Lisätäänkö typpilannoitusta kukintavaiheessa?

Aloittaja Chilivaari, helmikuu 12, 2011, 12:22:52 ip

« edellinen - seuraava »

jule100

syyskuu 30, 2011, 13:21:04 ip #40 Viimeisin muokkaus: helmikuu 07, 2012, 23:28:27 ip käyttäjältä jule100
Hankkimassa elämää, kun mode käski...

-V-

Tämän kauden osalta on kertynyt jotain kokemuksia tuosta Nutriforten Tomaatti- & Mansikkaravinteesta. Siinähän kukinta- ja raakilevaiheessa lisätään typpeä. Sen verran voin sanoa, että tuo sekoitussuhde ei ole mikään KUKITUSlannoite. Jos kukinta ei ole alkanut, tuo näyttäisi siirtävän sitä, kunnes typpeä on syystä tai toisesta vähemmän käytössä. Sitten kun kukinta on päällä ja raakileitakin ilmestyy, tuosta ei vaikuttaisi olevan haittaa. Vaikuttaisi jopa jatkavan sitä kukkien raakileiksi muodostumista, kun ilman alkaa jo hiipumaan.

Tämä kaikkihan on sitten mutua, mulla ei ole mitään kontrollikasveja ollut.

jule100

marraskuu 17, 2011, 10:29:24 ap #42 Viimeisin muokkaus: helmikuu 07, 2012, 23:25:09 ip käyttäjältä jule100
Hankkimassa elämää, kun mode käski...

-V-

Nuo lienevät ameriikan NPK-arvoja (http://en.wikipedia.org/wiki/NPK_rating), eli ei voi suoraan verrata meikäläisiin lantoihin. P:n (oikeasti siis P2O5) kun kertoo 0.436:lla ja K:n (K2O) 0.83:lla, niin saadaan vertailukelpoisia lukuja.

sammal

Itselläni on ollut ongelmia kun puutarhankesää ollut resossa.
Eli kukat tippuu kokoajan, mutta mystisesti ongelma poistui kun lisäsin resoon topmaxia ja toiseen resoon kokeilin ahh bloomia ja nuput pysyi myös.
Nyt ajattelin kokeilla että kun bodit ovat muodostuneet niin aloittaisin taas kovan typpilannoituksen ja kun värinvaihto alkaa taas bloomia ja viimeiset viikot ajattelin kokeilla huuhtelua finalsolutionilla.

Tiedän että voi kuulostaa/kuulostaakin höpöheinä ohjeelta mutta perjaatteessa kai chilistäkin häipyy mahdollinen lannan maku loppukypsytyksen huuhtelussa?

Muutaman kk päästä saadaan tuloksia kunhan saan testit tehtyä.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: sammal - joulukuu 19, 2011, 19:33:39 ip
Tiedän että voi kuulostaa/kuulostaakin höpöheinä ohjeelta mutta perjaatteessa kai chilistäkin häipyy mahdollinen lannan maku loppukypsytyksen huuhtelussa?


Lataat nyt pari bodia (sic) sinne maissipiippuus ja laitat polttaen. Voi sitten kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa tuliko lannan makuista budia...eikun bodia..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

Lainaus käyttäjältä: sammal - joulukuu 19, 2011, 19:33:39 ip
Tiedän että voi kuulostaa/kuulostaakin höpöheinä ohjeelta mutta perjaatteessa kai chilistäkin häipyy mahdollinen lannan maku loppukypsytyksen huuhtelussa?


Tässä ei valitettavasti ole järjen hiventäkään. Maistuuko perunat ja porkkanat mielestäsi lannoitteelle tai luomusellaiset paskalle? Ne kasvaa lannoitetussa maassa suorassa kosketuksessa maahan, muttei sekään merkitse mitään. Jos tietää vähääkään kasvien toiminnasta, ymmärtää ettei maan/veden maulla ole yhteyttä sadon makuun.

CyberDog

Paitsi että liika typpi ainakin kyllä ihan oikeasti vaikuttaa perunan makuun. Ja myös vesipitoisuuteenkin. Voi olla että muillakin lannoitteilla on liikaa käytettynä saman suuntaista vaikutusta. Mutta eikös nutriforten ohjeissa ollut paprikalle pieni typpilisäys kukinta ja sadontuotossa?

Xbow

Baccatumeilla, samoissa olosuhteissa enempi typpi on tuonut marjoihin enempi saippuaista makua.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

-V-

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - joulukuu 20, 2011, 12:26:44 ip
Mutta eikös nutriforten ohjeissa ollut paprikalle pieni typpilisäys kukinta ja sadontuotossa?


Kukinta- ja raakilevaiheessa, jos tarkkoja ollaan. Varsinaisessa sadontuotossa sitten vähemmän. Kyllähän se nähdäkseni on yleinen konsensus ollut, että liika typpi sen kaupallisen kusen aromin chileihin aiheuttaa. Höpöveijareiden täydellinen lannoitteiden heivaus sadon loppuvaiheessa ei tunnu mitenkään järkevältä.

sammal

Nyt on sitten oikeesti testattu 2 pistokaasta kasvatetulla yksilöllä passiivi pucketissa onko huuhtelulla vaikutusta makuun.

Ja voin sanoa että tulokset jopa ällistytti   :)
(vittuilujen takia jokainen saa ite kokkeilla miten toimii, en jaksa vaivautua sepittämään..)

CyberDog


-V-

Kerropa ihmeessä tuloksista. Seuraavat seikat ainakin kiinnostavat:

-makuerot?
-testijärjestelyt? (lähinnä se, mitä ja kuinka paljon sinne verrokkiämpäriin tungettiin)
-sadontuoton jatkuminen?

Masa.T

Minulla on aina ollut käsitys, että kasvukaudella enemmän typpeä, ennen kukintaa enemmän fosforia ja satokaudella enemmän kaliumia. Saatan kyllä olla väärässäkin mutta näillä on menty.


Ryhis

Lainaus käyttäjältä: sammal - tammikuu 04, 2012, 22:10:09 ip
Nyt on sitten oikeesti testattu 2 pistokaasta kasvatetulla yksilöllä passiivi pucketissa onko huuhtelulla vaikutusta makuun.

Ja voin sanoa että tulokset jopa ällistytti   :)
(vittuilujen takia jokainen saa ite kokkeilla miten toimii, en jaksa vaivautua sepittämään..)


https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

cornell

Moi

Mulla pääsi kesällä 2007 puskat aika rehevään kuntoon kun tuunasin lannoitusohjeita ammattiohjeiden suuntaan. Eli nostin lannoitteen kokonaismäärää ja nostin typen määrää. Aloitin silloin tuon "Vaihtoehtolannoitteet hydrossa"-otsikon tääl forumilla. Rupesi v**ttamaan nää hamppumytologioiden toistelut ja etsin tietoa muualta.

Noh, ei se mikään suuri succes ollut eli sadon määrä ja laatu kärsi korkeesta johtavuudesta ja liiasta typestä. Tässä täytyy muistaa, että lannoitus täytyy suhteuttaa muiden kasvuolosuhteiden mukaan... ei voi lannoittaa ammattalaismääriä jos ei saa muita kasvutekijöitä optimoitua... tuuletusta päivisin ja yölämpäjä loppukesästä jne.

Jako kasvu-, kukinta- ja sato vaiheeseen juontuvat suoraa tuolta budipuolen lexiconista... chilillähän tuo ei jakaudu yhtä jyrkästi... kasvien elinkaari on erilainen. Ammattiviljelyssä paprikat ovat yhtäaikaa kasvussa ja sadontuotantovaiheessa... ihan niinkuin tomaatit ja kurkutkin... alaoksat kypsyttää satoa ja latvat kasvavat. Mikä on siis harrastelijan strategia? Otatteko yhden pääsadon vai tuleeko satoa pitkin kautta ja kasvit pidetään kasvussa mahdollisimman pitkään? Pitkä sadotus asettaa aikamoisia vaatimuksia kasvihuoneelta ja edellyttää kasvien trimmaamista ja raakileiden karsimista, jotta kasvit jaksavat kasvaa edelleen ja tehdä uusia podeja. Tää ei taida soveltua useimpien harrastajien tiloihin eikä varmaan sovi kaikille chileille.

Jos tuotetaan kertalaaki-sato niin silloin on mielestäni ihan järkeenkäypää ja käytännössä toimivaa, että typpeä vähennetään pääsadon alkaessa muodostua. Jatkuvassa kasvatuksessa typpeä jätetään hieman enemmän jotta kasvi pysyy kasvussa.

Näiden kahden strategian- jatkuva tuotto-pääsato- välillä on tietysti liuta hybridimalleja. Muistaakseni itsellä tuli osalla kasveista kaksi satoa kasvarissa. Osa ei kerennyt tuottaa kuin hädintuskin yhden.

En osaa hirveästi puuttua määriin milligrammoihin ja litroihin... päässy asiat hiukan unohduksiin, mutta tässä pientä periaatepohdiskelua.

Ainoo minkä varmana voin sanoo, että jos lehdet kellastuu järestään satovaiheessa niin typpi on loppu! ; )) tais auttaa paljon...
¨käynks mä usein täällä?¨