tammikuu 09, 2025, 22:45:19 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Juhannuskysely

Aloittaja Aji Inferno, kesäkuu 24, 2010, 18:05:11 ip

« edellinen - seuraava »

TunturiTiger

Onneks täälä ei viilata pilkkua. Mullekkin on ihan sama, onko kotiviinissä 15% vai 19% alkoholia!

P.S. (Provokatiivinen Sähellys) Puhutteko te nyt tilavuus- vai painoprosenteista, sillä alkoholihan on eripainosta kuin vesi.. ;)

JaloPena

Lainaus käyttäjältä: hessi - kesäkuu 26, 2011, 22:36:54 ip
mut hyvää sangria pohjaa on :)


Se kai se tärkeintä on, ei kai niillä parilla prosentilla ole mitään merkitystä suuntaan tai toiseen.
Jos joku kovaa kekkulia haluaa, sitä ei yleensä tällaisilla aineilla hankita (?)  ;)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Ryhis

Rankkihiivaa ja ravinteita niin päästään tilavuusprosenteissa ~20% tasolle. Sitä ei tosin juo kukaan ilman tislaamista..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

jewe

90 luvun alussa suomessa oli kotiviinibuumi ja joka kylään nousi viinitarvikkeita myyviä kauppoja ja silloin alkoi omakin viiniharrastus. Erään kaupan hyllylle tuli pakkaus nimeltä High Alcohol Kit ja tottakai sitäkin piti kokeilla. 25 litraan vettä sekoitettiin 9 kiloa sokeria sekä pakkauksessa ollut rusina/kuivahedelmäseos ja hiivaravinnepussi. Kuukauden käymisen jälkeen pytyssä oli keltaista oksennukselta haisevaa lientä jossa alkoholiprosentti oli 22-23. 24 % myös luvattiin mutta itse en siihen muistaakseni päässyt. Tämä yököttävä litku valutettiin aktiivihiilen läpi jolloin siitä tuli kirkasta hajutonta ja mautonta alkoholinestettä. 1 litran valuttaminen kesti tunnin joten suodatukseen meni noin vuorokausi. Tämä raaka-aine maustettiin eri likööriesansseilla ja sokerilla ja hyvää tuli vaikka äkkiä tuohon kyllästyi kun kaapit oli täynnä tavaraa eli 25 litraa makeaa likööriä. Valmiin liköörin alkoholiprosentti luonnollisesti laski 2-3 prosenttia.
Kyseistä settiä ei ole enää ollut missään kaupoissa yli kymmeneen vuoteen ja en tiedä saisiko tuollaista enää nykyisen alkoholilainsäädännön mukaan myydäkään. Silloin nuoren miehen harrastuksille lähipiiri hymyili ja nyt ne hymyilee keski-ikäiselle miehelle joka kasvattelee jokaisessa kukkapurkissa väkeviä pahanmakuisia tsilipippureita. ;)

Meni nyt aika pahasti OT mutta ajattelin tämän kertoa kun varmaan foorumin nuorempi väki ei kyseisiä tuotteita ole koskaan nähnytkään.

Eli en ihmettele yhtään jos Hessin Nonne Noirista tuli 19 prosenttista. :D

sorrii

Hah. Muistampa sen vapun vuonna Suomen jääkiekkokulta #1...
Oli ennen vappua rahat niij tasan loppu, että ostin läheisestä varastetun tavaran kaupasta pussin turbohiivaa (~5mk, muistaakseni) ja loppurahoilla pussin sätkätupakkaa ja sokeria. Sokeria oli vähän liian vähän, mutta sekoittelin omista ja vähän naapurinkin kaapeista kaikki hillot, mehut, kuivahedelmät, siirapit ym. isoon 30l saaviin ja lopuksi hiivat sinne sekaan. 5 päivän jälkeen jo oli vappuaatto ja hyvin meni. Kelpasi kavereillekin. Aika pyörryksissä tuli oltua vielä viikko vapunkin jälkeen. Tiedähäntä niistä prosenteista, mutta aika hyvän allergiareaktion sain aikaan, kun muutaman päivän tota sotkua join. Tuli sellainen flunssantapainen sen putken perään, että oli limakalvot aikas rikki nielusta, nenästä jne. ja pikku kuume. Yksi lääkäri tuohon totesin, että noista pikahiivoista on aika yleinen rektio ...

Kuuluisi ketjuun "mikä itkunaurattaa vielä tänäänkin" ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

LupeKani

Juhannus oli ja meni. En saanut edes krapulaa sunnuntaiksi aikaiseksi vaikka torstaista sunnuntai aamuyöhön asti kaljaa ja viskiä joinkin.
Juomina oli 3 lavaa Karhun kolmosta, korillinen Somersby Applea ja vajaa puoli litraa viskiä(black label). Ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa... paitsi tälläinen

hoffi

Itse ajattelin fiksuna viettää rauhallisen juhannuksen sukulaisten seurassa, lähinnä selvitäkseni juhlasta edullisesti ja ilman krapulan aiheuttamaa pahaa oloa. Lauantaiaamun mielialan ihan uusiin sfääreihin sitten nosti oksennustauti, asia josta en ennempään muista kärsineeni ainakaan puoleen vuosikymmeneen. Kaipa tästä on otettava oppia että seuraavan kerran kun miettii ryyppäjäisten väliin jättämistä, kannattaa miettiä vähempi ja juoda enempi.

Jahvetti

Millä olette mitanneet?

Jos tosiaan hiiva teillä pysyy hengissä yli 18 tilavuusprosentin, niin ehdottaisin hakemaan pikaisesti patenttia!

Epäilen, että olette käyttäneet ominaispainomittaria, joka taas ei kerro alkoholipitoisuudesta juurikaan mitään.
Jos etyylialkoholi ja vesi on ainoina ainesosina, mutta ei emulsiona, niin silloin tulos ominaispainomittaririlla on jokseenkin luotettava.

Viinissä vaan tuppaa olemaan aikas paljon muitakin ainesosia, joten ominaispainomittari ei todellakaan ole oikea mittari.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Herra 47

Ei ollut ominaispainomittari ;) silläkin kokeiltiin kyllä mutta ihan oikea mittari oli... ja onhan noita hiivoja ollut jo parikin vuosikymmentä jotka lupaavat yli 20 % päälle
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Jahvetti

Joo no luvataanhan sitä vaikka mitä, jos kaikki helppoheikkien puheet ottaa todesta. :D

Laitan faktat pöytään kun kerkiän, oli sitten totuus mikä hyvänsä.
Alkaa jo vähän mietityttämään, olenko sittenkin väärässä...

EN OLE, laitan huomenna dokumenttia. ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013