tammikuu 10, 2025, 12:21:14 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkausi

Aloittaja Ryhis, maaliskuu 02, 2010, 20:44:38 ip

« edellinen - seuraava »

ottulo

Mulla kyllä nagat kasvaa partsillakin. Tällä hetkellä kaks podia pienemmässä puskassa, isommassa saattaa olla jossain, mutta en ole tonkinut. Tuuheimpia puskia kaikista mun chileistä, ja tukevia. Samalla tavalla ihan olen hoitanut kuin kaikkia muitakin planttuja, ei mun mielestä ole vaatinut mitään ihmeellistä.

Ryhis

Nagan kasvatus on ilmeisesti henkimaailman hommia. Omat ovat tosiaan olleet aika hankalia, habat voivat hyvin ja jopa "hankalahkoksikin" luokiteltu PI 281429 (C. Chinense), jonka sain naapurilta joka ei saanut sitä edes kukkimaan tekee hedelmiä.

Jatketaan sadonkorjuujutuilla; pieni ehkä mutta voi veljet sitä onnistumisen tunnetta! Kyllä siinä on jotain agraarisen upeaa kasvattaa oma ruoka siemenestä saakka! UGH!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Pari kuvaa, Naga Morichin podeja ja kasvipaljoutta parvekelaatikossa..

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

MAHTAVAA Räyhis!

Itse odotan että Nagat kypsyis, pari on jo oransseina... Vois kokeilla tehdä jotain nagavalkosibalia etikkaliemessä joululahjoiksi :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Ryhis

Naga tekee podia ihan kunnolla. Ottaen huomioon, että viime vuonna ostetusta Fataliin paketista on vielä pari syömättä (pakkasessa) niin mulla taitaa olla kymmenen vuoden nagat puskissa  ;D

Parit kuvat.

Appiukolle tuliaisia, appiukko on hurahtanut chileihin ja vaatii nyt tuoretta Capsicum-suvun edustajaa jokaiselle aterialle;


Ja pari fotoa ukonilmasta, sitä sorttia saatiin taas;


Kuvia käsitelty hieman, valoisuutta/kontrastia.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

elokuu 20, 2010, 12:06:25 ip #385 Viimeisin muokkaus: elokuu 20, 2010, 15:18:56 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Nonnih. Sain mokkulan toimimahan joten kuvapäivityksiä loman jälkeen;

Nagat on kasvaneet hienosti, podit ovat n. tulitikkuaskin kokoisia!



ja Habaneroa tulee myöskin;


Jalapenot punertuvat kauniisti, niitä on jo popsittu melkoinen määrä  ;D


ja yksi kellastuu  :D


Suippopaprikat kasvavat mahtavasti!


"Pirkkachiliä" kehtaa hyvällä omallatunnolla sanoa satoisaksi!


Rocoto Peruvian Red tekee kukkia. Ja erittäin kauniita kukkia vieläpä!


PI 281429 hedelmät ovat ilmeisesti kypsänä juuri tuon värisiä? Ovat alkuun vihreitä sitten kalpenevat ja kalpenevat.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Kuvapäivityksiä kuvapäivityksiä..

Eilen oli aamusella ihka aitoa sadonkorjuutunnelmaa ilmassa! Nipsaisin puskista kaikki kypsät hedelmät, samoin kaikki ylimääräisen oloiset raa'at c.annuumit.



Ei ihan Bluesmanin tasoa, mutta mielestäni ihan hyvä saavutus yhdeltä parvekkeelta. Ja tosiaan, otin hedelmistä alle viidesosan tälle keruukerralla! Mahtavaa onnistumisen iloa harrastuksen parissa!!  :D

Suurin osa paloista piti tietenkin syödä heti lounaaksi, K-kaupasta pala ylikypsää port-saluttia, chilit foliolle, juusto niskaan ja vähän öljyä ja grillivastuksen alle!



Naapuriltani saatu Orange Flame (?) on ihme veijari, vartta ei ole juurikaan siunaantunut, mutta ensimmäistä palkoaan kasvattaa ja yksi kukkakin löytyy!






