Sushrajan kasvatukset osa: MMXI ja MMXII, sekä linkkiviidakko MMXIII

Aloittaja Toni.A, syyskuu 29, 2010, 12:04:44 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

Muovipinnotettuja ritilöitä on mulla juu. Koukkusi näyttää ihan hyvältä, laitat vaan useamman jottein file repeä.
Alkuun kokeilin köytellä narulla kalat ritilään roikkumaan, niin viritys jossa n. 2kg merilohen file oli kahdesta kohtaa narulla kiinni antoi myöten... Naru leikkaantu ulos kalasta ja jossainveiheessa tarkastaessa löyty file jääkaapin pohjalta.  Kompostiin meni ;D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Toni.A

Sepä ois sitten karjalanpiirakat paistettu jouluksi ja pakastettukin. Päivän leipomuksista löytyy juttua blogiltani. http://sushrajalla.blogspot.fi/2012/11/karjalan-perinteiset-piirakat.html



Valmiita piirakoita tuli TASAN sata! :D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

JaloPena

Toni!  Ei tuollaista saa esitellä. Tai tuun kohta kylään!  ;D  (Ja blogilla oli vielä lähikuvilla ja vaihe vaiheelta...)
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - marraskuu 24, 2012, 22:50:57 ip
Toni!  Ei tuollaista saa esitellä. Tai tuun kohta kylään!  ;D  (Ja blogilla oli vielä lähikuvilla ja vaihe vaiheelta...)

Eikun tervetuloa! Maistiaisia tarjoon mielelläni ja kaffet keitän. Odotahan kohta, jos ja kun sitä kylmäsavulohta saa päälle vielä savustella! Omnomnom! :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Miquel

Eihän ollu emäntä muottina kun on piirakat niin sievän näkösiä?  ;D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Miquel - marraskuu 25, 2012, 09:31:54 ap
Eihän ollu emäntä muottina kun on piirakat niin sievän näkösiä?  ;D

Kyllä emäntä oli muottina ja yritin kovasti itsekin häneltä mallia ottaa! :) Ei niistä minun tekeleistä ihan niin hienoja tullut, kuin emännän. Ei se näkö, mutta se maku! :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A



Kalansavustamisen kannalta tärkeimmät tilipehöörit ovat siis kasassa, mutta nyt on enää esteenä kala ja sopiva keli. Pakkasta saattaa olla hieman liikaa jääkaapin toiminnalle. Toisaalta kytö olis kova testata, joten voi olla, että kaappi saa tulikasteensa erittäin pian. Voihan se toimia yli -10 asteen pakkasella ilman käynnistämistäkin, eikä lämmöt liian korkeiksi pääse nousemaan. Pitänee kokeilla lämpömittarilla, millaisiin lämpöihin kaappi tulee ilman käynnistämistä.  ::)

Juttua lisää luettavissa blogiltani. http://sushrajalla.blogspot.fi/2012/11/tervetuloa-halpa-kala.html

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Miquel

Luulis vanhan kaapin starttaavan ongelmitta kovassakin pakkasessa. Toiseen topiikkiin kirjottelin pienen pörinän savustuksesta vaihteeksi. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=3879.msg227810#msg227810
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

jewe

Samanmerkkisellä jääkaapilla olen itsekin parisen vuotta savustellut. Moitteetta toiminut vuosikymmeniä kun uudemmat lahoaa järjestään.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Miquel - marraskuu 29, 2012, 16:54:44 ip
Luulis vanhan kaapin starttaavan ongelmitta kovassakin pakkasessa. Toiseen topiikkiin kirjottelin pienen pörinän savustuksesta vaihteeksi. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=3879.msg227810#msg227810

Hienoa ja asiantuntevaa tekstiä sulta. Hyvä, että on asiaan perehtyneitä edelläkävijöitä, niin voi vinkkejä saada paljon. ;) Itse olin pitänyt tuota +30 maksimina, mutta ei kyllä tuollaisia lämpöjä toivoisi kaapissa olevan, voi muuten käydä aika härskiksi kala. No, tuskinpa näillä keleillä siitä pelkoa on ja ainakaan sitten, jos tuon koneen rumauttaa tulille. :)

Lainaus käyttäjältä: jewe - marraskuu 29, 2012, 16:56:13 ip
Samanmerkkisellä jääkaapilla olen itsekin parisen vuotta savustellut. Moitteetta toiminut vuosikymmeniä kun uudemmat lahoaa järjestään.

Voin sitten hyvällä omallatunnolla käynnistellä kaapin ja testata. Ei tuossa kallis investointi ole ja kerran sulla toimii hyvin, niin miksikäs sitten ei tuokin. Eikun kalakauppaan huomenissa ja viikonloppuna savustelemaan. Kirjoittelen blogilleni juttua kuvineen sitten, kun homma on valmis. Jos siitä nyt valmista tulee!  ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Miquel

Varmasti onnistut, kun muutaman perusjutun vaan huolehtii kohdalleen. Toisella savustuskerralla tuo on peräti selkeämpää ja helpompaa kun lämminsavukalan teko avotulen kanssa.  :) Oliko sulla muuten kampetta millä saat valmiin kalan vakuumiin?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Miquel - marraskuu 29, 2012, 21:30:21 ip
Varmasti onnistut, kun muutaman perusjutun vaan huolehtii kohdalleen. Toisella savustuskerralla tuo on peräti selkeämpää ja helpompaa kun lämminsavukalan teko avotulen kanssa.  :) Oliko sulla muuten kampetta millä saat valmiin kalan vakuumiin?

