kesäkuu 25, 2022, 16:09:24 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä

Aloittaja chili123, tammikuu 22, 2011, 15:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

chili123

tammikuu 22, 2011, 15:34:26 ip Viimeisin muokkaus: tammikuu 26, 2011, 18:05:43 ip käyttäjältä chili123
Elikkä ajattelin itsekin pistää pienimuotoisen päiväkirjan pystyyn

Pientä listaa:

-Starfish
-African Devil
-Monkey face yellow
-Jalapeño hercules
-Short yellow tabasco
-Lemon drop
-Habanero orange
-Naga morich
-Cayenne
-Habanero carribean red
-Hungarian hot wax
-Jamaican bell
-Normi punainen paprika

Lannoitus tulee tapahtumaan Puutarhan-kesällä ja merilevä uutteella.
Valona: 2 X 18w loistarit, esl 30w, kasvilamppu 15w, esl 23w ja kasvilamppu 15w

Tilanne 6.1


Tilanne 15.1


Tilanne tänään


Pientä yleiskuvaa


Lisäksi tuli väsättyä tuommoinen pieni bubbleri:


Ja tuossa muutama täydennys idätys:
-Naga -Habanero Orange -Lemon Drop -Jamaican Bell

chili123

Tuommoinen pamahti tänään postiin viherpeukaloilta. Posti oli hieman runnellut pakettia, jonka myötä natikan muoviset päädyt olivat hieman palasina. No pikaliimalla kuntoon (yksi pala puuttuu huomaa kuvasta :))


Äsken pääsi kaksi onnekasta tai epä-onnekasta bubblerii: Orange habanero ja Naga. Ph-mittaus laitteita ja ph-down:a en ole vielä hommanut, pitää laittaa kärsälle tilaus. Miten voisin väliaikasesti alentaa Ph:ta hieman kotikonstein? sitrusmehua muutama tippa? Lannoitteeksi laitoin Puutarhan kesää 0,5tl/2L suhteella. Voisi kai tuonne sekaa hieman merilevä uutetta laittaa mutta ei ole vielä tietoa tuostaa Ph:sta nii ei uskalla laittaa-


Yksi taimi on onnistunut polttamaan itsesnä liikavalossa, tai nauttinut liikaa vettä/tai liian vähän:


Muuten taimet pärjäilee mainiosti ja hieman ovat jopa kasvaneet tässä ajassa:


Tuossa hivenen yleiskuvaa (Huomatkaa, hieno bilteman minikasvari) ;D

chili123

No sitten pientä päivittelyä vaihteeksi

Tuli viriteltyä tuo natikka jo vaikka ei siintä mitään varsinaista hyötyä ole, mutta saa tuon huoneen siistimmäksi ja eikä ole hurjia johtomeriä. Olisi kert taas joutunut lisämään valaistusta uusien taimien takia.
Onnistuin tekemään ikävän löydön, 2 purkissa oli läpikuultavia tuokkia luultavasti harsosääsken toukkia. Taitaa merkitä liika kastelusta. Pitää vissiin kiinittää enemmän huomiota tuohon kasteluun: 3päivän välein olen alta kastellut ja antanut veden olla 1tunnin, myös olen päivittäin sumutellut vedellä lehtiä. Syy voi olla myös liian suuren ruukunkin koska tapauksen chileissä ei ollut yhtään varsinaista lehteä, mutta silti ne on laittettu isoihin ruukuihin, samalla kertaa ne tulee kasteltua kun nuo muutkin altakasteltavat. No virheistä oppii  ;)

Tuossa taas pientä yleiskuvaa:


Bubblerissa olevatkin ovat vielä hengissä. Tuli väsättyä jonkin aikaa sitten niille pienempi bubbleri aluksi, koska vesi seisoo liika tuossa isossa bubblerissa. Ph arvoja en ole mitannut koska ei ole vehkeitä siihen, kai ne jossakin vaiheessa pitää tilaa. Tähän menessä Ph:n olen laskenut randomilla sitruunahapolla, paljoa en ole sitä laittanut, koska taitaa olla aika ärjyä kamaa mitä olen lukenut foorumilta.


Habanerot tuntuu viihtyvän yllättävän hyvin.


Tuommoinen tuli hankittua. Hieman olen lukenut tuon kasvatuksesta taitaa tykkää aika paljon kosteudesta, joten laitoin sen kannelliseen taimienkasvatuslaatikkoon ja muutenkin estääkseen ettei tuohon tule harsosääsken toukkia. Saa nähdä viihtyykö ollenkaan tuon natikan alla.

chili123

Tämän hetkisten taimien määrä:

-Starfish; 3
-African Devil; 3
-Monkey face yellow; 3
-Jalapeño hercules; 3
-Short yellow tabasco; 4
-Lemon drop; 1 (ainut mikä viidestä siemenestä iti)
-Habanero orange; 4
-Naga morich; 5
-Cayenne; 1
-Habanero carribean red; 3
-Hungarian hot wax; 2
-Jamaican bell; 4
-Normi punainen paprika; 3

Yhteensä: 39

Lisää lajikkeita tulee ehkä muutama kun saan siemenketjukirjeen. Jossain vaiheessa pitää heittää noi heikommat taimet mäkeen tai antaa tutuille.

chili123

Äsken huomasin kun kävin katsomassa chilejä niin, että cayenne on jo vääntämässä ensimmäisiä nuppuja jo  ;D
Kai noi vissiin pitää pinseteillä nyppiä pois viemästä turhaan energiaa?


Kyseisellä chilillä on mittaa liki 9cm

kuvat on otettu kännykällä

Nizo

Itsellä teki Cayenne myös tosi ajoissa nuppuja. Voi ne pois nyppiä, mutta melko varmasti tippuvat kyllä itsekseenkin kun noin pieni taimi ja ekat nuput kyseessä.

chili123

Kai se olisi taas aika päivitellä. Osa chileistä on siiretty uusiin ruukkuihin(ämpäreihin). Pitäisi keksiä mitä noille lopuille taimille keksisi, pari pitää vielä siirtää isompiin ruukkuihin ja loput pitää vaikka varataimina pienissä ruukuissa. Chilit kasvaa ihan kelpo vauhtia, mutta uudet taimet saivat hieman takapakkia kun unohdin kastella niitä, niin kasvu hidastui hieman. No eiköhän ne kohta piristy.

Pientä yleiskuvaa.


Bubblerissa jaksellaan myös hyvin ja kovasti ovat vääntäneet uusia juuria. No kohta puolia noi voi siirtä toiseen bubbleriin takaisin.


Jalapeno on tainut vetää pienet överit, mutta kyllä se on toipunut jonkin verran ja keksinyt alkaa vääntää nuppuja  ;D


Carribean red habanero pääsi altakastelu ruukkuun testiyksilöksi, hyvin on näyttänyt pärjäävän.

Mr_Green_

Tervehdys!
Hyvältä näyttää taimet. Terveen ja terhakan näköisiä ovat. Joko on aurinkoon alettu totuttelemaan? Uskomaton voima sillä on jo! =) Omat kasvini menevät päivänvalolla melkein jo kokonaan. Pari tuntia päivässä lisäksi lediä. Kevään odotteluja sinne! =)

chili123

Lainaus käyttäjältä: Mr_Green_ - helmikuu 19, 2011, 12:54:53 ip
Tervehdys!
Hyvältä näyttää taimet. Terveen ja terhakan näköisiä ovat. Joko on aurinkoon alettu totuttelemaan? Uskomaton voima sillä on jo! =) Omat kasvini menevät päivänvalolla melkein jo kokonaan. Pari tuntia päivässä lisäksi lediä. Kevään odotteluja sinne! =)


En ole vielä päivänvaloa noille näyttänyt, kai etelänpuoleiselle ikkunalle jo pari taimea voisi viedä. Ainut että valosa aika jää vähän lyhkäiseksi kun ei ole keinoavaloa tarjottavana, koska olohuoneesen en viitsi valoja laittaa(häiritsee töllön katsomista). No eiköhän se kevät kohta tule ja samalla häipyy noi hemmetin lumet ;D

chili123

helmikuu 21, 2011, 18:24:12 ip #9 Viimeisin muokkaus: helmikuu 21, 2011, 18:30:34 ip käyttäjältä chili123
Laitetaas kuva tuosta short yellow tabascosta mitä olen yrittänyt saada kiertymään.


African devil on myös innostunut alkaa kukkimaan.


Dionea on kasvattanut jonkin verran ostohetkestä. Kärpäsentoukkia olen pari kappaletta tuolle syöttänyt ja hyvin näyttää pärjäävän natikan allakin.


chili123

Joo eli päivitellään pitkästä aikaan.
Kasvu ei ole ollut kummoista kun natikka oli pois käytöstä noin kuukauden, kun sytytin meni rikki. Palautin lampun viherpeukulle ja saan sieltä jonain päivänä uuden tilalle.
Pari päivää sitten kävin hakemassa tutultani natikan siksi aikaa kun lampusta ei kuulunut mitään. Jahka ensiviikolla oman natikkani saisin takaisin :-\

Tuommoisessa kuosissa chilit ovat nyt
Cayenne tekee jo ensimmäistä podia, pitäisi repäistä irti tuo energiaa viemästä.


