tammikuu 05, 2025, 00:19:05 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Filago, 2011, avomaan juhlaa

Aloittaja Filago, tammikuu 25, 2011, 21:33:53 ip

« edellinen - seuraava »

Filago

tammikuu 25, 2011, 21:33:53 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 01, 2011, 10:52:37 ap käyttäjältä Filago
Aika aloittaa uusi vuosi ja uusi päiväkirja.

Tänään tein katsauksen ikkunalaudoilla, leikkelin joitain kasveja ja päätin aloittaa kevään sikäli, että luonnonvaloporukka sai kevään ekat lannoitteetkin, vähäsen vain.

Pink habanero päätti sitten kuolla. Leikkasin syksyllä tapiksi kuten muutkin, kasvua tuli kuten muihinkin, mutta kun välillä olivat vähän kuivempina, hän olikin päättänyt kuivattaa vartensa. Ja tänään sit katsoin oisko eläviä silmuja, niin ei ollut. Muut vieressä ok. Onko muilla samanlaisia kokemuksia, että joku Chinense olisi herkempi talven pimeydelle ja kuivuudelle kuin toinen? Nimittäin samassa valossa, samalla kastelulla, vieressä, Bhut Jolokia oli avannut varkain muutaman kukan. Ei niistä luonnonvalossa vielä raakileita varmaan tule, mutta kertoo auringon palanneen.

Pienempi Prae oli myös vähän himpulassa kunnossa, joten suunnitelmani luopua isosta ja alkaa elellä vain pistokaslähtöisen nuorison kanssa siirtyi, joudun odottamaan, että pikkuinen varmasti alkaa kasvaa kunnolla.

Toisaalta, jos melkeen 30 kasvia talvehtii ja vain yksi menetetty, niin ei tää nyt kovin paha talvi, Pink habakin ehti tuottaa sadot ja siemenet, joten uuden voi kylvää jos haluaa uuden.

Uusia en ole vielä kylvänyt yhtään mitään, olen miettinyt, onko vanhojen lisäksi tarpeen muita kuin Baccoja ja Annuumeja ulkokasvatukseen kesäkaudelle, ja ne ehtii ihan hyvin laittaa helmikuun puolella. Chinenseille olisi tilaa sanotaan max kaksi uutta, koska sen enempää talvehtimistilaa ei ole vapaana ensi talveksi, olettaen, että vanhat jaksaa kesän yli jne... Ehdotuksia?

Ennestään Chinensejä on tuolla ikkunoilla mm.
White Bullet Haba ( veteraani),
7pot ( riittoisa),
Bhut Jolokia ( ei ehtinyt kunnolla sadota viime kesänä, saa uuden mahdollisuuden näyttää mikä on chilejään),
Congo ( Bluesmanin siemenpussin peruja, yllättävästi väri Hangossa oranssi, ei tummanpunainen, mutta mehukas ja satoisa),
Maya Pimiento ( ei vastannut toiveita satoisuuden suhteen, ja aika mieto, mutta selvinnyt tämän talven yli melkein varjossa, sellaisiakin Chinensejä tarvitaan.. Aji Infernolle pohjoisikkunalle?),
Beni Highland ( vaihtui Limon tilalle talven yli pidettäväksi, vastaava keltainen makean hedelmäinen, mutta ehkä jopa varmatoimisempi),
Peruvian Chinense ( ei ehtinyt kunnolla, saa uuden mahdollisuuden todistaa tehoaan).

Siemeniä olis vaikka mitä, mutta ehkä eniten houkuttelisi Habanero Brown. Tai Cameroun. Sitä Scorpparia en ole edelleen saanut hommattua, ehkä se on niitä, joista aina fantasioi ja ikinä ei tule. Mutta ehtiihän sitä tilatakin jos joku keksii ehdottaa jotain mikä on pakko saada.

Ja jos sorrun ruinaamaan jostain jonkun kiinnostavan villin, se tila menee sit siihen.

Mökille tulee tänä vuonna sitten paljon niitä kaikkia viime kesänä testattuja, eniten toki niitä mistä tuli paljon satoa, sekä uusia testattavia, listaa laitan kunhan kylvän.

