tammikuu 09, 2025, 22:13:11 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Thai Sweet Chili Sauce - Druvan

Aloittaja Make, heinäkuu 31, 2004, 12:40:20 ip

« edellinen - seuraava »

Make

Tehty sokerista, vedestä, punaisesta chilistä, suolasta, valkosipulista ja etikasta. 310 grammaa.
Makeaa on kastike tosiaan! Keskinkertainen valkosipulin tuoksu nousee esiin ensimmäisenä, mutta ei hallitse liikaa makua. Poltetta on suomalaiseen makuun sopivasti eli eipä juuri lainkaan. Maku ei sinänsä ole lainkaan epämiellyttävä eikä etikkainenkaan ja tämä on todella hyvä lisä esim. riisi & kana -annokseen kunhan vaan lisää sekaan jotain omista puskistaan :D Putelista saa annostella aika reippaasti joten hirveän pitkään ei yhdestä satsista riitä. Kastike lienee olennaisilta osiltaan samaa kuin aiemmin arvosteltu Druvan Caribbean Sweet Chili Sauce. Hintaa on lähikaupassa saman verran kuin Tabascopullollakin.

Powerel

Onkohan tää samaa kastiketta, kuin Pirkan saman niminen? Ainut ero on, että Pirkan soosissa ei ole etikkaa vaan "happamuudensäätöaine E260". Mun makuun se on aika sopiva, tosin aika paljon sitä saa laittaa, että tulisuutta alkaa olla.

Janne

Noita sweet chili sauceja saa etnokaupoista muutamalla eurolla litran pulloissa.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Pertsa

käskin vaimon tuoda kaupasta sweet and soueria ja toi tätä. aikas tyypillinen makea hilikastike, maku oli kyllä yks parhaista vastaavanlaisista kastikkeista. ainesluettelossa lukee: punaista chiliä/aji rojo(!!!!!!!!!)pisteet siitä, harvemmin sooseissa lukee että mitä lajiketta on käytetty...yleensä vain"punaista chiliä). tää on semmosta jota meidän täystuhotkin(2, 4 ja 6 vee)syövät....
Meillä määrää Nainen!

bassino

Lainaus käyttäjältä: "pertsa"ainesluettelossa lukee: punaista chiliä/aji rojo(!!!!!!!!!)pisteet siitä, harvemmin sooseissa lukee että mitä lajiketta on käytetty...yleensä vain"punaista chiliä).


Aji Rojo tarkoittaa nimenomaan punaista chiliä, eikä siten välttämättä kerro lajikkeesta tuon taivaallista.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "bassino"
Lainaus käyttäjältä: "pertsa"ainesluettelossa lukee: punaista chiliä/aji rojo(!!!!!!!!!)pisteet siitä, harvemmin sooseissa lukee että mitä lajiketta on käytetty...yleensä vain"punaista chiliä).


Aji Rojo tarkoittaa nimenomaan punaista chiliä, eikä siten välttämättä kerro lajikkeesta tuon taivaallista.


luulin että aji rojolla tarkoitetaan täällä mainittua lajiketta:http://www.saunalahti.fi/thietavu/Chili/L_baccatum.htm

no jokapäivä voi oppia uutta :D
Meillä määrää Nainen!

svalli

Lainaus käyttäjältä: "pertsa"tää on semmosta jota meidän täystuhotkin(2, 4 ja 6 vee)syövät....


Meidän 6 vee, joka on tosi kranttu syömisistään, syö melkein kaikki ruuat nytkyään hot soosin kanssa. Lempisoosina on meksikolainen Cholula, mutta Habanero Tabascokin käy (silloin menee vaan enemmän maitoa).
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "pertsa"
Lainaus käyttäjältä: "bassino"
Lainaus käyttäjältä: "pertsa"ainesluettelossa lukee: punaista chiliä/aji rojo(!!!!!!!!!)pisteet siitä, harvemmin sooseissa lukee että mitä lajiketta on käytetty...yleensä vain"punaista chiliä).


Aji Rojo tarkoittaa nimenomaan punaista chiliä, eikä siten välttämättä kerro lajikkeesta tuon taivaallista.


luulin että aji rojolla tarkoitetaan täällä mainittua lajiketta:http://www.saunalahti.fi/thietavu/Chili/L_baccatum.htm

no jokapäivä voi oppia uutta :D


Menee siksi kuuluisaksi pilkunviilailuksi, sorry... ;) Mutta molemmat asiat ovat totta. Aji Rojo tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä todellakin "punaista chiliä". Sanan "Aji" (= chili) alla onkin Etelä-Amerikan mantereella, vaikka ylivoimaisesti enimmäkseen baccatumeja, myös joitakin chinensejä sekä mahdollisesti muitakin lajeja.

Sitten taas toisaalta, sikäläisen chilin perustyypit kuten "Aji Amarillo" ja "Aji Rojo" ovat ymmärtääkseni melkolailla vakiintuneet etenkin Etelä-Amerikassa tietynlaisiksi "tavaramerkeiksi" joiden ostajat tietävät nimen nähdessään aika tarkkaan mitä tulevat saamaan. Tässä tapauksessa "Aji Rojo" siten melkoisella varmuudella tuottaa ainakin Perussa, luultavasti lähialueillakin, jonkin ison, keskitulisen, makeahkon baccatum-chilin.

Aji on itsessään varsin paikallinen, Andien alueen Etelä-Amerikassa käytetty sana, sikäli kuin tiedän. Esim. Brasiliassa sitä ei käytetä, vaan sen tilalla nimikkeissä on "Pimenta".  Jne. Tästä syystä, jos säilykkeessä tai kastikkeessa lukee nimenomaan "Aji Rojo" tms, ja valmistusmaa on Etelä-Amerikasta, on aikamoisen luultavaa (vaikkei täysin varmaa) että saat siinä baccatumia iloksesi. :)