tammikuu 08, 2025, 22:02:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


ToniPetterin Chilikasvatukset 2010

Aloittaja Toni.A, maaliskuu 25, 2010, 13:15:26 ip

« edellinen - seuraava »

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - elokuu 27, 2010, 23:07:35 ip
Entäpä jos antaisi olla talvihetket ihan typistelemättä ja sitten, kun natikka aika alkaa, niin sitten käyttäis parturissa. Ettei vaan alkaisi intoutumaan kesken talven kasvamaan enää kokoansa. Ei juma, miten minä saan sen listan vielä mahtumaan tuohon huoneeseen, mitä olin ajatellut kasvatella ensikesänä?  :-\


Samaan ongelmaan on monet, myös allekirjoittanut törmännyt =)

RANKALLA kädellä pakko karsia listaa, nyt päivitin että miltä tuntuis ens kausi, voipi olla, että aiemmin suunnitellut Congot jää ihan "katotaan miten multakasvi talvehtii ja jatkaa ens keväänä uudessa
mullassa" menetelmällä ja todennäköisesti osa noista muistakin. Esim Aji Amarillosta ois tullu nätti bonchi, mutta mutta, kun sen lehdet on ihan sairaan isot, niin ei liene kovinkaan järkevä lajivalinta
tuota kasvatusmetodia silmällä pitäen.

Ja kun nuo kissat tykkää syödä melkein kaikki viherkasvit (chilejä ne on saanut nyt loppukesästä about vapaasti järsiä, lehtiä siis) niin ei oikeen purkit ikkunalaudalla -systeemikään toimi,
kun tuolla ois 15+ mitkä pitäs säästää enskaudeksi....

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Toni.A

Pistetääns näistä kahdesta chilistä lisää päivitystä, mitkä ovat olleet itsellä tapetilla pitemmänaikaa.
Ulupica Largessa 4 podin alkua, saas nähdä kestävätkö paikoillaan.
Nyt näyttää siltä, että Nagatalvi on turvattu, sillä tämähän on innostunut kasvattamaan podinsa ja lisääkin tulee. Nyt laskin jo, että 15 kpl:tta olis herkkua puskassa kiinni.  :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

linker

Mullakin on nagaa kaksi puskallista. Nyt natikan alla ja 22 asteisessa huoneessa sisällä.
Nagat vielä vihreitä, jokunen vähän vaaleampi. Saapa nähdä kuinka kauan niille täytyy valoa antaa, ennen kun kypsyvät
-jos kypsyvät ennen kasvattajaansa  :)

Orangehabatkin pikkuhiljaa tuleentuvat, mutta nopein kysymään on markettihybridi; lajista riippumatta.

Seuraan mielenkiinnolla miten nagasi saavat väriä

hessi

vai on Naga talvi turvattu ;)
hyvä, saat sitten sitä kaivattua naga hilloa vai mitä se oli...
omani tuottavat myös, vaan en vielä tiedä mitä niistä tekis, savustettua Nagaa on jo riittävästi.
ehkä sitten lisää naga mössöä :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: linker - elokuu 30, 2010, 19:15:09 ip


Seuraan mielenkiinnolla miten nagasi saavat väriä
Kyllähän tässä kieltämättä on olo, kuin olisi joululahjaa vuottelemassa, tai jossain karkkikaupassa penskana olessa! Kylläpä olin pöljä, kun melkein jäin ilman Nagaa, kun alkuvuoden idättelyt tuli annettua toiselle.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: hessi - elokuu 30, 2010, 19:17:33 ip
vai on Naga talvi turvattu ;)
hyvä, saat sitten sitä kaivattua naga hilloa vai mitä se oli...
omani tuottavat myös, vaan en vielä tiedä mitä niistä tekis, savustettua Nagaa on jo riittävästi.
ehkä sitten lisää naga mössöä :)
Heitäppä ihan muutama Naga ohje tännekin, jos milloin ehdit. Taikka sitten käyn lunttailemassa fotoalbumistasi, kunhan kerkeän ajalla paneutua.  ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Tässäpä yksi oiva Nagaresepti, jota kyllä voi muunnella tarpeen ja tulisuuden mukaan ihan omanmielen mukaan.

NagaKurpitsaPikkelsi:

2 Kg Kurpitsakuutioita
3 Hienonnettua zipulaa
3 Paprikaa. Jos haluaa väriä pikkelsiin, niin liikennevalovärit on ihan hyvä!
1-2 Naga Morichia silputtuna. Itse laitoin 1½ ja puolikas meni omiin suihin. Hyvvee oli!