Filago, Chinensen valinta ongelmissa
#163

bluesman

 Ilmeisesti sulle sattui samoja siemeniä Congosta kuin Pandalle jolla tuli samanlaisia oransseja podeja. Ilmeisesti risteymä vieressä kasvaneen Orange haban kanssa. Tänä vuonna ryömivät Congo ja Tobago sweet toistensa lomaan.
Molemmat Haba brown ja Camerun ovat hyviä mutta tuntuis että tuo Camerun soveltuu paremmin vaikka ulkokasvatukseen. On tuottanut hyvin sekä ulkona että sisällä kasvihuoneessa ruukussa. Tänä kautena laitan yhden Camerunin ebbiin.
Jos tarttet skorpparin siemeniä niin multa saat. On myös TSYellow Cardi jonka pitäis olla miedompi muita.

Chilivaari

tammikuu 25, 2011, 22:26:15 ip #2 Viimeisin muokkaus: helmikuu 11, 2011, 07:30:34 ap käyttäjältä Chilivaari
Pari ajatusta voin heittää chinenseistä, mutta ehkä nämä ovat hitaita avomaalle.
Cajamarca lumosi minut sekä ulkonäöllään että lopulta marraskuussa maullaan. En kai osannut hoitaa sitä ja kesän se polki paikallaan.
http://chilivaari.blogspot.com/2010/11/vuoden-positiivisin-yllattaja-cajamarca_08.html
Hankin uudet siemenet Fataliilta, kun omien itävyys oli heikko, mutta taisin saada viimeiset. Tuolla niitä vielä on: http://www.nickys-nursery.co.uk/seeds/pages/veg-chilipepperC.htm

Miedossa päässä Aji Panca yllätti maullaan ja on se muutenkin komeampi kuin Peruvian Chinense, joka minusta oli varsin mauton.
http://chilivaari.blogspot.com/2010/11/herkkua-leivalla-ja-kalan-kanssa.html
Ennen innostumista lue myös viimeinen huomautus.
Noita siemeniä minulla pitäisi olla.

Naga-kisoissa sinulta saamani Chaco talvehtii noin vaaksan korkuisena, hentona viherkasvina. Kiitos siitä.

Filago

Tänään itämään Chinensejä :).

Trinidad Scorpion, Morouga blend löysi Hankoon Bluesmanin suosiollisella avustuksella, kiitos vielä kerran.

Muita itämään lähteviä Haba Brown, Goronong sekä Camerun. Cajamarcaa en sitten saanut aikaiseksi tilata, mulla kun tuo Neydekin oli vähän huono satoamaan, aloin epäillä taitojani saman tyyppisen epelin kanssa. Ehkä ensi vuonna..

Ja vaikka ensin kuvittelin, että minulla on riittävästi erilaisia Pubeja, niin "riittävästi" ja "tarpeeksi" onkin sitten kaksi eri asiaa, laitoin tulille siidun verran Hyper Pubea ( cap 217) sekä Rocoto Grandea. Näistä kiitokset Eric Sourille. Jos yksi siemen ei sattumalta riitä, ensi vuodeksi jää parit siemenet, jos riittää ja itää ja kasvaa, pääsee jo tänä vuonna etsimään tilaa ja maistelemaan...

Unohdin aikaisemmin mainita, että Peppadew on saanut talvehtia sisällä, ja on muuttunut jo taas ihan kasvin näköiseksi, siitä saan toivottavasti nyt satoa nopeammin kuin viime vuonna. Sama homma Aji Amarillo, on talviteloilla, pitäisi leikellä nyt vähän ja toivoa, että sillä tavalla saa jo kesällä satoa eikä vasta myöhään syksyllä.

Filago, joka miettii nyt pitäisikö White Bullet Haba laittaa asumaan uuteen hienoon bonsairuukkuun minkä hommasin, vai kylvää sitä varten ihan uusia.. Vähäsen mietin oisko hauska kietoa yhteen Boliviaani ja Black Pearl ja tehdä niistä jonkinlainen bonchi sitten...
#163

Chilivaari

Kuulin tänään sulosointuja Filagolta.  ::)

Paitsi kasvitiedettä nimimerkkisi viittaa myös aivan ihastuttavaa musiikkia 1600-luvulla tehneeseen italialaiseen säveltäjään nimeltään Carlo Filago. Juuri äsken häneltä esitettiin 3 motettia radio-ohjelmassa: http://yle.fi/radio1/musiikki/vastaaania/salaista_musiikkia_28035.html
Filago on aivan ojelman lopussa.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Filago - tammikuu 25, 2011, 21:33:53 ip

Pink habanero päätti sitten kuolla. Leikkasin syksyllä tapiksi kuten muutkin, kasvua tuli kuten muihinkin, mutta kun välillä olivat vähän kuivempina, hän olikin päättänyt kuivattaa vartensa. Ja tänään sit katsoin oisko eläviä silmuja, niin ei ollut. Muut vieressä ok. Onko muilla samanlaisia kokemuksia, että joku Chinense olisi herkempi talven pimeydelle ja kuivuudelle kuin toinen?


Mullakin bonchiksi laitettu pink habanero vain kupsahti.

Toisaalta, saattoi vaan vetää herneet nenään kun unohtui kastella, peruvian white habanero
ei ollut moksiskaan, vaikka se oli/on pienemmässä bonsairuukussa.

Myös äidilläni oleva pink habanero on pysynyt alkuperäisessä turveruukussa ja lähes lannoittamattomana
kohta 2 vuotta hengissä ja tuottaa podeja ympäri vuoden.
Aika hintelä ja kompakti kasvi, mutta tuottaa nättejä ja maukkaita hedelmiä.
Pitänee keväällä laittaa uudet mullat sille =)

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Filago

Taimilamppuina mulla pyörii talo väärällään Tertialeja, jotka ovat olleet vielä odottamassa valaistavaa. Ja pitihän sitä kimppatilauksesta hommata se 50 W ESL normikannalla. Onneksi vasta nyt, kun lueskelin ensimmäisten viikkojen käyttökokemuksia ehdin katsomaan, miten poltin istuisi Tertialiin. Eihän se käy, kanta tukkii ilmankierron täysin. Toinen huomio, kannattaa ruuvata puuvillahansikkaat kädessä, sillä lampun lasiosat saa äärimmäisen helposti sotkettua ihonsa rasvalla ruuvatessaan lamppua paikoilleen, koska sitä ilma/sormirakoa ei ole.

Eli valaisinkauppaan. Lauantaina teen retken pääkaupunkiseudulle, pitää ensin tutkia olisiko Ikealla toimivampaa kanta/varjostin yhdistelmää, vai pitääkö tehdä itse.

Filago
#163

Filago

Vielä en löytänyt Tertialia vastaavaa lamppua joka olisi halpa mutta tilava ja ilmava.

Mutta Goronongit näyttävät itäneen molempien siementen voimin, joten tästä se kausi taas lähtee.

Ja päätin sijoittaa uuteen bonchi-ruukuuni jotain siksi aikaa kun mietin, mitä siihen lopullisesti laitan. Tässä siis juuri istutettu White Bullet Habanero, saa nähdä paljonko harmistuu siirrosta ja tippuuko kaikki kukat ja kuoleeko koko kasvi. Kunhan saan lopulliset bonchi-aihiot kehiin, tämä saa palata normiruukkuun, jos on vielä hyvässä hapessa tai hengissä.


By filago at 2011-02-06

Filago
#163

InkRose


Filago

Nyt on sitten vähintään yksi itänyt jokaista Chinenseä mitä laitoin. Eli kerrankin taitaa olla jopa se Scorpparikin mukana menossa :). Järjestys oli: Goronong, TSMB, Haba Brown, ja eilen viimein myös Camerun. Eilen oli 9.2., eli 8 pv hitaimmalla lajikkeella (5 pv nopeimmalla). Nämähän meni juurikin siten, että nopeimmat eli Goronongit iti molemmat samaan aikaan päivän tarkkuudella, ja hitaimmat eli Camerunit myös molemmissa nyt vasta häntä.

Pubeja vielä odottelen. Mutta kun laatikko noin tyhjeni, niin ehkä Baccoja voisi jo jokusen laittaa niitäkin.

Filago
#163

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: Filago - helmikuu 06, 2011, 19:23:26 ipJa päätin sijoittaa uuteen bonchi-ruukuuni jotain siksi aikaa kun mietin, mitä siihen lopullisesti laitan. Tässä siis juuri istutettu White Bullet Habanero, saa nähdä paljonko harmistuu siirrosta ja tippuuko kaikki kukat ja kuoleeko koko kasvi. Kunhan saan lopulliset bonchi-aihiot kehiin, tämä saa palata normiruukkuun, jos on vielä hyvässä hapessa tai hengissä.


Minkä verran leikkelit juurikkoa? Itse olen huomannut, että nuo chinenset kestävät kyllä helposti juurten ainakin 80% poisleikkelyn. Orange Habaneron leikkelin aikanaan jopa kymmenesosaan ja silti pysyi oikein mukavasti hengissä.

Filago

Lainaus käyttäjältä: NaokiSoma - helmikuu 17, 2011, 12:13:23 ip
Minkä verran leikkelit juurikkoa? Itse olen huomannut, että nuo chinenset kestävät kyllä helposti juurten ainakin 80% poisleikkelyn. Orange Habaneron leikkelin aikanaan jopa kymmenesosaan ja silti pysyi oikein mukavasti hengissä.


Oiskohan tolle jäänyt noin kolmannes. Nyt on White Bulletissa jo raakileitakin, eli ei pudonnut toi kukkaerä ainakaan kaikki :).

Ja Hyper Pube on itänyt, Rocoto Grande on vähän homehtunut, saa nähdä kuinka käy. Mutta olen mä iloinen tuosta hyperaktiivisestakin varmaan :).

Josko huomenna sit Baccat laatikkoon.

Filago, joka on saanut töistä innokkaat ottajat kaikille tuplakappaleille
#163

Filago

Tänään vasta tein idätyslaatikot valmiiksi ja aion kylvää iltasella Baccat ja Annuumit..., lajikkeita piti tulla vain vähän, muutamia hyviä, ja nyt taistelen itseni kanssa kun listalla on 31 "pakollista".

Ja kun koristechilejä tarvii paljon noihin kukkalaatikoihin, niin muutamaa koristeellista pitää olla sen takia monta kappaletta per lajike. Ja sit noita avomaaversioita tarvii paljon, kun satoa per yksilö tuskin tulee paljoa niin kompensoidaan määrällä.. argh. Laitan listaa kunhan lopullinen kuva olemassa eli siemenet villassa.

Filago
#163

Filago

helmikuu 21, 2011, 00:52:29 ap #13 Viimeisin muokkaus: helmikuu 21, 2011, 00:58:23 ap käyttäjältä Filago
Nyt on sitten idätyslaatikko täynnä, ja rajua karsintaa piti tehdä ennenkuin tähän päästiin: 9 Baccaa ja 15 Annuumia.

Baccat:

Rainforest: Muovin alla varma tapaus, voi täyttää uuniin.
Aji Cristal: Yksi pitää olla, että saa siemenet tuoreutettua, ja onhan se hyvääkin, ja halpaa jos vertaa, että ostaisi kaupasta melkeen euron kipale.
PI441551: Herkullinen, satoisa, lapsille sopiva.
Lemon Drop: Mistäs sitä muuten saataisiin talven jauheet?
Earbob: Bluesmanin farmilta, tän vuoden uutuus siis.
Peppadew: Tarkistetaan tuleeko samanlainen yksilö kuin emokasvista, ja ne oli muuten mainion makuisiakin.
Aji Omnicolor: Nätti, kypsyttää ulkosallakin.
Aji Amarillo: Myöhäissyksyn tuoreeksi.
Aji Rojo: Onnistumisen iloa.

( Juuri ennen finaalia tippuivat Aji Golden, Aji Habanero, Aji Benito sekä Kaleidoskope)

Koriste annuumit:

Bolivian rainbow: Juuri siksi.
Halloween: Matala ja söpö.
Black Pearl: Gootti boliviaani.

Teemattomat Annuumit:

Beaver Dam: Tätä yritin jo aikaisemmin muttei itänyt, Naoki Soman suosittelema suippopaprikaversio.
Joe E. Parker: Viime vuonna hämmästytti hedelmien koolla ja nopeudellaan, eikä se mieto makukaan paha ollut.
Yatsufusa: Idioottivarmista idioottivarmin, kypsyy ulkosallakin ja polte riittää jauheeseen.
Black Hungarian: Nopea, ulkoilukelpoinen.

Jalapenot ja sinnepäin:

Serrano: Satoihme.
Fresno: Ulkonakin kypsyvä.
Delicias: Ei-chilipäitten pizzasuosikki, sopii hellävaraiseen aivopesuun.
Jalapeno Hercules: Jos vaikka joku keksii pitää kisan, kiitokset Eric Sourille.
Early Jalapeno: Se mitä on varsinaisesti meininki syödä, ja loput sitten Penalta.

Meksikovuoden muut toiveuusinnat:

Ancho: Juuri siksi. *rousk rousk
Guajillo: Onnistumisen iloa ja uuni taas täyteen kuivattavaa.
Mulato Isleno: Näitä ei sit raaski edes kaverille tarjota.

Filago
#163

Filago

Ensimmäinen häntä 21.2. itämään laitetuissa, ja kesän uutuus Earbob on selkeästi täynnä uuden työntekijän intoa ja miellyttämishalua, koska rynnisti ekaksi. Toivottavasti into jatkuu. Intoa saisi olla myös vanhoilla chilihedelmien tuotantotyöntekijöillä, jotka toivottavasti kokevat tuon juniorin touhuilun uhaksi, joka piiskaa kaikkia nopeampaan ja tuuheampaan ja satoisampaan lopputulokseen :).

Filago, jonka Chinenseissä ( niitä siis idätyslistan mukainen setti) on nyt ekat oikeat lehdet ja ensimmäiset tuplakappaleet päässeet uuteen kotiinkin, ja Pubet: HyperPube sirkkana, Rocoto Grande olkapäänä. Säästän teitä kuvilta vielä ...
#163

Filago

Eka Annuum häntää tekemässä: Guajillo.

Ja sitten selvennykseksi niille, jotka eivät ole tätä jännitysnäytelmää seuranneet vielä viime vuoden puolella: Viime kesänä testailin useampia lajikkeita soveltuvuudesta mökkikasvatukseen, ulkosalla, mökkiversiot epämääräisellä hoidolla ulkoterassilla. Tästä raporttia viime vuoden päiväkirjan loppupäässä. Erojakin löytyi, esim. siksi Cascabelia ei enää ole listalla, jne.

Lisäksi omassa pihassa oli Chinenset ja villit muovin alla (vitsi nimeltä Lidlin kasvihuone ;)), muutama Bacca myös muovin alla. Mutta myös aika montaa Pubea pihapensaiden juurella paljaan taivaan alla, sekä kaikki koristechilit kukkalaatikoissa. Varsinaisten koristechilien mukana kukkalaatikoissa ulkosalla kasvoi myös esim. Fresnoja, Black Hungariania, Yatsufusaa ja Aji Omnicoloria. Ongelmitta. Pahimpien myrskyjen aikaan siirtelin muovin alle ja terassille niitä mitä mahtui.

Mutta nämä kaikki siis ruukuissa ja laatikoissa ja sankoissa. Ei avomaalla, eli istutettuna maahan. Kotona se ei onnistuisikaan, kun piha melkein pelkkää kalliota, mutta mökillä kyllä.

Vaan: Ensi kesänä siis aion laajentaa kokeilua aitoon avomaakasvatteluun. Lajikelistan Annuumit ja Baccat pääsevät ( ruukussa asuvine vertailukappaleineen) kokeilemaan sitä, tai ainakin tämä on tällä hetkellä plääni.
Chinenset viettävät kesän luultavasti taas jonkinlaisen muovin alla ja pääsevät talveksi ikkunalle niinkuin ennenkin. Ja Pubet saavat olla edelleen ruukuissaan, koska kypsyminen syksyllä jäisi ulkona maahan istutettuna liian pahasti kesken, vaikka sinänsä viihtyvätkin mainiosti ulkona isompien kasvien varjossa ja melkein omillaan.

Näkee sitten syksyllä paljonko joutuu kaivamaan kasveja ylös kypsymään. Listalla on jalapenoja runsaasti juuri siksi, että ei haittaa vaikka avomaalla jäätäisiin vihreiksi pakkasten tullessa. Ensi vuonna joulun aikaan olen taas vähän fiksumpi.

Selvensikö yhtään?

Filago
#163

Filago

No niin, ekat 16 Annuum ja Bacca sisältöistä jugurttipurkkia valtasi taimipöydän. Itäneitä oli enempi, mutta purkkeja ei. Lajikkeista iso osa on vielä kokonaan ilman edustajaa, mutta eihän tässä vielä ole kauaa itämään laitostakaan.

Toisella pöydällä Chinenset suurentavat ekaa lehtipariaan ja mitään erikoisempaa ei kuulu.

Sankossa talvehditettu Delicias kuivahti yllättäen pystyyn, harmi. Myös 7pot taitaa olla mennyttä. Pakkaskauden kuivempi huoneilma taisi tehdä tepposet. Onneksi korvaamaan tulossa kaksin kappalein Scorpparia, ja talven luonnonvalossa viettänyt Bhut jolokia kukkii täyttä häkää, sen talvehtimisessa ei mitään ongelmaa ja raakileitakin alkaa varmaan tarttua kunhan aurinko alkaa paremmin näkyillä.

Bonchi kokeilussa oleva White Bullet Haba on muuttanut kukkansa siellä täällä roikkuviksi raakileiksi, uusia nuppuja ja kukkia tulee koko ajan. Ei siis kuollut, mutta kukista isompi osa putoaa ilman raakiletta kuin mitä teki isompana kasvina ollessaan. No, ei silti huonosti, pitää laittaa kuvaa kunhan raakileet täyskokoisia....

Filago, joka jatkaa kesän odottelua ja päivystää idätyslaatikosta porukkaa purkkeihin, siinähän sitä mukavasti puuhaa
#163

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: Filago - helmikuu 21, 2011, 00:52:29 ap
Beaver Dam: Tätä yritin jo aikaisemmin muttei itänyt, Naoki Soman suosittelema suippopaprikaversio.

Jos et saa tälläkään kertaa itämään, niin laita viestiä ja laitan tuoreempia, viime syksyisiä, siemeniä tulemaan.

Tuo nyt on vaan niin ihanaa että sitä on pakko saada! :)

Filago

Lainaus käyttäjältä: NaokiSoma - maaliskuu 01, 2011, 15:38:14 ip
Lainaus käyttäjältä: Filago - helmikuu 21, 2011, 00:52:29 ap
Beaver Dam: Tätä yritin jo aikaisemmin muttei itänyt, Naoki Soman suosittelema suippopaprikaversio.

Jos et saa tälläkään kertaa itämään, niin laita viestiä ja laitan tuoreempia, viime syksyisiä, siemeniä tulemaan.

Tuo nyt on vaan niin ihanaa että sitä on pakko saada! :)


Ei ole vielä itänyt yksikään vaikka laitoin 4 siementä, mutta on tuolla vielä muutama lajike muitakin missä ei ole vielä itänyttä yksilöä. Mm. vain parilla siidulla itämään laittamani Mulatot antavat odotuttaa, ja Fresnot, ja Peppadewit ( näistä kaikista on siemeniä vaikka kuinka, kun omaa perua, niin laitan vaan uusia jos ei ala kohta ilmaantumaan häntiä).

Sen sijaan esimerkiksi hitaana pidetty Aji Omnicolor pääsi mullan puolelle idätyslaatikosta eilisiltana. Ja kovasti jännittämäni Jalapeno Herculekset on nyt molemmat jo reippaina lampun alla, saapa nähdä päästäänkö meilläkin isojen jallujen täyttöön ensi kesänä...

Lampusta puheen ollen, tänä aamuna vaihdoin sirkkataimille yhden 23 wattisen tilalle tuon surullisen kuuluisan yhteistilaus 50 wattisen. Ja on se paljon valkeampi ja kirkkaampi kuin kaverinsa. Kukapa olisi uskonut? Raportoin sitten kauanko jaksaa tuikkia. En löytänyt Tertialia ilmavampaa halpaa lamppua, niin on nyt sitten semmoisessa.

Filago, jolla on leipomapäivä
#163

Eric Sour

maaliskuu 04, 2011, 14:22:19 ip #19 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 04, 2011, 14:25:00 ip käyttäjältä Eric Sour
Lainaus käyttäjältä: Filago - maaliskuu 04, 2011, 11:44:07 ap
Ja kovasti jännittämäni Jalapeno Herculekset on nyt molemmat jo reippaina lampun alla, saapa nähdä päästäänkö meilläkin isojen jallujen täyttöön ensi kesänä...


Hauska kuulla että nuo itävät sinullakin, itse laitoin varmuuden vuoksi 8 kpl, ja kaikki ovat sirkoilla  :).
Tosin näistähän ei ole täyttä varmuutta mitä tulee, kun ovat omakasvattamia jälkeläisiä...