Oletko syöttänyt hyväuskoiselle ystävällesi tulista :D Ja miten...

Aloittaja Tomppa, toukokuu 25, 2010, 22:23:33 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

No ystävillekkin, mutta tänään tuli yhdelle ärsyttävälle asiakkaalle laitettua vähän tiukempaa kuin pyysivät.
Asiakas: Yksi patteri kiitos!
Minä: Mikä? siis energiajuomaako tarkoitat?
Asiakas: Eiku kaks senttii fisuu, kaks senttii ja 4 tippaa tabascoa
Minä: Selvä! (mietin mielessä, että vittu taas näitä urpoja)

Tein työtä käskettyä, mutta löin ihan vaan reilun sentin habatabaa eli ainakin n.20tippaa shottiin..
Asiakas myhäili jo valmiiksi kavereilleen, että hänpä vetää tulista kun on oikein 4 tippaa tabascoa ja silleen..
Shotin juotuaan naaman ilme muuttui kalmankalpeaksi ja lähellä ollut olut/muu juoma upposi melko kiihkeään tahtiin alas.
Eipä tilannut toiste.. Tai jos tilaa, niin ensi kerralla laitan vaikka mega deathia. *kiäh kiäh*
#816

Tomppa

Jos tommosia läskipäitä tulee useastikkin niin tilataan porukalla jenkeistä puhdasta kapsiinia vaikka kilo..

riittää muutamaan shottiin.. ja hiljentää vaikeat asiakkaat   ;D

aloitusmäärissä on hyvä olla tarkkana.. vaikka 1 gramma kapsiinia shottiin hiljentää kenties lopullisesti jonkun örisevän hormoonihiiren!!

hihi...olisipa kamera...tosta saatas hauskoihin kotivideoihin matskua...   iso mies kieriskelemässä lattialla vedet silmissä..  toki haluan olla kaukana jos tuo örisevä,tatuoitu 140 kg hyypiö tokenee tuosta.... hehe

Tinsa

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - kesäkuu 06, 2010, 12:11:06 ip
Jos tommosia läskipäitä tulee useastikkin niin tilataan porukalla jenkeistä puhdasta kapsiinia vaikka kilo..

riittää muutamaan shottiin.. ja hiljentää vaikeat asiakkaat   ;D

aloitusmäärissä on hyvä olla tarkkana.. vaikka 1 gramma kapsiinia shottiin hiljentää kenties lopullisesti jonkun örisevän hormoonihiiren!!

hihi...olisipa kamera...tosta saatas hauskoihin kotivideoihin matskua...   iso mies kieriskelemässä lattialla vedet silmissä..  toki haluan olla kaukana jos tuo örisevä,tatuoitu 140 kg hyypiö tokenee tuosta.... hehe
http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=47&products_id=255 ::)
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger
Vaikka on jo vuosia kasvatellut ja antanut tutuille amistiaisia

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 24, 2011, 21:02:53 ip
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.

Tomppa

Tulipa taas annettua hyvälle ystävälleni hieman lämmittävä ylläri..

aij cristallin kanta joka ei nyt niin tulinen kuitenkaan ole minulle järkytti ystävääni kovasti  ;D

" katsos kun tuo punainen on tulinen,älä ota sitä  ;D"   en saanut muuten maistatettua mitään tälle tuttavalle niin leikkasin  hieman vihertävästä chilistä kannan...sen missä ovat siemenet kiinni....( tulisin kohta)

Taas oli mukavaa....    ja kaikkein hauskinta tässäkin oli se että kaveri pyöritteli sitä sormissaan melko kauan ennenkuin söi..  ja kun kahvia olimme juoneet niin odotan vain kun tulee se kuuluisa kusihätä  8)


hehehe...   noh.. pitäähän sitä pikkukällejä tehdä...

varsinkin kun tämä herra tietää että jos minä annan jotain "herkkua"  se on joko oikeasti hyvää...tai sitten ei  8)

Harri1980

Vaimon kaverille (naispuoliselle) annoin 6,4 milj. scoville uutetta eilen. Alkaa olla pahamaineinen uute, kun kaikki sitä joutuvat maistamaan ja tuskailemaan.

