tammikuu 24, 2025, 22:03:09 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Koulutuksesi

Aloittaja tikkam, tammikuu 02, 2011, 09:19:25 ap

« edellinen - seuraava »

Mikä on korkein saavuttamasi koulutusstatus?

Peruskoulu
34 (8.1%)
Ammattikoulu
144 (34.3%)
Lukio
64 (15.2%)
Alempi korkeakoulututkinto
94 (22.4%)
Ylempi korkeakoulututkinto
83 (19.8%)
Joku muu
15 (3.6%)
Paskapersemies
6 (1.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 420

JorgeXXX7

ATK-linjan YO-Merkonomi.

Aji Kettu

Lähihoitaja koulutukseltani, tällähetkellä sairaalassa duunissa.
Elämän tarkoitus on olla onnellinen ja tehdä sitä mitä haluaa satuttamatta muita.

Michilin

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - lokakuu 06, 2013, 18:14:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Cheini - lokakuu 06, 2013, 17:33:58 ip
Molemmat ku on toisen asteen tutkintoja ni miun mielestä ne on saman arvosia.
Sanokoot muut mitä sanovat


On totta, että pelkän lukion papereilla ei pääse juurikaan mihinkään. Jos taas lukee itsensä vaikka bussikuskiksi, sillä ei päästä lääkikseen. Lukio hyvä apukeino moneen paikkaan, mutta itsessään sillä ei pääse juurikaan mihinkään muuhun kuin seuraavaan kouluun.
Koulujen arvottaminen keskenään on minun mielestäni vähän turhaa. Kaikkihan riippuu siitä mitä haluaa tehdä ja mistä tykkää. Jos lukee itsensä vaikka siivoojaksi, mutta tykkää työstä ja elättää sillä itsesä, ei siinä ole mitään hävettävää. Voihan lukea vaikka minkä superhybertutkinnon ja olla ylimielinen ja turhanpäiväinen riesa, joka pätee pelkästään koulutuksellaan.
Itsellä lukio ja medianomi, eli korkeakoulun käynyt. Erikoistuin ääneen (äänittämistä, äänisuunnittelua ja äänieditointia) enkä juurikaan ole oman alan hommia tehnyt, ja nytkin monta vuotta ihan toisissa hommissa... Menikö korkeakouluni hukkaan, ehkä, silti uskon etten ilman sitä olisi nykyisessä työssäni, koska olipa koulutuksesi mikä hyvänsä, tänä päivänä arvostetaan, että ylipäätään on kouluttautunut. Se monesti kertoo sitoutuneisuudesta ja asioiden loppuun saattamisesta.

Kiitos ja anteeksi paatos :)

Se että siivoojan palkalla pärjää tarkoittaa kyllä sitte tosi matalia elinkustannuksia...
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!

Michilin

Itellä Metsätalousinsinöörin paperit taskuun 2012 ja yhteensä vuoden ollu alalla mutta vakipaikka näyttää karkaavan koko ajan kauemmas... Nyt harkinnassa maajussikoulu ja mansikanviljely.
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!

Habanervous

Tiatokoneasentajan ammattitutkinto. Eipä löydy hommia sillä saralla ellei ole koodiorja. Nyt luen vahvempaa sähköä ammattikoulussa ja siitä ehkä sama ala ja amk.

0lli

Lukion käynyt ja hetki sitten valmistunut mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneeksi lähihoitajaksi:)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

Huru-ukko

Kiertokoulua ja mielenterveysongelmia alkoholin lisäksi  :o 8).








  ;)

0lli

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - tammikuu 27, 2014, 19:14:39 ip
Kiertokoulua ja mielenterveysongelmia alkoholin lisäksi  :o 8).








  ;)

Hahajep! Kaikkee pitää olla:D
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

JPSP

Parhaillaan lukemassa tietotekniikan insinööriksi ja tätä ennen tuli hankittu automaatio- ja sähköasentajan paperit ammattikoulusta. Kyllähä nuita töitä riitti, mutta teki mieli vaihtaa paikkakuntaa ja samalla päätin sitten vielä riipasta itselleni "viimeisen" koulutukseni..

Smy

Taloushallinnon merkonomin kautta taloushallinnon tradenomiksi, tällä hetkellä keskeneräinen sosionomi. Nähtäväksi jää tuleeko minusta sossua, koska työt nyt vähän vievät mennessään ja yliopisto kiinnostaisi kummiskin vähän enemmän... 8)

Lähetetty minun GT-I9505 laitteesta Tapatalkilla


Max_7Pot

Mittausinsinööri. Toimiala kaivos- , maa- ja teollisuusmittaustekniikka.

Puromutka

Löytyy peräti neljä koulutusta. ;D

-Huonekalupuuseppä (ammattikoulu)
-Ajoneuvoasentaja (ammattikoulu)
-Raskaskoneasentaja (aikuiskoulutus)
-Logistiikka (aikuiskoulutus)

MissS

Jos valmistuu ammattikorkekoulusta ja väittää valmistuneensa korkekoulusta, niin onkohan mennyt vuosien koulutus hukkaan ja jotain pahasti ohi? Samoin jos ei ymmärrä opintoviikkojen ja opintopisteiden eroa. Kumpienkaan välille ei voi merkitä yhtäläisyysmerkkejä!
Ammattioppilaitoksissa (ammattitutkinto)  ja ammattikorkeakouluissa (ammattikorkeakoulututkinto) käytetään opintoviikkoja, mutta korkekouluissa ja yliopistoissa (molemmissa korkekoulututkinto) opintopisteitä. Ammattikorkekoulututkinnot ja korkekoulututkinnot saatetaan rinnastaa toisiinsa joitain virkoja haettaessa, mutta toisaalta jos virkaan vaaditaan yliopisto-opintoja, niin ammattikorkekoulututkinto ei kelpaa.

Itse en ole koskaan ymmärtänyt miksi ammattiin valmistavaa opinahjoa kutsutaan korkekouluksi? Onko meillä tutkintonimikkeiden arvostus lähtenyt lapasesta? Eivätkö nuoret turhaudu, kun lukion jälkeen neljä vuotta opiskeltuaan päätyy tekemään jotain perusduunia tai työttömäksi ylikoulutetuilta aloilta? Saati, että ylikoulutettuna ei saa enää mitä tahansa duunia.

Muistan kun tapasin entisen ammattikoulun opettajan vuosien jälkeen ja hän valitti sitä, kun peruskoulun myötä ammattikouluissa oli luovuttu pääsykokeista ja sisään päässeiden oppilaiden matematiikan- ja äidinkielentaidot olivat ihan surkeat. Samaa valitus on sittemmin tullut korkekouluihin sisään päässeiden osalta. Matematiikan opetus joudutaan nykyisin aloittamaan entisen järjestelmän lukiotason alkeista tai antamaan sisään päässeille tukiopetusta. Saman huomasin aikoinaan työpaikalla. Sermin takainen nuori DI ei selvinnyt laskelmista, jotka itse olisin laskenut unissanikin. Ihan perusduunissakin pätee sama: kun pitää laskea tilavuuksia, tms. asiaa ei kysytä nuorelta työnjohdolta, vaan siltä 70-luvun oppikoulun käyneeltä, jolta vastauksen saa välittömästi.

Kokemus aikuisopiskelusta vahvistaa tämän saman. Kuinka oppilaat voisivat oppia jotain, kun opettajan oma osaaminenkaan ei ole hääppöistä? Miten voi luottaa oppilastöiden arvosanoihin, kun opettaja jättää arvioimatta ne osuudet, joita ei itsekään hallitse? Eräs nimeltä mainitsematon oppilaitos poisti palautteet järjestelmästään; tuli kai liikaa valituksia epäpätevistä, osaamattomista ja laiskoista opettajista. (Osalleni sattui 3 epäpätevää, joista yksi oli kurssikaverini ja lisäksi 2 laiskaa, tyyliin "katsokaa itse netistä".) Jos itse olisin työhönottaja, heittäisin todistukset roskiin ja laittaisin hakijat käytännön työtesteihin.

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: MissS - heinäkuu 17, 2014, 15:37:41 ip
Ammattioppilaitoksissa (ammattitutkinto)  ja ammattikorkeakouluissa (ammattikorkeakoulututkinto) käytetään opintoviikkoja, mutta korkekouluissa ja yliopistoissa (molemmissa korkekoulututkinto) opintopisteitä. Ammattikorkekoulututkinnot ja korkekoulututkinnot saatetaan rinnastaa toisiinsa joitain virkoja haettaessa, mutta toisaalta jos virkaan vaaditaan yliopisto-opintoja, niin ammattikorkekoulututkinto ei kelpaa.


Ammattioppilaitoksesta( nykyään ammattiopistoja) valmistuu yleensä Perustutkintoon ei ammattitutkintoon. Aikuispuolelta (toisenasteen) voi valmistua perustutkintoon, ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon, joista useasti käytetään lyhenteitä PT, AT ja EAT. Lisäksi meillä ammattiopistossa on käytössä opintoviikot. Ammattikorkeakouluissa taitaa kaikissa olla opintopisteet käytössä. Ainakin AMK:ssa, mitä itse käyn LapinAMK.

minun käsityksen mukaan taso menee jotenkin näin: (yksinkertaistettuna tekniikanalaan)
1. peruskoulu
2. ammattikoulu/lukio (useat suorittavat molemmat eli ns. kaksoistutkinto 4 vuotta)
eli tässä välissä: PT, AT, EAT.
3. Teknikko. Tässä kohtaa on suuri virhe sekoittaa vanha opisto teknikko työteknikkoon. Opistoteknikko on valmistunut Teknisestäoppilaitoksesta, mitkä nykyään on  Ammattikorkeakouluja. Työteknikko taas on 2.asteen koulutus ja yleensä Tekniikan erikoisammattitutkinto. Teknikkoja ei enää kouluteta, mutta työteknikkoja kylllä.
4. Ammattikorkeakoulu (lukionkäyneet saattavat jossain tapauksissa "hypätä" yliopistoon.)
4,5. Ylempi ammattikorkeakoulu (YAMK) 2-3 vuotta lisäopiskeluja insinööriin. Usein rinnastetaan DI:n, mutta ei kuitenkaan lähellekkään sama asia.
5. Diplomi-insinööri. Yliopisto.
6. Lisensiaatti, ....tohtori jne.

joseplluissans

Kyllä ammattikorkeakouluissa on ECTS-järjestelmä, eli opintopisteillä mennään...
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

Chilijamppa

2 ammattia löytyy:

-Puutarhuri.(valmistunut vuonna 2000)
-Elintarviketyöntekijän.

janne___

Puutarhurin paperit sain 31.10.  8) Nyt koulutukset jatkuu aikuispuolella ja ens syksynä pitäs olla golfkentänhoitajan paperit edellämainittujen kaverina  :P

Miikos

Lähihoitaja -03 (aik.koul.)
Puutarhuriopinnot (aik.) alkaneet tänä syksynä  8)
It burns!

rhubarburger

Maisterismies, ja melkein rakennusinsinöörikin. Se homma keskeytyi kun piti lähteä melkein 10 vuodeksi ulkomaankomennukselle. No, oikeastaan komennus oli alunperin tarkoitettu 2 -vuotiseksi, mutta pikkasen venähti.

Nyt jos olisin siinä iässä ja vireessä että lähtisin uraa valitsemaan, se olisi joku hortonomi-farmaseutti -tyyppinen yhdistelmä.
Minun haba ei kasva punttisalilla, se kasvaa puutarhassa.

Jalapeno-nam

Lisensiaatti haaveilee tohtorin tutkinnosta.