tammikuu 06, 2025, 22:13:57 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Chilikauralastut

Nämä tekivät kauppansa, ainakin naapureille kelpasi. Alkuperäinen resepti on saatu hämärin keinoin eräästä Helsinkiläisestä huippuravintolasta. Jos kerron sen nimen, niin minut tapetaan...

Reseptistä on olemassa jonkinlainen "Anoppi kokkaa"-variaatio, jota tuputetaan kaikkialla, jossa ohjeessa on yksi kananmuna mukana. Pidetään ne m-u-n-a-t kanassa tai kakuissa, mutta pikkuleipiin ne eivät kuulu.

175 g voita
2 dl pikakaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 dl siirappia
2 rkl maitoa
½ tl leivinjauhetta
1 maustemitta Bih Jolokia-pulveria tms. chilijauhetta.

Voi sulatetaan ja sen annetaan jäähtyä hetki, itse jäähdytän sen kippaamalla sekaan siirapin ja maidon. Voin sulaessa kippoon laitetaan kaikki kuivakamat. Kaadetaan voi-maito-siirappi liemi niskaan ja hämmennetään voimakkaasti. Taikinasta nostetaan kahden lusikan avulla peukalon pään kokoisia nokareita uuninpellille, max 12 kpl/pelti sillä nämä leviävät kypsyessään aika tavalla.

Paistetaan 175'C kunnes kauniin ruskeita ja rapsakan oloisia.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Nonniin ja päivän menyyllä tänään;

Ananas-chilisalsaa
edellämainitussa marinoitua Norjan Lohta
currykookosmaitoon muhennettua bataattia.

Ananas-chilisalsa:

½ ananas
2 Fataliin Aji Cristalia
½ habanero
1 rkl schirachaa
2 rkl sweetchiliä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja sokeria.

Ananas kuoritaan veitsellä, keskeltä löytyvä puumainen osa leikataan pois ja kuutioidaan n. 3x3 mm kuutioksi. Chilit pilkotaan siemenineen päivineen. Kaikki aineet kippoon ja sekoitellaan lusikalla.



Lohet otetaan paketista pois (tai jatkokäsitellään itse omin käsin pyöreästä kalasta annoskokoisiksi ;D) ja laitetaan passelin ahtaaseen pakasterasiaan osan salsasta kanssa. Kansi kiinni ja hölskytetään hieman, paitsi jos kansi ei ole tiivis  ;D Pannaan jääkaappiin tekeytymään, mieluiten useammaksi tunniksi.


Bataatti kuoritaan ja kuutioidaan n.  1,5x1,5 cm kuutioiksi, lyödään kattilaan ja lisätään haaleaa vettä sen verran, että peittyvät. Keittoveteen suolaa! Levy kutoselle ja bataatit kiehumaan. Pikkukattilaan laitetaan tölkillinen kookosmaitoa (Rainbowlla on tuote joka on tetrassa, hyvää kamaa.), kookosmaidon sekaan hämmennetään 1 rkl curryä, kymmenkunta kardemumman siementä, suolaa, mustapippuria ja tiraus sitruunamehua. Pikkukattilan voi laittaa lämpenemään vaikka kolmosella.

Ja nyt tärkeä vaihe! Bataatteja ei keitetä kypsiksi vedessä! Vedessäkeittämisen tarkoitus on vain ryöpätä ne! Eli kun vesi kiehuu, anna kiehua voimakkaasti n. 3-5 min, kun bataattikuutiot ovat pinnalta pehmeitä, mutta sisältä kovia kaada koko satsi lävikköön ja takaisin tyhjään kattilaan. Kaada bataattien päälle heti kookosmaitocurryliemi pikkukasarista!

Laita bataatit hautumaan jonnekin takalevylle ja aseta paistinpannu liedelle, mieluiten sille levylle jossa bataatit äsken olivat. Pikkukattila, jossa äsken oli kookosmaito, muistatko? Laita siihen n.1dl kylmää vettä ja vatkaa sekaan sen verran vehnäjauhoja, että nesteeseen alkaa tulla rakennetta tämä vehnäjauhoseos on tarkoitettu suurustamaan bataattihässäkkä. Anna sen kuitenkin olla toistaiseksi.


