tammikuu 16, 2021, 17:48:01 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Täti-E 2013

Aloittaja Täti-E, joulukuu 17, 2012, 12:07:25 ip

« edellinen - seuraava »

Täti-E

Tätsy alottaa kauden, mutta alottaa ihan muualla  ;)

Eli juoni menee näin. Tänne tulee päivitys päivityksestä joskus ehkä kuva tai jotain. Pääasiallisesti kaikki tulee tulemaan tänne: http://tantehabanero.wordpress.com/ tulkaa tekin jos kiinnostaa :)

Macex

Nyt on ameriikan meininkiä ilmassa.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

Täti-E

Lainaus käyttäjältä: Macex - joulukuu 17, 2012, 12:47:19 ip
Nyt on ameriikan meininkiä ilmassa.


No älähän nyt. Haagan meininkii vaan  ::)

Macex


Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

Täti-E


Täti-E

Tarinaa talvehtijoista lisätty.

Sain eilen koukkuja kattoon ja valoprojekti etenee. Kuvia saa vasta kun se on valmis, sillä keskeneräistä ei saa arvostella ;D ..ja jos hyvin käy niin kadonneen Ulupica Largen siemeniä on tulossa uusi satsi. Jee ja kiitokset Aji Infernolle!

Huomasin/ tajusin että mun jäsenmaksun chiliyhdistykselle on vanhentuneet, pitäs varmaa liittyy uudestaan ;) vasta sitten lienee aika uusille ruukku yms. tilauksille niin saa alet hyötykäyttön, heh..

Hauskaa Joulua kaikille tsifoorumilaisille!

;D ;D ;D Nii, ja ekat siemenet ovat tunkeneet häntänsä ulos. " Apua, mulla on häntä!!"  ;D ;D ;D

Täti-E

Oho.. taas tuli.
Tällä kertaa siemenistä. Koska ne itää ::)

Blogista löytyy se eka pakollinen lauttakuva, samanlaisia on kyllä muillakin.
Toivon mukaan kohta saan ottaa kuvia ensimmäisistä sirkoista.

Täti-E

Vertailin tuossa aikani kuluksi vanhempaa topikkia etsimistäni siemenistä kaudelle 2013.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11820.msg213010#msg213010

Kohtalaisen hyvinhän nuo ovat tuntuneet toteutuneen, vaikka Rocoto Brown ja Rocoto Peron sekä Brasileira Marimbondo jäivät vain haaveeksi. Ehkäpä sitten seuraavana vuonna? Tädin ei varmaan ole järkevääkään kansoittaa taloansa Pubeilla kun ei saanut viime kesänäkään satoa laisinkaan. Ehkä harjoittelen vielä noilla kahdella talvehtivalla :D

Olin myös tuonne toivelistalle laittanut Fataliilta saatavia siemeniä, mutta jää tilaamatta..Esimerkiksi Aji Blando olisi kiinnostanut, mutta jos kuvauksessa lukee: "This plant may grow quite large", ei sillä ole tilaa tänä kesänä parvekkeellani. Myös lautalla kelluu siemeniä samoilla kuvauksilla ja niidenkin pitää mahtua johonkin  :)

Täti-E

Kysymys viisaille:
Onko olemassa mitään nyrkkisääntönä siihen minkä lajin chilit tarvitsevat eniten juuritilaa? Esim. Baccat tarvitsevat enemmän kuin frutet ja chinenset viihtyvät hyvin ahtaassakin?!? Tää ei sit ollu mikää skenaario vaan vertauskuva. Jos jollakulla tälläistä omankäden tai kirjatietoo on, niin olisin kiitollinen vastauksesta. Osaa sitte ens kesänä antaa kasveille oikeat ruukut.

Ja joo, tiiän että mikäli juuret on täyttäneet ruukun ni pitää antaa isompaa. Mun pointti ei ole nyt tämä ;)

bluesman


Tsekkaa Chilivaarin blogi ja hämmästy kuinka pienessä multatilassa voi saada satoa. Ei mielestäni ole mitään nyrkkisääntöä mutta pientä ruukkua saa olla alvariinsa kastelemassa ja se ei aina ole helppoa.
Jos kaipaat Brasileira marimbondon siemeniä niin multa löytyy.

ChilivaariJoo, bluesman tuossa sanoikin oleellisen. Pikku ruukkua saa olla koko ajan kastelemassa ja se kaatuu herkästi, mutta siinäkin voi saada satoa; isommassa enemmän. Ei minulla ainakaan ole sääntöjä, joita kaipaat, mutta poimin tähän muutamia esimerkkejä, ettei sinun tarvitse koko blogia selata lopusta alkuun.


Cajamarca samassa 4 dl ruukussa 2.4., 24.5. ja 17.9.
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/04/perheen-pienimmat.html
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/05/chileja-ja-taimia-tarjolla.html
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/09/cajamarca-on-myos-selviytyja.html


Vertailu, chinensen taimivaihe 2 dl tai 3 litran ruukussa:
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/05/veljekset-kuin-ilvekset.html


Baccat kasvavat vähälläkin mullalla varalaatikossani:
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/05/loytyi-varalaatikko-tomaattien-valista.html


Tomaatti kasvoi koko kesän 140g tomaattipyrepurkissa:
http://chilivaari.blogspot.fi/2011/09/syksy-ehti-ensin.html

Täti-E

Kiitos molemmille. Chilivaarin blogia on tullut kyllä seurailtua, vaan olipa silti kiva että tuli faktat linkkien muodossa :D

Brasileiran siemenet kiinnostaa kyllä. Laitanko sinulle kuoressa tyhjän kuoren?


Täti-E

Itämistilannettta päivitelty, lautalla pyyhkii hyvin.
ja Chiliyhdistyksen jäsenmaksu maksettu (job well done!) noi on sellasii juttui että AINA unohtaa kun mikään ei lopu vaikkei maksaiskaa ;)

-Täti-E

Täti-E

Hou, Laitoin blogiin päivityksen tästä HBL "ongelmasta". Leikkaanko vai jätänkö leikkaamatta- vai idätänkö kokonaan uuden ::) ?
Ei kyllä raaskeis, tuohon syntyi kesällä tunneside.

jaolsten

Syitä moiseen kuivahteluun voi olla useita. Toivon hartaasti, että kyseessä on vain kuivan, lämpimän huoneilman ja vähäisen valon aiheuttama ilmiö. Näin vastaavia vaurioita Rocotoissani viime keväänä ja pitkin kesää: Begoniapunkki. Mutta syksyllä sisälle tuodut kasvit kuivahtivat taas lämpöisässä huoneilmassa. Tiedä tuosta sitten..

Itse leikkaisin tuon vähän lyhemmäksi, en kuitenkaan ihan tapiksi. Sitten siirto mahdollisesti hieman kylmempään ja kosteampaan paikkaan ja suihkuttelua vähintään vedellä ja säännöllistä kasvun tutkimista. Jos jokin vielä viittaa punkkeihin, niin sitten herpiilisidin resepti käteen ja hommiin. Tai sitten rakas kasvi pihalle pakkaseen ja uutta tilalle.  :-\
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Täti-E

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - joulukuu 28, 2012, 11:49:16 ap
Syitä moiseen kuivahteluun voi olla useita. Toivon hartaasti, että kyseessä on vain kuivan, lämpimän huoneilman ja vähäisen valon aiheuttama ilmiö. Näin vastaavia vaurioita Rocotoissani viime keväänä ja pitkin kesää: Begoniapunkki. Mutta syksyllä sisälle tuodut kasvit kuivahtivat taas lämpöisässä huoneilmassa. Tiedä tuosta sitten..


Mää en usko että syy olisi begoniapunkeissa. Muut kasvit vieressä ovat voineet hyvin koko ajan eikä lehdissä ole vipinää. HBL sai myös mainiot mäntysuopa-neem hoidot sisälle muuttaessaan, ja neemiä ovat saaneet kaikki parin viikon välein. Arvelen sisäilman kuivuutta..

Toi leikkaaminen on vähän hankalaa, sillä ruukusta katsoen ensimmäinen haara on kasvin päähaara ja siitä lähtee kolme pikkurillin paksuista runkoa. Näissä kolmessa on ensimmäiset lehtiparimykeröt vasta n.30cm päästä ensimmäisestä haarasta. Haen tällä sitä, että uusi kasvuhan lähtee noista lehtien kasvupisteistä eikä keskeltä runkoa. Voinhan tuosta vielä latvaa hieman ottaa, mutta lopputulos on todennäköisesti hyvin saman näköinen kuin nyt  :D  pienemmässä mittakaavassa vain. Jostain syystä tuo kasvoi kesällä sellaisella boostilla ettei muistanut tehdä lehtiä kovin tiheään ennen kuin alkoi kukkia tekemään.

Caide

Mulla on lähes kaikki chilit, mitkä on samalla lounais-ikkunalaudalla tehnyt tuota aivan samaa. Melkein kaikki kuolikin loppupeleissä. Muutama vielä sinnittelee hengissä, leikkasin nuo mustuneet latvat aina pois ja odottelin uutta kasvustoa, mutta ei vaan oikein tullut ja jos tuli, niin kirvat pääsivät ne tuhoamaan. Viimeinen tempaus, millä yrittelin noita herätellä oli multien vaihto, oli liian raskas operaatio parille kasville, mutta joku näyttää jo taas elon merkkejä. En kyllä suosittele tuota temppua.

Mutta tosiaan pääsyy on ollut riittämätön valo. Minulla kaikki kasvit, mitkä siirsin paremman valon alle pärjäävät hienosti ja tuo yksi ikkunalauta ei vain ollut riittävän valoisa, vaikka siellä lisävaloakin on... Talvettelen ensimmäistä kertaa chilejä ja en ole siis tosiaan mikään ammattilainen, mutta minä leikkaisin noista mustuneet osat pois, koittaisin lisätä valon määrää ja ehkä pituutta ja suihkuttelisin kasvit suihkepullolla kerran pari päivässä.

Täti-E

Reipas aamu ja vuoden eka päivitys blogiin. Mukavaa vuotta 2013 teille kaikille :)

Täti-E

Kivivillat loppu ja mä onnistuin tappamaan mun Pimenta De Neyden...oli nuupallaan useamman päivän ja ajattelin joka kerta ohi kävellessäni että huomenna kastelen. Suihkutin ja Neemitin paripäivää sitten kaikki talvehtijat ja myös neyde pääsi täys upotukseen. Ei ne lehdet oo siitä piristynyt :( No, onpahan yksi paikka uudelle ensi kesänä.

- Mielensä itse pahoittanut kasvintappaja Täti.