maaliskuu 22, 2023, 20:20:03 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tässä on Täti-E

Aloittaja Täti-E, elokuu 14, 2011, 16:01:26 ip

« edellinen - seuraava »

Täti-E


Esittäytyy nyt tämäkin.

Olen 28-vuotias naisihminen Helsingistä. Kotonani asustaa avomiehen lisäksi kaksi rakkauspakkaus kissaa sekä muutama chili. Valmistun sosionomiksi ja työskentelen nuorten parissa. Tätä kiltin tädin roolia tasapainottaa mukavasti rokkipändissä rämistely jota on tullut tehtyä jo kohta kymmenisen vuotta. Kitaran kytkeminen styrkkariin auttaa kummasti pahimpien paineiden purkamiseen!
Hyvä ruoka ja puutahanhoito ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja siitä chilitouhutkin aikoinaan lähtivät. Lapsuudesta asti olen työntänyt kaikki löytyneet siemenet ruukkuihin ja tulos on ollut sen mukaista. Jukkapalmun alla kasvoi 80-luvulla mango, appelsiini ja voikukkakin taisi joskus jonkun viherkasvin tyvestä nousta :) Kasvettuani vanhemmaksi raijasin lähimetsästä pieniä koivupuuntaimia ruukkuihin mutta kuten arvata saattaa sisäilma ei ollut niille hyväksi ja pikkupuut kuolivat pian.

Joskus vuonna 07 tai 08 laitoin paprikan ja chilin siemeniä kasvamaan ja olin hyvin otettu kun ne kasvoivat, satosivatkin ja pärjäsivät ensimmäisen talven yli ilman minkäänlaisia ongelmia. Kun käväisin afrikassa kasvit kuolivat. Afrikasta toin tuliaisina kaikkia mahdollisia simeniä akaasiasta baobabbiin mutta en ole onnnistunut idättämään niitä vieläkään (pitääköhän tässä talvella taas yrittää kun on lammpukin ::))
Muutama vuosi sitten täyttelin ammattikorkeassa pakollisia valinnaisia puutarhakurssilla ja sain ihan opintopisteitä siitä että opin puutarhan terapeuttisuudesta ja sain kasvatella chilejä. Tuolta ajalta kasvaa edelleen minulla olevat kaksi Habaneroa ja nuo PikkuChilit.

Kun nuo koulusta raijaamani taimet näyttivät parvekelaatikossa talvehtineensa ja alkoivat kukkia ilman varoituksia tammikuussa 2011 alkoi uusi chili into vallata sydänalaa..tässä sitä sitten ollaan ;D

Itse en tavoittele massiivisia satoja, en seuraa missä on milloinkin maailman tulisin chili enkä ainakaan tässä vaiheessa halua aloittaa bublerin kanssa läträämistäkään. Useimmista Chileistä kasvaa vanhetessaan pieni puu, ja sellaisiksi toivoisin omienikin muotoutuvan. Kyse ei ehkä ole Bonchista mutta jotain tämäntapaista olisi tarkoitus saada aikaan. Lajikkeeni valitsen tarkoitusperien mukaan. Koska teen paljon ruokaa chilien pitää ensisijaisesti toimia siinä.. en näe mitään järkeä tehdä niin tulisia ruokia ettei niitä kukaan pysty syömään. Tällähetkellä suosikkeina ovat keskituliset sekä siitä hieman vahvemat lajikkeet..never say never mutta nyt tilanne on ainakin tämä.
Eiköhän tässä olleet päälimmäiset ::)

Nizo

Tervetuloa! Varsin asiallisen oloisesti olet liikkeellä.

Macex

Tervetuloa myös minunkin puolesta :)

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

Chilivaari

Tavoitteet niin chilin kasvatuksessa kuin ruoanlaitossa kuulostavat kovasti omiltani.

Täällä viestejä lukiessa syntyy helposti mielikuva, että kasvatuksessa pitää olla kaikenlaiset pöntöt ja pörisijät ja vain kaikkein tulisimmat kelpaavat. Ehkäpä suuri hiljainen enemmistö kuitenkin on meidän linjoillamme. Tavallisista asioista, normaalista kasvatuksesta ja miedommasta maustamisesta ei vain pidetä niin suurta ääntä kuin ääri-ilmiöistä ja kaikenlaisesta uutuudesta. Foorumeita lukiessa tulee ensiksi esiin aika kummallinen kuva maailmasta ja tällaisista yhteisöistä, kun kärjekkäimmät valtaavat eniten palstatilaa. Sama se on iltapäivälehdissäkin. Tavallisen ihmisen tavallisista asioista ei synny suurta juttua.

Pidä nyt kuitenkin lippua korkealla!

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MegaRatt44

Lainaus käyttäjältä: Täti-E - elokuu 14, 2011, 16:01:26 ip

Kitaran kytkeminen styrkkariin auttaa kummasti pahimpien paineiden purkamiseen!


Oikein!  ;) Tervetuloa!
Kauden 2012 päiväkirja alotteilla:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11388.0

Vate

Joo, terve vaan tältääkin suunasta!

Perry

Asiallinen esittely :D Tervetuloa

InkRose

Virallinenkin tervehdys nyt siis esitetty. ;D

coco

Tervetuloa hienon harrastuksen pariin. :)

Whili


Jahvetti

Tervetuloa minunkin puolesta!
On kiva että on joku muukin joka haluaa laittaa chiliä ruokaan, ilman että on gallona partanaamaa nokan alla! ;D
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013