saataisiin liikkeelle.
Täällä foorumillakin on muutama tosi asianosaava tyyppi, jotka voisivat lyödä viisaat päänsä yhteen
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Aku

Itse sain tuon Infernon kirjan lukea jo hieman aikaa sitten. Tykkäsin, suosittelen! :)

Herra 47

älkkä ny sit spoilatko sitä... just ostin ja luen sitä "iltalukemisena" muutaman sivun illas :D
alku ainaki on mielenkiintoinen
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)