Nagan juureen kasvoi kesän aikana toinen chili, mielenkiinnolla odottelin mitä siitä kasvaa, kun en ymmärtänyt mistä sinne oli siemen edes pudonnut. Ilmeisesti aktiivisella chiliharrastajalla siemeniä lentelee sinne tänne, vähän niinkuin autonrasssaajalla trasselituppoja ja muttereita!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

bluesman

 Kyllä se fiilis että saa itsekasvatettua chiliä vetää naamariin on musta hienompi juttu kuin sadon määrä. Hyvin oot onnistunut parvekeolosuhteissa. Jos ymmärsin oikein, et oo puutarhanhoitoa liiemmin harrastellut. Lisäpisteitä siitä että oot paneutunut tähänkin alaan ilmeisellä hartaudella.
Oli Naga mullakin hankala tapaus, onneksi oli useita yksilöitä joista valita parhaat kaksi ebbiin. Nyt vasta pukkaa punaista podia, pieniä mutta onneksi vähän. On ihan riittävän hottia kamaa muutenkin kasvatuksessa.
Pakastus ihan tuoreena ei oo niin huono idea kuin on annettu ymmärtää. Pääsee euforiaan vielä talvellakin kun on melkein tuoretta chiliä laittaa aamuleivän päälle. Jos on ylimääräisiä niin kannattaa kokeilla.

papereeka88

Kyllähän se oma sato vaikka määrällisesti olisikin pieni on ehdottoman hienoa :) Itselläkään mitään mahtisatoa ole tulossa,mutta kyllähän siitä varmaan hilloja salsaa ja pari etikka säilykettä saa aikaan sekä tietenkin jonkinlaista jauhetta.Parveke on varmaan monessa suhteessa haasteellinen kasvatus paikka.Jos on liian varjoista ei olosuhteet ole otolliset jos taas aurinko paistaa niin pienestä parvekkeesta tulee helposti tulinen pätsi (varsinkin jos on lasitettu).Lisäksi parvekkeen rajallinen koko vaikeuttaa hoito toimenpiteitä,kun puskat alkavat kasvaa.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Ryhis

Kiitoksia vain kovasti. Totta mitä Bluesman sanoi, että tärkeintä ei ole määrä vaan onnistumisen ilo! Vielä 14 kuukautta sitten meillä ei kasvanut kuin rönsylilja ja sekin erittäin huonosti. Eivätkä sittemmin kylvetyt chilitkään meinanneet ottaa kasvaakseen, kun asuttiin sellaisessa kahden ikkunan kellariloukossa.

Toukokuussa muutettiin parvekkeelliseen asuntoon ja tottakai kasvit olivat ensimmäisessä muuttokuormassa  :D

Mielenkiintoista miten asioista oppii kun vain ensin innostuu. Viime kesänä tiesin ehkä juuri-ja-juuri, että on olemassa erilaisia multia, nyt tiedän jo kosolti enemmän. Tiedän jopa eri vesiviljelyjärjestelmistä!

Sen verran urbaani olen, etten varmaan mitään säilykkeitä ala vääntämään. Stressaisin vain, kehittyykö niihin jotain myrkkyjä  ;D mutta pakastaa aion! Jenkkikaappi jäi edelliseen asuntoon ja nyt meillä on jälleen täysikokoinen kaappi jossa puolet on pakastinta. Ja kun meillä ei pakkasessa ole kuin kourallinen jääpaloja ja votkapullo niin kyllä sinne chiliä mahtuu!

Naga oli kyllä vaativa kasvi. Ei pirulainen suostunut kasvamaankaan, ennenkuin löin rehut sellaiseen kohtaan johon aurinko oikein helottaa. Sitten rupesi kukkimaankin ja nyt on tulossa vissiin kymmenen vuoden nagat, n.20-25 kpl  ;D

Täytyy viedä toinen niistä appiukolle kun se oli nyreissään kun haban podit jäivät pihlajanmarjan kokoisiksi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Oi joi tän vatsan kanssa. Vatsahaava tästä nyt enään puuttuu, vai onkohan se refluksia!? Aika näyttää, lääkärille en ehtinyt.

Sosekeitoilla mennään, ilman chiliä  :-[

Mutta fotoja;

Tuore habanero aukileikattuna. Herkullista, eikö vain?



Substralin kanssa hydrossa ollut Thaikku Annuum on venähtänyt komiasti, käsivarren mitan päässä pidettynä ei meinaa mahtua kameran näkökenttään. Juuria on vähänlaisesti mutta hyvin tuntuu kasvavan. Ensimmäiset nuputkin näkyvät, mutta olen skeptinen jaksaako tuo kukkia kun valo vain vähenee ja substralissa on niin pirusti typpeä..





