toukokuu 14, 2024, 03:02:47 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Habanero-hunaja-tahna?

Aloittaja snu, huhtikuu 30, 2009, 21:46:07 ip

« edellinen - seuraava »

snu


Nyt on sitten tahna tehty. Mutta eipä tullut tahnaa, paremminkin tabascoa.
Muussausteknisistä syistä piti habojen (18 kpl) joukkoon pistää ½ desiä vettä. Muussasin siis kaikki habat kerralla ja siirsin tavaran mittakippoon, josta annostelin sitä eteenpäin. Ei välttämättä muuten ole fiksua mennä haistelemaan sinne tehosekottimen kannen alle heti muussauksen jälkeen ;). Muutenkin oli välillä hengittäminen aika vaikeeta tän operaation aikana.

Resepti:

10 habaa =>1dl murskaa, jossa noin 30ml vettä
0,4 dl valkoviinietikkaa (6% etikkahappoa)
1tl suolaa
100g hunajaa (helpompi punnita suoraan purkkiin, ei tarvitse yrittää kaapia sitä mittakipon seinistä irti.)

Tee haboista ja vedestä murskaa, lisää etikka ja suola.
Kuumenna.
Lisää hunaja.
Sekoita.
Maista.
Mmmm... Hyvää ja tulista.


Tein myös luvatun öljy-haba pakasteen.

Resepti:

Habamurskaa ja öljyä yhtä paljon.
Pakasta jääpalamuotissa.


Habanero-jäämiä sisältävään tehosekoittimeen laitoin vanilijajäätelöä noin 3dl, sekä yhden pienehkön banaanin. Hyvää tuli, mutta mun makuuni hieman liian tulista. Lämmittää vatsassa mukavasti 30 min myöhemminkin.
#419
Eksyminen on suotavaa.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: snu - kesäkuu 10, 2009, 22:54:32 ip

Nyt on sitten tahna tehty. Mutta eipä tullut tahnaa, paremminkin tabascoa.
Muussausteknisistä syistä piti habojen (18 kpl) joukkoon pistää ½ desiä vettä. Muussasin siis kaikki habat kerralla ja siirsin tavaran mittakippoon, josta annostelin sitä eteenpäin. Ei välttämättä muuten ole fiksua mennä haistelemaan sinne tehosekottimen kannen alle heti muussauksen jälkeen ;). Muutenkin oli välillä hengittäminen aika vaikeeta tän operaation aikana.

Resepti:

10 habaa =>1dl murskaa, jossa noin 30ml vettä
0,4 dl valkoviinietikkaa (6% etikkahappoa)
1tl suolaa
100g hunajaa (helpompi punnita suoraan purkkiin, ei tarvitse yrittää kaapia sitä mittakipon seinistä irti.)

Tee haboista ja vedestä murskaa, lisää etikka ja suola.
Kuumenna.
Lisää hunaja.
Sekoita.
Maista.
Mmmm... Hyvää ja tulista.


Tein myös luvatun öljy-haba pakasteen.

Resepti:

Habamurskaa ja öljyä yhtä paljon.
Pakasta jääpalamuotissa.


Habanero-jäämiä sisältävään tehosekoittimeen laitoin vanilijajäätelöä noin 3dl, sekä yhden pienehkön banaanin. Hyvää tuli, mutta mun makuuni hieman liian tulista. Lämmittää vatsassa mukavasti 30 min myöhemminkin.


Tein ensimmäisistä haboista (sudden death ja peruvian white) jotka mulla kypsyivät jo toukokuun lopulla tahnan siten että sain massaa n. 6 desiä. Mukana kaikki ainekset (sipuli ja valkkarisipuli). Muuten resepti on melkein sama kuin sulla mutta käytin hunaja-omenaviinietikkaa ja laitoin 1,5 rkl atamonnestettä. Tänään huomasin purkin (puolet mökillä, puolet kotona) jääkaapissa eikä ollut havaittavaa pilaantumista. Maku jopa parempi koska oli kerinnyt tasaantua. Kotona ollut hävisi parempiin suihin jo juhannuksen jälkeen.
Toinen ratkaiseva ero verrattuna snun soosiin on se etten kuumentanut sitä ollenkaan. Silti säilyy. Tai ei olisi säilynyt jos olisin hiffannut purkin muitten takaa. Yksinkertainen ja maistuva resepti.