tammikuu 10, 2025, 23:12:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


ulkona kasvavan chilin hoputtamisesta...

Aloittaja negaatio, elokuu 05, 2004, 00:53:14 ap

« edellinen - seuraava »

negaatio

Mulla kasvaa ulkona C. annuum "Apache" - oli pAKKO kokeilla, kun Tallinnan torilla niitä myytiin keväällä niin edullisesti - 9 kruunua kpl, suurista, kukkivista kasveista! Hyvin Apache on ulkona viihtynytkin, näyttää satoavan huomattavasti paremmin kuin eteläikkunalla majaileva siskonsa. Nyt haluaisin hoputtaa Apachen kypsyttämään kaikki nuo valtavat raakilelaumat, jotka siihen ovat ilmestyneet. TOistaiseksi olen nipsinyt kasvukohdat ja uudet nuput pois. Onko muita hyviä vinkkejä vihjaamiseen, että syksy tulee pian? Kasvi vaikuttaa kovin onnellisen tietämättömältä tulevasta kohtalostaan muhiessaan kohopenkissä, paksussa ruohokatteessa auringon hellittävänä... :;):

bassino

Parasta hoputusta on tuo keltainen mollukka tuolla ylhäällä  :D Jos hedelmäntuotanto on jo alkanut ja kypsymisvaihe on meneillään niin valo, lämpö, sekä riittävä kastelu tekevät tehtävänsä. Tietysti kannattaa varautua kypsyttämisen jatkamiseen keinovalon avulla sisätiloissa jos kasvi kovin varhaisessa vaiheessa on.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Fatalii

Niukka mutta riittävä kastelu voisi auttaa myös nopeuttamaan kypsytysprosessia, itse en kyllä uusia nuppuja pois nyppisi sillä muuten kasvilla menee energiaa hukkaan yrittäessään pukata uutta nuppua uudestaan ja uudestaan.

Itse viime syksynä käytin myöhäisimmille lajikkeille viherpeukun "ripen" nimistä tavaraa, yllättävän hyvin tuntui toimivan eikä tehnyt ainakaan pahaa marjojen maulle :)

Myös kate auttaa pitämään juuriston lämpimämpänä ja näin auttaa myös kypsymisprosessia.
Katteita voi käyttää vaikka minkälaisia, musta muovi lämmittämään, myös läpinäkyvä muovi lämmittää muttei ehkäise rikkaruoja, ruohokate voisi olla myös kova sana joskin pahimmassa tapauksessa saattaa aiheuttaa ongelmia.
Katteistakin löytyy aika kattavasti(!) tietoa DeWittin "Pepper Garden" opuksesta joten suosittelen sitä niiltäkin osin. :)

Myös muutamat suurimmat marjat kannattaa poimia ja popsia niin perässä tulevat marjat kiihtyvät, tämä vaikuttaa satoisuuteen positiivisesti.

Kyllä niitä keinoja on lisääkin mutta eipähän tule mieleen... kyllä nuo yhdessä pitäisi jo auttaa. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

JartsaP

Mietin tässä, että voisi pian olla aika alkaa käyttämään tällaista:
Kekkilän syyslannoite, tai jotain vastaavaa typetöntä lannoitetta. Aika vähälle on lannoittamiset jääneet kyllä, kun tuli useimpien astioiden pohjille lisättyä hevosen peetä keväällä, luulisi siinä potkua riittävän pitkään. Kerran tai pari olen lisäksi laittanut tavallista kastelulannoitetta, sellaista punaista.

Laiskuuttani olen laskenut kaivokylmää vettä kasveille suoraan letkusta, ehkä siinä on osasyy heikkoon tulokseen ja hitaaseen kypsymiseen... ehkä jo ensi vuodeksi saisin jostain ison tynnyrin veden seisottamiseen ja lämpötilaerojen tasaamiseen, saas nähdä.

Fatalii

Koittaa toki kannattaa, syysravinne ei tosin ole aivan välttämätön, mutta jos sulla useampi kasvi on niin koita osalle antaa ja jätä osa ilman, yksi  tai kaksi kasvia ei välttämättä kerro mitää mutta useampi voisi jo kertoa :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

JartsaP

Muutamia kymmeniä kasveja taitaa olla, on pitänyt inventoida jo kauan mutten ole ehtinyt ;-) Jos siis raaskin jotenkin tuollaisen lannosämpärin ostaa, niin kokeilen muutamalle, jos en raaski niin sitten en kokeile... Nyt näyttää jotain kypsymistä olevan meneillään myös kasvarissa, joten ehken tarvitsekaan mitään vippaskonsteja. Pienet näyttävät kypsyvän ensin, erittäin omituinen avopölytys-risteytysannuumikin näyttää alkavan punertumaan... sen sijaan vihannespaprikat ja isommat chilihedelmät eivät vain ala kellastumaan tai punertumaan, vaan taitavat tuomiopäivään asti roikkua vihreinä.