Naga norich tai mikäle sikakallista kaupassa!

Aloittaja mikestones, elokuu 08, 2010, 11:26:44 ap

« edellinen - seuraava »

mikestones

törkeää kapitalismia! citymarketissa oli maaliman tulisinta chiliä pikkuerä, kilohinta 100 e/kg

muutama chili sitten paketissa ja jo nuhjuisen oloisia eli vanhentuneita

arvatkaa paljon maksoi paketti? 6 euroa!

naurettavaa! en tietenkään ostanut, tuollaisella hinnalla en turpea chiliä ostamaan, se on vaan väärin!

habaneroakin saa paljon halvemmalla


ALIS123

Shittymarket nyt on kohtuu kallis muutenkin, varmaan lisäävät harvinaisempiin tuotteisiin 50% enemmän hintaa kuin muut kaupat. Pitäs kyllä itekki käydä lpr cm:ssä kun sielä kuulemma on fatalin tuoretta aji cristalia.

TeemuT

Taitavat melkoisella katteella myydä jos hinta on tosiaan 100€/kg

Ryhis

Se oli jo viime vuonna +90€/kg, rasia maksoi liki yhdeksän euroa. Mulla on vieläkin pakkasessa käyttämättömiä nagoja, on varmaan maailman riittoisin chili.

Pidetään mielessä kuitenkin, että on melkoisen hieno teko tuottaa SUOMESSA markkinoille liki luomuchiliä. Sitäpaitsi ostamatta jättäminen protestina on käsinkosketeltavaa idiotiaa, seurauksena on se, että ensi vuonna tuotetta ei ole ollenkaan saatavilla ja jos on niin tuplahinnalla.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Lainaus käyttäjältä: mikestones - elokuu 08, 2010, 11:26:44 ap
törkeää kapitalismia! citymarketissa oli maaliman tulisinta chiliä pikkuerä, kilohinta 100 e/kg

muutama chili sitten paketissa ja jo nuhjuisen oloisia eli vanhentuneita

arvatkaa paljon maksoi paketti? 6 euroa!

naurettavaa! en tietenkään ostanut, tuollaisella hinnalla en turpea chiliä ostamaan, se on vaan väärin!

habaneroakin saa paljon halvemmalla




Habaneroakin saa halvemmalla... niinpä, massatuotettua... On ihan totta että nahistuneet chilit jäävät kauppaan. Kuitenkin pohjaisin tuohon Räyhiksen kommenttiin. Missähän muussa maassa on edes Naga Morichia kaupan hyllyllä. Itse en tiedä. Kertokaa...? Ja katteesta vielä. Itseltäni irtoais n. puoli kiloa raakaa guoajilloa noin viidellä huntilla. Sen verran mieluusti syön ne itse. ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

MikaK

Lainaus käyttäjältä: wille - elokuu 08, 2010, 20:00:33 ipMissähän muussa maassa on edes Naga Morichia kaupan hyllyllä. Itse en tiedä. Kertokaa...?

Paljonko se heilauttaa, jos maailmassa on 0, 1 tai 150 maata Suomen ohella missä on nagaa kaupassa? Argumenttina samaa tasoa kuin perustelua futiksen seuraamiselle "kun se on maailman katsotuin laji".

Nagan kohdalla hinta on sikäli epäoleellinen tekijä, että yksi rasia riittää liki kaikille varsin pitkäksi aikaan. Tavallista kaupan habaa taas saa ostaa aikamoisen keon, että tulisuus olisi samassa suhteessa. Tortilloja tehdessä voi kaupan haboja pilkkoa yhden per tortilla sekaan ja Fatalin nagat riittävät "jonkin" verran pidempään.

TunturiTiger

Noh.. Jos oikeesti mietitään, niin eipä tuo itse kasvattaminen ole myöskään ilmaista ja tuloskin on sama kuin tuossa allekirjoituksessani lukee.

XNaGa MoRichX

Innostuin chilien kasvatuksesta ostettuani jostain taimistolta kokeilu mielessä 3 taimea. Siinä oli joku jalopeno,habanero orange ja nimettömäksi jäänyt laji. Innostuin tästä ja kasvamassa onkin kaikkea tomaateista avocadoon :P. Chilien syöjänä olen varsin kokematon, mutta nähtyäni Naga Morichin cittarin hyllyllä en voinut vastustaa (hinnasta huolimatta) ;D. Ostin lähinnä siementen takia. En jaksanut netistä tilata. Heitin yhden leikkuulaudalle ja leikkasin siitä pienen palan ja maistoin. Ei maistunut juuri paprikaa kummemmalta  :o. Siinä hetken odottelin poltetta, mutta kun sitä ei tullut leikkasin palan keskeltä chiliä. Maku ei ollut ilmeisesti levinnyt kärkeen sillä keskeltä oli tulista. Liikaa mulle  ;D. Täällä puhutaan jotain Morichin hedelmäisestä mausta  ??? Suutani ainakin poltti niin etten mitään maistanut. Minulle heräsi kuitenkin kunnioitus tätä chiliä kohtaan ja pakkohan sen kasvattamista on kokeilla  :) Mutta uudestaan en maista ennenkuin olen hiukan totutellut. Nuorena pitänyt tämäkin hullutus aloitttaa sillä olen 13  :-\


Nimesin muuten tilinikin tämän hirvityksen mukaan  :P

Ryhis

Kyllähän sitä nagaa "herkulliseksi" kehutaan. Itselläni vähän sama ongelma, eli suuvärkin ja vatsan rajat tulevat ennemmin vastaan kuin tuo kehuttu aromi.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Chilivaari

Nyt olette ymmärtäneet maun väärin.
Jos se on 10 kertaa tulisempaa, sitä laitetaan ruokaan 1/10. Noin yksinkertaista se on - ja hyvää. Minä puhun nyt Bhut Jolokiasta, mutta tuskin noilla juuri eroa on.

Bhut tai Naga muutamaksi päiväksi pulloon öljyyn, niin sillä öljyllä on hyvä vaikka paistaa perunoita tai laittaa salaatin päälle.
http://chilivaari.blogspot.com/2009/10/nagaoljya-perunoille.html

Ryhis

Joskus tuntuu, että se 1/10 on liikaa  ;D

Kiitos reseptistä! Laitan heti tulemaan kun omat nagat kypsyvät.

Voin sitten valita, laitanko tryffeliöljyä vai nagaöljyä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

Eikös tuossa tuoreen chilin öljyyn tunkemisessa ollu joku vaaransa? Saattokos siitä tulla sitä botuliinia? ???
Nimim. Oonko kuivannu turhaan?

Tomppa

Joo..

botulismin vaara on mutta se on niiiin häviävän pieni että ei sitä tarvitse pelätä..  joku tyyliin 0,005% sadasta..

lihatuotteista sekä verestä sen sijaan tulee tuo juttu helposti.. yms..




Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - elokuu 29, 2010, 21:21:44 ip
Eikös tuossa tuoreen chilin öljyyn tunkemisessa ollu joku vaaransa? Saattokos siitä tulla sitä botuliinia? ???
Nimim. Oonko kuivannu turhaan?


Luultavammin syntyy kumminkin se legendaarisen pelätty Reaktori (eli tulivuori) tuonne vatsasta eteenpäin...

Ryhis

Botuliinia muodostuu vain täydellisesti (tai liki täydellisesti) hapettomassa tilassa. Esimerkiksi vakuumipakkauksissa. En usko chilipalon muodostavan botuliinia öljyssä, mutta sen lupaan, että se mätänee sinne!   :D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Chilivaari

Eihän tuollaista mausteöljyä ole montaa viikkoa tarkoitus säilytellä ja sekin jääkaapissa.
Pidempään säilytykseen tai lahjapulloihin ehdottomasti kuivatuista chileistä, mutta nekin voi kuivata kokonaisina tai puolikkaina, jos haluaa näyttävän pullon.

Rundari

Onko kuivatuilla chileillä lopputulos sama kuin tuoreilla?

Herra 47

maku ei ole sama... Vaan muuttuu mutta joillakin lajikkeilla tämä on vain positiivista :) ja esim naga on aika mainiota myös kuivattuna ja varsinkin vielä savustettuna kuten savu aji cristal myöskin. Jotkin todella aromaattiset tuoreet lajikkeet saattavat menettää osan mausta mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla kuivattuna
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

mikestones

onko kukaan löytänyt nagaa halvalla`?

siis maksaa oikeesti 123 euroa kilo citymarketissa, en kehtaa maksaa

jos tilais ulkomailta tai jostain aasia kaupasta?

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: mikestones - syyskuu 25, 2010, 11:55:20 ap
onko kukaan löytänyt nagaa halvalla`?

siis maksaa oikeesti 123 euroa kilo citymarketissa, en kehtaa maksaa

jos tilais ulkomailta tai jostain aasia kaupasta?


Penalla on ollut nagaa, ei tietoa löytyykö enää tänäkesänä vai onko koko sato myyty loppuun mutta soitamalla selviää. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7692.0