marraskuu 29, 2023, 10:45:12 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Katsokaapa chilitieto ensin täältä:

Aloittaja Aji Inferno, huhtikuu 30, 2010, 03:47:04 ap

« edellinen - seuraava »

jaolsten

Ja nyt kaikki vanhukset ja lapsukaiset, minä mukaanlukien lopetetaan, tää offtopicci!  ;)

Täällä aloittelijoiden osiolla saa todelläkin kysellä tyhmiä. Silti kokeneemmat saavat heti kättelyssä myös opastaa alkuun. Nämä luettelemasi esimerkit (Toby/CC) kylvivät muutamaan päivään niin paljon sekavaa kirjoittelua, että kaikkia alkoi meno hieman huimaamaan. Ovat onneksi hieman rauhoittuneet.

Kaikki ovat tälle foorumille tervetulleita, mutta joitain tarvii silti hieman ohjailla alkuun. Nollapostit ja "mua seurataan"-fiilikset voi edelleen kirjoittaa feispuukkiin tai tuonne jäkätijäkätiin.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Aji Inferno

No, sen verran on kommentoitava, etteivät ainakaan kaikki kommentit mallia "tälle teemalle on jo oma keskusteluketjunsa" ole pelkkää pottuilua. Tällä kuten muillakin foorumeilla syntyy täysi kaaos, jos kaikki vain "huutelevat" ihan mitä mieleen tulee, ja perustavat samoille kysymyksille jopa tusinoittain ketjuja. Silloin kukaan ei löydä mitään tietoa mistään. :(

Tietyt pelisäännöt tarvitaan.

Aloittelijan palstan on sinänsä ollut todella tarkoitus olla paikka, jossa "kokeneemmat" eivät olisi aivan niin tiukkapipoisia asioiden suhteen kuin ehkä joskus toisaalla, mutta foorumi on lopulta kuin yhteiskunta pienoiskoossa: jos ihmisille annetaan mahdollisuus tehdä asioita, he tekevät niitä. Eikä sitä pysty kokonaan estämään kuin Pohjois-Korea -tyylin ehdottomalla poliisivaltio -meiningillä, jossa moderaattorit ovat haukkana vahtimassa jokaista viestiä ja viestijää, ja keskustelijat itsekin vahtivat samaiseen pohjoiskorealaiseen tyyliin toisiaan... Niin, ja tietysti asiaan kuuluisivat kovat rangaistukset malliin "jollet käyttäydy meitä miellyttäen, lennät ulos foorumilta!"

Joitakin sellainen keskustelufoorumi miellyttäisi. Useimpia uskoakseni ei. Joten pakko tässä on luottaa siihen, että chiliväki on suht' fiksua ihan itsessään, ja ymmärtää käyttäytyä kunnolla. Jos kiusantekoa esiintyy, raportoikaa siitä moderaattoreille. Jos tapaus on todellinen, siihen kyllä puututaan.

Ja jos meillä "vanhoilla" on peiliin katsomista omassa käytöksessämme, silloin meidän on syytä siihen peiliin katsoa, eikä kuvitella ylimielisesti olevamme jotain helkkarin yli-ihmisiä, jotka saavat käyttäytyä miten haluavat.

Ryhis

Aika monessa sopassa kiehuneena uskallan 100% varmuudella luvata helvetin vaikeaa elämää jos oma nahka on sillä tasolla, ettei kestä edes nettifoorumilla tapahtuvaa, lievästi vittuiluhenkistä, opastamista.

Tässä on koulukirjaesimerkki uusien käyttäjien nollapostauksista; http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11778.0;topicseen. Kun luetun ymmärtäminen ei ole päällä ja joka ketjuun pitää saada oma nimi sekä viestejä laskuriin, tulee näitä aivopieruja.

Vanhempien tehtävänä on valvoa miten lapset käyttävät aikaansa, jos tenavat kyselevät Chilifoorumin "edisyneempi chilinkasvatus"-osiossa millaiset villasukat pitäisi pyytää joulupukilta ja saavat vastaukseksi painua helvettiin häiritsemästä, ei vika ole foorumissa vaan lasten ajankäytössä ja mahdollisessa kasvatuksessa. Kesälomalaisten paikka on puistossa tai orjatyössä kesämökillä, ei nettifoorumilla pykäämässä äänestyksiä lempi nettiselaimesta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jani M

Tervettä elämässä muutenkin oppia suodattamaan vittuilujen seasta ne arvokkaat opetukset. Mutta eiköhän tämä offtopic ole nyt jo hiljakseen käsitelty. Tä?

No okei, tämäkin oli aivan turha postaus...

LupeKani

Todellakin haukutaan ja ohjeistetaan käyttämään sitä hakutoimintoa jollei sitä tajua itse käyttää. Saisiko ne foorumin ohjeet jotenkin näkyvämmälle paikalle niin päästäisiin näistä eroon jo pikkuhiljaa?

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: LupeKani - heinäkuu 04, 2012, 14:15:06 ip
Saisiko ne foorumin ohjeet jotenkin näkyvämmälle paikalle?
Superbowl:n mainoskatkolle? Suosikin keskiaukeamalle? Yläasteen kasiluokan geometriakirjan kanteen? Niittipyssyllä läppärin näyttöön?
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Nipsu

heinäkuu 07, 2012, 12:06:52 ip #46 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 07, 2012, 12:08:36 ip käyttäjältä Nipsu
Hola,

pakko sanoa ensimmäisenä chili vuotena ja ensimmäisenä tämän foorumin seuraamis vuotenani. Kaiken tiedon löytää ilman hakuakin foorumista todella helposti, sen lisäksi kun hakua ei käytä niin selaamalla matkaan tarttuu jokainen kerta jotain muuta yleishyödyllistä tietoa. Se mitä en ole löytänyt, kysymällä vastaus tullut tunnissa.
Voiko enää parempaa toimintaa odottaa? Ei mielestäni..

Se että saa pottuilua vastaukseksi, katsokaa peiliin. Kasvatatte chilejä, mutta ette vaivaudu ottamaan selvää mitä, miten ja miksi kannattaa tehdä. Kyllä se on osa kasvatusta ottaa selvää kyseisistä asioita.

Tyhmiä kysymyksiä ei ole, totta silti kun katsoo täällä välillä esiin tulevia kysymyksiä.. huh.. Usein vastaus seuraavassa topicista jne.. Sitten ihmetellään pottuilusta.

Ottaa sen kulta lusikan pois perseestä ja näkee pikkasen vaivaa sen eteen mitä tekee, niin kaikkilla on mukava olla..

marila01