toukokuu 14, 2024, 18:48:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Täti-E:n sörsselit

Aloittaja Täti-E, heinäkuu 18, 2011, 14:12:01 ip

« edellinen - seuraava »

Täti-E

Ensimmäinen selkeä oman sadon Chiliruoka valmistettu! Valmiista tuotoksesta ei ole kuvaa, mutta maistui niin hyvälle että ajattelin jakaa tämän "mutu" reseptin teille muillekkin!

Kyseessä on juustoinen kukkakaalikeitto jotenkin näin:

Yksi keskikokoinen kukkakaali paloiksi
Kolme isoa perunaa kuorittuina paloiksi
Kaksi kesäsipulia naatteihin asti paloiksi
Suolaa
vettä puoleenväliin
-----> Kiehumaan
Kun kasvikset on pehmenneet ne soseutetaan tasaiseksi ja samalla lisätään oman maun mukaan chiliä  (meillä oma kokonainen thaikkuchili..), kaksi valkosipulia, timjamia,basilikaa, persilliaa. Sörssimen pyöriessä vielä purkillinen 3 juuston ruokakermaa ja takaisin liedelle muhimaan.

Tässä vaiheessa herkkuperse emäntä ei malttanut olla laittamatta joukkoon vielä kimpaletta koskenlaskijaa ja pientä nokaretta voita ;D

Sitten:
Pilko neljä siivua(tai enemmän) pekonia ja paista rapeaksi
Heitä keiton sekaan ja anna muhia hetken

Syö keitto vaikka patongin ja valkkarin kanssa. Oli ainakin meidän tapauksessa täydellisen makuista, tulista mutta pehmeää.

..TOMPPA..

Kyllähän tuo on ihan hyvää safkaa! kukkakaali ja kaaliruoat yleensä on helppotekoisia ja helppoja muokattavia.

Toi valkkari+kaali täytyy kokeilla kun en juurikaan ole viiniä ruoan kanssa/valmistukseen käyttänyt.

Täti-E

Nyt kun pussukassa on monta keltaista rocotoa mietin mitä niistä voisi tehdä. Ehdotuksia ja hyviä reseptejä otetaan vastaan :)

Ryhis

Suolalihaleivän väliin? Salaattiin? Coleslawhan?  :P
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Täti-E

heinäkuu 23, 2011, 21:08:23 ip #4 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 23, 2011, 22:20:02 ip käyttäjältä Täti-E
Päätin kokeilla ensimmäisenä munakkaaseen. Mulla ei ollu siis mitään kokemusta kyseisestä lajikkeesta.
Oon kyllä nyt ihan hakusessa koska luulin että keltaiset rocotot olisi tulisia. Pilkoin puolikkaan munakkaaseen ja maistoin raakanakin (tosin kärjestä), mutta munakkaassa maistui vain "paprika" ei mitään poltetta missään. Olenko ihan hukassa vai onko kantapäässä tujummat paukut, vai enkö vaan osaa?

Muoks-muoks.Onhan siellä tyvipuolella potkuakin ;D Maistui mainiolta lämpimien voileipien kanssa.

Eilen tyypattiin Jalluja cheddarit sisällä ja pekonit päällä. Ei voi kuin taivastella kuin hyvää oli!! Jalluja ehdottomasti omalle parvekkeelle :P

InkRose

Pehmeällä marengilla päällystetty raparperi-pubescens-torttu? Ainakin kesäkuun alussa toimi hyvin, nyt ei tosin taida enää raparperit oikein olla tikissään. Maut vaan natsas aika nätisti.

calm

Lainaus käyttäjältä: Täti-E - heinäkuu 23, 2011, 21:08:23 ip
Eilen tyypattiin Jalluja cheddarit sisällä ja pekonit päällä. Ei voi kuin taivastella kuin hyvää oli!! Jalluja ehdottomasti omalle parvekkeelle :P


Ne on vaan oikeasti helpompi ostaa kaupallisilta tuottajilta kuin kasvattaa ite - ainakin mulla. T. nimim. kymmenes kausi ja ensimmäistä kertaa jalapenosta saa yli kolmea nahistunutta pikkumarjaa.. Nytkin vahingossa kasvamassa koko lajike, piti olla jotain ihan muuta, mutta siemenpussittaja oli töpännyt.

pgrt

Mikäs jallujen kasvattamisessa on sitten vaikeaa? :O omalla kohdalla ei ainakaan ongelmia ollut kunhan huolehtii eliöiden torjunnasta.
Experience is simply the name we give our mistakes.

Rundari

Itellä kans tuntuu että jallut ei niitä satoisimpia ole... Muutama hassu podi koko puskassa.