Eli nyt liedellä on kuumeneva paistinpannu ja hiljaa kiehuvat bataatit (kolmonen on passeli levyasento). Pikkukattilassa on suurus ja se on jossain käden ulottuvilla, kuten myös pullo edullista espanjalaista roseeta.

Laita pannulle pari rkl oliiviöljyä ja nokare voita, juuri ennenkuin voi alkaa ruskistumaan, laita fisut pannulle nahkapuoli ylöspäin. Ei haittaa vaikka messissä tulisi salsanrippeitä. Paista kutosella kunnes saadaan oikeaoppinen herkullinen väri, käännä kalat, tiputa lämpö neloselle. Nyt voit sammuttaa bataattikattilan ja ripeästi hämmentäen juoksuttaa suurusta pikkukattilasta sekaan. Älä kaada koko satsia kerralla, muuten saat ison klimpin kookosmaitoa bataattikuutioilla!! Heti kun seos muistuttaa löysää puuroa, se on sopivaa. Jätä kattila kuumalle levylle, mutta muista välillä hämmentää.



Kun bataattimuhennoksesta on selvitty, voitkin kaataa kalojen sekaan muutaman ruokalusikallisen vettä ja asettaa kattilankannen paistinpannun päälle. Lohta on turha kärtsätä kuivaksi korpuksi, sitä varten ovat kouluruokalat.

Lohi saa tekeytyä kannen alla sen aikaa kun pöytä katetaan ja kurittomat perheenjäsenet komennetaan sen ääreen. Tarkista vielä ennen tarjoilua lohen kypsyys, paksummat siivut saattavat vaatia melkoisen haudutuksen.

Loput salsasta syödään pöydässä kalan kanssa!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Macc

On ilo lukea tätä ketjuas. Keep up good work!  :)

Aji Inferno


Ryhis

Hyvää juhannusta!

Heh heh. Juuri kun nostelin putkikassia autoon, kaveri kadun toiselta puolelta soitti kännykkään; "Tulin just tukkutorilta, sain halvalla kassillisen sisukkaa, haluutko yhden pötkön brassia?".

Valkoihoinen, lihaa syövä heteromies ei IKINÄ kieltäydy sisäfileestä. Ei ainakaan ilmaisesta. Kävin koppaamassa fileen kylmälaukkuun jonka sisätilalämmöstä vastasi juhannusmeiningillä 24 oluttölkkiä sekä pullollinen hyväksi havaittua edullista espanjalaista roseeta! Mamma mia!

Maaseudun M-kaupasta kävin ostamassa puolitoista kiloa Timo-nimistä perunaa sekä nyrkin kokoisia herkkusieniä, liekö säteilyeroosion kasvattamia...? Sipulia, valkosipulia, creme bonjuaar-valkosipulipulituorejuustoa, kermaa...

Aloitin renssaamalla sisukasta ylimääräiset kalvot pois, seuraavaksi fileen "häntä" viillettiin omaksi pihvikseen ja jäljellejääneestä pötklylästä saikin leikattua passelisti viisi kappaletta n. 4 cm paksuja pihvejä. Taputtelin piffejä käsin hieman sileämmäksi ja nakkasin lautaselle vartomaan. Päälle merisuolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja lopuksi tirpsuttelin vielä hieman halpaa punkkua lihan päälle. Nostin lautasen syrjään vartomaan.

Vaimo komennetaan pesemään perunat, sillä välin hakataan kourallinen (ihan oikeasti ISO KOURALLINEN) valkosipulinkynsiä niin pieneksi kuin taidot ja leikkuulauta vain sallivat. Pestyt perunat viipaloidaan kuorineen n.3mm siivuiksi, tekniikka vapaa, suoraan isoon paljuun jossa on kylmää vettä.

Tässä vaiheessa kiehautetaan litran verran vettä jonne lisätään yksi lihaliemikuutio.