Ja lopuksi vielä kuva pojastamme Roopesta, joka on sulkasadossaan onnistunut (ääliö) pudottamaan kaikki pitkät lentosulat siivistään. Kuvassa Roope onkin lentoonlähdön perään mätkähtänyt lattialle ja suoraan kirjoituspöydän alle häpeämään.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

papereeka88

Sullahan olis tossa linnussavilli chilien idätys konne (kunhan saat siemenet ehjänä lanta kasaan saakka). Refluxi on kyllä vittumainen vaiva.Itsellä on lievää refluxia kanssa,mutta kunhan jättää todella rasvaiset ruuat pois (tai ei ainakaan syö niin usein) ja kun ei syö itseään ähkyyn saakka niin ainakin itsellä helpotti.Tosin sitä enempää pääsin tähystykseen saakka (jossa samalla todettiin keliakia prkl).
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Ryhis

Juu perkele. En tiedä miten päin olisin, pallean alta sattuu niin maan stanasti. Aamusella oli jo luuri kädessä, meinasin vetää nimen testamenttiin ja lähteä sairaalaan kuolemaan. Onneksi vaimo käski odottaa sen aikaa, että tarkistaa interneteistä joskos olisi itsehoidon paikka. Kävi ilmi, että nuo refluksit/vatsahaavat hoidetaan samoilla lääkkeillä jotka ovat käsikauppatavaraa. Marssin apteekkiin ja heitin yhden Somacin lärviin, sitten luin ohjeista, että nuo happopumppusalpaajat alkavat toimia vasta +12 tunnin jälkeen. Tässä on nyt lipitelty jugurttia pahimpaan horkkaan ja rennie kielen alla vain kun oikein kiristää.

Välillä nousee oksennus kurkkuun, ei tee mieli meetwurstivoileipää habataballa.  ;D Ei voi prkl edes kumartua, kun tuntuu että olisi soppatorvi täynnä happoa. Ketuttaa oikein ruhtinaallisesti.

Yhden kukko-pils oluen aion kyllä ottaa Seinfeldiä katsoessa, vaikka henki lähtisi!  :P
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Siirsin sittenkin kaikki chilit parvekkeelta olkkariin. Soitin mutsille ja varoitin "hoitopaikkaa" vailla olevasta kasvista  ;D

On se vain orvon näköinen tuo partsi. Sen sijaan olkkarissa vehreyttä piisaa, suippopaprikat kurkottavat kohti ikkunaa ja chinenset ovat sohvapöydällä.

"Jotain se naapurin takkutukka kasvattaa, pelkkää vihriää lehteä näkkyy ikkunasta"

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Pannaas taas parit fotot; eli.

Appiukon hellään hoitoon uskottuja rehuja. Tai oikeammin appiukolle annettuja rehuja! Hyvältä näyttää!




Omaa sadonkorjuuta;


https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

"Kukkaloistoa" kyökissä. Suurin osa rehuista trimmattu mahtumaan ikkunalaudoille.



joo joo, on se substrali purnukka!  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis



Kesäkurpitsa-chili säilykettä.

Ja päivän pommi, substralilla vesiviljelty thaikku annuumi on tehnyt kukan!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Caderusso

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 03, 2010, 21:37:15 ip
Kesäkurpitsa-chili säilykettä.

Miten tuon säilömisen oot tehnyt? Siis mistä neste koostuu? etikkaa?

Ryhis

Meiran pussin takaetiketin mukaan.

5 dl sokeria
3 l vettä
6 dl väkiviinaetikkaa
edellämainittu pussi.

Kiehautetaan ja kaadetaan purkeissa olevan sisällön päälle. Käyin Meiran kurkkusäilykepussia, koska takaraivossa on jokin menneiden vuosien makumuisto tallessa, kurkkuliemeen säilötty kesäkurpitsa on hyvää.

Lisäksi nakkasin noihin purkkeihin sekalaisen sortimentin chiliä, jallua, habaa, aji cristalia, c. annuumia..

Purkit prismasta, 1,5 - 1,9€ kipale.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Sadonkorjuuta habapuskasta!



Ja Cristal syötiin aamiaisella. Nami nami  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa