tammikuu 06, 2025, 22:17:55 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tuliliemet

Aloittaja Tekla, heinäkuu 11, 2002, 17:45:33 ip

« edellinen - seuraava »

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Lainaus käyttäjältä: "Te_Kiila"Eli vähän paraneltu salmariresepti, joka tuli kehitettyä aikoinaan baarimikon hommissa olessa. Melkoista herrrrkkua.

Ainekset:

1l    "tiukkaa" (Kossu, saunis, jne...)
0,7l  Anisviinaa, esim. Dry Anis, Tsantali Ouzo, Pernod
6pss (á 175g) "Turkinpippuri"-makeisia (Fazer, pirkka, ihan sama)
1pss Fisherman's Friends
muutama haba, maun mukaan
vettä

 Silppua habat mahd. pieneksi ja laita sopivaan kannelliseen astiaan (1,5l lasipurkki jne.), lisää astiaan myös Fisherman's Friendsit ja kaada viina päälle. Anna muhia silloin tällöin ravistellen vähintään 48h; mieluummin enemmän. Kun tämä törky on valmista suodata se kahvinsuodatinpussin läpi.
 Kuumenna suurehkossa (>3l) kattilassa 1,3l vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen turkinpippurit muutama nyrkillinen kerrallaan välillä sekoitellen. Kun turkinpippurit ovat liuenneet (abt. 10min), ota pata tulelta ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää kattilaan anisviina ja suodatettu haba-fishemansfriend-viuna, sekoita. Pullota ja jäähdytä (ei kestä "pakastamista",  jässähtää jäähän).

 Lopputulos sisältää tehoainetta abt. 21til%, käytettyjen ainesten pitoisuudesta riippuen. Ravista pulloa ennen nauttimista.  Jepaa!


...Ja jos tuon maanmainion reseptin Habanerot korvaa tilkalla vaikka .457, Blair's 2..5 AM kastiketta, tai jotain vastaavaa atomidynamiittia, meillä on Vaasan chilitapaamista varten sen sortin liemi kasassa ettei paremmasta väliä..! :-)


...Ja jos tuon maanmainion reseptin .457, Blair's 2...5 AM-kastiketilkat korvaa lorauksella Blairsin 16 million reserveä tai jotain vastaavaaa ydinfuusioTNT:tä, teillä on Vaasan chilitapaamista varten sen sortin liemi kasassa ettei paremmasta väliä...! :-)
Joo.

Sahkolaite

Minä tässä juuri väsäilin, inspiroituneena.

-minttuviinaa ja HotWaxia.

Katsoo viikon päästä tuloksia, makeaa ja tulista.
Puutarhurin multaiset kädet.

Chryz

Tulipa noista ihme sekoituksista mieleen ihan perushauki: puolikas viinaa ja pussillinen Fisherman's Friendejä (nykyään tuollaista vastaavaa saa jo ihan pullossa, mutta ei se oo niin hyvää). Alkoholi peittyy ja hengitys raikastuu, hyvää yleensä ainakin :)

Warcock

Lainaus käyttäjältä: "Te_Kiila"Eli vähän paraneltu salmariresepti, joka tuli kehitettyä aikoinaan baarimikon hommissa olessa. Melkoista herrrrkkua.

Ainekset:

1l    "tiukkaa" (Kossu, saunis, jne...)
0,7l  Anisviinaa, esim. Dry Anis, Tsantali Ouzo, Pernod
6pss (á 175g) "Turkinpippuri"-makeisia (Fazer, pirkka, ihan sama)
1pss Fisherman's Friends
muutama haba, maun mukaan
vettä


Toimii.... Hyvää tavaraa tuli... tuoksahtaa anikselta, maistuu salmiakilta ja kaupan päälle saa vielä mukavan poltteen...
Tällä tavaralla on mukava järkyttää kavereitaan...  :twisted:
Tomppa


Herpiili

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Mulla on vähän sellainen veikkaus että jokaisen wapun ja muunkin juhlan lyömättömin drinkki voisi olla pontikka maustettuna esim. Blair's 2 tai 3 A.M ilotipoilla..............................

:twisted:


Itse en ainakaan suosittele reseptiä 2cl vodka-2cl Magma hot sauce (500 000 scovillea), kyseinen liemi nousi paukun jälkeen muutaman minuutin päästä ylös vauhdilla ja polte levisi aika hyvin, sen jälkeen tulikin sitten oltua puoli tuntia punaisempana kuin koskaan (ja olo oli muutenkin aika mainio)  :lol:

Arcane

Tässä aivomyrksyn serauksena laittelin tulemaan chilisimat: perus-simaresepti kirjasta, paitsi että osa sokerista korvataan hinajalla. Sitruunoille heitetään vesilintua, tilalle lykätään chilejä. Itse laitoin kaiken, mitä talosta löytyi, vähän kehnosti oli. Nyt on liemi tuolla muhimassa, huomenna lisäilen hiivat ja pullotan. Pulloihin "rusinoiksi" sitten halkaistuja palkoja maun mukaan. Tuosta alkomahoolillisesti tulee mietoa, kuten tarkoitus onkin, mutta kapsaisiinipitoisuus tulee olemaan sitä luokkaa, että peläten tuota juodaan pienistä snapsilaseista. Kertoilen sitten kun on valmista.

Tupakka

Kun täällä on näitä alaikäisiäkin, jotka haluaisivat kuitenkin kokea nestemäisen tulen. Niin mietin vain, että mikä olisi hyvä viinan kaltainen mutta alkoholiton pohja näitä varten. Pelkkä vesi ei kuitenkaan ilmeisesti toimi, koska kapsaisiini ei oikein liukene siihen, kun on rasvaliukoista.

Jos mitään valmista pohjaa ei löydy niin toimisiko, että tekisi ihan teirän viinareseptien mukaan ja sitten keittäisi lopuksi alkoholit pois? Kuinka hyvin tuollaisesta tiukasta viinasta alkoholi keittyy pois ilman, että lähtee kaikki vesikin. 50til.% viinastahan lähtisi jo puolet pois... ja jos enemmän % niin lähtee aina enemmän. Ja vettäkin kiehuu aina toki pois. Eli ei toimi. Tästä tulee vaan chiliuutetta.

Eli pitäisi saada jokin pohja, mielellään ei ainakaan kovin paljoa hiilihappoa, ja johon kapsaisiini liukenee. Edellisessä postissa mainittu sima voisi toimia. Siinähän on kuitenkin se prosentti alkoholia(minäkin voin sitä vetää).

Onko alkoholi ainoa juomissa sallittu liuotin(siis veden lisäksi)?? Asetonia tai vastaavia ei viitsis juoda. Tottakai rasva eli öljy liuottaisi, mutta kun ei haluaisi pelkkää öljyäkään juoda. Jokin maidon tyyppinen tai vastaava juoma kuitenkin ilman niin paljoa maidon makua. Hyla-maito voisi toimia kun siinä on makeuttakin valmiiksi. Kertokaa ihmeessä jos tiedätte.
Joo.

svalli

Maidossa on kaseiinia, mika vahentaa kapsaisiinin aiheuttamaa kipureaktiota, joten se ei kai toisi toivottua tulosta. Mites jos murskaisit chilit tehosekoittimessa vaikka appelsiinimehuun, niin saisit aikaan tulisen juoman.  Jos haluat sen voisi viela siiviloida, niin seassa ei olisi sattumia.

Tomaatimehusta ja chileista voisit tehda alkoholittoman bloody maryn. Mina tykkaan joskus juoda sita alkoholitonta bloody mary mixia jailla ja terastettyna vain extra chililla.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "svalli"Maidossa on kaseiinia, mika vahentaa kapsaisiinin aiheuttamaa kipureaktiota, joten se ei kai toisi toivottua tulosta. Mites jos murskaisit chilit tehosekoittimessa vaikka appelsiinimehuun, niin saisit aikaan tulisen juoman.  Jos haluat sen voisi viela siiviloida, niin seassa ei olisi sattumia.

Tomaatimehusta ja chileista voisit tehda alkoholittoman bloody maryn. Mina tykkaan joskus juoda sita alkoholitonta bloody mary mixia jailla ja terastettyna vain extra chililla.


Niin tai sitten heitän johonkin mehuun vaikka suoraan jauhetta niin ei tarvitsisi siivilöidäkään eikä lähtisi hyvää chiliä pois.

Eikös teidänkin chiliviinoihin voisi vielä tehdä yhden vaiheen. Vaikka kaikki kapsaisiini onkin yleensä varmaan jo lähes liuennut paloista niin, eikö ne palot kannattaisi vielä kuivattaa, jauhaa ja lisätä juomaan. Jos sitä paljon tulee niin saattaahan se vähän lisätä viskositeettia, mutta tuskin sitä baileysin kermalikööriäkään enempää.

EDIT: Ja kun jälkeenpäin miettii niin ei kiitos chiliä maitoon. Hyi helvetti. Muistan kun aikoinani laitoin kaakaoon chiliä. Ei minun makuun. Kerran myös maitoon tabascoa koulussa, ei myöskään minun makuun.
Joo.

Arcane

Lainaus käyttäjältä: "Arcane"Tässä aivomyrksyn serauksena laittelin tulemaan chilisimat: perus-simaresepti kirjasta, paitsi että osa sokerista korvataan hinajalla. Sitruunoille heitetään vesilintua, tilalle lykätään chilejä. Itse laitoin kaiken, mitä talosta löytyi, vähän kehnosti oli. Nyt on liemi tuolla muhimassa, huomenna lisäilen hiivat ja pullotan. Pulloihin "rusinoiksi" sitten halkaistuja palkoja maun mukaan. Tuosta alkomahoolillisesti tulee mietoa, kuten tarkoitus onkin, mutta kapsaisiinipitoisuus tulee olemaan sitä luokkaa, että peläten tuota juodaan pienistä snapsilaseista. Kertoilen sitten kun on valmista.


Sima valmistui nopeasti, on nyt jo juotavissa, vaikkei välttämättä parhaimmillaan. Ja se on nyt jo pure capsaicin attack. Polte, joka leviää suuhun siman mukana nopeasti, ja pysyy ja pysyy ja pysyy ja pysyy ja... Erittäin onnistunutta.

Jassu

Vapuksi pitäis taas hapsuvodkaa tehdä, mutta kun ei tuoreita ole mietin et toimiskohan viimekautiset jauheet. Porukka käyttäneet hapsujauhetta tuoreiden korvikkeena juomissa?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Khan

Nyt kun oikein ajan kanssa lueskelin noita ohjeita tuli jostain harmaiden aivosolujen sopukoista fisun ohje jonka sain levillä yhdeltä baarimestarilta.

Elikkäs yhden suhde yhteen kalamiehen kavereita ja terävää eli siis esimerkkinä 5dl "jäykkää" ja 5 pussia fishermans friend´sejä
(aivan käsittämättömän hyvää suoraan pakastimesta nautittuna) mutta
tietystä sekaan voi laittaa oman maun mukaan jotain mietoa chiliä
esim. naga morich:ia tai pari tippaa Blair's 16 Million Reserveä...
vois vappuna naamarit tippua ja nopsaan!!!  :twisted:
#115

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "Helldone"pari tippaa Blair's 16 Million Reserveä...


Voi olla hieman vaikeata kun aine on kiteinä.

Eikä mitään halpaakaan kamaa ole.
Joo.

Khan

Kyllä sen luulis sinne liukenevan, mutta myönnetään että vähän kalliimman puoleista kyseinen tavara on...
#115

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"
Lainaus käyttäjältä: "Helldone"pari tippaa Blair's 16 Million Reserveä...


Voi olla hieman vaikeata kun aine on kiteinä.

Niinhän uima-altaissa käytettävä kloorikin tulee kiteinä, mutta sen silti voi liuottaa nesteeseen jonka jälkeen lisätään kohdelitkuun.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Poppamies Tuliliemi"Nostelenpa vanhaa aihetta...

Laitoin taas Tuliliemen muhimaan Wappua varten, neljä habaneroa omasta puskasta sellaseen kolmen desin kokoiseen Magic Ice -votkapulloon.

Kylläpä tuosta kelvannee kavereille(kin) tarjota, tosin omaan Tuliliemietiikkaan kuuluu ottaa itsekin naukku aina kun tarjoaa toisille.

Loppuun vielä drinkkivinkki: chiliviinaa ei kannatta lantrata limpparilla, sillä kuplien noustessa nenään polte-elämys saa aivan uusia ulottuvuuksia  :D

Tuli testattua tequilaan. 0,5 litran tyhjään limsapulloon pilkoin noin 10 punaista habaneroa (K-kaupasta ostettuja perus haboja mitä lie mutta joka tapauksessa kunnon tavaraa). Pullo tuli noin puolilleen habasilppua. Sitten loput täyteen tequilaa ja viikoksi jääkaappiin. Viikonjälkeen sitten kaadoin tequilan takas tequilapulloon. Etiketti vielä suunnitteilla, tosin, pullo on enää puolillaan joten...  :lol:

Joka tapauksessa; Tuli testattua tuota siideriin! Ja efekti oli juuri se luulisin mistä poppamieskin puhui. Kuplivaista kun oli. Joka pienenkin siemauksen jölkeen sairaalloinen aivastelureatio, ellei sitten onnistunut pidättämään hengitystä jokaisen kulauksen aikana. Mutta huomisin että oli loistava flunssajuoma. Nenä oli tuolloin tukossa vaan eipä ollut enää tulisiiderin jälkeen. Lisäksi täytyy todeta että tuo tulitequila on hyvän makuista.

Loppuun vielä kysymys säilyvyydestä: Täytyykö tuollaista tulilientä säilyttää kylmässä, vai säilyykö ihan huoneenlämmössä? Kuitenkinhan tuon alkomahoolin pitäis säilöä vaikka habasilppua sekaan on vähän jäänytkin ehkä???
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "Jassu"
Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"
Lainaus käyttäjältä: "Helldone"pari tippaa Blair's 16 Million Reserveä...


Voi olla hieman vaikeata kun aine on kiteinä.

Niinhän uima-altaissa käytettävä kloorikin tulee kiteinä, mutta sen silti voi liuottaa nesteeseen jonka jälkeen lisätään kohdelitkuun.


Tottakai, mutta:

Helldone sanoi: "pari tippaa Blair's 16 million reserveä..."

:wink:
Joo.

Khan

Nöyrimmät anteeksipyynnöt jos sanavalinta aiheutti päänsärkyä...  :D
Huomasin tänään aamulla virheen enkä jaksanut/ehtinyt muokata.
#115

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "Helldone"Nöyrimmät anteeksipyynnöt jos sanavalinta aiheutti päänsärkyä...  :D
Huomasin tänään aamulla virheen enkä jaksanut/ehtinyt muokata.


Eipä tuollaiset nyt mitään päänsärkyä aiheuta..

Kuhan nyt tylsyyksissäni vähän pilkun kanssa leikin.

:wink:
Joo.

Khan

Niin vähän arvelinkin, mutta oli vaan pakko sanoa.  :lol:
#115