toukokuu 14, 2024, 02:28:13 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Saigon

1
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Helsinki miitti
tammikuu 22, 2013, 21:56:00 ip
Jos omat suunnitelmani eivät mihinkään muutu, niin voisin myös piipahtaa paikanpäällä.
2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
kesäkuu 20, 2012, 19:32:20 ip
Minulla oli Key Lime talven sekä ebbissä että mullassa. Mullassa kasvanut on nyt noin 30 senttiä korkea ja ebbissä kasvanut vain viitisen senttiä pitkä muutaman lehden pienokainen. Hyvin se kyllä muuten ebbissä eli ja olla mollotti, mutta juuri ei alkanut haarautumaan samalla tavalla kuin mullassa eikä uusia lehtiä kasvanut. Nyt siirsin pois ebbistä ja samantien alkoi uutta lehteä pukkaamaan.
3
Kodin mausteinen kokkaus / Tuliset vaahtokarkit
huhtikuu 06, 2012, 00:26:10 ap
Mitäpäs muuta sitä raavas miehenköriläs voisi keksiä naposteltavaksi kuin tulisia vaahtokarkkeja. Kyllähän nyt vaahtokarkkeja pitää olla.

En löytänyt netistä reseptiä chilin ja vaahtokarkin yhdistelmälle, joten päätin kokeilla mitä sitä saisi itse aikaan. Tässä olisi nyt ohjeet suuta polttavalle Nagavaahdolle. Perus vaahtokarkkiresepti ja hiukan nagajauhetta kyytipojaksi.

AINEKSET:
0.8dl vettä
200g sokeria
100g panimosokeria (glukoosia joko jauheena tai nestemäisenä, hunaja kelpaa korvikkeeksi joskin voi maistua läpi)
10kpl liivatelehteä
2rkl vettä
3kpl valkuaista
hyppysellinen suolaa
1tl vaniljasokeria
1ml naga morich jauhetta
(muutama tippa punaista väriä)
muita mausteita oman maun mukaan (esim. purkkikirsikoiden sokeriliemi)
0.5dl maizena maissitärkkelystä
0.5dl tomusokeria


  • Keitä sokerit ja vesi kattilassa keskilämmöllä. Lämmitä noin 125 asteeseen.

  • Kiehumista odotellessa laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.

  • Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset ja ala vispaamaan hiljaisella nopeudella. Kun siirappi lähentelee 100 astetta voit nostaa nopeutta ja lisätä hyppysellisen suolaa. Valkuaisvaahdosta pitäisi tulla sen verran kovaa, että se pysyy kulhon pohjalla ylösalaisin.

  • Jatka vatkaamista ja lisää 125 asteinen siirappi tasaisena norona vaahtoon.

  • Purista liivatteet kuivaksi ja lisää vesi sekä liivatteet sokerikattilan jälkilämpöön. Kaada sulanut liivate massan sekaan.

  • Lisää haluamasi mausteet tässä vaiheessa. Vaniljasokerin tilalla voi käyttää esanssia tai muita mausteita. Raastettu limetin kuori sopii myös mausteeksi. Chiliä ei välttämättä tarvitse laittaa roppakaupalla ellei oikeasti halua suuta polttavaa. Maustemitallinen nagaa on aivan riittävästi.

  • Jatka vatkaamista noin 5-10 minuuttia kunnes seos on viilentynyt. Tässä vaiheessa sen pitäisi olla jo aika sitkeää ja hyvin tarttuvaa. Liian pitkään vatkattuna massan käsittely vaikeutuu.

  • Sekoita maizena ja tomusokeri keskenään ja sirottele osa puuterista noin 20cm*30cm kokoiselle öljytylle vuoalle. Käytä tomua reilusti niin että paljasta pintaa ei jää näkyviin.

  • Kaada massa vuokaan ja levitä tasaiseksi levyksi öljytyllä kaapimella. Anna jähmettyä yön yli, tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

  • Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi ja kierittele palat joka puolelta tomussa. Ylimääräisen jauhon saa vaahtokarkeista irti siivilässä pyörittelemällä.

  • Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Jos vaahtokarkit huokuvat nestettä oli vatkaus todennäköisesti lopetettu liian aikaisin ja massa liian lämmintä.





Yllättävän toimivia, lähes oikean vaahtokarkin oloisia paloja tuli aikaiseksi tuolla reseptillä. Chilin polte voi olla aluksi kärkäskin, mutta parin päivän säilytys tasaa tulisuuden. Vaahtokarkit eivät välttämättä tarvitse aivan yltiötulista poltetta. Pieni jälkilämpö riittää. Pääsiäisenä pitääkin kokeilla josko näiden vaahtokarkkien paahtaminen nuotiolla onnistuu kuten alkuperäistenkin.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Siiamilaiset kukat
helmikuu 15, 2012, 13:16:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - helmikuu 13, 2012, 23:35:01 ip
Kaksi kukkaa samassa kukkavarressa.

En tiedä kuinka yleistä tämä on, mutta en ainakaan itse ennen ole törmännyt.


Viime vuonna teki minulla Naga parikin tällaista. Harmi kun ei tullut otettua kuvaa auenneista kukista, mutta tästä löytyy kuva nupuista vähän ennen aukeamistaan. Hauskan näköisiä ovat tuollaiset epämuodostumat.
5
Lainaus käyttäjältä: Leipis - helmikuu 14, 2012, 14:44:55 ip
Kuinka isossa Pauliinassa tuo Aji Cristal on?


17 cm Mimosa ja vuoden vanha kasvi hydrosorassa jonka päällä ohut kerros koristekiveä.
6
Lainaus käyttäjältä: Muli - helmikuu 14, 2012, 13:37:07 ip
Onko kenelläkään kokemusta baccatumin leikkaamisesta bonsaiksi? Hakusessa olisi siis suhteellisen pienikokoinen baccatum, jonka varsi kasvaa paksummaksi ja on puumainen. Satoakin olisi tarkoitus saada jonkin verran, joten myös hedelmän koko saisi olla vähän pienempi. Mitkä lajit sopisivat tähän tarkoitukseen parhaiten?


Bonsai-käyttöön löytyy varmaan parempiakin lajikkeita, mutta kyllä ihan perus Aji Cristalinkin saa kasvatettua pieneksi, satoa tuottavaksi pensaaksi. Omani kasvaa passiivihydrossa ja tuottaa ihan hyvin satoa. Aika paljonhan tuota joutuu jatkuvasti leikkaamaan ja jonkinverran taivuttelemaan että sen saa pidettyä siistinä. Perinteisen bonsaipuun näköistä tuosta voi olla vaikeampi saada, tai sitten en vain osaa.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Saigonin chilit 2012
helmikuu 11, 2012, 19:51:20 ip
Kuivuminen ei ainakaan ole syynä. Tuossa on käytetty sellaista puolisen senttiä paksua sieniliinaa, joka imee valtavasti vettä. Kaksi tuollaista päällekkäin säilyy rasiassa kolmisen viikkoa märkänä. Ja kosteus rasiassa kansi raollaan on ollut aivan riittävä. Olin jopa huuhdellut kiehuvalla vedellä nuo ennen käyttöä. Onhan se kyllä mahdollista että niissä on käytetty jonkinlaisia bakteereja tappavia kemikaaleja, jotka ovat sitten pilanneet siemenet.

Ja tällä kokemuksella en tosiaankaan suosittele kenellekään, vaikka en toisaalta vielä tiedä syytä toimimattomuudelle.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Saigonin chilit 2012
helmikuu 11, 2012, 19:00:10 ip
Idättämiset eivät ole sujuneet ihan niin hyvin kuin olisin toivonut.


Vajaan kuukauden itämässä olleet siemenet.

Ensimmäinen isompi erä siemeniä, jotka laitoin itämään tammikuun puolessa välissä, ovat jääneet kaikki itämättä. Jotain on täytynyt mennä pahasti pieleen olosuhteissa. Idätysalustana on toiminut kaksi paksua keittiöliinaa joiden päällä arkki talouspaperia. Nuo liinat imevät niin paljon vettä, että rasiaan ei tarvitse muita kellukkeita rakennella ja vettä riittää moneksi viikoksi. Kaksi viikkoa jaksoin katsella turhauttavaa toimintaa kunnes päätin kokeilla lämpötilan vaihtelua. Normilämpötilan ollessa noin 24-26 astetta laitoin laatikon vuorokaudeksi hiukan lämpimämpään paikkaan, josta mittasin jälkikäteen lämpötilaksi 36 astetta. Ainoa mitä sain aikaiseksi oli hometta muutaman siemenen päälle. Nyt nuo ovat olleet jo kohta kuukauden ainoankaan itämättä.

Helmikuun alussa laitoin uuden erän samoja siemeniä itämään suoraan kivivillakuutioihin ja näistä on kymmenessä päivässä työntänyt itua lähes kaikki. Samaan aikaan on muutama siemen ollut pienemmällä lautalla joista kaikki ovat myös itäneet. Oliko tuon isomman lautan itämättömyyden syynä sitten tuo tiskirätti vai hätäilinkö lämpötilan noston kanssa, sitä en tiedä. Tällä kertaa tuosta ei aiheutunut kuin parin kolmen viikon viivästys.

Mukava ylläri oli toisaalta Rhomboideumin nopea itäminen, kahdeksassa päivässä tuli sirkkalehdet näkyviin. Ja kylläpä on pieni taimi, mutta niin oli siemenkin, joka näkyy ylemmässä kuvassa ruudussa 13.


Capsicum Rhomboideum.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Saigonin chilit 2012
helmikuu 06, 2012, 23:58:54 ip
Ensimmäisen vuoden kasvattelut löytyvät edellisestä päiväkirjasta: Saigonin chilit 2011.


Aji Cristal bonchi passiivihydrossa.

Tämän vuoden idätykset ja talvetukset:

Capsicum annuum
Jalapeno DRH7400 (vanha)
Serrano

Capsicum frutescens
Piri Piri

Capsicum baccatum
Aji Cristal (vanha)
Lemon Drop (vanha)
Cap 220
Aji Cito

Capsicum chinense
Naga Morich
Fatalii
Harold St. Barts
Pink Habanero
Green Habanero
Congo

Capsicum pubescens
Turbo Pube (vanha)
Orange Rocoto
Giant Rocoto
Canario
Rocoto de seda
Yellow Rocoto
Rocoto Peru Puno Marki
Mini Rocoto
Rocoto Manzano
Rocoto Rojo

Villit
Lanceolatum (vanha)
Rhomboideum
Ulupica Large (pienempi vaalea siemen)
Ulupica Large (suurempi ruskea siemen)


Vuodenvaihde on tullut pidettyä hiljaiseloa foorumilla, mutta päätin kuitenkin pistää pystyyn päiväkirjan tällekin vuodelle, vaikka sitä ei sitten niin usein päivittelisikään. Toinen kasvatusvuosi menossa ja vielä löytyy innostusta chilien hoivaamiselle. Ensimmäinen vuosi meni huomattavasti paremmin kuin ensimmäisiä siemeniä itämään laittaessani olisin uskonut. Kokonaisuudessaan viime vuodelta kertyi satoa kutakuinkin 5 kg, josta tosin yli puolet Jalapenoa. Kaapista löytyy nyt chiliä vähän joka muodossa; on hilloja, säilykkeitä, jauheita, pakasteita ja kastikkeita.

Tämän vuoden idätykset tuli tehtyä myöhemmin kuin oli tarkoitus, mutta eiköhän nämä tästä vielä ehdi kasvaa. Muutama rocoto on jo onneksi taimivaiheessa vaikka suurin osa vielä onkin itämättä. Aika rocoto-painotteinen vuosi on tulossa, mikä oli vähän tarkoituskin. Lajikkeita on itämässä tiloihin nähden reippaanlaisesti, mutta epäilen että kaikki noista eivät kuitenkaan idä tai sitten pitää alkaa valikoimaan.

Loppuun vielä kuva kesällä saadusta Lanceolatumin pistokkaasta joka alkoi vihdoin kukkia. Vielä ei ole kukat jääneet kiinni, mutta eipä tuosta kannata stressata vielä tähän aikaan vuodesta. Aluksi tämä kasvoi amppelimaisesti mutta päätin yhdessä vaiheessa katkaista tylysti kasvin lyhyeksi ja samantien tilalle kasvoi tuollainen rykelmä oksia.


Capsicum lanceolatum.

10
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
joulukuu 13, 2011, 13:38:42 ip
Lainaus käyttäjältä: Jupu - joulukuu 12, 2011, 17:13:11 ip
Miten olette saaneet Kafiir limet itämään? Itellä ollut muutaman viikon siemeniä mullassa, talouspaperissa ja kivivillassa eikä mikään ole itänyt. Yleensä mikä tahansa sitrus on itänyt  alle viikossa kun olen vain viskannut multaan. Nämä tilasin netistä ja sen takia koitin varmistaa että jollain tavalla itäisi, mutta huonolta näyttää :(


Minä laitoin Ebaystä ostettuja Kaffir limen siemeniä kymmenisen kappaletta multaan ja toiset kymmenen talouspaperiin. Molemmista eristä puolet tuli kuorittua muutaman päivän päästä. Näistä yksi mullassa ollut iti ja kaikki loput mätänivät. Itämisaikaa en muista, mutta yli pari viikkoa siihen meni.
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Saigonin chilit 2011
marraskuu 13, 2011, 16:52:03 ip
Suurin osa kasveista on nyt leikattu alas tapeiksi. Osa näyttää kuivuneilta eikä niissä ole mitään elonmerkkejä, mutta muihin on ilmestynyt pieniä silmuja. Ainoastaan osa näistä on tarkoitus säilyttää, mutta kokeilun vuoksi koitan jokaista näin aluksi.

Parhaiten on alkuun päässyt sisällä kasvanut Naga, jonka siirsin ainoana tuollaiseen bonchi-alustaan. Tämä olisi hienoa saada kasvamaan pieneksi puuksi.


Tässä jo loppukesästä katkaistu sisällä kasvanut Aji Cristal. Tämä ei koskaan tuottanut satoa huonojen kasvuolosuhteiden takia, mutta nyt pienenä pidettynä siihen on kasvanut pari tuollaista möllykkää. Kasvualustana passiivihydro ja juuria ei ole leikattu ollenkaan. Valoa tämä on saanut ruhtinaalliset 11W.



Kasvatukset jatkuvat seuraavassa päiväkirjassa: Saigonin chilit 2012.
12
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
marraskuu 09, 2011, 19:21:41 ip
Täältä löytyy kolme piikikästä. Tai no eipä noista ole kuin tuo kaffir lime josta löytyy piikkejä.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kaffir Lime, Key Lime ja Primofiore Sitruuna.


Sitruuna on idätetty kaupan luomusitruunasta ja limetit ovat Ebaysta. Sitruuna on noista vanhin, alkukeväästä itäneenä. Kaffir Lime iti kesäkuussa ja Key Lime loppukesästä. Sitruunan kasvu pysähtyi vihannespunkkiepidemian takia, mutta nyt näyttää jo paremmalta. Kaffir tuntuu haluavan välttämättä kasvaa aivan vänkyrälle melkein alaspäin. Key Lime on ollut noihin muihin verrattuna todella hidas kasvamaan, syynä voi olla myös idätysajankohta.

Mitenkäs näiden sitrusten latvominen ja leikkaus pitäisi tehdä. Yksikään noista ei ole alkanut haaroittumaan. Tarkoituksena olisi kasvattaa ensin vähän tukevampi varsi ja joskus myöhemmin leikellä sellaiseksi pikkupuuksi. Onko tuhoontuomittu ajatus?
13
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
marraskuu 07, 2011, 21:59:55 ip
Eikös nuo kaupassa myytävät pienet sitruspuut ole yleensä kaikki vartettuja?
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Saigonin chilit 2011
marraskuu 06, 2011, 23:56:21 ip
Alkaa olla tämän vuoden sadot kerätty. Enää on parikymmentä Turbo Pubea ja saman verran Lemon Droppeja raakana. Tässä olisi osa loppusadosta, kaikista ei tullut otettua kuvaa. Pöydältä löytyy toistasataa Starfishia, 300g Nagaa, 700g Turbo Pubea, Lemon Droppeja joista osa jo kuivattu, muutama Aji Cristal sekä mukavat noin 500 kappaletta Bolivian Rainbowta. Mukavasti on tullut satoa.



Vanhempien pihalla kasvaneet marjat sain kypsäksi siirtämällä ne sittenkin sisälle pienen neuvottelun jälkeen. Siirto tapahtui kuitenkin liian myöhään ja kasveista tippui lähes kaikki lehdet. Eipä siitä nyt niin suuri haitta ollut kun eipä niitä ollut tarkoitus talvettaakaan. Chilit alkoivat kypsyä lähes samantien sisälle siirron jälkeen. Tosin jokin kasvitauti vei yli puolet Peruvian White Habanerojen ja Nagojen marjoista.

Kotona oli pientä ongelmaa punkeista. Ilmeisesti keväällä siemenestä kasvattamaani sitruunaan oli pesiytynyt punkkikolonna jonka huomasin vasta kasvin ollessa täynnä seittiä. Samalla punkkeja löytyi muutamasta jo pieneksi leikatusta chilistäkin. Vein kaikki kylppäriin ja pesin suihkussa huolella ja näyttää siltä että niistä päästiin jo sillä eroon. Ainakin sitruuna on saanut lehtiinsä jälleen kauniin vihreän värin, niiden aiemmin haalistuttua keltaisiksi punkkien takia.

Muutama chili on leikattu tapiksi ja laitettu valon alle, josko niistä kasvaisi boncheja. Näistä kuvia myöhemmin mikäli selviävät hengissä.

ps. Kyllä se Turbo Pube on vaan hyvää. Muutama tuollainen aivan loppuun asti kypsytetty on tullut syötyä jäätelön kera ja kyllä maistuu. Sopivan makeaa, pehmeää ja muussautuvaa niin ei ole tarvinnut edes hilloksi keittää.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Saigonin chilit 2011
lokakuu 03, 2011, 14:46:30 ip
Tuossa kuvattuna on kahden kasvin saldo vanhempien pihalta. Pienempi kasvoi keskikokoisessa altakasteluruukussa turvemullassa ja isompi kasvi oli Autopotissa kookoskuidun ja hydrosoran sekoituksessa. Noin kaksikolmasosaa, eli vajaa kaksi kiloa, tuli tästä isommasta kasvista. Kesän aikana syödyt podit poimittiin kolmannesta omalla ranskalaisella parvekkeella olleesta kasvista.

Isommankin sadon olisi ehkä voinut saada, mutta nämä pihalla kasvaneet olivat käytännössä varataimia, jotka kasvoivat talven ja kevään hyvin huonoissa oloissa. Vasta ulos siirrettyäni ne alkoivat kesäkuun lopussa kukkimaan ja tekemään satoa eikä esimerkiksi turvemullassa kasvanut päässyt koskaan kasvamaan isoksi. Sitä ei myöskään hoidettu oikeastaan millään tavalla. Pari kertaa kesän aikana ripottelin Puutarhan Kesää mullan pinnalle ja kastelukin on ollut hyvin epäsäännöllistä. Vesikasvatuksessa ollut kasvi taas kasvoi pituutta samaa aikaa podien teon kanssa koko kesän kunnes meni katkeamaan podien painon takia. Nämä podit eivät olleet vielä edes kasvaneet aivan täyteen mittaansa, mutta eipä tässä ole kasvukauttakaan enää jäljellä.
16
Äänestykset / Vs: Painavin jalapeño
lokakuu 03, 2011, 12:48:40 ip
Eipä ole paljon ehdokkaita tullut tähän ketjuun, mutta pitäähän sitä vähän nokittaa. Jalapeno DRH7400 satoa kerätessäni käteen tarttui tällainen möhkäle. Ihan ei yli 50 gramman päästy ja kesä loppui ennenkuin tuo alkoi kypsymään. On siis kasvanut mullassa ulkona 23cm Mimosassa. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, pari päivää sisällä oltuaan tuosta on kadonnut viitisen grammaa painosta eikä paremman kuvan ottaminen enää onnistunut.

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Saigonin chilit 2011
lokakuu 03, 2011, 12:23:47 ip
Tuli viikonloppuna käytyä vanhemmilla ja huomasin Jalapeno DRH7400 puskan katkaisseen sadon painosta toisen haaroistaan. Marjoja kerätessäni päätin sitten poimia samalla kaikki jalapenot sekä poistaa muistakin puskista kaikki siihen mennessä kypsyneet. Pelkästään jalapenoja kertyi 2.5 kg, mikä oli aika paljon enemmän kuin kautta aloittaessani uskalsin toivoa. Näihin kun lisätään kesän aikana ruokaan poimitut jalapenot niin päästään yli kolmen kilon. Muita marjoja mitä tuli kerättyä: Lemon Drop (350g), Starfish (300g), Peruvian White Habanero (200g) sekä kymmenkunta Rawittia, kourallinen Bolivian Rainbowta, muutama Naga ja kolmisen kappaletta Aji Cristaleita. Lisäksi tuli maisteltua yksi Turbo Pube sekä Marketti Habanero.

Näin ensikertalaisena en olisi puoli vuotta sitten uskonut saavani murto-osaakaan tämän pöydän antimista.


Jalapenot menevät etikkasäilytykseen. Harmillisesti nämä minun kasvattamani DRH7400:t ovat kaikki olleet käytännössä tulettomia, joten ajatuksissa oli maustaa noita säilykkeitä Nagalla. Jos pari Nagaa pilkkoisi etikkaveteen niin luulisi sitä poltettakin hiukan tarttuvan. Lemon Dropit menevät kuivaukseen samoin kuin nuo muutamat Rawitit ja Bolivian Rainbowt. Starfishin ja PWH:n käyttö on vielä avoinna. PWH kiinnostaisi kuivattuna mielenkiintoisen arominsa takia, mutta kun nuo ovat niin pieniä eikä tuosta määrästä oikein paljoa maustetta saa.

Kypsymättöminä kasveihin jäi vielä viitisenkymmentä Lemon Droppia, noin sata Starfishia ja kolmisenkymmentä Turbo Pubea sekä melkein kypsiä myöhäiskesän pikkunagoja muutama kymmenen. Bolivian Rainbowta on myös puskissa monia kymmeniä vielä violetteina, enkä tiedä jaksaako niitä edes keräillä. Ainoastaan Turbo Puben kypsyminen jännittää kun ovat vielä melko vaiheessa ja puskat liian isoja tuotaviksi sisään kypsymään nykyisissä ruukuissaan.

Alunperin tarkoituksena oli kokeilla pihalla kasvaneesta Nagasta leikellä Bonchi, mutta ilmeisesti juuri tämä sekä sen vieressä kasvanut Peruvian White Habanero on saanut kesän aikana jonkinlaisen kasvitaudin. Nagan podit ovat olleet suurin osa sisältä mustia ja PWH tiputti kaikki lehtensä viikossa ja kaikki jäljellä olevat podit ovat pikkuriikkisiä ja pinnaltaan laikukkaita. Olisiko pihan omenapuista voinut tarttua chileihin niissä ollutta muumiotautia? Lehdet näissä olivat ennen tippumistaan laikukkaita, mutta mitään ötököitä ei näkynyt.
18
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Chilien valaisu
syyskuu 25, 2011, 05:11:42 ap
Lainaus käyttäjältä: Sabai - syyskuu 24, 2011, 14:12:49 ip
Noita 2x55w lamppuja myydään useammassa paikassa mutta en ole yhtään varma että ne ovat täysin samoja vehkeitä. Piispanpalmussa kokoa on ilmoittu olevan 240mm x 570mm x 80mm. Ja El-Brix.fi kertoo kyseisen polttimon pituuden (IEC-normien mukaan) olevan 535 mm. Eli varmaankin täsmää tuossa tapauksessa.

Itse Secret Jardin vastisi kyselyyni ja väitti koko lampun pituudeksi 450mm. Ehkä se oli kirjoitusvirhe tai luullakseni se on tuon 2x36w lampun pituus, koska 36w polttimo on 415mm pitkä. (El-Brix.fi)

Loista blogi chilivaarilla!!!

55W lamppuja ei ole muita kuin tuo 2g11-kantainen. Jossain paikassa on voitu ilmoittaa valaisimien mitta ja toisessa lampun mitta, mutta muita 2g11-kantaisia 55w lamppuja ei ole ja kaikki nuo samantehoiset lamput ovat saman kokoisia.

Eri vaihtoehtoihin tuli tutustuttua samalla kun rakensin itse tuollaisen 2x55w valaisimen akvaariovalaisimeen.
19
Lainaus käyttäjältä: Mog- - syyskuu 23, 2011, 09:46:40 ap
Pitääkös tuon vekottimen kokoajan istua siellä mullissa, vai toimiiko niin että tökkään multaan ja hetken päästä nään tuloksen, jonka jälkeen voin tarkastaa seuraavan plantun?


Ei saa pitää mullassa jatkuvasti. Tökkäät vaan multaan ja viisari heilahtaa heti jos kosteutta löytyy.
20
No tässähän on oiva paikka testaukseen. Toinen puska sisään ja toisen jätät kasvihuoneeseen. Jos eroa kypsymisessä löytyy niin voitkin alkaa arvuutella mikä olikaan se vaikuttava tekijä.