Ryhis

Kyllähän jallu podittaa. Sääli, että podit ovat sellaisia onnettomia pikkurillin kokoisia känttyjä!  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Ei suuria menestystarinoita Jalapeñon kanssa täälläkään.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

InkRose

heinäkuu 25, 2011, 22:27:54 ip #11 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2011, 22:29:28 ip käyttäjältä InkRose
Jos ei olisi luteet taas kerran jälleen syöneet niin olisin päässyt tässä parin viikon päästä vielä muutamankymmenen Herculesta nauttimaan... >:(

Ei mitään jättisatoja ollut tulossa tietenkään, mutta johan noita on tusina syöty, eli ensimmäiseksi kaudeksi ja myöhään idätetyltä kasvilta ihan kelpo suoritukseen oli mahdollisuudet.

Täti-E

Älkää nyt masentako mua ;D Yrittänyttä ei laiteta, ja pitäähän ensikaudellekkin saada jotain tuskailtavaa!

Täti-E


Täti-E teki lasagnen

Tarvikkeet:

1 rs       Pinaatti lasagnelevyjä
2 kpl     punasipulia
400g     paistijauhelihaa
2rasiaa  kirsikkatomaatteja
1tlk       Dolmion valkokastiketta
1/2       suippopaprika
1kpl      Habaneroa (näitä tietty oman maun mukaan)
1kpl      Aji Finland
            valkosipulia
            mustapippuria
            suolaa
            timjamia
            parmesanraastehuttua

Ensimmäisessä vaiheessa askartelet kaikkiin tomaatteihin pienen viillon kylkeen, kiehautat veden ja käytät tomaatteja siellä 10-30sekuntia. Kaada kuuma vesi pois ja täytä kattila kylmällä vedellä niin kauan että tomaatit jäähtyvät käsittelyä varten. Poista tomaateista kuoret (pitäisi lähteä hennosti puristelemalla). Kyseessä siis perus kalttaus.
Nostele tomaatit kulhoon, perkaa chilit pahimmista siemenistä ja suikaloi samaan kulhoon. Kuori ja paloittele valkosipuli samaan settiin lisää hieman timjamia ja mustapippuria sekä suolaa. Joukkoon ripottelen kaupan halpis-parmesan murua ehkä ruokalusikallisen.
Sitten vain sauvasekoittimella tasaiseksi murskaksi!-tää muussi toimii muuten myös pelkästään vaalean leivän kanssa!-

Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista jauhelihan kanssa keskenään. Voitele vuoka ja kokoa lasagne perinteiseen tapaan. Valkokastikkeen voi toki tehdä myös itse, mutta meillä oiotaan usein tuossa vaiheessa kun Dolmiokin hoitaa homman ihan hyvin ;) Päälle sinileima-juustoa ja uuniin.

Resepti testattu männä viikonloppuna ja suosittelen lämpimästi! Reseptihän on muuten vallan tavallinen, suurin oivallus lienee tuo kirsikkatomaateista tehty tomaattimurska..eipä tule enään ikävöityä kaupan kitkerien paseerausten perään. Käyttäjäpariskunnan arvion mukaan koostumus oli ensiluokkainen, ei liian vetinen tai kuiva, maku hienovarainen ja runsas. Poltetta löytyi omaan makuun ihan kiitettävästi, mutta luonteeltaan ihanan pehmoista. Tultiin siihen tulokseen että oli ehkä parasta Lasagnea ever.

Voi olla että tulee uusintakokkaukseen taa lähiaikoina. Yritän muistaa ottaa kuvia todisteeksi  :D





Täti-E

Testikeittiö aukesi vapaan illan kunniaksi ;D

Uuni on lämpenemässä ja kohta sinne menee tölkkicroisantteja pykälää tulisemmalla täytteellä.
Tölkissähän on kuuteen croisanttiin taikinat joten kolmeen meni appelsiinimarmeladi-habanero ja loppuihin omenamarmeladi-habanero täyte..

Ei sitten niin mitään hajua tuleeko niistä edes syötäviä! Kuvapäivitystä perästä.

Nosiseptori

Jos ei tule syötäviä niin ainahan voi täytteen kaapia lusikalla suuhun!  ;) ;D

exa

Aivan pakko kommentoida lasagnea. Tosta dolmion valmiskastikkeesta ei allekirjoittaneella ole minkäänlaista hajuskaa, MUTTA itsetehtynä aivan loistavaa. Ronskisti juustoa (juustotyypeillähän voi kikkailla loputtomiin, esim. raejuusto antaa mukavaa vaihtelua). Koitappas seuraavalla kerralla raastaa (tai suoraan jauheena) vähän muskottipähkinää juustokastikkeen sekaan, aijai!

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Ryhis

Valmisbechamelia ei voi puolustella mitenkään. Melkein sama kuin ostaisi kaupasta valmiiksi keitettyä vettä "joka tarttee vain lämmittää niin saat kiehuvaa vettä".

Valkokastike syntyy roux 160-ohjeella, eli jokaista maitolitraa kohti otetaan 80g voita ja 80g vehnäjauhoja. Tuo 80g vehniksiä on n.1½ desilitraa. Voi sulatetaan kattilassa ja sekaan vatkataan vehnäjauhot, varovasti kypsytellään pari minuuttia, jauhot eivät saa ottaa väriä. Sitten sekaan ryhdytään hämmentämään toisessa kattilassa kuumennettua maitoa, tässä tapauksessa tasan litraa. Kylmällä maidolla ei kannata kikkailla, valkokastiketta saa hämmentää koko ajan ja voita ei tasan varmasti ja missään tilanteessa korvata millään homppeleiden öljyillä saati kattirasvalla.

Fingerporillinen muskottia ja suolaa maun mukaan vielä sekaan niin a-vot!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tapiiri

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 04, 2011, 09:23:35 ap
Valmisbechamelia ei voi puolustella mitenkään. Melkein sama kuin ostaisi kaupasta valmiiksi keitettyä vettä "joka tarttee vain lämmittää niin saat kiehuvaa vettä".


Vahva sama tähän. Bechamel kannattaa tehdä itse, tekee mieluummin vaikka sen tomaattisoossin sitten purkkimurskasta (mikä muutenkin hyvä valinta, jos ei sitten ole onnistunut haalimaan poikkeuksellisen hyviä tomaatteja jostain, yleensä kun Suomessa myytävät tomaatit ovat aika kuraa).

Täti-E

joulukuu 31, 2011, 12:18:24 ip #19 Viimeisin muokkaus: tammikuu 01, 2012, 11:01:34 ap käyttäjältä Täti-E
Kuten hienoissa häissä ja muissa kermapyllyjen esileikeissä nautittu harjoittelulounas (on sille varmaan joku etikettinimikin) mekin täällä risumajassamme testasimme eilen tämänpäivän menún.
Tätimäiseen tapaan ohjetta muunneltiin uusimmasta kotivinkistä inspiroituneena ja fajitakset tehtiin monellakin tapaa käsipelillä.

Letut/tortillat (suoraan kotivinkistä):
~10kpl

5,5 dl durumvehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
2 dl vettä



Ainekset sekasin, leivotaan pötkö joka jaetaan 10 osaan ja pallot kelmun alle tekeytymään n10min. Paistetaan KUUMALLA pinnoitetulla pannulla sen verran että tummia läikkiä syntyy kummaltakin puolelta.

Omakommentti: ihan tosi hyvää, mutta vaikea kaulia kivaksi pikku lätyksi..pyöreätä/ohut eivät sovi tässä tapauksessa samaan lauseeseen, sillä ilman jauhoja lätty tarttuu helposti pöytään ja pöydältä nostettaessa ohut lappu venyy kauas pyöreästä muodosta ;D Kuitenkin vaivan arvoista.

Guacamole:
1 Avokado
1/2 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
Limemehua
1/2 kaltattu tomaatti
himppusen suolaa
Aji Cristal jauhetta silleen sopivasti..

ja sitten vain sur-rur jollain tohottimella. NAM!!!



Salsa: (muuten eka oma tekemä salsa ;))
6 kaltattua tomaattia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 avokado
Lime mehua
Pätkä purjoa
2 tl Nagapyrettä
2 turausta Blair's Heat Chipotle Slamia
1 Habanero Peach
Himppu suolaa ja korianteria

Kaikki tämä kokkareiseksi mössöksi ja muhimaan.
Omakommentti: Tällä reseptillä jättisatsi, sopivan tulista vaikkakin seuraavana aamuna oli kiire tuskaiselle vessareissulle..en tajua miksi ulostullessaan tuntuu tulisemmalta kuin syödessä..

Juustokastike:

2dl kermaa kattilaan lämpenemään
1/2 "pikkupussillista" Emmentalia sulamaan
n. 50g värillinen cheddar
n. 100g kypsytettyä cheddaria
n.5 jalapeño viipaletta hienoksi pilkottuna sekaan.

Pienellä lämmöllä ja usein sekoittaen.
Omakommentti: JÄTTEGOTT!!!! tekis mieli työntää naama pataan :P

Loppu onkin sitten perushuttua. Broiskufileet(maustamattomat) leikaataan suikaleiksi ja paistetaan, perään vielä paprikasuikaleita.
Lisäksi tarjolla aina niin hyvää creme fraichea (koska smetanaa raaskin harvemmin ostaa)

Koska tänään ei tarvitse kaikkea uutuudeninnolla enään kielikeskellä suuta toistaa, yritän ottaa fotot tämän sepostuksen tueksi.

Edit: Kuvat lisäilty kaikesta muusta paitsi kanasta..jostain syystä se jäi välistä :)