Pitihän sitä itsekkin ottaa ja tulista se vieläkin oli, vaikka tulitikun kärjellisestä oli kyse.

linker


Niin päin, että olin itse hyväuskoisen roolissa männä viikonloppuna kun osallistuin eka kerran chilimiittiin.
Tiesin odottaakin jotakin, mutta the source, 7.1m shu sai minut melko
äkkiä hetkeksi vessaan vesihanan äärelle kurlailemaan. Jugurttipurkki jäi tietysti hankkimatta evääksi  ;D

ps... kyseessä oli pieni nokare hammastikun nokassa. Kysyin virkaiältään vanhemmalta, onko tässä ehkä liikaa kun en
tiennyt mitä olin suuhuni laittamassa? Sain vastaukseksi että kyllä siinä ehkä vähän reilu annos on. Siitä rohkaistuneena...
loppu on kerrottu yllä

:_:

Herra 47

;) Sitä sourcea oli sitten yllättävissä paikoissa loppuillasta ;) nimimerkillä "otsa ja kädet tulessa" suussa tuo ei nyt niin paha ole ;)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Rundari

Juhannuksena mökille oli eksynyt jotai pissiksii niin pitihän niille heti habaneroa antaa, 1/4 palasen annoin melko isosta yksilöstä joka oli kyl tulinen. Ensiks meni vesihanan alle ja sit piti antaa maitoo ja tais litran tölkki mennä aika nopiaan. Jotai videotakin on jälkimainingeist mut tiiä sit uskaltaako ladata mihkään  :)

Neutroni

Lainaus käyttäjältä: Tinsa - kesäkuu 06, 2010, 15:16:52 ip
http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=47&products_id=255 ::)


Onpahan taas kate kohdallaan ja mainostekstit sitä itseään. Jos nyt 3 E per kilo maksavassa tehotuotanto-annuumissa on 50 kSHU, sitä tarvitaan peräti 320 g yhteen kapsaisiinigrammaan. Kilolla pääsee jo pitkälle, vaikka uuttoprosessi olisi hieman heikompikin.

Nykyisessä työpaikassa voisi ehkä olla sopivat mömmöt kapsaisiinin uuttamiseen. Pitäisiköhän piruuttaan kokeilla, ja jos siitä noin sairaita hintoja joku oikeasti maksaa, tehdä vähän firaabelia. :)

Harri1980


Starwhite

Lainaus käyttäjältä: Neutroni - kesäkuu 28, 2010, 11:12:30 ap
Nykyisessä työpaikassa voisi ehkä olla sopivat mömmöt kapsaisiinin uuttamiseen. Pitäisiköhän piruuttaan kokeilla, ja jos siitä noin sairaita hintoja joku oikeasti maksaa, tehdä vähän firaabelia. :)


Tuolla hinnalla ehkä saisitkin kaupaksi: http://cgi.ebay.com/Pure-capsaicin-hot-pepper-extract-hot-sauce-4ml-/370220781331?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item5632e0cf13

Harri1980

Lainaus käyttäjältä: Starwhite - kesäkuu 28, 2010, 19:09:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Neutroni - kesäkuu 28, 2010, 11:12:30 ap
Nykyisessä työpaikassa voisi ehkä olla sopivat mömmöt kapsaisiinin uuttamiseen. Pitäisiköhän piruuttaan kokeilla, ja jos siitä noin sairaita hintoja joku oikeasti maksaa, tehdä vähän firaabelia. :)


Tuolla hinnalla ehkä saisitkin kaupaksi: http://cgi.ebay.com/Pure-capsaicin-hot-pepper-extract-hot-sauce-4ml-/370220781331?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item5632e0cf13


Pitäisiköhän tilata? Olisi mukava maistaa tuotakin paljaaltaan. Sen jälkeen ei tarvitsisi enää tulisempaa hakea.

davve

Lainaus käyttäjältä: Neutroni - kesäkuu 28, 2010, 11:12:30 ap
Lainaus käyttäjältä: Tinsa - kesäkuu 06, 2010, 15:16:52 ip
http://www.poppamies.fi/product_info.php?cPath=47&products_id=255 ::)


Onpahan taas kate kohdallaan ja mainostekstit sitä itseään. Jos nyt 3 E per kilo maksavassa tehotuotanto-annuumissa on 50 kSHU, sitä tarvitaan peräti 320 g yhteen kapsaisiinigrammaan. Kilolla pääsee jo pitkälle, vaikka uuttoprosessi olisi hieman heikompikin.

Nykyisessä työpaikassa voisi ehkä olla sopivat mömmöt kapsaisiinin uuttamiseen. Pitäisiköhän piruuttaan kokeilla, ja jos siitä noin sairaita hintoja joku oikeasti maksaa, tehdä vähän firaabelia. :)



Uuttaminen on pitkä ja työläs prosessi puhdistaa aineita. "Hävikki" on hyvin suuri, koska itse uuttaminen perustuu hyvin pieniin pitoisuusgradientteihin. Jos joskus olet "metsälientä" keittänyt tai opiskellut esim prosessiteknologiaa, niin ehkä tiedät millaisiin prosentteihin päästään yhdellä vaiheella. Siitä ylöspäin, tarvitset yhä useampia vaiheita, ja tahti kiristyy mitä puhtaampaa tavaraa haluat saada tuotteena. Usein löytyy myös taso, jota et voi ylittää ilman "apuvälineitä", esimerkkinä etanoli ja vesi muodostavat ikään kuin azeotrooppisen parin siinä 96% suhteessa. Samat periaatteet ja säännöt pätevät myös kapsaiinin uuttamiselle. 6-7M Scoville ei vielä pitäisi olla hirmu hankala koska jo Naga itsessään on merkittävä osa siitä, mutta puhdas, se vaatii jo omat konstinsa.

daniel

Mutsin kaverille maistatin Mega Deathia. Varoittelin että on tulista, oli kyllä näkemisen arvoinen ilme.
Mutta, Pure Deathiakin suostui maistamaan, ja piti siitä. Meinaa ostaa sitä himaansakkin. Yksi uusi chilipää tulossa näköjään..  ;)

Disturbed

Lainaus käyttäjältä: daniel - kesäkuu 29, 2010, 15:22:55 ip
Mutsin kaverille maistatin Mega Deathia. Varoittelin että on tulista, oli kyllä näkemisen arvoinen ilme.



Itse samaa tavaraa annoin ystävälleni joka on kehunut melkoinen chilipää olevansa,
olimme meillä kerran juhlimassa ja puheen aiheet kääntyivät chiliin ja kerroin, että
kaapissa olisi pullollinen mega deathia 20/20. kysyin, että olisiko pizzan päälle halunnut laittaa,
tarjouduin itse annostelemaan, ettei liioitteluksi menisi ja välttämättä halusi itse sitä
laittaa.
Holvasi sitten sellaisen sormenpään kokoisen köntin pikkuruiselle palalle pissaa,
ilme oli kyllä todellakin näkemisen arvoinen kun huutaa prklettä vesihanan alla ;D
Ei kuulemma enää ikinä syö mitään tarjoamaani.

Pahavaatt

Koulussa pariin otteeseen on tullut piruuttaan syotettya. Etsin mahdollisimman tulista ja mahdollisimman pitkalla viiveella vaikuttavaa lajiketta tehdakseni ultimaattiset temput viela niille epeleille! Kerran habaneroviinaa tuli otettua saunaan pullollinen, kylla ne kaikki maistoivat. Yhden kaverin reaktio oli ihan paras, ensin pitka huikka viinapullosta, sitten ilmeesta nakyy etta nyt alkoi puraista, jonka paalle refleksinomainen pitka huikka oluesta. Ja se ilme sen jalkeen kun kaveri tajusi, ettei se auta. Nauratti.