Säilöntäliemi

8 dl Etikkaa
8 dl Vettä
8 dl Sokeria
Kanelia maun mukaan.
muutama neilikka

Keitetään kurpitsat ja muutkin ainekset liemessä, sopivan pehmeäksi, jonka jälkeen nostetaan reikäkauhalla pikkelsi tölkkeihin. Kaadetaan keitinlientä tölkkeihin, kunnes on täynnä. Annetaan tekeytyä jokupäivä ja avot. Pakkohan sitä oli vähän maistella ja täytyy sanoa, että hyvää oli, eikä liian tulista, vaan olisi saanut kyllä olla hiukan enemmänkin Nagaa! Emäntäkin maistoi ja sanoi hyväksi.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

hessi

Tässä paras Naga ohje ;)

savusta Nagat miedosti mutta pitkään(useita vuorokausia) hyvällä puulla
ja sitten kuivaat ja jauhaat. Tässä on sitten se raaka aine jota voi käyttää aivan mihin ruokaan vain !
Oli sitten kyse koti sinapista tai suklaakakun kuorrutuksesta, eli hm... mustikkapiirakkaan en ole laittanut, joten käy lähes kaikkeen,
jopa kaljan mausteeksi, sehän kokeiltiin Tampereella jonka kyllä itse join :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: hessi - elokuu 31, 2010, 21:33:51 ip
Tässä paras Naga ohje ;)

savusta Nagat miedosti mutta pitkään(useita vuorokausia) hyvällä puulla
ja sitten kuivaat ja jauhaat. Tässä on sitten se raaka aine jota voi käyttää aivan mihin ruokaan vain !
Oli sitten kyse koti sinapista tai suklaakakun kuorrutuksesta, eli hm... mustikkapiirakkaan en ole laittanut, joten käy lähes kaikkeen,
jopa kaljan mausteeksi, sehän kokeiltiin Tampereella jonka kyllä itse join :)

Tuota olutta olen kyllä itsekin joskus ajatellut, että voisi chili antaa hyvän säväyksen, kun viinan kanssa se käy tosi hyvin. Savustettu Nagakin voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Voin sulle TP savustaa vähän näytteitä jos haluat. Jos nimittäin Bhut jolokia on sama kuin Naga niin sitten mulla on paljon Nagaa.
Täytyy vaan tilata omenabrikettejä savustimeen joka on melkein koko ajan päällä.

Filago

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - elokuu 30, 2010, 17:54:38 ip
Pistetääns näistä kahdesta chilistä lisää päivitystä, mitkä ovat olleet itsellä tapetilla pitemmänaikaa.
Ulupica Largessa 4 podin alkua, saas nähdä kestävätkö paikoillaan.


Mulla Ulupicassa on aika hyvin pysyneet ne mitkä tuonkin verran alkuun päässeet. Että eiköhän nyt sentään sullakin... Sit se onkin nätti kun alkaa olla palleroita oksilla :).

Filago
#163

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 31, 2010, 22:44:37 ip
Voin sulle TP savustaa vähän näytteitä jos haluat. Jos nimittäin Bhut jolokia on sama kuin Naga niin sitten mulla on paljon Nagaa.
Täytyy vaan tilata omenabrikettejä savustimeen joka on melkein koko ajan päällä.
Ilman muuta mulle käy, jos siitä ei sulle ole liikaa vaivaa. Minä korvaan sen sulle jollain tavalla, ettei mene se lisenssi. Tuun vaikka töihin sulle päiväksi!  ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - syyskuu 01, 2010, 09:39:07 ap
Lainaus käyttäjältä: bluesman - elokuu 31, 2010, 22:44:37 ip
Voin sulle TP savustaa vähän näytteitä jos haluat. Jos nimittäin Bhut jolokia on sama kuin Naga niin sitten mulla on paljon Nagaa.
Täytyy vaan tilata omenabrikettejä savustimeen joka on melkein koko ajan päällä.
Ilman muuta mulle käy, jos siitä ei sulle ole liikaa vaivaa. Minä korvaan sen sulle jollain tavalla, ettei mene se lisenssi. Tuun vaikka töihin sulle päiväksi!  ;)

No enpä muutenkaan taistele kärkisijoista. Jallusarjan johto lienee vahinko. Kyllä jollain täytyy olla pidempiä.
Ja tervetuloa hommiin. Pitääkö maksaa matkakorvaukset ja päivärahat? Sitten voitkin tyhjentää koko kasvarin.

Toni.A

syyskuu 02, 2010, 11:19:22 ap #333 Viimeisin muokkaus: syyskuu 02, 2010, 11:53:37 ap käyttäjältä ToniPetter
Kasvarin kasvit alkavat pikkuhiljaa kypsymään, eikä pitkään mene, kun saa kerätä loput hilit talteen.
Aji Verde. Nää on melkoisia rukkasia. ;)
Risukasa CGN22871. On muuten hyvänmakuinen chili ihan sellaisenaankin. Ainakin minä tykkään.  :P
Champion ja samasta kasvista ihan mukavan kokoinen mollukka vielä kypsymässä!

Siitä on joku poloinen puraissut palasen pois ja takaan ja alleviivaan, että on saanut aika polttavan maistiaisen. Onneksi noita löytyy vielä ihan kivasti noista kahdesta puskasta vielä lisää ja syömättömänä.  :D On siis mysteeri Haba ja mielettömän tulinen, vaikka itse sanonkin.  ;) Oisko se sittenkin se Harold st bart´s?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

wille

Mukava nähdä että muillakin on vielä homma tossa vaiheessa. Onkos sulla minkämoista lämmitystä kasvarissa?

Ei tuo Haroldsilta näytä. Se kypsyy kelta-oranssiksi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 02, 2010, 11:40:49 ap
Mukava nähdä että muillakin on vielä homma tossa vaiheessa. Onkos sulla minkämoista lämmitystä kasvarissa?

Ei tuo Haroldsilta näytä. Se kypsyy kelta-oranssiksi.
Sitten se säilyy varmaankin mysteerinä!  :D Joo, mulla on vaan auton sisätilanlämmitin puhkumassa yönkylminä tunteina.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Nyt alkaa Duke Pequin marjat kypsymään, pikkuhiljaa. Kahdessa marjassa on väri jo oranssi. Annetaan vielä pariviikkoa olla, niin saa varmemmin itävää siementäkin otettua talteen.



Villi CO1403, toinen veljeksistä, aloittaa kohta kukkimaan. Viittävaille auki oleva nuppu. Voi veljet, miten se näyttää pieneltä!  :D


Ulupicaan jäi toistaiseksi kaksi pampulaa kasvamaan, niistä neljästä. Ovat jo noin sentin kokoisia pampuloita.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Heräsi tässä itsellänikin ajatusta taas jälleen kerran ensikauden kokeiluista. Olenkin tässä talvenaikaan hartaasti ajatellut rakentavani ainakin pari ebbiä ja tuo bubbleri systeemi voisi myös olla kokeilun arvoinen. Lisäksi muutaman passivihydron voisi testausmielessä tehdä, unohtamatta tuota perinteistä turvemultakasvatustakaan. Olenkin useampana päivänä selaillut noita Fataliin hydrosivuja ja toteuttamisen halu olis kyllä ihan suht. kova, ainakin testausmielessä. ::)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Pistetääs tässä päiväkirjaan kuvia chileistä, jotka annoin isälle, kun ei itsellä ollut enää lamppujen alla tarpeeksi tilaa. Täytyy sanoa, ettei ne tosiaankaan tarvitse uutuuksia ja mitään viimeisenpäälle kalliita lannoitteita, että kasvattavat satoansa. Tämäkin lannoite taisi olla yli 30-vuotta vanhaa "Kemiran" lannoitetta, en muista tarkalleen mitä, mutta kuitenkin.
Mysteeri Haba, samoja idättelyjä, mitä oli itselläkin kaksi kappaletta kasvamassa.
Mysteeri annuumi. Podit 14-15 cm pitkiä kaikki.
Chilivaarin neuvosta keväällä pätkittyä varjossa kasvanutta ja sitten lasissa juurutettua Inca red dropia, tai Inca Berryä. Podeja oli täynnä yhdessä vaiheessa, vaikka kuinka paljon, mutta ulkona rupesivat loppuvaiheessa putoamaan.
Aikoinaan oli mulla samassa ruukussa kaksi Aji Verdeä ja sittemmin rupesi toinen kasvi nuupahtamaan. Tämä on sitten se taimi, jonka päätin nykäistä irti ja laittaa vesilasiin. Podit ovat isoja, yli 10cm pitkiä ja 4cm leveitä jöllyköitä

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

jewe

Veikkaisin että ei ainakaan Inca Red Drop, itselläni yksi amppelissa ja podit ihan erilaiset, teräväkärkiset. :)