tammikuu 08, 2025, 21:57:20 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Isomman satsin jerkyä kotikonstein saa tehtyä, kun hommaa uuniinsa sopivia "saslik-tikkuja" tai vastaavia. Niihin pujottaa lihasoirot siten, että lihat roikkuu uuniritilän väleistä. Sellaiseen normaalin kokoiseen uuniin, joka varmaan 80 prosentilla Suomalaisista on, mahtuu 2-2,5kg lihaa kuivumaan. Mutta luonnollisesti kuivaamisaika pitenee. Itse olen kuivatellut reilua paria kiloa lihaa parhaillaan 3-4 päivää, alle 50 asteisessa uunissa. Ja sitä mukaa poistanut kuivuneet, niin on tullut lisää tilaa uuniin.
#816

Ryhis

Hyvä tietää, että tuollainen määrä mahtuu ja kauanko siinä menee. Seuraavan erän taidan myös tehdä alle kilosta lihaa.

Hyvä kun mainitsit nuo saslik-tikut, itse laitoin myös niistä mutta otin ne pois kun lihat piti pieniä.

Uunin lämmöstä sanoisin vielä, että uuni ei ole liian kuumalla jos voit paljain käsin käsitellä ritilää. Sitä kannattaa käännellä kolmen tunnin välein niin saavat kaikki tasaisesti sitä uunin takaosaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

bluesman

Kuvittele mikä lisäaromi tulee kun kuivatat jerkyn savustimella. Mmmmm... Tuo sun reseptis vaikuttaa hyvältä, täytyypä kokeilla. Punaviini antaa vissiin hiukka happoisuutta kuten käyttämäni worchestershirekastike. Samoin tietty sitruunamehu. Omassa ekassa yrityksessäni oli liian vähän chiliä mutta voihan jauhetta vielä lisätä jälkeenpäinkin.

Ryhis

Olisin laittanut Liquid Smokea kehiin, mutta kun en löytänyt sitä mistään keittiön kätköistä! Chipotleahan tuossa on reilusti, mutta ei se oikein maistu.

Punkku antaa kivasta hapokkuutta, raakakypsyttää ja kuivassa tuotteessa antaa sellaisen veden kielelle herauttavan maun.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 21, 2010, 20:32:40 ip
Käsi ylös joka tykkää läskisoosista.

.o/


Hanki jostain 600-700 (vajaa kilo) possun sivua eli kylkeä. Valmiiksi viipaloitukin käy, kunhan naapurit - ne jotka pitävät sinua Keittiön Konnössöörinä - eivät näe. Jos se ei ole siivutettu niin...siivuta se. Senttiset viipaleet ovat passeleita. Pilko viipaleet 2-4 senttisiksi paloiksi.

Laita parin litran kattilaan reilu litra vettä, 1 lihaliemikuutio ja 1 kasvisliemikuutio. Lisäksi kouranpohjallinen musta- sekä maustepippureita. Laakerinlehtiäkin voi muutaman heittää sekaan, kunhan niitä vähän rusentaa rystysten ja käpälän välissä. Ehkä tilkka oluttakin. Laita kattila kiehumaan.

Paista possunkylkiviipalepalat rapeiksi kaunokaisiksi kolmessa erässä ja nostele ne sitä mukaa kattilaan. Pidä rasva paistinpannussa - sitä tarvitaan.

Kun possu on kaikki kattilassa, keittele niitä hellästi tunti puolitoista.

Hienonna yksi sipuli.

Laita nokare voita pannulle jossa on possun rasvat  :P slurps... ja pannun alle lämpöä.

Lisää vehnäjauhoja pannulle, sen verran että saat sellaista käänneltävää massaa. Viskositeetin tulisi olla sama kuin siirapissa. Ryhdy nyt varovaisesti ruskistamaan jauhoja rasvassa, varo ettet perkele polta niitä! Kun jauhorasva saavuttaa sellaisen "kaksi pykälää maitokahvista tummempi"-sävyn, nosta pannu syrjään ja hämmennä sipulisilppu sekaan. Kuuma jauhorasva kypsentää sipulin ja samalla sipulit jäähdyttävät massan.

Siivilöi kattilasta possut pois ja ota liemi talteen.

Kuumenna pannua, jossa jauhorasva on, uudestaan ja lisää kuumaa keitinlientä vähän kerrassaan, kunnes aikaansaat paksuhkon soossin. Lisää possunkylkipalat ja sammuta lämpö. Tarjotaan kuoriperunoiden, suolakurkkujen ja punajuurten kera.

Ja kylmää bisseä.



Pekka Puska, syöksy sillalta.



en tykkää, sianliha on vulgaaria barbaarien ruokaa ja pahaa

.tomppa.

Mikestones....


En nyt ymmärrä...     Parempaa ruokaa saa hakemalla hakea kun kunnon sianliha kastike..   On muuten hiton hyvää!


Mitähän mahdat itse syödä?   keittääkö äitisi makaronia vai...  kertoisitko?

Kaltsu

Kunnon läskisoossi, voiko sen parempaa ruokaa olla. Ruokien aatelia. Vielä kylkeen kunnon leka olutta. Ihanaa!
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

mikestones

Lainaus käyttäjältä: .tomppa. - marraskuu 25, 2010, 12:04:05 ip
Mikestones....


En nyt ymmärrä...     Parempaa ruokaa saa hakemalla hakea kun kunnon sianliha kastike..   On muuten hiton hyvää!


Mitähän mahdat itse syödä?   keittääkö äitisi makaronia vai...  kertoisitko?


syön vain kanaa, broileria, naudan sisä ja ulkofielttä sekä eniten norjan lohta

juustohöylä

Yh, hyh, norskien kemikaalikassilohta ei edes voi verrata jaloon kotimaiseen sikaan, josta herkullinen soosi saadaan. Nam

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 25, 2010, 14:26:11 ip
syön vain kanaa, broileria, naudan sisä ja ulkofielttä sekä eniten norjan lohta


Ammu ittes.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

chilihardhead.fi

Kyllä tämäkin perinteisen läskisoosin ystävälle maistuu ;D
Vielä kun saisi oikeaa läskipossua suoraan lähikaupasta, niin ei tarttis edes chiliä sekaan laittaa;)
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

mikestones

Lainaus käyttäjältä: juustohöylä - marraskuu 25, 2010, 19:20:21 ip
Yh, hyh, norskien kemikaalikassilohta ei edes voi verrata jaloon kotimaiseen sikaan, josta herkullinen soosi saadaan. Nam




kyllä norskilohi sentään herkkua on verrattuna kirjoloheen jossa maistuu joku ihmeheinä mitä ne syöttäää niille kalaparoille


nieriä on tietty paras

Aji Inferno

Lammas on myös välillä ihmeellinen eläin ruokapöydässä.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 26, 2010, 11:01:18 ap
Lainaus käyttäjältä: juustohöylä - marraskuu 25, 2010, 19:20:21 ip
Yh, hyh, norskien kemikaalikassilohta ei edes voi verrata jaloon kotimaiseen sikaan, josta herkullinen soosi saadaan. Nam




kyllä norskilohi sentään herkkua on verrattuna kirjoloheen jossa maistuu joku ihmeheinä mitä ne syöttäää niille kalaparoille


nieriä on tietty paras


Samaa "ihmeheinää" ne syöttävät norjalaiselle kassilohelle. ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - marraskuu 26, 2010, 11:27:14 ap
Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 26, 2010, 11:01:18 ap
Lainaus käyttäjältä: juustohöylä - marraskuu 25, 2010, 19:20:21 ip
Yh, hyh, norskien kemikaalikassilohta ei edes voi verrata jaloon kotimaiseen sikaan, josta herkullinen soosi saadaan. Nam




kyllä norskilohi sentään herkkua on verrattuna kirjoloheen jossa maistuu joku ihmeheinä mitä ne syöttäää niille kalaparoille


nieriä on tietty paras


Samaa "ihmeheinää" ne syöttävät norjalaiselle kassilohelle. ;)



ihme ettei se maistu lohessa kuitenkaan samoin kuin kirjolohessa

Kaltsu

marraskuu 26, 2010, 13:42:56 ip #135 Viimeisin muokkaus: marraskuu 26, 2010, 13:44:57 ip käyttäjältä Kaltsu
Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 26, 2010, 12:45:39 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - marraskuu 26, 2010, 11:27:14 ap
Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 26, 2010, 11:01:18 ap
Lainaus käyttäjältä: juustohöylä - marraskuu 25, 2010, 19:20:21 ip
Yh, hyh, norskien kemikaalikassilohta ei edes voi verrata jaloon kotimaiseen sikaan, josta herkullinen soosi saadaan. Nam




kyllä norskilohi sentään herkkua on verrattuna kirjoloheen jossa maistuu joku ihmeheinä mitä ne syöttäää niille kalaparoille


nieriä on tietty paras


Samaa "ihmeheinää" ne syöttävät norjalaiselle kassilohelle. ;)



ihme ettei se maistu lohessa kuitenkaan samoin kuin kirjolohessa


Norjalaiset ovat maailman johtava kalankasvattaja maa. Heidän kauttaan on muualle maailmaan levinnyt tehokasvatus ja kalan jalostus. Norjassa on huippuluokan kalankierto ja rehujen hävikit.Tottahan se on että joskus kotimaisessa kirjolohessa saattaa olla sivumakua mikä pitkälti johtuu prosessikalan joutumisesta superiorin joukkoon, itämeren vedenlaadusta, paastotuksesta, käsittelyvirheistä ja emokalojen laadusta. Joskus myös kala ei ole tuoretta.

Kyllähän laatu on täysin eri norjalaisella kassikirjolohella mitä kotimaisella. Ne ovat huippuunsa jalostettuja yksilöitä, missä saantoprosentit ovat huikeita. Vaan harvoin suomalainen näkee norjalaista kirjolohta kalatiskeillä johtuen eu:n asettamista tulleista. Stokka on melkein ainoa mistä voi löytyä. Toinen kirjolohilaatu mitä ei suomesta saa on "super superior" mikä menee numeroituina yksilöinä Japaniin. Tässä laatuluokituksessa kalan täytyy olla muodoltaan ja väriltään "täydellinen". Muutamia tällaisia olen kalatukussa nähnyt kun olivat eksyneet tavallisen superiorin joukkoon. Hienon näköisiä yksilöitä "leimakilvet" kiduskansissaan.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

mikestones

amen

ja tuore tonnikala se kans hyvää on sushina, mutta turhan kalllista, oisko 30 e kilo

Norjan lohessa on sekin hyvä puoli, että sitä voi vetää raakana sushina, sisämaan kalaa taas ei uskalla matojen takia. Kirjolohesta en tiedä mistä se tulee. Nieriä oli kyllä positiivinen ylläri kesällä maistoin eka kerran.

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 26, 2010, 18:39:58 ip
amen

ja tuore tonnikala se kans hyvää on sushina, mutta turhan kalllista, oisko 30 e kilo

Norjan lohessa on sekin hyvä puoli, että sitä voi vetää raakana sushina, sisämaan kalaa taas ei uskalla matojen takia. Kirjolohesta en tiedä mistä se tulee. Nieriä oli kyllä positiivinen ylläri kesällä maistoin eka kerran.


Tonnikalahan tulee suomeen pakastettuna vakuumiin pakattuna joka sitten sulatetaan tukuissa. Eli tuoretta pakastetta. ;)

Sorry räyhäkäs, menee OT:ksi. Joten poistun takavasemmalle. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Nikodeemus

Mielestäni tästä ketjusta voisi poistaa kaiken muun, paitsi räyhiksen ruokaohjeet ja niihin järkevästi liittyvät kommentit. Läskisoosiohjeesta alkaen enimmäkseen pelkkää juupaseipässyönvainlohtapihvionmurha-paskaa... Likimain kaikki mike'sstonedin viestit sopisivat paremmin johonkin jäkätijäkätiin, kuin tähän aluksi erittäin lupaavaan sapuskaketjuun. Vit*u sanon mie, joka vähän puhun ja harvoin asiaa.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

MasaT

Pistä räyhäkäs mulle oikein hyvä rusakkoresepti, jos satun jostain yhden pitkäkorvan saamaan.
Vissiin aika vahva riistan maku. Ilmeisesti vahvat mausteet vaatii sitten myös.?