Nyt tärkein vaihe. Perunat paistetaan pannulla erissä ja jokainen erä suolataan, pippuroidaan ja valkosipuloidaan. Eli pannu kuumaksi, sinne ripaus öljyä ja pieni nokare voita. Perunoita sen verran, että satsia voidaan järkevästi käännellä. Ensimmäisen pannullisen kohdalla voi tehdä karkean arvion, kuinka monessa erässä perunat paistetaan, erottele hienonnettu valkosipuli leikkuulaudan päällä yhtä moneen kekoon. Pilko vielä pari sipua hienoksi ja lisää puolet sipulista viimeiseen perunaerään.

Varo ylisuolaamista! Perunoita paistetaan sen verran, että niistä tulee läpikuultavia, saavat ruskistua reunoistaan vähäsen. Kaada perunat sopivan kokoiseen uunivuokaan.

Kuten sanottu, paista perunat erissä. Perunoita paistaessa kannattaa uuni laittaa valmiiksi lämpenemään, 180'C on passeli. Kun viimeinen erä pottua päätyy vuokaan, kaada reilu puolet lihaliemestä sinne ja nosta vuoka uuniin. Perunat saavat olla uunissa kunnes kypsiä, helpostikin reilun tunnin.

Sienet huuhtaistaan ja niistä viilletään jalka irti niin läheltä lakkia kuin mahdollista, jalat pilkotaan pieneksi ja yhdistetään jäljelläolevan sipulisilpun kanssa, jätä kuitenkin vähän sipulia kastiketta varten. Lakkeihin pannaan nokare tuorejuustoa (tässä tapauksessa cremebonjour valkosipulia), päälle sipuli-sienihakkelusta ja koko komeuden päälle vielä nokare voita sekä rouhaus mustapippuria. Sienet laitetaan uuniin kuten parhaiten mahtuvat, itse taittelin foliosta "kuppeja" joihin sienet tulivat. Sienet kypsyvät uunissa n.20 minuutissa, samalla kuin perunat.

Pieneen kattilaan laitetaan n.40g voita ja lämmitetään varovasti. Hienonna viherpippureita (15-20kpl) kämmenissä ja lisää kasariin. Rouhi hieman mustapippuria sinne myös. Lisää n.2 rkl vehnäjauhoja kattilaan ja hämmentele passelilla vatkaimella. Yritä saada jauhot hieman ruskistumaan, varovasti! Kun jauhoissa alkaa olemaan hieman väriä, lisää sipulisilppu kasariin. Kuuma rasva-jauhoseos kypsentää sipulin erittäin nopeasti, alle minuutin jälkeen voit kaataa lämmintä lihalientä, samanaikaisesti vatkaten kasariin. Kaada ensin vain n.1 dl, lisää tämän jälkeen kerma. Vatkaa ja odota, että kastike lämpenee. Tarkista sakeus ja ohenna tarpeen vaatiessa lihaliemellä. Muista tarkistaa myös suolaisuus, suolaton kastike sopii konttoriruokalaan.

Pihvit osaa jokainen paistaa, pari nyrkkisääntöä;

- Älä koskaan paista jääkaappikylmää lihaa, ota liha huoneenlämpöön 2-3h ennen paistokekkereitä.
- Älä yritä tehdä pihvien pannulle tunkemisen maailmanennätystä, pannun lämpökuorma ja lämmönsiirto-ominaisuudet ovat rajalliset. Pihvejä paistaessa, pannua pitäisi näkyä n.40% eli melkein puolet. Normaalilla 24-26cm halkaisijaltaan paistinpannulla 3 pihviä kerrallaan on hyvä.
- Kuuma pannu. Aina kuuma pannu.

Sitten vielä kun ajoittaa perunoiden sekä sienien kypsymisen oikein...

voilá!




Vielä tärppi!

Maizena-tuotemerkillä on muistaakseni sellainen tuote kuin "tumma kastikesuurus". Oikeasti hyvää kamaa joka vatkataan kiehuvaan nesteeseen. Kermakastikkeisiin sillä saa juuri sen oikean, ruskean sävyn. Lisäksi tuote taitaa olla gluteeniton, joten se on keliaakikon valinta. Rasva-jauhosuuruksella pelaaminen vaatii jo kokemusta, yleensä lopputulos on joko liian paksu tai liian löysä. Itse käytän perussuurustukseen tuota rasva-jauhosuurusta, koska se antaa erilaista täyteläisyyttä ja rakennetta kastikkeisiin, mutta koska en saa sakeutta koskaan kerralla kohdilleen, teen sitä aina hieman liian vähän ja korjaan tilanteen Maizenan tuotteella. Sillä saa sen herkullisen värinkin  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kadotus

Just söin paketin makkaraa mutta sitten tyhmänä luin näitä juttuja ja on taas nälkä. Perkele!
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Aji Inferno

Maisteri ottaa ja avaa hän toisen magarapaketin!  Pistää maisteri nagaa väliin ja naattii! 8)

Tomppa

Räyhikselle kiitos tämän päivän ruokaideasta!

Nälissäni taas katsoin että josko olisi jotain hyvää safka ideaa täältä löytänyt...   yllätys...

Löytyi kaikki tarvittava kaapista ja tein melko samalla tavalla..

ainoa että sienet olivat säilykkeenä mutta ei se kait haittaa..


ja jauhot hieman kärähti jotenka tuli tumma kastike runsaalla punapippurimäärällä...

daniel

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - kesäkuu 27, 2010, 22:04:13 ip
Just söin paketin makkaraa mutta sitten tyhmänä luin näitä juttuja ja on taas nälkä. Perkele!


Mulle kävi ihan samalla tavalla... rkele :D

MikaK

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - kesäkuu 04, 2010, 22:36:19 ip
Peruna on hyvää ilman TILLIÄ!  ;D

Näin minäkin ajattelin kunnes tuli tänä kesänä testattua tillinkasvatusta. Kotitilli on aivan eri planeetalta kuin kaupantilli. Suosittelen kokeilemaan ja kasvaa helposti&nopeaan. Kun satoa tulee enemmän kuin ehtii syömään, niin aloitimme pakastamisen talteen.

MikaK

Tuli testattua appelsiini-haba kastike. Kolme haba pointed yellowta ja oikein sopiva tulisuusaste. Kiitokset reseptistä.

Ryhis

PPtä mukaillen, tuli täytettyä muutamat Aji Cristalit. On mahtavaa tehdä isot mättöannokset Ajia käyttäen ja huomata, että NIITÄ ON EDELLEEN! 60gramman nysäpakkausethan loppuvat jo ensimmäisen syöjän alkuruoan lisäkettä tehdessä  ;)

Keräilin alepasta mitä tarjolla oli, suippopaprikaa, herkkusieniä, sipulia, valkosipulia, tomaattipyreetä ja tietysti pekonia.

Kotosalla, aloitin silppuamalla 1 pienen sipulin ja 3 valkosipulinkynttä. Suippopaprikasta nappasin vajaa puolet ja hienonsin senkin, samoin kuin 3 herkkusientä.

50g voita pannulle ja sipulit sekaan, levy neloselle ja kun ovat mukavasti kuullottuneet, lisätään paprika. Paistellaan hetki, maustetaan curryllä ja mustapippurilla. Lisätään herkkusienet.

Levyn voi tiputtaa kolmoselle, jotta ainekset hautuvat tasaisesti. Sekaan voi truutata reilun ruokalusikallisen tomaattipyreetä. Kun näyttää valmiilta, siirrä pannu syrjään jäähtymään.

Ota 8 isointa Aji Cristalia mitä löydät, leikkaa kannat irti ja viillä palkoa auki hieman. Riivi siemenet irti.


Lisää jäähtyneeseen massaan 3-4 rkl lempituorejuustoasi ja lusikoi täyte palkojen sisään. Kääräise jokainen palko tiukasti pekoniin ja paista/grillaa/uppopaista valintasi mukaan. Itse grillasin ne sähköuunissa.


Laitetaan uunin pohjalle pelti jossa oli folio päällä. Uuni asetetaan 250'asteeseen ja sen annetaan lämmetä. Pekoniin käärityt Ajit asetellaan sieviin riveihin ritilälle joka laitetaan kuumaan uuniin. Kun uunin luukku kolahtaa kiinni, väännetään rullasta se asento jossa on sekä grilli- että alavastus päällä, lämpö pidetään samana.


Sitten paistetaan niitä niin kauan kuin uskalletaan!!!!


Varoitus; ruoka kannattaa annostella valmiiksi lautasille. Viimeisestä chilirullasta taisteltaessa saattaa berserkkiraivo iskeä päälle.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Inferno


Kaltsu

Tuohon täytteeseen kannattaa kokeilla Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta. Kun olen tehnyt täytettyjä paprikoita niin olen tuota laittanut jauhelihamössön sekaan. Toimii. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Ryhis

Creme bonjuaar valkosipulia käytin itse, mutta oivalsin juuri, että resepti saattaisi olla parempi jos jättäisi tomaattipyreen pois ja tilalle creme bonjuuar-aurinkokuivattu tomaatti.

Tai vielä parempi! Maustamatonta tuorejuustoa, aurinkokuivattua tomaatti hienonnettuna ja tuoretta basilikaa.

Huomiset alkupalat onkin sitten päätetty!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kattila

Tuota täytyy kokeilla :) Täytin eilen pari Aji Cristalin aurajuustolla ja grillasin. Oikein hyvää niinkin, mutta toi sun täyte on jo luksusta. Viikonloppuna pakko kokeilla, kun noita Aji Cristalleja on enemmän kuin muutama :D

Ryhis

Kokeile tuota jälkimmäistä ajatusta

Maustamatonta tuorejuustoa, aurinkokuivattua tomaatti hienonnettuna ja tuoretta basilikaa.

Luulen, että hakkaa mennen tullen alkuperäisen.

Huomenna jos jaksaisi, voisi yrittää saada värkättyä chili&sieni kastiketta pastalle. MikaK oli käyttänyt kanttarelleja ja kuulosti hyvältä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Ja hyvinhän se onnistu. Rääpin pakkasesta erisorttisia sieniä herkkareiden kaveriksi, mutta kyllä tämä onnistuu kokonaan herkkusienistäkin. Jos ne vain ovat tuoreita. Kanttarellejahan taitaa tosin saada säilykkeenä/pakasteenakin eripuolilta Suomea, eli raaka-aineiden puutteeseen ei projekti kaadu!

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
6-8 herkusientä
1-2 aji cristalia
2 dl kermaa
mustapippuri/suola
1 tl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa

Sipulit ja chili pilkotaan ja heitetään pannulle, kuullotellaan oliiviöljyssä (ja nokare voita messiin tietysti). Kun sipulit alkavat olla läpikuultavaisia, lisätään sienet. Sienet lisätään 3-4 erässä, sillä ne sisältävät runsaasti vettä ja jäähdyttävät pannun jos ne nakataan kaikki kerralla.

Kun sieni&sipuli&chili alkaa näyttämään herkulliselta, lisätään mausteet ja kerma. Keitellään hissuksiin kasaan.

Itse kiehautan pastat toisella levylle ja kun passeli al dente-kypsyys on saavutettu, valutan ne lävikössä, siirrän takaisin kattilaan ja kippaan kastikkeen sekaan. Hämmennän koko roskaa hetken aikaa kuumalla levyllä ja nostelen lautasille.

Valitettavasti tästä annoksesta ei saatu kuvaa, se katosi parempiin suihin.  :D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

heinäkuu 11, 2010, 21:04:52 ip #58 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2010, 22:10:48 ip käyttäjältä Räyhäkäs
Pikasalsaa.

Ysin leffalle piti äkkiä kyhätä jotain kivaa naposteltavaa ja kun hetken mielijohteesta olin aikaisemmin napannut kaupasta mm. nachoja ja paljon mainostettua Old El Paso-chilit tölkissä.

zibulaa, etikkaa, tomaattipyreeta, ketsuppia ja oliiviöljyä löytyikin kaapista.

Eli astiaan puolikas zibula, joka kannattaa lohkoa vielä 6-9 osaan.
2 valkozibulankynttä
1 tl tomaattipyreetä
2 rkl ketsuppia
1 tl sitruunamehua
2 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
lopuksi vielä valutetut chilit

Tarjotaan sauvasekoitinta muutaman riuskan sekunnin ajan ja sörssö tungetaan jääkaappiin siksi aikaa kun kirmataan alepaan hakemaan hyllyyn unohdetut oluet! FAAAAK!


eedit. Peruksena tuo ei ole kovin tulista. Riittävän tulista perusveijarille. Sitä onkin hyvä ryydittää mm. Habanero Tabascolla ja La Costeña Chipotlella.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Jatketaan taasen pienen tauon jälkeen. Pari uutta juttua on kehitetty vaikka helle meinaa tappaa, mutta mutta...

Asiaan; äitee tuli kylään joten piti äkkiä kehittää jokin safka. Koska mutsiin uppoaa kaikki mausteinen ja eksoottinen, ja aamiaiselta jäi yli tölkillinen La Costeña serranosalsaa päätin tehdä jonkinlaisen mukaelman hawashi-leivästä, tuosta epygtiläisestä lihapiirakasta.

Eli aloitetaan leipätaikinalla johon tulee 1/4 durumvehnäjauhoa, 1/4 hiivaleipäjauhoja ja 2/4 erikoisvehnäjauhoja. Ja suolaa, öljyä ja ripaus sokeria. Veteen kannattaa ensin sekoittaa pelkkä hiiva ja durumjauho ja sitten vetää sähkövatkaimella täysillä hetkisen aikaa. Näin saadaan passeli sitko aikaan. Muuten taikina leivotaan aivan normaalisti. Paras tulos saadaan, jos taikina voidaan tehdä jo aamulla valmiiksi odottamaan, iltapäivällä nautittaessa leipään onkin jo ehtinyt muodostua miellyttävän hapan maku.

Täyte;
400g jauhelihaa
3 kynttä valkosipulia
4 isoa sipulia
1 tlk La Costeña salsaa
1 suippopaprika
tuoretta chiliä (itse laitoin jalapeñoja kun niitä on niin pirusti)

Pilko kaikki ainekset ja kuullota sipulit parissa erässä pannulla, laita kattilaan jonne salsan voi kipata vaikka heti. Kattilan alle vähän lämpöä jotta tekeytyy nastasti. Seuraavaksi kuullota paprikat ja lisää kattilaan. Lopuksi jauhelihat pannun kautta kattilaan. Älä laita kaikkea jauhelihaa kerralla pannulle, vaan mieluummin n.100g erissä. Keitetty jauheliha kuuluu Sodexhon ammattikeittiöihin, tehdään me muut PAISTETTUA jauhelihaa.

Pannulla olevat herkkumehut voi huuhtaista tilkalla punaviiniä tai olutta (kumpaa sattuu käden ulottuvilla olemaankaan..)

Täytettä kärvennetään kattilassa kovalla lämmöllä samalla voimakkaasti hämmentäen, ettei se pala pohjaan. Tarkoituksena on höyrystää enimmät nesteet pois.

Maustepuolella mennään vahvasti lähi-idän suuntaan, itse kippasin täytteeseen mm.

- Curryä
- Juustokuminaa
- Mustapippuria (älyttömästi)
- ras el hanouttia (en tiedä mistä tätä saa, mutta sillä melko oikeaoppisen kebabhenkisen maun)
- Paprikajauhetta
- Kuivattua chiliä

Suolaa voi laittaa hivenen reilummin kuin normaalisti ruokaa laittaessa, nyrkkisääntönä on että täytteet ovat suolaisempia kuin kääreet. Suolaton täyte ei maistu leivän läpi.



Sitten asiaan! Laita pitza-/leipäkivi uuniin ja 250 pykälää lämpöä, kauli taikinasta n. pitzapohjan paksuisia n. kahden kämmenen kokoisia lättyjä, nosta jäähtynyttä täytettä toiselle puoliskolle (hyvä tehdä kauhalla, samalla voi yrittää valuttaa ylimääräiset nesteet pois täytteestä). Riivi tuoretta basilikaa täytteen päälle ja taita taikina yli. Purista reunat yhteen ja trimmaa veitsellä ylimääräiset pois. Paistovalmiiden leipien päälle voi sormin hieroa oliiviöljyä ja ripotella päälle mustapippuria, kuminaa ja suolaa.





Paistetaan herkullisen näköisiksi, tarjotaan mintulla maustetun tsatsikin ja jääkaappikylmän retsinan kanssa.



ps. Mutsi diggas.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa