tammikuu 10, 2025, 06:19:21 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hydrolannosta lehtiruokintaan.

Aloittaja tonttu, heinäkuu 27, 2009, 20:00:30 ip

« edellinen - seuraava »

tonttu

Mimmossii annoksia ootte antanu lehtiruokintana tuota tavaraa? Siis kemiran litkua. Mä kattelin tuolta nettisaitilta http://www.yara.fi/fi/Tuotteet/Tuotteet+viljelijoille/Lannoitteet/Kastelulannoitteet/Rakeiset_ja_jauhemaiset/Ferticare-HYDRO.htm

Ja aika hurjalle tuntuu tuo annostus ohjeessa :-) Lehtilannoitus juurikasveilla: 4 kg/100 l vettä tai 25-50 kg/ha

Eli niinku neljä desiä! 10L kastelukannuun raakana. Mä en oo tota yhteensäkkään noin paljoo minneen laittanu. Mitäs tää ny tarkottaa?

Hege

Peruna ja porkkana ovat juurikasveja, chili ei. Eiköhän se desi kymmeneen litraan riitä chileille.

tonttu

Nii, juu juurikasveja tosiaan... oli siellä normeillekkin ohje. Mutta siis desi kymppiin... öö nykyisin annan n. 0.12desiä tuota raakatavaraa kymppiin kun kastelen, niin sen takia tuo määrä tuntuu melko suurelle lehtiruokintaan :)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: tonttu - heinäkuu 27, 2009, 20:00:30 ip... Eli niinku neljä desiä! 10L kastelukannuun raakana. Mä en oo tota yhteensäkkään noin paljoo minneen laittanu. Mitäs tää ny tarkottaa?



Hassua, mutta en löytänyt enää salpietarin annosteluohjeita Yaran sivuilta. Joko tuote on poistettu tai kätketty hyvin. Kopioin sen aikanaan koneelleni kun hankin tuota hydrolannoitetta. Siitä nimittäin käy ilmi, että lehtilannoitus riippuu levitystavasta. Paineruiskulla riittää 1%, sumuna 2. Kastelukannulla sitä ei kai hyödytä lehdille levittää. Kokeilin nimittäin juttua ensimmäisen kerran viime viikolla, kun oli pumpattava puutarharuisku 2 barin paineella käytettävissä. Sumua kai sekin vain tuottaa, mutta parin prosentin liuos toden totta sai puhtia muutamiin kasvussaan nuukahtaneisiin puutarhakasveihin. Chileihin en sitä kokeile, kun niissä on jo syötävää oksilla, eikä kasvukaan ole pysähtynyt. Lehtilannoitus on nähdäkseni vain hätäapu silloin kun juurissa on ongelmaa, sää on kylmä tms. Ei se varsinaista lannoitusta korvaa ja vaikutuskin on lyhytaikainen.

Tässä ne kastelukalkkisalpietarin ohjeet:
Ravinnesisältö:
   •   Typpi (N) 15,5 %
   •   Kalsium (Ca) 19 %
Käyttö:
   •   kasvihuone: 0,01-0,2 % (0,1-2 kg/1000 l vettä)
   •   avomaa: 0,1-0,2 % (1-2 kg/1000 l vettä) tai 100-200 kg/ha
   •   pintalannoitus avomaalla: 100-400 kg/ha ennen sadetta tai kastelua
   •   lehtilannoitus avomaan puutarhakasveilla:
   •   paineruiskulla: 1 % -liuos (1 kg/100 l vettä)
   •   sumuruiskulla: 2-2,5 % -liuos (2-2,5 kg/100 l vettä).
   •   uusi käsittely tarvittaessa 7-10 vrk kuluttua
Pakkauskoko: 25/1400 kg

tonttu

Juurikin paineruiskulla määkkii meinasin laittaa tota. Aika jänskä juttu muuten, että noinkin vahvaa siis tosiaan voi sinne ruikkia, Litra tota juurille, ni se o moro koko kasville :-)
Meinasin tota just antaa Red Savinalle, jossa on podia törkeenä kokoon nähden, mutta nyt podit ei oo kasvanu ja lehdet kellertyy kokoaja enempi. Josko tosiaan koittas prossasta ruikata.

Chilivaari

Illalla sitten vasta!
Lehtilannoitusta ei suositella auringossa eikä edes kasvilamppujen palaessa. Syy lienee voimakas haihtuminen ja ehkä myös vesipisaroiden mahdollinen polttolasivaikutus?

Hege

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - elokuu 03, 2009, 11:27:56 ap
Hassua, mutta en löytänyt enää salpietarin annosteluohjeita Yaran sivuilta. Joko tuote on poistettu tai kätketty hyvin.



Tainnut vaan nimeäminen muuttua. Säkit ainakin olivat erilaisia viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna taisi lukea ihan "Lontooksi" Calsium nitrate 100(%?). Siis juurikin siinä kastelukalkkisalpietarissa. Nyt sen nimi on YaraLiva Calcinit. Ja joku miniprilli se vielä oli, kun on pienirakeista.
Paineruiskulla 1% ja sumuruiskulla 2 - 2,5% on ihan sopivat pitoisuudet lehtilannoitukseen. Ja kerta viikossa on sopiva tahti.