Neutroni

Lainaus käyttäjältä: davve - kesäkuu 28, 2010, 21:50:05 ip
Jos joskus olet "metsälientä" keittänyt tai opiskellut esim prosessiteknologiaa, niin ehkä tiedät millaisiin prosentteihin päästään yhdellä vaiheella.


Kupariputkikolonnilla, jossa on pihakiviä, pääsee johon 70 %:iin, kemistien lasilaitteella 85 %:iin pientuotantoon järkevällä tislausnopeudella. Rankin etanolista tulee talteen ainakin noin 80 %.


LainausSamat periaatteet ja säännöt pätevät myös kapsaiinin uuttamiselle. 6-7M Scoville ei vielä pitäisi olla hirmu hankala koska jo Naga itsessään on merkittävä osa siitä, mutta puhdas, se vaatii jo omat konstinsa.


Kyllä tuokin on ihan tarpeeksi tuima tässä vaiheessa. Se on kuitenkin melkein 50 % kapsaisiinia. En minä nyt vielä sentään niin paatunut kapsaisinisti ole, että 6 MSHU:n uute laimentaisi tulista ruokaa liiaksi.

Tuskinpa se saanto kuitenkaan niin heikko on, että grammaan kapsaisiina tarvittaisiin tonneja chilejä ja siis kymmeniä kiloja kapsiaisiinia, jos prosessi on edes jokseenkin tolkullinen.

No, tuskin jaksan tuohon ryhtyä, kun en erityisemmin pidä ylitulisista kastikkeistakaan kuin urheilumielessä. Paras tulos tulee, kun tuoreet (tai pakastetut) chilit lisätään ruokaan kypsentämisen yhteydessä.

mohla

Vähän vanhaa ylös.

Pidin tuossa vähän kinkereitä kaveriporukalle ja ennen vieraiden saapumista laitoin tarjolle sipsikulhoja, joista yksi piti sisällään Blair's Habanerosipsejä. Merkkaamaton sipsikulho ei herättänyt epäilyksiä, vaikka sopivasti kulho olikin kaktus-aiheinen. =) Aiheutti mukavia ilmeitä ja juoman nopeampaa hupenemista. Toisilla jäi yhdeksi ja ainoaksi sipsiksi tuosta kulhosta, mutta toisilla se käsi vaan poltteesta huolimatta palasi kulholle. Osa porukasta oikein ihastui ja eiköhän sieltä joku uusi chilipääkin tule. =)

Salaatin kyljessä pääsin tarjoamaan itsekasvattamia market-annuumeja ja Aji Cristalleja, joista molemmista pidettiin. Market-annuumit olivat vihreinä mukavan poltteisia, mutta punastuneet olivat ehkä vähän turhan teräviä. Toki yllättävän tulisiakin paloja löytyi, kun en siemeniä perannut. Kyllä on hieno harrastus tämä chilien kasvattelu.  :)

Tomppa

Salaatin kyljessä pääsin tarjoamaan itsekasvattamia market-annuumeja ja Aji Cristalleja, joista molemmista pidettiin. Market-annuumit olivat vihreinä mukavan poltteisia, mutta punastuneet olivat ehkä vähän turhan teräviä. Toki yllättävän tulisiakin paloja löytyi, kun en siemeniä perannut. Kyllä on hieno harrastus tämä chilien kasvattelu.  :)
[/quote]



miten muka tuo siementen poistaminen vaikuttaa tulisuuteen?   ei mitenkään....  tulisin osa on kanta jossa siemenet ovat kiinni..


mohla

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - heinäkuu 31, 2010, 22:16:44 ip
miten muka tuo siementen poistaminen vaikuttaa tulisuuteen?   ei mitenkään....  tulisin osa on kanta jossa siemenet ovat kiinni..


Tätä juuri hain takaa, eli en sitä kantaa perannut pois chileistä. Pahoittelut ilmaisun puutteellisuudesta. ;D