lokakuu 06, 2024, 14:25:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

[quote author=TunturiTiger link=topic=7651.msg126414#msg126414 date=1291906819Itse en koskaan kehota ketään esimerkiksi kokeilemaan 3-vaihe töpselin toimintaa kahdella naulalla, vaan kehotan, myös tässä tapauksessa, simuloimaan yhdyntää manuaalisesti.
[/quote]

Itse kehoitan mikestonesia oikein lämpimästi tunkemaan pari sukkapuikkoa 3-vaihdevirta töpseliin märin käsin ja jos mahdollista niin samanaikaisesti pitämään toisella märällä kädellä patteriputkesta kiinni.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

omarosa

On tainnu räyhä hengen kyökissä nyt palaa perunat pohjaan peekkule.

Joulukinkku pitää paistaa eka puoli tuntia 250 astetta , siitä eteenpäin 150 astetta kunnes sisälämpötila on 85-90 astetta. Ja antaa jäähtyä, ennen syömistä.
Ja paistossa tietenkin läski päällä. Korjatkaa jos olin väärässä , muuten näillä pennään.
Niin ja läski korvataan lopuksi sinappi, korppujauhe kuorrutuksella, auenneet mustapippurit päälle , ja vähän foliota luuun ympärille.

chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

chilihardhead.fi

Epäilen korjausta tulevan kohta, mutta kertokaas tyhmälle hämäläiselle mistä auenneita mustapippureita saa?
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: chilihardhead.fi - joulukuu 10, 2010, 15:44:06 ip
Epäilen korjausta tulevan kohta, mutta kertokaas tyhmälle hämäläiselle mistä auenneita mustapippureita saa?

Meillä Kangasalla niitä kutsutaan neilikoiksi... ::)

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: omarosa - joulukuu 09, 2010, 22:53:20 ip
On tainnu räyhä hengen kyökissä nyt palaa perunat pohjaan peekkule.

Joulukinkku pitää paistaa eka puoli tuntia 250 astetta , siitä eteenpäin 150 astetta kunnes sisälämpötila on 85-90 astetta. Ja antaa jäähtyä, ennen syömistä.
Ja paistossa tietenkin läski päällä. Korjatkaa jos olin väärässä , muuten näillä pennään.
Niin ja läski korvataan lopuksi sinappi, korppujauhe kuorrutuksella, auenneet mustapippurit päälle , ja vähän foliota luuun ympärille.



Lainaus käyttäjältä: chilihardhead.fi - joulukuu 10, 2010, 15:44:06 ip
Epäilen korjausta tulevan kohta.


Ei tuota omarosaa voi korjata. Hienosäätää ehkä. Nyrkillä suulle.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Toi omarosan kinkunpaisto-ohjehan vetää melkein vertoja mun reilu 15 vuotta sitten asiakkalle tarjoamaani alligaatorireseptiin!
(tällöin ruoan laitosta oli erittäin vähän kokemusta ja vedin sitten "hieman" läskiksi ;))
Resepti meni: Uunin ylätasolla 350 asteessa n. 4-5 tuntia, niin tulee mukavan rapea! ;D
Onneks asiakas tajus tosta, että mulla ei ollut harmainta aavistustakaan!! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Tapolan Tulikeppi

85-90C Sisältä joulukinkussa - ei pojat pojat, tolla ei tule kuin kasvissyöjiä lapsista.

Hyväksi havaittu kinkutus männä joululta: Ruiskuori kinkulle ja uuni 125C, kun liha näyttää mittarilla keskeltä 72-75C niin ulos uunista. Annetaan jäähtyä 1h tai edes 30minsaa ennen kuin aletaan nakuttamaan ruiskuorta irti - äläkä hemmetissä heitä pois, tästä ja kinkunrasvasta saat aivan tautisen hyvän närästyksen.. Puhumattakaan siitä että se on todella herkullista.

Tuonne kunkun ja kuoren väliin taiteenlajista riippuen törpätään ruutalla kaljaa ja joskus vähän viskiä pitkin paistelua. Sinapit ja neilikat sitten myöhemmin parhaaksi havaitsemalla tavalla.. Omakohtainen inho sinappiin tekee sen että sinappi on kulhossa ja mahdollisimman kaukana kinkusta - pyhäinhäväistystä tiedän.

..ja sitä Räyhäkkään kinkun keittely reseptin jatkoa odotetaan täälläkin. En nimittäin koskaan ole kuullutkaan että joulukinkkua keitettäisiin.
# 1022

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 08, 2010, 13:22:43 ip
Taitaa vaan olla katoavaa kansanperinnettä, kun jengillä ei ole, kun jotain 3 -5 l pikkukattiloita...


Kyllähän jokaisella itseään kunnioittavalta kotikokilta täytyy löytyä kuvan kaltanen 10 litran kattila...

...jossa muuten porisee chipotle-sian läski-hernekeittoa  ;D.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Ryhis

Elikkä kinkku on nostettu, valutettu ja jäähdytetty passelilla tavalla. Sisälämpö kipuaa vielä pari astetta ylös, mutta ei se haittaa. Liemi keitettiin kasaan ja siivilöitiin harsokankaan läpi, liemenkin voi heittää kylmään.

Seuraavana päivänä, aamulla, ryhdytään leipomaan lehtitaikinasta (myydään myös nimellä "torttutaikina") pieniä täytettyjä pasteijoita. Levy kaulitaan hivenen suuremmaksi ja viilletään kuuteen yhtä suureen osaan, keskelle nokare täytettä ja taitetaan kulmasta kulmaan kiinni. Reunat painetaan umpeen ja pasteijat nostetaan pellille jossa ne voidellaan munalla ennen paistamista. Paistetaan 200'C kunnes kauniin kullanruskeita.

Täytteiksi sopivat ainakin, emmental-raaste, paistettu pekoni, sipuli-sienisörssö, paistettu jauheliha yms.

Näitä kannattaa tehdä isompi satsi.

Kinkusta irroitetaan verkko ja kamara - varovasti ettei läski lähde irti! Kulhossa vatkataan pari kananmunankeltuaista ja valinnainen sinappi sellaiseksi (tähän voi sotkea vielä hunajaa ja tilkan konjakkia), että sen voi penslata kinkkuun kiinni. Tai levittää palettiveitsellä. Päälle ripotellaan maustettu korppujauho, tarkoituksena tietenkin kattaa kinkku kokonaan tällä "kuorrutteella". Laita kinkku takaisin jääkaappiin vartomaan.

Kokoonkeitetty ja siilattu keittoliemi otetaan hyvissä ajoin kattilaan kiehumaan ja sitä maistellaan ahkerasti. Yleensä sitä joutuu vähän "tuunaamaan" esimerkiksi lihaliemikuutioilla - tai sitten puljongilla jos sitä on. Tarkoitus on kuitenkin saada aikaiseksi hyvänmakuinen liemi, se riittää.

Kun vieraat vaappuvat taloon, uuni pannaan päälle, 225'C ja lihaliemen keitto lopetetaan. Liemeen voi kipata ryhtiä antamaan puoli pulloa olutta, tilkan sherryä tai halpaa brändyä.

Kuuma liemi tarjotaan täytettyjen pasteijoiden kanssa.

Kinkku on uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea, n. 15-20 min.

Paaljon olutta. Paaljon snapsia.

ps. Korjaan vielä tuota aloitusviestiä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - joulukuu 10, 2010, 22:30:11 ip
Hyväksi havaittu kinkutus männä joululta: Ruiskuori kinkulle ja uuni 125C, kun liha näyttää mittarilla keskeltä 72-75C niin ulos uunista. Annetaan jäähtyä 1h tai edes 30minsaa ennen kuin aletaan nakuttamaan ruiskuorta irti - äläkä hemmetissä heitä pois, tästä ja kinkunrasvasta saat aivan tautisen hyvän närästyksen.. Puhumattakaan siitä että se on todella herkullista.


Kehtaatko kirjoittaa tänne tuon ruiskuoren ohjeen? Itse en ole koskaan tehnyt ja tästä tuntuu liikkuvaan "varmaa perinnetietoa" melko lailla!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

.tomppa.

pistä ihmeessä,  muuten..  Hongkongissa oli 20 Litran kattila myynnissä 49€..   Laadusta en tiedä mutta sellaista minulla ei vielä ole..   Hmm..    ::)

Ryhis

Paljon kymppiä isommat pytyt eivät toimi kotitalousliesillä kunnolla. Ainakaan sähköisillä, levy lämmittää ikäänkuin vain yhden pisteen kattilan pohjasta. Ja noissa halvemmissa kattiloissa pohja on niin ohutta kamaa, että se käräyttää siitä levyn kohdalta safkat kiinni. Kaasun kanssa pystyy puljaamaan paremmin, mutta minkäs teet.  :P
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

K-Mikko

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 11, 2010, 10:30:16 ap
Kehtaatko kirjoittaa tänne tuon ruiskuoren ohjeen? Itse en ole koskaan tehnyt ja tästä tuntuu liikkuvaan "varmaa perinnetietoa" melko lailla!


Itseasiassa toi kuoriahan on samaa taikinaa kuin karjalanpiirakoissa. Meillä äiti käyttää seuraavaa reseptiä pohjana: 1 dl vettä, ½ tl suolaa, 2 dl ruisjauhoja, 1rkl rypsiöljyä.

Lopullinenhan määrä riippuu tietenkin kinkun koosta sekä miten se resepti on äidillä ajan kuluessa muuttunut.

Ryhis

Karjalanpiirakoissa on aina älytön duuni, muistaakseni sitä pohjaa piti vaivata ja vaivata maailman tapppiin asti.

Muisti pätkii  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 11, 2010, 10:30:16 ap
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tuliheppi - joulukuu 10, 2010, 22:30:11 ip
Hyväksi havaittu kinkutus männä joululta: Ruiskuori kinkulle ja uuni 125C, kun liha näyttää mittarilla keskeltä 72-75C niin ulos uunista. Annetaan jäähtyä 1h tai edes 30minsaa ennen kuin aletaan nakuttamaan ruiskuorta irti - äläkä hemmetissä heitä pois, tästä ja kinkunrasvasta saat aivan tautisen hyvän närästyksen.. Puhumattakaan siitä että se on todella herkullista.


Kehtaatko kirjoittaa tänne tuon ruiskuoren ohjeen? Itse en ole koskaan tehnyt ja tästä tuntuu liikkuvaan "varmaa perinnetietoa" melko lailla!


Ruistaikina on aika yksinkertainen valmistaa. Ainakin sillä tavalla jolla itse sen tein. Riippuen toki kinkun koosta miten paljon aineita tarvitaan, suhdelukuna 1osa vettä ja 2-3 osaa ruisjauhoa. *Lunttaan interwepistä nyt että tuo 1 litra vettä ja 2.5 litraa ruisjauhoa riittää 7-8kg kinkulle.

Ideana on kuitenkin tehdä muovailuvahamainen pahkura ruista jonka voi kaulita 4-5mm paksuksi ja peitellä kinkku sillä. Tuo vanhan ajan paistopussi pitää nesteitä kivasti kunkulla ja antaa parempaa makua kuin geneerinen sellofaanisäkki.

Valmisruokapuoleltakin löytyy laiskalle ratkaisu: http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/tuotteet/pakastetaikinat/ruistaikina/
-Tuossa puolivalmisteessa onkin sitten kaikki kasvavan nuoren tarvitsemat E-kooditkin mukana. ;)
# 1022

Ryhis

"E" niikuin EXTRA-HYVÄT AINEET! ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

linker

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - joulukuu 11, 2010, 10:52:40 ap
Paljon kymppiä isommat pytyt eivät toimi kotitalousliesillä kunnolla. Ainakaan sähköisillä, levy lämmittää ikäänkuin vain yhden pisteen kattilan pohjasta. Ja noissa halvemmissa kattiloissa pohja on niin ohutta kamaa, että se käräyttää siitä levyn kohdalta safkat kiinni. Kaasun kanssa pystyy puljaamaan paremmin, mutta minkäs teet.  :P


Miten mahtaa isot kattilat toimia induktioliedellä? Tuli hankittua sellainen, ja samalla meni moni hyvä kattila "ulkoruokintaan".
Navettarakemmuksessa jossa chilejäkin kuivaan ja jauhan meillä on ikivanha kaksilevyinen perinteinen, joka käyttää mehumaijaa ym
"vähäteräksisiä" kattiloitamme.
Oletko/onkohan kukaan muu törmännyt induktiolle tarkoitettuun adapterilevyyn, joka asetetaan sopimattoman kattilan ja lieden väliin....
Muuten tuo induktio on hyvä ja nopsa, melkein kaasuun verrattava laitos.

tuollainen: http://www.electrolux.fi/Products/Ruoanvalmistus/Liedet/Lattialiedet/EKD60008X





omarosa

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - joulukuu 10, 2010, 22:30:11 ip
85-90C Sisältä joulukinkussa - ei pojat pojat, tolla ei tule kuin kasvissyöjiä lapsista.

Hyväksi havaittu kinkutus männä joululta: Ruiskuori kinkulle ja uuni 125C, kun liha näyttää mittarilla keskeltä 72-75C niin ulos uunista. Annetaan jäähtyä 1h tai edes 30minsaa ennen kuin aletaan nakuttamaan ruiskuorta irti - äläkä hemmetissä heitä pois, tästä ja kinkunrasvasta saat aivan tautisen hyvän närästyksen.. Puhumattakaan siitä että se on todella herkullista.

En nimittäin koskaan ole kuullutkaan että joulukinkkua keitettäisiin.


88 asteeseen aion paistaa tämän joulun/talven toisen kinkun, ekan paistoin 86.
Siinä alkaa liha pehmenemään ,ei kuitenkaan ole vielä kuivannut/hajonnut.
Uunin laitan 250 astetta ekan puol tuntia sen jälkeen 100-110 astetta ja kun palaan kotiin nostan lämmön 150-170, kunnes sisälämpö 88.

Kyllä jauhelihaakin on täysin raakana syöneet, eikä ole tietääkseni sairastunut, silti liha on hyvä kypsentää kunnolla , eikä pelkästään makuasioiden takia.

" Trikiini (Trichinella spiralis) on sukkulamato, joka voi loisia kaikissa lihaa syövissä eläimissä, myös ihmisessä. Loinen leviää eläimestä toiseen, kun loisen toukkia sisältävää puutteellisesti käsiteltyä lihaa syödään. Lihan kuumentaminen sisälämpötilaltaan yli 78 °C tai pakastaminen yli kuukauden ajan alle -18 °C:n lämpötilassa tappaa loiset, minkä jälkeen liha on turvallista syödä. Suomessa kuitenkin esiintyy trikiinilajia, joka kestää pakastamista, joten ainoa varma keino estää trikiinitartunta on kuumentaa liha kunnolla. Kotipakastimen teho ei riitä trikiinien tappamiseen. Trikiinitartunnan alkuvaiheessa suolistossa oleviin toukkiin tehoaa tiabendatsoli-niminen lääkeaine, mutta myöhemmin voidaan käyttää vain oireenmukaisia hoitomenetelmiä. "
"
 
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: linker - joulukuu 11, 2010, 11:14:42 ap
Miten mahtaa isot kattilat toimia induktioliedellä? Tuli hankittua sellainen, ja samalla meni moni hyvä kattila "ulkoruokintaan".
Navettarakemmuksessa jossa chilejäkin kuivaan ja jauhan meillä on ikivanha kaksilevyinen perinteinen, joka käyttää mehumaijaa ym
"vähäteräksisiä" kattiloitamme.
Oletko/onkohan kukaan muu törmännyt induktiolle tarkoitettuun adapterilevyyn, joka asetetaan sopimattoman kattilan ja lieden väliin....
Muuten tuo induktio on hyvä ja nopsa, melkein kaasuun verrattava laitos.

tuollainen: http://www.electrolux.fi/Products/Ruoanvalmistus/Liedet/Lattialiedet/EKD60008X


Toimivat. Viimeisin juttu on ns. "rajaton induktio", eli lieden 60cmx60cm pinnalle voi lätkiä vaikka millaisia kattiloita ja liesi tunnistaa automaattisesti missä ja minkä muotoinen pata on. Mahtava vehje.

Tuo välilevy toimii varmasti, vaikka ei ole yhtä hyvä kuin suora induktio.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: omarosa - joulukuu 11, 2010, 11:17:04 ap
88 asteeseen aion paistaa tämän joulun/talven toisen kinkun, ekan paistoin 86.
Siinä alkaa liha pehmenemään ,ei kuitenkaan ole vielä kuivannut/hajonnut.
Uunin laitan 250 astetta ekan puol tuntia sen jälkeen 100-110 astetta ja kun palaan kotiin nostan lämmön 150-170, kunnes sisälämpö 88.


Koita nyt päättää kuinka sen kinkun paistat. Ja jos mahdollista, niin kerro se jollain toisella foorumilla.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa