tammikuu 25, 2025, 07:03:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2011

Aloittaja jewe, joulukuu 06, 2010, 20:26:27 ip

« edellinen - seuraava »

jewe

Nuo mittarit olivat ammattihuoneelta lainassa ja eipäs tullutkaan mitattua sitä PH:ta uudelleen seuraavana päivänä, harmi. Mihin suuntaan se PH yleensä sitten muuttuu lannoitelisäyksenjälkeisenä päivänä ?
Itselläni kun on vain tuo "väreillä" toimiva PH-mittaus-systeemi eikä sillä saa mitään tarkkoja arvoja.

Pitänee tosin ihan kehua tuota Kärsältä hankkimaani EC-tikkua joka kalibrointien jälkeen näytti ihan samoja lukemia kuin lainassa ollut monta kertaa kalliimpi EC-mittari.

bluesman

pH yleensä tuppaa nousemaan. Hydroviljelyssä hydrosora tasaa pH:n mutta multaviljelyssä on ehkä tsekkailtava.

jewe

Ihan hyvä sitten niin kun nuo arvot ovat ehkä pikkaisen alakanttiin.

jewe

Tässä pari kuvaa idätysboxeista tällä hetkellä.



Eli itämistilanne näyttää ihan lupaavalta ja joulukuun alussa itäneissä rocotoissa on jo komeat kasvulehdet muodostumassa, muutenkin lähes kaikki loputkin kylvetyt rocotot näyttävät itävän paitsi tuo Grande joka jo ehti nousta mutta ei jaksanut kasvaa ja muissa siemenissä ei ole mitään tapahtunut.

Vajaa viikko sitten kylvetyistä baccoistakin kovinta vauhtia ovat pitäneet Champion ja MasaT:ltä saatu Queen Laurie jossa varasiemenetkin itäneet eli erinomaisia siemeniä tuli Masalta.

Chinenseistä Harold on ihan omaa luokkaansa ja TSMB tulee toisena. Tänään Eli Kocheekin muodostanut hännän, Bondaa vielä odotellaan.


Taimitelineen alahyllyilläkin on täyttä vaikkei chilejä siellä olekaan. Ainakin toistaiseksi kollit ovat antaneet olla ylähyllyn chiliboxit rauhassa ja ehkä tuo boxien yläpuolella oleva kirkas 150W esli pitää pojat vielä loitolla taimista.

chilimaisteri

Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 17, 2010, 18:55:06 ip


Taimitelineen alahyllyilläkin on täyttä vaikkei chilejä siellä olekaan. Ainakin toistaiseksi kollit ovat antaneet olla ylähyllyn chiliboxit rauhassa ja ehkä tuo boxien yläpuolella oleva kirkas 150W esli pitää pojat vielä loitolla taimista.


Niil on oikein kerrossänky.

jewe

Viime ajat on nyt kovin väsätty noita chilipitoisia joululahjoja ystäville ja sukulaisille, ymmärtävät varmaan sitten paremmin miksi täällä oli kesällä kaikki nurkat täynnä chilipuskia. ;)
Vanhassa päiväkirjassa tuli jo noita konvehteja esiteltyä ja nyt on vihdoin valmista tullut. Karmee homma noissa on ollut ja varsinkin tuo suklaan temperointi on ollut todella vaikeaa ja työlästä, mutta aika hyvin tuo on jo onnistunut ja rakenne monissa suklaissa kiiltävä ja eheä eli kai noita kehtaa antaa. Chiliä on suklaissa pääasiassa chilihillon muodossa ja vain ripaus Nagaa ja Lemon Droppia on joihinkin konvehteihin lisätty. Tänään tuli sitten väsättyä omia suklaita ja sinne meni sitten reilummin nagaa joten suklaat muuttui jo ihan punaisiksi. ;D




Pitihän sitä vaimollekin konvehteja väsätä. :)


Pipareihin piti ihan kirjoittaa mitä pitää sisällä ettei tule rajuja yllätyksiä. :D


Ja tietysti mm. nagakissoja tuli tehtyä.


Hilloa ja salsaa menee lahjoiksi pikkupilttipurkeissa...pitäähän sitä itsellekin jotain jäädä kun seuraavaan sadonkorjuuseen on vielä niin piiiitkä aika. :)

Jan

Herkullisen näkköistä. Miten sun ystäväks tai sukulaiseks pääsis helpoimmin ;)

jeQQ

Miten sä nuo suklaat oot oikeesti tehny, WHOA! Järkyttävän upean näköisiä, mitä maksaa rasia? ;D

chilimaisteri

Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 20, 2010, 22:33:11 ip


Pitihän sitä vaimollekin konvehteja väsätä. :)



Mites oot noita tehny?

Oikein chilin täyteinen joulu  :).
Varsin mielenkiintosia leipomuksia ja varmasti hyviä. Ihan vesi tulee lukiessa kielelle  ;D.


biblo

Pakko veikata että nuo punasuklaat olisi tehty elintarvikevärillä ja valkosuklaalla, 'm I right?
"Grow food, not lawns"

jewe

Lainaus käyttäjältä: Jan - joulukuu 20, 2010, 22:40:37 ip
Herkullisen näkköistä. Miten sun ystäväks tai sukulaiseks pääsis helpoimmin ;)

Sukulaiseksi pääseminen voi olla hankalaa mutta ystäväksi ehkä helpompaa, onhan täällä yhdellä foorumin jäsenelläkin mun lahjoittama chilisuklaaboxi.

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - joulukuu 20, 2010, 22:42:17 ip
Miten sä nuo suklaat oot oikeesti tehny, WHOA! Järkyttävän upean näköisiä, mitä maksaa rasia? ;D


Eihän siiinä muuta kuin muottiin kaataa sulanutta suklaata ja tollaista tulee...jokainen osaa. Itseasiassa aika työlästä kun suklaata muokataan kolmessa vaiheessa, sulatetaan, jäähdytetään ja taas pikkaisen sulatetaan. Hillon sisään saaminen vaatii harjoitusta varsinkin kaksivärisissä konvehdeissa kun reunoja ei voi "sulkea", ja jos hillo valuu reunoihin peli on menetetty ja pitää aloittaa uudestaan, onneksi harjoituskappaleet on yhtä hyviä. :D Välillä ollut tuskastuttavan hidasta hommaa ja etiketteineen yhden boxin tekemiseen mennyt varmaan parikin tuntia eli boxille tulisi varmaan niin paljon hintaa ettei kukaan hullu sellaista suostuisi ostamaan. ;D

Eikös tuo mennyt läpi että chili värjää suklaan punaiseksi. Itseasiassa se on jopa totta. :D Löysin tuollaista "chili red" nimellä myytävää elintarvikepölyä joka tarkoitettu leivonnaisten koristeluun ja suklaan värjäämiseen eli tuota jauhoa laitoin valkosuklaan joukkoon, biblolle pisteet. ;)


biblo

Jeh jeh, joskus jotain samantyylistä värkkäillyt. Siis makeisia.

Palkintona kelpaa kiitos laatikko suklaata ;)
"Grow food, not lawns"

Jan

Lainaus käyttäjältä: jewe - joulukuu 21, 2010, 17:04:34 ip
Lainaus käyttäjältä: Jan - joulukuu 20, 2010, 22:40:37 ip
Herkullisen näkköistä. Miten sun ystäväks tai sukulaiseks pääsis helpoimmin ;)

Sukulaiseksi pääseminen voi olla hankalaa mutta ystäväksi ehkä helpompaa, onhan täällä yhdellä foorumin jäsenelläkin mun lahjoittama chilisuklaaboxi.



Mitä eikö löydy kolmekymppistä chilihullua (ja mielellään hyvännäköistä) sukulaisnaista, että pääsisin sukulaiseksi? ;D

jeQQ

Mistä löysit sopivat muotit hommaan? Mulla olisi vaan jotain jääpalajuttuja, eikä nekään noin kivan näköisiä.. :(

Nizo

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - joulukuu 21, 2010, 21:24:04 ip
Mistä löysit sopivat muotit hommaan? Mulla olisi vaan jotain jääpalajuttuja, eikä nekään noin kivan näköisiä.. :(


Kodin ykkösestä noita ainakin saa. Jos en nyt ihan väärin muista, niin jossain postauksessa Jewe tuon mainitsikin.

jewe

joulukuu 21, 2010, 22:04:50 ip #35 Viimeisin muokkaus: joulukuu 21, 2010, 22:08:46 ip käyttäjältä jewe
Kuten Jahman kirjoitti Kodin ykkösistä ja Anttiloista tosiaan löytyy ja lisäksi tilasin tuosta nettikaupasta lisää http://www.confetti.fi/. Tuolla on aika hulppeat muottivalikoimat ja kaikkea muutakin sälää.

Confetista tilasin myös nuo piparimuotit ja tuon punaisen Chili Red -jauheen.


jeQQ

joulukuu 21, 2010, 22:15:05 ip #36 Viimeisin muokkaus: joulukuu 21, 2010, 22:40:53 ip käyttäjältä jeQQ
Jees, pitänee koittaa jostain tonkia ja tehdä kokeilu vielä ennen joulua! Ihan ei taida tilaus kyllä keretä perille torstaihin mennessä..

E: Mitä ohjetta jewe käytit? Ei oikein pikaisesti löytynyt googlesta mitään järkevän oloista.
E2: Nyt löytyi ihan näppärän oloinen perusohje, jossa kerrotaan temperoinnista kotikonstein, tässä muillekin:
http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/269031/valettuja-suklaakuvioita-suklaan-temperointi-vakauttaminen/

bluesman

Tyttäreni kerkisi töissäollessani vääntää konvehteja, osaan laittoi skorpparijauhetta 2 tl/2 suklaalevyä. Oli sopivan tujua. Hyvä idea nuo konvehdit mutta lahjoiksi ei mene vaan kyllä kotona nautitaan. Vuoden selvä hittituote.
Tuo punainen elintarvikeväri vois olla samaa jota etnisissä kaupoissa myydään mm. tandoorikanan värjäämiseen. Parilla eurolla saa sotkettua koko kyökin punaiseksi kun yskäisee sopivasti ja sitten märällä rätillä yrittää jauhetta pois pyyhkiä.

jewe

Temperoinnin lämpötilat

Eri suklailla on erilaiset asteet, joissa suklaa täytyy käyttää:

Suklaa 1. vaihe 2. vaihe 3. vaihe
Tumma suklaa 48-50, 27-28, 31-32
Maitosuklaa 45, 26-27, 30
Valkosuklaa 40, 26-27, 25-29


JeQQ, Jos tarkoitit temperointiohjetta niin ylläoleva on kopioitu yhdestä ruokaplokista ja noita lämpötiloja yritin seurata.

Bluesman, Itsekin teki mieli tehdä paljon tujumpia suklaita mutta kun meni suurin osa lahjoiksi niin jäi tosiaan suklaat lähes ilman jauheita. Huomenna tai torstaina teen vielä pari settiä ja vain ITSELLENI ja silloin pitää saada makua myös suklaaseen. :)

jewe

Ettei mene ihan suklaiseksi tämä päiväkirja niin vielä ennen joulua kuvia "vanhan kauden" chileistä jotka varaston viileydessä jaksaa tuottaa satoa.

Turbo Pube kypsytti sopivasti erän podeja jouluksi. Muutama kypsä meni eilen rocotosämpylöihin ja pari keltaista säästin huomiseen joulupöytään.


Amppelimanzano on hengissä ja satoakin vielä tulee ja ehkä tammikuussa nuo voisi vaihtaa väriä. Taustalla Aji Cristal.


Yellow Rocotossakin on taas mukava määrä podeja eli pitkälti toistakymmentä tulossa mutta kaikki vielä vihreitä. Jos tammikuussa viritän natikat tuonne pieneen varastoon niin lämpötilakin nousee ja kypsyminenkin varmaan edistyy ja ehkä voisi vielä päästä tekemään vaikka talvirocotosalsaa vanhan kauden sadosta. :)

Päivityksiä taas joskus joulun pyhien jälkeen ja nyt on hyvä toivottaa hauskat joulut kaikille tutuille ja tuntemattomille chilipäille jotka näitä päiväkirjojakin vielä jaksaa lukea. :)