heinäkuu 05, 2024, 04:42:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Rundari on oikeassa, pavut ja tomaatit eivät kuulu oikeaan chili con carneen. Mistä päästäänkin mielenkiintoiseen ajatusleikkiin; mitä on oikea chili con carne? Etymologia viittaa vahvasti espanjankieliseen Meksikoon ja ruokahan on kirjaimellisesti chiliä lihalla. Ameriikan puolella taas tiedetään varmasti, että safka aito teksasilainen perinneherkku jossa siihen kuuluu myös tomaatti ja pavut.

Mene ja tiedä. Pääasia on, että molemmat versiot ovat hyviä.  :P
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa


Kadotus

Oli miten oli, ainahan reseptejä "tuunataan" ja itse ainakin rakastan papuja. Ja Räyhäkkään takia tässä taloudessa syödään tänään chili con carnea.  ::)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

InkRose

Texas chiliinhän muistaakseni nimenomaan ei pavut kuulu. Pitääkin nyt muistaa jossain välissä testata eräs vähän ärjympi chiliresepti, kunhan vain jostain saisi pasillaa muutaman kappaleen. Karkeast mittasuhteet siinä menivät näin: 2,5 kg possun potkaa ja chilipuolella 2 Bhut jolokiaa, 6-10 Habaneroa (tai muuta mahdollisimman tulista), 3 Anchoa, 3 Pasillaa. Voisi olla lämmöt ainakin kohdillaan... ;D

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 26, 2011, 23:19:37 ip
Texas chiliinhän muistaakseni nimenomaan ei pavut kuulu. Pitääkin nyt muistaa jossain välissä testata eräs vähän ärjympi chiliresepti, kunhan vain jostain saisi pasillaa muutaman kappaleen. Karkeast mittasuhteet siinä menivät näin: 2,5 kg possun potkaa ja chilipuolella 2 Bhut jolokiaa, 6-10 Habaneroa (tai muuta mahdollisimman tulista), 3 Anchoa, 3 Pasillaa. Voisi olla lämmöt ainakin kohdillaan... ;D


Korvaa tuoreet pasillat kastikkeella ja jaa kokemuksesi foorumilla.  ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - syyskuu 26, 2011, 23:24:02 ip
Korvaa tuoreet pasillat kastikkeella ja jaa kokemuksesi foorumilla.  ;D


Tuon linkin mainoksessa mainitaan, että parasta ennen on 12/2011. Ei anna kovin hyvää kuvaa menekistä... Tai sitten tuote on tosi herkästi pilaantuvaa.  ???
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - syyskuu 19, 2011, 23:55:47 ip
Se on sellainen brasilialaisten tapa leikata lihaa!
Paistinpala paahtopaistin päätä (ulkopaistia), jossa päällä on pirusti rasvaa!
Paistetaan, kuten paahtopaisti, looputulos on jumalainen! :)

EU herrojen lihasähläilyjen takia hita on n. 2,5 kertainen muutaman vuoden takaiseen! :(
Nyt mennään sellaisen 30€ alle tai päälle hinnalla...

Picanha on Brasseissa muuten arvostetuin ja himotuin pala elukkaa. Churrascarioiden kattauksissa picanha tulee tarjolle viimeisenä...eli parhaana.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Ryhis

Munakokkelista tulee muuten astetta hifimpää kun viiden munan joukkoon vatkaa 2 rkl ranskankermaa ja kokonaisen hienonnetun Aji Cristalin.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ARvngr

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 01, 2011, 10:32:23 ap
Munakokkelista tulee muuten astetta hifimpää kun viiden munan joukkoon vatkaa 2 rkl ranskankermaa ja kokonaisen hienonnetun Aji Cristalin.
Ei ummarra. Olen nyt pari kertaa törmännyt tähän kokkeliin missä munat vatkataan, mutta sehän on munakas. Kokkelissa munat rikotaan suoraan pannulle. Vai mikäs ero muuten on kokkelissa ja munakkaassa, jos molempia vatkataan?

Kebabmaniac

Lainaus käyttäjältä: ARvngr - lokakuu 06, 2011, 15:45:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 01, 2011, 10:32:23 ap
Munakokkelista tulee muuten astetta hifimpää kun viiden munan joukkoon vatkaa 2 rkl ranskankermaa ja kokonaisen hienonnetun Aji Cristalin.
Ei ummarra. Olen nyt pari kertaa törmännyt tähän kokkeliin missä munat vatkataan, mutta sehän on munakas. Kokkelissa munat rikotaan suoraan pannulle. Vai mikäs ero muuten on kokkelissa ja munakkaassa, jos molempia vatkataan?


Kokkelia paistettaessa rakennetta rikotaan siten että lopputulos on ikäänkuin "murumainen" - ja ei saa liikaa paistaa ettei kuivahda. Munakkaassa annetaan seoksen paistua rauhassa. Molemmat = Nam

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: Kebabmaniac - lokakuu 06, 2011, 18:17:19 ip
Lainaus käyttäjältä: ARvngr - lokakuu 06, 2011, 15:45:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 01, 2011, 10:32:23 ap
Munakokkelista tulee muuten astetta hifimpää kun viiden munan joukkoon vatkaa 2 rkl ranskankermaa ja kokonaisen hienonnetun Aji Cristalin.
Ei ummarra. Olen nyt pari kertaa törmännyt tähän kokkeliin missä munat vatkataan, mutta sehän on munakas. Kokkelissa munat rikotaan suoraan pannulle. Vai mikäs ero muuten on kokkelissa ja munakkaassa, jos molempia vatkataan?


Kokkelia paistettaessa rakennetta rikotaan siten että lopputulos on ikäänkuin "murumainen" - ja ei saa liikaa paistaa ettei kuivahda. Munakkaassa annetaan seoksen paistua rauhassa. Molemmat = Nam


Ja Aji cristal virittää kyllä molemmat ihan uudelle makutasolle. Myös minä suositan. (Aji Verde ajaa saman asian.)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Ropocoo

Mahtavia ohjeita!! vesi herahtaa kielelle.. Etenkin kun duunissa on tänään eväänä muutama leipäsiivu..  :-\
"Chuck Norris voittaa sinut 400m juoksussa kahdella kierroksella."

jortikka71

lokakuu 08, 2011, 22:19:06 ip #453 Viimeisin muokkaus: lokakuu 08, 2011, 23:39:00 ip käyttäjältä jortikka71
Vielä siitä munasta, (siitähän aina riittää puhetta..)
Joskus nuoruudessa osui kohdalle koe, jossa piti tehdä täydellinen munakas, ultimate omelette. Vääntöjä oli yhtä monta kun tekijöitäkin. Paras suoritus: kuohkea, pehmeä, tasaisen värinen kummaltakin puolen, (piti vaan älytä, että munakas paistetaan vaan toiselta puolen ja käännetään ns. puolikuuksi.) Ja lisäksi pinta ei saanut ottaa väriä, ainoastaa hyytyä, sisuksen jäädessä löysäksi. Tämän saman sanoi aikoinaan muuan Marco P. White-niminen kölvi. from Great Britain. Tähän on kahta koulukuntaa: toinen vatkaa vispilällä raivopäänä massan kuohkeaksi, toinen raivopää rikkoo munat helllästi ja lisää nesteen sekaan. Itse vatkaan raivopäänä kuohkeaksi ja pannua kohti..
Ja ne espanjalaiset munakkaat eli tortilla espagnolet on sitten asia erikseen tuon värinsäkin puolesta jo..

laati-mm019

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - kesäkuu 04, 2010, 23:47:55 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 04, 2010, 21:51:33 ip
Jos kattilaa ei löydy, otetaan seuraavaksi lähin vastaava tuote. Salaattikulho, pienempi kasari, sotilaskypärä.


Sieluni silmin näin kuinka Räyhäkäs keittelee perunoita M40 SS-kypärässä...  ;D


Minä taas mietin etteikö Räyhäkäs ole kuullut niistä perunankuorinta-kintaista tai mitkä ovatkaan - samanlaisella ainakin meikän vaimoke kuuraa itteään saunassa.. On todettu ja hyväksi havaittu. Ja katiska kanssa on tosi oiva apuväline (vaikkakin vähän iso kotikäyttöön) uusien pottujen pesemiselle. Mutta mökillä oiva väline sekin - kun on tulossa tupa täyteen vieraita.
Mutta muuten on kyllä erittän hauskasti ja seikkaperäisesti kirjoitettua. Mukava lukee!

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: laati-mm019 - lokakuu 10, 2011, 15:15:11 ip
Minä taas mietin etteikö Räyhäkäs ole kuullut niistä perunankuorinta-kintaista tai mitkä ovatkaan - samanlaisella ainakin meikän vaimoke kuuraa itteään saunassa.. On todettu ja hyväksi havaittu. Ja katiska kanssa on tosi oiva apuväline (vaikkakin vähän iso kotikäyttöön) uusien pottujen pesemiselle. Mutta mökillä oiva väline sekin - kun on tulossa tupa täyteen vieraita.
Mutta muuten on kyllä erittän hauskasti ja seikkaperäisesti kirjoitettua. Mukava lukee!

Kintaat tuppaa olemaan vaimoväen kokoa ja ainakin meillä likkakin vaihtoi jo tiskiharjaan takaisin
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Ropocoo

Tehtiin eilen appelsiini-habanero-marmeladia eka sivun ohjeella.. Chilinä 2x sudden death.. Ja Ihan pirun hyvää tuli! kiitoksia ohjeesta! tätä tehdään varmasti jatkossa lisääkin =)
"Chuck Norris voittaa sinut 400m juoksussa kahdella kierroksella."

Ryhis

Sipulikeittto on totuttu näkemään pykälää hienompien ravintoloiden alkuruokana, yleensä vaalealla leivällä ja voimakkaalla juustolla gratinoituna. Mikään ei estä lukijaa gratinoimasta omaa keittoaan, allekirjoittaneella esteeksi muodostui sopivan pienen uunivuoan puute! Sipulikeitto on hyvää ja halpaa ruokaa, juuri passelia kylmeneviin syysiltoihin. Tavallinen ranskalaistyyppiseksi mielletty sipulikeitto tehdään valkoviiniin, mutta koska ainakin meidän taloudessa valkkarit on juotu "nuukasti pois", olenkin ottanut tavaksi tehdä keiton suomalaiseen bulkkilageriin. Samalla päästään eroon valkkarin hapokkuudesta - eri kätevää!

Tarvitaan;

8 isoa sipulia (tai yli kymmenen pienempää)
8 kiinalaista yksikyntistä sipulia tai 2 kokonaista valkosipulia
1 Koffin pieni punainen tölkki
Vajaa litra hanavettä
1 lihaliemikuutio
Kouranpohjallinen lipstikkaa, suolaa, mustapippuria

Sipulit pitäisi kuoria ja viipaloida erittäin ohuiksi viipaleiksi, sellaisiksi millisiksi. Työ on yksitoikkosta, pikkutarkkaa ja saa silmät vuotamaan vettä. Siksi olisikin suotavaa, että tämä mielikuvitukseton työvaihe voitaisiin ulkoistaan tarkoitukseen sopivalle työvoimalle. Kuten vaimolle tai lapsille.

Nopeaa toimintaa arvostavat sällit ovat jo aikapäiviä sitten ostaneet kotiinsa mandoliinin, ei en tarkoita sellaista rämpytettävää soitinta vaan liukupintaan integroitua terää johon on hyvä tuhota sormenpäänsä. Tällä näpsäkällä apuvälineellä vaimon ja lasten kuorimat sipulit viipaloituvat hetkessä aivankuin varkain!

Kaada pieni punainen tölkki valitsemaasi ruoanvalmistusastiaan, itse käytin sotilaskypärän kokoista valurautauunivuokaa, koska heitin koko roskan uuniin hautumaan. Keitto syntyy myös kattilassa liedellä aivan normaalisti! Jos sipulit on jo valmiiksi viipaloitu, voit ottaa toisen pienen punaisen aivan kätesi ulottuville! Lisää kattilaan n. litra vettä ja mausteet, väännä lämpö päälle.

Ryhdy freesailemaan sipuliviipaleita nopsasti kuumalla pannulla voinokareen kanssa, varovasti voin kanssa, sitä on pian puoli pakettia keitossa! Älä missään nimessä päästä sipuleita kärvähtämään, nopsasti vain läpikuultavan makeiksi - sitten suoraan kattilaan!

Kun kaikki sipulit on käsitelty, jätä kattila lempeään lämpöön poreilemaan. Ylenpalttinen raivolla keittäminen hajoittaa sipulit sameaksi mössöksi. Anna helmeillä tunnin verran, nosta syrjään jäähtymään. Tarjoa patongin, juuston ja pienten punaisten kera.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Raimo Rintalihas

^Tämä on taas niin hyvän kuuloista, että taidan lähteä sipuliostoksille...

Ryhis

Pannaan tännekin kun naputin blogiinkin.

En voi väittää olevani "juustodiggari isosti", mutta kun pääsen maistamaan hyvää juustoa, sitä pitää saada lisää. Arkijuustoja en kuluta juuri ollenkaan, puhun nyt näistä suomalaistyyppisistä edameista ja kermajuustoista joille yhteisin tunnusmerkki on paketin kanteen prässätty rasvaprosentin ilmoittava luku. Alhaista.

Eräs ystäväni on yrittänyt hioa "lastujen" reseptiä täydellisyyteen, mitkä maissilastut, mikä salsa, mikä chili ja mikä juusto. Yrityksen ja erehdyksen kautta hän on päätynyt Cathedral Cityn extra mature cheddariin. Itseasiassa viimeksi kun eksyin kaverille kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan pieniä punaisia keittiön pöydän ääressä, sain maistettavaksi pienen biitin tuota voimakkaan tuoksuista juustoa.

Tuon reissun jälkeen olen joutunut ostamaan tätä herkkua liki viikottain, leikkaan siitä paksuja viipaleita joita mussutan kirjaa lukiessa ja olutta hörppiessä. Lienee sanomattakin selvää, että on aika mullistava kokemus päästä haukkaamaan kunnon cheddaria jos aikaisemmat kokemukset aiheesta koostuvat yksittäispakatuista, sairaalloisen oransseista nahkeista liuskoista. Puhun nyt siitä skeidasta jota suomalaisille myydään cheddarina ja jota tungetaan hamppareiden väliin, jo tavasta miten nuo viipalecheddarit sulavat naudanlihapihvin päällä voi päätellä ettei kyse ole ihmisravinnosta, sylinterikannen tai syylarin tiivistysmassasta ehkä.

Oikea cheddar on englantilaista, ei saksalaista. Oikea cheddar on voimakkaan tuoksuista mutta haalean väristä, ei haalean makuista ja voimakkaan väristä. Kokeilkaa ihmiset ja huomatkaa, miten ne oranssit ovipönkät jäävät kauppaan!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa