tammikuu 10, 2025, 18:51:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkausi

Aloittaja Ryhis, maaliskuu 02, 2010, 20:44:38 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

heinäkuu 08, 2010, 21:04:07 ip #300 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 08, 2010, 21:14:19 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Rocoto Peruvian Red teki upeat juuret siinä kivivilla+lecasora & kertismuovilasi virityksessä jossa sen sainkin sulta. Nyt se kasvaa kuin viimeistä päivää. Voisin itseasiassa siitäkin laittaa kuvan. Rocoto on keittiön ikkunalaudalla ja unohdan aina heilua kameran kanssa siellä kun rupean kasveja kuvailemaan.

edit. Kuva napattu ja onhan tuo aikalailla kasvanut, kotiin tullessa mahtui tosiaan kertismukiin eikä lehdet tulleet juurikaan yli laitojen.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jiri

http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Tinsa

Ja sivustolla oli aivan HIRVEÄ MAHTAVA MEGALUOKAN VIRHE, siellä väitettiin että Habaneroa on maailman tulisin chili. Älkää uskoko sitä.
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger
Vaikka on jo vuosia kasvatellut ja antanut tutuille amistiaisia

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 24, 2011, 21:02:53 ip
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.

Ryhis

Kyllä jokainen kunnon härmäläinen tietää, että "punainen tsili" on maailman voimakkainta. Se on niin vahvaa, että tappaa makunystyrät kielestä. Jos tuollaisen punaisen tsilin menee sellaisenaan syömään, menettää makuaistinsa loppuelämäkseen ja jos niitä syö useamman saattaa kuolla kun ne polttavat vatsaan reiän!

Samoin edellämainittu tietää VARMASTI, että tsilien kasvatus on naurettavaa touhua, koska tabascoa saa kaikista kaupoista.

;D

Asiasta kukkaruukkuun, chileille naureskellut appiukkoni joka sittemmin jäi kiinni niiden hellästä hoitamisesta soitteli hädissään ja kyseli mikä on habanerossa vikana kun podit kypsyvät vaan eivät kasva kokoa. Oli kuulemma lähdössä viikoksi ulkomaille ja oli huolissaan, mistä löytyy tarpeeksi pätevä loma-ajan kastelija, etteivät rehut pääse kuolemaan!

Niin se chilinkasvatus vie miestä........
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aketza

Hmm... Mistäköhän mahtaa löytyä hyvä sellainen, joka voisi noita kastella? Kun minä en sinne jaksaisi tulla... :D

MrFrost

Oho, ompas venähtänyt :)

Se kivivilla,lecasora ja astia+vettä on testattu toimivaksi pistokkaiden juurruttamisessa.

Siirrä ihmeessä Rocoto parvekkeelle, ne tykkää kuumista aurinko-oloista.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Ryhis

Aijaa? Siirsin sen keittiön ikkunalla, kun siellä se saa aamu- sekä ilta-aurinkoa. Kuumin keskipäivän aurinko jää siten pois. Olkkarissa se riiputti lehtiään protestina (?) kuumasta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

Ainakin itellä totuttelun jälkeen tykännyt hyvää auringosta :)

No, mene ja tiedä sitten...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Ryhis

Siirsin sen kokeeksi olkkariin.

Minttu rehottaa keittiössä. Minttu-aiheisia reseptejä otetaan vastaan  :D ;D


Siinä on Hegulle kuva lanceolatumista, lance on tuo kaikkein vasemmanpuoleisin;


Ja lopuksi päivän sadonkorjuukuva! Pitkänhontelo Aji Cristal jaksoi kypsyttää ainokaisen podinsa. Siementen talteenoton jälkeen se syötiin. Oli hyvää!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

Tee minttulikööriä :)

Enpä oikeen ole itse minttua paljoa käyttänyt ruoanlaitossa, mutta pitäisihän sun kaltaisen räyhäkokin sille jotain keksiä.

Jäätelöön chliliminttusuklaakastiketta?

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Caderusso

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 10, 2010, 10:56:34 ap

Minttu rehottaa keittiössä. Minttu-aiheisia reseptejä otetaan vastaan  :D ;D




Ryhis

^^Slurps Slurps

^ Slurps
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Caderusso

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 10, 2010, 13:27:45 ip
^^Slurps Slurps

^ Slurps

Ja sitten kun pullo tippuu lattialle, loop loop looop!!  ;D

Ryhis

Kuten KISS laulaa;

LICK IT UP....
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

Mintut voit vaikka lykätä tsatsikiin. Tsatsiki toimii loistavasti esim. grillatun lihan kylkeen. Tai sitten minttukaakao, minttukastike lampaalle, chutneyhin.  :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Ryhis

Aijai! Kyllä nyt hävettää. Olen sentään ollut kreikkalaisessa ravintolassa joskus töissä..tietysti tsatsikiin.

Possun sisukkaa, tsatsikia con minttu, paahdettua pitaleipää, retsinaa ja tomaattiin muhennettua munakoisoa! SLURPS!

Just vedin pitzaa ja taas nälättää..

Mutta chilihömpötyksiä;

Tuntematon Thai annuum, tuttu "Operaatio Substralista". Ollut nyt viikon? Kaksi, en muistakaan, lecasorassa passiivihydrossa. Ensimmäinen vedenvaihto oli tänään ja koska kasvi oli niin hyvinvoivan näköinen ja kasvattanut hienot juuret, vaikka olikin mullassa idätetty ja sitten siirretty hydroon. Alunperin laitoin vähän alle ohjeen mukaan tuota substralia, mutta nyt laitoin sitä tasan ohjeen mukaisesti. Tuo pikku verkkoruukku on kätevä, kasvin voi juurineen nostaa siitä pois ja sorat kipata lävikköön jossa ne huuhdellaan. Sitten sora kipataan takaisin purkkiin, kasvi verkkoruukkuineen keskelle ja sorat ympärille. Tehdään litran pulloon vesi-lannoite-liuos ja kaadetaan purkkiin. Annetaan olla toiset 2 viikkoa ja vaihdetaan vedet jälleen. Isommallla kasvilla tämä ei varmaan toimi, mutta katsotaan sitä sitten.



Idätysbubblerin purin ja laitoin lanceolatumit multiin, samoin kuin jo itäneen bolivian rainbown. Scotch Bonnet sen sijaan päätyi bubbleriin jossa yllätys yllätys on substralia hydroviljelyohjeen mukaisesti.

Laitoin bubbleriinkin tasan ohjeen mukaisen annostukset (7ml / 6l vettä), katsotaan miten kasvi reagoi.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Caderusso

Grillikauden ollessa parhaimmillaan, muista myös että tulee melko hyvä lopputulos jos käärit grillattavan lihan (esim. sisäfile) ensin minttuun (reippaasti minttua), ja sitten käärit koko touhun folioon. Itse ainakin tuolla tavalla saanut hyvälle lihalle melko pirteän maun :)

Caderusso

Tuossa myös yksi hyväksi kokemani marinaadi!

punaviiniä noin 3 dl
öljyä noin 3 dl
tuoretta minttua
valkosipulia
maustepippuria
soijaa noin 1 dl
sipulia

ja lihat min. 24h marinaadissa, avot!  ;)

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 10, 2010, 15:04:51 ip
Mintut voit vaikka lykätä tsatsikiin. Tsatsiki toimii loistavasti esim. grillatun lihan kylkeen. Tai sitten minttukaakao, minttukastike lampaalle, chutneyhin.  :)


Mun tytär ei oo monikossa... No, minttuja saa käyttää kastikkeessa, tehdä ruokaa jne, mutta Minttua ei saa prkl edes suunnitella ruoanlaittomateriaaliksi :)

Vaikka välillä onkin välillä uhmaikäinen ja riivattu itsepäinen neiti, niin siitä huolimatta :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 10, 2010, 15:04:51 ip
Mintut voit vaikka lykätä tsatsikiin. Tsatsiki toimii loistavasti esim. grillatun lihan kylkeen. Tai sitten minttukaakao, minttukastike lampaalle, chutneyhin.  :)


Sanoisin, että jos vetää tuon mintun yksinään naamaan, on jo oikeastaan ihan täydellisen yhdentekevää mitä sitä vetää samaan aikaan tai etenkään vähän myöhemmin napaan: tsikitsokia,tsatsatsaata, hotsiminhiä, tsottsotia tai lähi nakkikioskin a la carte teollisuushodaria...  ;D

Haa! Nagaa minttupulloon... ja teelusikallinen sitä kuuluisaa riziiniöljyvä? Syntyisikö reaktori? Ja jos, niin millaisen vaikutuksen minttu tekisi poistokaasuihin?