Kai noi tuosta nyt innostuu taas kasvamaan kun on valoa tarjolla. Ilman natikkaa tästä touhusta ei kyllä tulisi mitään. Muutamia uusia taimiakin on laitettu kasvamaan.

chili123

Hieman päivitystä pitkästä aikaa. Eipä noitten chilien perää ole oikein nyt kerennyt katsomaan, muutakuin joka viikonloppu kastellu hieman ja siinäpä se  ;D Yhden chilin laitoin huvikseen jo ulos tavasalle, ja sielä se jo vääntää pientä Podia.
Bubblerissa seiso sama vesi reilu kuukauden ja hyvin pärjäsivät. Lannoitteena on toiminut Puutarhan Kesä ja Ph:ta en ole koskaan mitannut mutta alentanut sitä olen sitruunahapolla.
siinä muutaman päivän vanha kuva Nagasta ja sudden deathista:Tuossa epäselvä kuva pienestä viidakosta. Jonkinmoista tuentaa kesäksi kohta pitäisi keksiä koska tuolla ne nojaavat hieman toisiinsa ja enkä usko, että kovassa tuulessa kestävät: (Huom kuvasssa ei ole ihan kaikki Chilit näkyvillä)Kuva caribbean red habanerosta:Cayennessa on 14podia kasvamassa ja vieläkin ahkerasti kukkiiYellow monkeyface on myös alkanut tekemään podia:African devil tekee myös hyvin podia:Kohta voi viedä kaikki chilit ulos niin saa parempia kuviakin, koska natikan valo pilaa kuvat täysin ja normaalilla valolla on liian hämärää kuvata   :-\
Saa nähdä mitä noista tulee kun vie pihalle, harsokangasta pitäisi jossain välissä käydä ostamassa

chili123

juu päivitellään hieman:

Kaikki chilit on heitetty ulos, yhtään en suojannut niitä valolta mutta hyvin näytti pärjäävän. Tuohon (1. kuvassa) kohtaan auringon paistaminen alkaa noin 11:00 ja loppuu 19:00, osa on laitettu sellaiselle paikalle mihin aurinko paistaa koko päivän.

Hieman on jo saanut kerätä satoa: Yellow monkey face, African devil, Cayenne ja Jalapeño hercules (yksi podi vain :-\)

Tuli ostettua mini silppuri, kun halvalla sai
9€ jouduin pulittamaan liikkeessä tuosta ja oikea hinta oli 39€
Nyt saa tehtyä chileistä jauhetta helposti ja halvalla  ;DNyt odotellaan kun habanerot kypsyvät ja nagat.

coco


chili123

Lainaus käyttäjältä: coco - kesäkuu 12, 2011, 11:43:01 ap
Miten sä niin halvalla sait boschin?  ;D

Paikallisella Expertillä oli 50kpl erä Boschin silppureja tarjouksessa 9€ ja täyty heti aamulla kiirehtiä ostamaan oma  ;D

coco

Olipas tuuria!  ;D täytyis hommata itelle kanssa.. tarjouksia ootellessa!

chili123

Päivittelyä taas pitkästä aikaa.
Alkaa kohta nagatkin kypsyä ja satoa tulee aika reippaasti. Tarkoitus olisi laittaa kaikki nagat jauheeksi.


Pari tavallista paprikaakin on saanut syödä ja lisää tulee vielä muutama kappale.


Starfishejä tulee muutama mutta ei ole oikein selkoa mihin nuo käyttäisi.


Muutama jalopeno on laitettu etikkaliemeen, saa nähdä mitä tulee, puuttuu hieman kokemusta ;D


Hieman kokonaiskuvaa chileistä, kirsikka tomaatistakin voisi laittaa kuvan mikä kasvaa sivuseinällä.

Nizo

Hyvältähän siellä näyttää. Itse en taida säilöttäväksi asti satoa.

Mr_Green_

Lainaus käyttäjältä: Nizo - elokuu 18, 2011, 17:01:45 ip
Hyvältähän siellä näyttää. Itse en taida säilöttäväksi asti satoa.


Yhdyn tuohon.. todella hyvältä näyttää! Ja melkeinpä yhdyn siihenkin, ettei itsellä taida säilöttäväksi asti satoa tulla.. suoraan puskasta suuhun se mikä sattuu kypsymään! :D

coco

Hyvän näköistä. Joo ei kyllä riitä Itelläkään säilöntää varten..