Paholaisen käärylettä Tammiston Citymarketissa (ent. Jättijaossa) Vantaalla

Aloittaja Aji Inferno, syyskuu 18, 2010, 16:47:19 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Myyjä ei suositellut yhtään mitään, ei ollut kai chilimiehiä. :) Mutta nagapossukääryle on nyt vedetty napaan. Sanoisin, että paranee koko ajan! Tulisuus ei ole vieläkään mitään tappotasoa, mutta taviksille arvatenkin jo aika kova. Taitaa olla aika kohdallaan nyt!  8)  Oikein hyvää tuo on, mutta jotenkin silti väkisinkin mietin, olisiko siitä tehtävissä vielä vähän parempi?

Tiedätte sen, miten pehmeäksi ja herkulliseksi esim. nauta tehdään kunnollisissa kiinalaisravintoloissa? Olisiko mahdotonta tai liian aikaavievää luoda jotain kiinalaisen keittiön kaltaista, jossa liha ei olisi vain... lihaa. Vaan jo valmiiksi marinoitu ja valmisteltu joksikin tuliseksi, pehmeän suussa sulavaksi herkuksi? Tässä puhutaan nyt kaikkien traditioiden rikkomisesta (aina hyvä idea!) ja uuden ruokakulttuurin luomisesta. Kääryle kiinalaisittain valmistettua tulista nautaa tai possua voisi olla SE juttu... :-)

Lihamestari

Ei huono idea toi kiinalainen juttu!
Ollaan joskus yritetty itämaisia makuja, mutta siinä hirveästi menestymättä... :(
Varmaa johtuu siitä, että tiedän noista idän herkuista ja mauista suurinpiirtein yhtä pajon, kuin ydinfysiikasta... :(

Pitää siis katsella ja ihmetellä. Eihän tätä tarvitse heti huomenna olla tarjolla? Vai?? ;)

Mukavaa, että pidit siitä possukääryleestä, sinne meni talon viimeiset tuoreet nagat! Seuraava setti on sitten kuivasta kamasta, mutta ei se ainakaan siitä orginaalista huonompaa tehnyt.

Toi lisämyynti on sellainen, että sen joko osaa tai ei osaa. Pitää olla pelisilmää! Ja voi olla, et en ole ihan kaikille muistanu sanoa, että muistaa suositella sitä säilöttyä, jos asiakas luulee kääryleen olevan miedon puoleinen... ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Tänään sain Keskon edustaja maistaa Paholaisen porsaskäärylettä, toinen veijari ei uskaltanut! ;D
Oli kuulema tulisinta, mitä tiesi kaupoissa myytävän! :)

Tuotesarja saa jatkoa, saatan päästä Keskon koekeittiön kokkailemaan näitä!
Katotaan milloin tulee Pirkkalehti, missä neuvotaan tekemään Nagakääryleitä! ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Miksaa

joulukuu 02, 2010, 20:15:25 ip #83 Viimeisin muokkaus: joulukuu 02, 2010, 20:19:31 ip käyttäjältä Miksa73
Ei helevetti!!!

Taidan soittaa teevee-neloselle, että ottaa lihamestarin sokkokokki-ohjelmaan mukaan...
Saatais silikokkaus uusiin atmosfääreihin kerralla. ;)

EDIT: lisään linkin mielenkiintoisiin respoihin, joista saa vinkkejä...
http://chinesefood.about.com/library/bltoprecipe.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Lihamestari

Tv on jo niin nähty! ;)
Olin joskus 2000-luvun alussa Hyvää Huomenta Suomen lähetyksessä touhuamassa ruokaa! ;D

Mä oon sen verta aloittelija näitten chilikokkailujen kanssa, että ei tässä vielä telkkariin näillä tiedoilla mennä...

Suklaa ja chili on sellainen, minkä kanssa meinaan kikkailla kotioloissa, kun ne ei noihin duuneihin liity.
Chili marmeladeihin ja hilloihin on toinen mietintintämyssyyn menevä, varsinkin kun mökiltä saa omppuja enempi, kun on tarvis.
Tosin näitä en hirveesti pysty duunissa hyödyntämään, kun liha on siellä se mun pääjuttu...

Tosin oon jo menny sohasemaan kauhani kalaosaston soppaan! ;)

Kiitti tosta linkistä, täytynee tutustua jossain vaiheessa rauhassa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Miksaa

Juu, chilit mielletään miesten jutuksi. (mikä on toisaalta väärin)
chili->mies->liha... Sä oot pian chili(liha)mestari Jättijaossa.

Mikään yhdistelmä lihan ja chilin suhteen ei voi olla väärin ;)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 02, 2010, 19:20:50 ip
Tänään sain Keskon edustaja maistaa Paholaisen porsaskäärylettä, toinen veijari ei uskaltanut! ;D
Oli kuulema tulisinta, mitä tiesi kaupoissa myytävän! :)

Tuotesarja saa jatkoa, saatan päästä Keskon koekeittiön kokkailemaan näitä!
Katotaan milloin tulee Pirkkalehti, missä neuvotaan tekemään Nagakääryleitä! ;D


Upeaa, jos pääset levittämään hyvää asiaa!! :)

Lihatiski on tärkeä paikka! Siellä voi levittää kolmenlaista asiaa. Tyypillisimmin paikallista perinnettä, eli juuri sitä, mitä mummot ja kukkahattusedät etsivät ja vaativat. Ja kunnia heille - ei ruokatraditiossa mitään vikaa ole!  Toinen, rohkeampi valinta on levittää muiden maiden tai alueiden perinteitä. Vaikkapa tulista Sichuanilaista ruokakulttuuria Kiinasta, kuten mainio Dong Bei Hu ravintola Helsingissä tekee. Mutta miksei supermarketkin? Oikeasti! :)  Ja se kolmas, radikaalein veto on luoda aivan omaa ruokakulttuuria. Vaikkapa nagakalakukkoja. Tai nagakääryleitä. ;)

Moni lähipiirissäni vastustaa jyrkästi tätä "radikaalia" suhtautumistani ruokaan. Mutta esim. suomalaisen ruoan "chilistämisen" vastustajille on aina olemassa vastustamaton argumentti. Se on tämä: chili kasvaa luontaisesti VAIN Etelä-Amerikassa. Asiaa kannattaa miettiä. Nimittäin, se merkitsee mm. sitä, että herkullisiksi ja luonnollisiksi kokemamme Intialainen, Kiinalainen ja muu tulinen Aasialainen keittiö on tuontitavaraa Etelä-Amerikasta! Curry? Ei mahdollista ilman valtameren ylitse tuotua chiliä... Kiinalainen Hot Pot? Sama juttu. Aasialaiseksi nykyään mieltämäämme keittiötä EI OLISI OLEMASSA ilman valtameren toiselta puolen tuotua chiliä! :)  Jos aasialaiset, jotka eivät siis todellakaan edes tunteneet chiliä alkujaan, ovat tehneet siitä herkullisen keittiönsä perusaineksen - miksi ei suomalainenkin voisi niin tehdä?  8)

Sen puoleen... eräs "kansallinen peruselintarvikkeemme", peruna, on myös kotoisin Chilin synnyinsijoilta, Etelä-Amerikasta.

;)

hessi

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 02, 2010, 19:20:50 ip
Tänään sain Keskon edustaja maistaa Paholaisen porsaskäärylettä, toinen veijari ei uskaltanut! ;D
Oli kuulema tulisinta, mitä tiesi kaupoissa myytävän! :)

Tuotesarja saa jatkoa, saatan päästä Keskon koekeittiön kokkailemaan näitä!
Katotaan milloin tulee Pirkkalehti, missä neuvotaan tekemään Nagakääryleitä! ;D

Hmmm... tätähän mekin ihmettelemme, koska Suomen Chiliyhdistys ry antoi vuoden Chiliteko laatan
v 2009 K-ketjulle, odotimme kovasti Pirkkalehteen edes pientä juttua chileistä, vaan eipä tullut !
Taisi mennä sekin laatta väärään osoitteeseen ?!?

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: hessi - joulukuu 04, 2010, 22:39:01 ip
Hmmm... tätähän mekin ihmettelemme, koska Suomen Chiliyhdistys ry antoi vuoden Chiliteko laatan
v 2009 K-ketjulle, odotimme kovasti Pirkkalehteen edes pientä juttua chileistä, vaan eipä tullut !
Taisi mennä sekin laatta väärään osoitteeseen ?!?
Aika ihme toiuhua!
Yleensä, kun noita tunnustuksia jaetaa, niin niistä pidetään meteliä...  ???

Mä toivon ,että katajanokalla herätään jossain vaiheessa!!!
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Nyt on taas hengenahdistuksen uhalla leikitty nagajauholla! ;D

Täytyy sanoa, että kotioloissa toi on aika riittoisaa tavaraa, mutta meille duuniin tuotu erä on vissiin jatkettua! ;)

Pari kokeilua ja viikonlopun possukääryleiden täytteen teko, niin sitä nagajauhoa meni melkein Fataliin suurkeittiöpakkauksen verran (50g)! ;D
Jos kaikki menee putkeen, kalasta nauttivat nagapäät pääsevät nauttimaan myös paholaisen kääryleestä...
Taisi tosta lohijutusta tulla tulisin mitä koskaan tehty! Ainakin maitopurkille sännänneet kaksi testaajaa olivat sitä mieltä. ;D
Ja tonne tykitettiin ensimmäistä kertaa sitä savunagaa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 15, 2010, 09:08:14 ap
Nyt on taas hengenahdistuksen uhalla leikitty nagajauholla! ;D

Täytyy sanoa, että kotioloissa toi on aika riittoisaa tavaraa, mutta meille duuniin tuotu erä on vissiin jatkettua! ;)

Pari kokeilua ja viikonlopun possukääryleiden täytteen teko, niin sitä nagajauhoa meni melkein Fataliin suurkeittiöpakkauksen verran (50g)! ;D
Jos kaikki menee putkeen, kalasta nauttivat nagapäät pääsevät nauttimaan myös paholaisen kääryleestä...
Taisi tosta lohijutusta tulla tulisin mitä koskaan tehty! Ainakin maitopurkille sännänneet kaksi testaajaa olivat sitä mieltä. ;D
Ja tonne tykitettiin ensimmäistä kertaa sitä savunagaa...


Pelästyneen näköiset myyjänne, jotka sanoivat maistaneensa käärylettä, väittävät tuloksia aika vahvoiksi... :D  Mistä tuleekin mieleen: taas on keittiössä kääryle odottamassa nauttimista! Saattaa olla, että Jättijaon rekrytointi-ilmoituksissa lukee jatkossa vaatimuksena: "mielellään asbestista tehty vatsa ja louhikärmeksen asenne" ! ;)  Eikun hanaa kaakkoon!! :)

Lihamestari

:)
Ei se nyt niin paha ollut!
Tottumatton suu vaan kyseisillä myyjillä... ;D

Noita possu ja nautakääryleitä on jo myyty jonkin verra, mutta palautetta ei vaan ole tullut, kun täältä. :(
Mutta niitä kuitenkin myydään tasaisen tappavaan tahtiin, niin eiköhän se kerro jo jotain...

Helmikuussa mennään K-koekeittiöön kokeilemaan bbq-ribsejä ja suunnittelemaan broitskun siiville ja koiville marinadeja! Pikku potkulla tietysti...;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 15, 2010, 11:44:02 ap
:)
Ei se nyt niin paha ollut!
Tottumatton suu vaan kyseisillä myyjillä... ;D

Noita possu ja nautakääryleitä on jo myyty jonkin verra, mutta palautetta ei vaan ole tullut, kun täältä. :(
Mutta niitä kuitenkin myydään tasaisen tappavaan tahtiin, niin eiköhän se kerro jo jotain...

Helmikuussa mennään K-koekeittiöön kokeilemaan bbq-ribsejä ja suunnittelemaan broitskun siiville ja koiville marinadeja! Pikku potkulla tietysti...;D


Menekki kertoo kyllä onko tavara rokkenrol vaiko iskelmähumppaa... :)  Ribsejä ja siipiä/koipia? NAM! :D

linker

Toimitko, Lihamestari, k-supermarketissa "vain" lihamestarina?
Vai oletko kauppiaana?


Lihamestari

Meitsi vetää "vain" "Lihamestarina"! ;) (Tuollaisen kekkosenaikaisen lihamestarin tutkinnon suorittaneita meillä on vain 3 töissä, joista yksikään ei työskentele lihatiskillä. Nykyisin koulutusnimike taitaa olla ruokamestari, josta nimikkeestä pystyy päättelemään opetuksen painoituksen. Tosin en ole ruokamestarikaan! :))
Herkkutorin vastaavana työskentelen.
Liha pätkä on mun murheena, mutta lusikkaani olen survonut kaikkien kiusaksi vähän joka soppaan!! ;D ;D

Kauppiaana meillä toimii Pekka Lintumäki...
Kaupan kotisivut, toistaiseksi.
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Lihamestari

Paholais sarja saa jatkoa!
Tänään testattiin Paholaisen lohitasku...
Savunagaa laitettin tohon viritelmään.

Omasta mielestä se oli senverta tulinen, että pitää myytiversiosta ottaa pikkusen potkua pois!
Bluesman osu sen verta hyvin kohdalle, että sai pienen maistiaisen.
Kommentti oli, et ois sinne voinu chiliäkin laittaa!! ;D
Täytyy sanoa, että on miehellä toleranssi kohdillaan...

Uudeksi vuodeksi varmaan laitetaan tiskiin...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Larski

Tuli haettua pari possukäärylettä huomiselle. Komiasti oli kääryleet ja fataliin tuotokset näytillä lihatiskillä.

Mitenkäs täällä on ihmiset laittanu tuota käärylettä? Pyöräytänkö pannun kautta vai heitänkö suoraa uuniin ja mihin lämpötilaan?

Aji Inferno

Pari käärylettä tarttui mullakin tänään mukaan. :)

Oma hyväksi havaittu resepti on vähän epäortodoksinen: jos sattuu olemaan kiertoilmauuni, 190 astetta ja 35..40 minuuttia (kylmästä uunista alkaen) tuottaa oikein mainion tuloksen! En ole jaksanut paistella pannulla.

Aji Inferno

Jumaliste! Tämä tuotehan paranee ihan silmissä! Tämänpäiväinen ostokseni oli selvästi paras vielä koskaan ja niin tulisuudentaan kuin maultaankin jotakuinkin täydellinen herkku!!  8)  Ei lihasta tuon parempaa taida oikein enää saada..!