tammikuu 09, 2025, 16:04:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Lohiseljankaa tulistettuna Trinidad Douglahilla.
#816

Bruce Willis

Koska ulkona on koiranilma ja emäntäni kohtelee minua välillä kuin koiraa "mene" "tule" "vie roskat" yms jotenka ajattelin että perkele!
Tehdään sitten koiranruokaa koska se pönkittää jo valmiiksi alentunutta itsetuntoani,

Siispä auto käyntiin kolmannella yrityksellä ja suuntana paikallinen s-marketti josta löytyy jauhettua naudanmaksaa  :P
paketissa on sattumista riippuen 300-400 grammaa tuotetta joka on aika edullista menekin vähyydestä riippuen..
Osta myös riisiä+siirappia jos sinula ei olla kaapi naita asiaa,myös maito helpottaa ruoan valmistusta
Aloita mustinmurkinan teko:

Keitä puuroriisiä 2 Dl litrassa maitoa,muista hämmentää kokoajan koska maito tuppaa burnaamaan pataan kiinni jos sitä ei hämmennä kokoajan.. saa maustaa Suomalaisittain eli vain suola+pippuri
Paistele toisella kädellä silputtua sipulia,yksi normaalikokoinen on mielestäni liikaa jotenka puolita se sekä paista,

Kun riisit ovat poreilleet noin 25 minuuttia ja suurin osa maidosta on imeytynyt riisiin niin pistä kattila kylmälle levylle hieman jäähtymään.
Kun puuroriisit on hitusen jähtynyt niin kaada tuo jauhettu maksa sekaan sipuleiden kanssa ja sekoita huolella!

Lopuksi ota mielestäsi uuninkestävä esine jonka voitelet jollain keltaisella massalla mitä kaapistasi löydät, itse löysin saksalaista voita joka mielestäni sopi hommaan..

Sitten kippaa tuo seos valitsemaasi esineenees (lasivuoka on apras) ja muista lopuksi pistää siirappia päälle niin saat kauniin värisen maksalaatikon,   tuotetta kannattaa paistaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja anna hetki vetäytyä ennen nauttimista.
Jos kovasti ahdistaa niin nauttimisen voi suorittaa ilman paistamista omalla vastuulla..

Itse pistin lautaselle mukaan pinaattia sekä puolukkaa ja jotta tuon ruoan voi nauttia edes jotenkuten niin mukana on Chipotle Adobokastikkeesssa olevia herkkuja joita saa chilikaupasta




Miquel

Fatalii gourmet aji fantasy, rocato ja aji cristal. Cheddar ja aurajuusto täyte sekä pekonia päälle. Grillattuna.

Kovasti meinasi lautasellinen hikoiluttaa, pieniä puroja valui ajoittain. Mutta niin helvetin hyvää!  ;D

Jospa se toleranssikin tuosta pikkuhiljaa lähtisi paranemaan päin.  ::)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

IceQueen

Jazz-kadulta mukaan tarttunutta herrrkullista pretzeliä ja Sakua. Mums mums, ja röyh.

JN

Purilaista, jonka maustoin tuoreella Canijolla ja Trepadeira Wernerillä :)

x46900

Rocatoa välipalaksi - raakana ja ilman lisukkeita.

Ryhis

LIDLin single malt vedonpoisto olutta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Bruce Willis

mä olen varannut tohon vedonpoistoon pullon vaaleaa karibialaista rommia, saa nähdä toimiiko tuo toisinpäin kun on suuniteltu  ;D

akselsson1

Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Jahvetti

No khyl sitä lapparilla mennään, iltapalaks sitten eri puskista napattuja chilejä täytettynä grillin kautta, kaslerin kaverina. Suonenvetoon ei kaljoppi auta, ainakaan meikäläisen tutkimusten perusteella. Otanta on aika laaja.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

bläkkäri

Lapparihan se maistui saunoessa, nyt menosa sitten Budejovicky Budvar.

Minbaari

Hevipizzaa sanan jokaisessa merkityksessä. Juomaksi keskiraakaa piimää.
#816

masaiman

Yöpalaksi yks savuhovin tuska kylmiltään (parasta niin)

sit vois kai lähteä halaamaan tyynyä...

InkRose

Eilen oli pitkästä aikaa vanha kaveri kylässä. Pitihän siinä muutama viski sitten kaataa:

Redbreast 12-y/o pure pot still -irkku
Basil Hayden's 8-y/o Kentucky straight bourbon whiskey
Springbank 15-y/o
GlenDronach 1994, PX sherry matured, bottled 6/2010 for Alko, Finland, 55-5%
Aberlour Warehouse No: 1, 1st fill oloroso sherry cask, 15-y/o, 62,6%
Bowmore 16-y/o (IB First Editions), sherry cask, 52,8%
Ardbeg Supernova, Stellar Release 2009, 58,9 %

Bruce Willis

Tota tota  :o  on aika herkullisen näköinen lista sinulla,taidat harrastaa ihan oikeasti tosissaan viskejä  :P
tuosta kelpaisi minulle kaikki  :D

ChiliChillailija

Tortilloja. Tietysti itse kasvattamilla chileillä höystettynä.
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

masaiman

heinäkuu 21, 2013, 19:48:40 ip #5056 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 21, 2013, 22:40:20 ip käyttäjältä Mattson


Illan eväs menossa uuniin (vesi keittimestä, siksi höyryää)

Eli karjalanpaisti, sipulipeti, päälle kunnolla paksuja porkkanasiivuja, kaks lihaliemikuutiota, suolaa ja mustapippuria myllystä "tarpeeks" lihat tietysti pannun kautta päälle ja kuumaa vettä perään. Ruoanvalmistusjuomana "the bottle of britain" eli Spitfire x2, odotellessa ainakin yks tuplahumala.

*mussuti mussun* voi tsiisus, ei taas tiedä kummat on parempaa, lihat vai porkkanat...

bläkkäri

Uunin lämpeämistä odotellessa menee Dow's Trademark Port, ai että on herkkuwa. Mutta ei tietenkään pärjää Churchillille, jota valitettavasti sai vain 2dl:n pulloissa. Menee nimittäin nopsaan...

Nii ja uuniin pukataan Mattsonnia köyhemmät eväät, ihan vaan rankkalaisia parilla ristikkopotulla höystettynä. Kerpeles kun on lomalla tullu laiskistuttua, kun saa tenavalle ja vaimokkeelle ruuat väsättyä, ei jaksa enää ittelleen erikoisempaa kokata.

Bruce Willis

Tänään valmistamme perisuomalaista ruokaa
Kyseessä on kaikkien työttömien sekä vanhusten herkku nimeltä kaalilaatikko! kapustnyjǎṧik

Koska nyt on varhaiskaalin kulta-aika niin hyvähän sitä on hyödyntää. Kaali maksaa noin 1.60€ kilo kaupasta riippuen jotenka ei ole kovin kallis raaka aine.
Muutenkin kannattaa suosia tuoreita juureksia ja vihanneksia kun niitä kerran on saatavana.

Tarvitset kaalilaatikkoon koosta riippuen noin

1 Kg kaalia
2.5 Dl puuroriisiä myös neekerisetä käy hyvin
suolaa
pippuria
jauhelihaa 400g-650g makusi mukaan,muista kuitenkin että kyseessä ei ole riisi eikä jauhelihavuoka vaan kaalilaatikko..
siirappia
sipulia
lihaliemikuution
voita
vettä
uunin
Jos tahtoo niin porkkanaakin saa laittaa mutta itse en pistänyt..
Smetana sopii sitten ruoan kanssa hyvin,mutta nyt sitä ei kaapissa ollut itselläni

mielellään 5 litran kattilan, joka riittää tuolle ohjeelle, sekä ison uunivuoan tai kaksi pienempää

Ensiksikin,pilko kaalista noin sentti kertaa toinen palasia, sitten pistät ne kattilaan,ja lisäät riisit sekä vettä sen verta että kaalit juuri ja juuri peittyy. Keitä seosta noin 30 minuuttia ja lisää siinä samalla mausteet.sekä voita reilu nokare ja suolaa kannattaa pistää reilusti
Sitten paistat jauhelihan ja kippaat sen tuonne hyvän tovin poreilleen kaaliriisi seokseen..  Jos näyttää siltä että nestettä on liikaa niin ota sitä kauhalla pois, voit lopuksi sitten lisätä jos tarvitsee. Tämä kohta kannattaa katsoa huolella koska
ainakin itselle on monesti käynyt niin että loota on joko liian kostea (Huom! kaalilaatikkoa siis tarkoitan..! )    Tai liian kuivaa..      sopivasti siis nestettä ja voit kypsymisen aikana lisätä nestettä jos siltä näyttää.
lopuksi kippaat koko paskan uunivuokaan jonka olet jo voidellut ja pistät siirappia kauniisti päälle, sitten muistatkin jo että olet pistänyt uunin varmasti päälle ja 175 astetta tauluun..
laatikko saa olla uunissa noin puolitoista-kaksi tuntia




wille

Juustoja, punkkua ja päälle snapsi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit