tammikuu 08, 2025, 04:57:56 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chiliviinoilla flambeeraaminen

Aloittaja Suntio, heinäkuu 15, 2003, 23:30:39 ip

« edellinen - seuraava »

Suntio

Tuli tuossa pari iltaa sitten mieleen, että mitähän jos liekittäis ruokia esim. habanerorommilla. Sitähän tuli tietysti samana iltana kokeiltua ja tuo tuntui toimivan suht hyvin. Ruokaan tuli suht selkeä habaneron maku. Nyt mieltä kiehtoo ajatus chilikonjakin tekemisestä... joku tarpeeksi vapaamielinen kokeilkoot.

Jarkko

Eipä muuta kuin habanerosta haukku ja se huuhdellaan XO:lla alas!  :D  Eiköhän siinä saa konjakkikin sivumakua! Ja varmaankin se liekitys onnistuu vielä tämänki jälkeen sillä chilirommilla.

ZiL

No onkos muut jo kokeillut chiliviinalla liekittämistä? Itse valmistin tarkoitukseen liemen laittamalla Habaneroa ja jotain mietoa Dutchia 60% vodkaan. Ensin tuotoksesta tuli liian voimakasta käytettäväksi, mutta asia korjaantui lisäämällä viinaa. Nyt toimii erinomaisesti liekityksessä. Hieno, voimakas ja hieman makea aromi, toimii eritoten possun kanssa. Ja muut mausteet voi sitten jo unohtaa.
How soon is now?

gochu

Kokeilin tuota ZiLin ehdotusta tunkemalla pieneen 60% vodkapulloon puolikkaan habaneroa ja kokonaisen hollantilaisen punaisen chilin. Toimii loistavasti!!! Eli suunnilleen saman verran marinoimatonta porsaan sisäfilettä, paprikaa, sipulia, ehkä vähän chiliä yms. ohueksi suikaloituna, öljyä wokkiin, hieman kyytiä lihalle ja kasvikset perään, sekä lopuksi reilu loraus habavodkaa ja koko komeus tuikataan tuleen. Toimii hyvin ulkosalla jossa saa kaasupolttimesta helposti liekin hyppäämään wokkiin ja liekeille riittää tilaa. Omaan makuun jäi vähän miedoksi mutta muulle perheelle sopivan voimakasta. Ei kaipaa sen enempiä marinadeja, jonkun wokkikastikkeen voisi ehkä lisätä.