Niin, eihän tuossa mitään tähtitieteitä sentään tehdä! ;) Vakuumia ei muuten ole, kun kerran satuit sitä kysymään. Onko sulla ehdottaa jotain edullista juttua? :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Miquel

Eipä oikeestaan, en ole hintatietoinen noista. Suhteiden ansiosta itsellä Foodsaver V2040 mutta tuota merkkiä kannattaa käsittääkseni välttää jos edullisen haluaa, foodsaverin omat vakuumipussitkin taitaa olla kalleimpia mahdollisia...
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Toni.A

Nooh, eipä näin aluksi kehtaa liikaa käydä hifistelemään, kun saa pakattua hyvään pakastepussiinkin. Katsoo nyt, jos tuossa jossain vaiheessa sattuu tulemaan vastaan, niin ostaa sitten sellaisen. Vähemmänhän se kieltämättä antaisi makua muihin pakasteisiin ja ottaisi itse muista. Pitää katsoa, jos löytyisi viikonlopuksi kalaa kaupasta, mitä voisi testata. :)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Miquel

juuu ja vakumoinnilla on jonkinlainen makua parantava vaikutus, ainakin savun aromi ja suolaus tasaantuu läpi kalan samanlaiseksi mutta toiminee varmaan pitkälti pakastamisen ansiosta. Ero on ihan älytön kun maistaa juuri valmistunutta kalaa ja sit sellaista joka on ollu pakastimessa vuorokauden! :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Toni.A

Ihan tuoreeltaan savustettuna en muista, että olisinko milloin viimeksi päässyt maistamaan, mutta pakkasesta otettu ja isän tekemänä on kyllä ollut maailman parasta! En koskaan ole maistanut missään parempaa. :P Nyt viikonloppuna alkaa omat kokeilut, kun ostin kaupasta kalaa, vaikka vähän arvokasta olikin 9.90€/kg. No, mitä sitä tekisi kokeilujensa eteen, kuin vaikka ostaisi kallista kalaa! :D Onneksi sitä on piakkoin tulossa tarjouksessakin ja lupasi kalatiskin rouva mulle siitä vinkatakin! ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A

Tänään koitti viimein se hetki, kun projektin ponkaisin käyntiin. Jääkaapissa on kalaa, noin kaksi kiloa savustumassa. Jääkaappi toimii vielä ainakin, kuin unelma, vaikka pakkasta on reilut kymmenen astetta. Sen verran piti tarkistaa, että raotin ovea ja varmistin, että savut siellä oli ja sai jo veden kihoamaan kielelle. Huomenna kalat ovat valmiita ja odotan sitä hetkeä, kuin kuuta nousevaa, että saan tuoreeltaan testata, miltä kala maistuu! :P Projektista ajattelin blogille juttua kirjoittaa muutaman kuvan kera myöhemmin, kun se on saatu päätökseen. Joten siihen asti...

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Toni.A



Kylmäsavustuprojekti on saavustettu päätökseensä ja maistiaiset siivuteltu. Täytyy todeta, että äärimmäisen herkullista tuli, vaikka itse sen sanonkin! :P Protektista ja sen etenemistä muutamin kuvin ja teksteineen luettavissa blogiltani osoitteesta http://sushrajalla.blogspot.fi/2012/12/kylmasavulohta-la-toni.html. Lisää höökyyn, kunhan kalaa tulee tarjoukseen ja naapurin rouva ilmoittaa! ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Miquel

Kala näyttää ihan siltä kun sen kuuluukin! :) Onnittelut ja onnea näin joulun alla. :D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Miquel - joulukuu 03, 2012, 17:17:32 ip
Kala näyttää ihan siltä kun sen kuuluukin! :) Onnittelut ja onnea näin joulun alla. :D

Kiitokset kehuista ja onnea itsellesikin joulukalojen kanssa, sekä hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää, kuten muillekin lukijoille! Kalaa tulee savustukseen lisääkin piakkoin ja uskoisin, että on sopiva lahja naapurillekin kuusesta ja polttopuista, joita olen poltellut tänäkin syksynä ihan jo kiitettävästi, näistä pakkasista johtuen! :) Kala oli koostumukseltaan juuri sellaista, kuin oli aikasemmin puhetta. Jahmäkkää ja sopivan kuivaa koostumukseltaan, ei kuitenkaan liian! ;) Mikäs sen parempaa, kuin karjalanpiirakat ja kylmäsavulohi ja tällä kertaa molemmat itse tehtyinä! :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030