toukokuu 22, 2024, 21:48:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Rundari

1
Suomen Chiliyhdistys ry / Satakunnan aluejaosto
syyskuu 24, 2013, 21:39:38 ip
Elikkäs löytyiskös satakunnasta aktiiveja aluejaosto toimintaan. Itse olen valmis toimimaan hallituksenjäsenenä. Puheenjohtajaksi en ole kovin innokas, omalta osalta puutteellisen yhdistystoiminnan vuoksi.
2
Kodin mausteinen kokkaus / Maissilastut
elokuu 28, 2013, 21:54:39 ip
2dl   masaharinaa
1.5dl  vettä
½tl  suolaa

Sekoita ainekset keskenään niin, että saat muotoiltua käsin pallon.


Jaa taikina neljään osaan. Jos et omista tortilla prässiä niin kaulitse taikinapallot voipaperin välissä, tai paina jollain litteällä esineellä mahdollisimman ohuiksi. Kun taikina on littuskainen, irroita se varovasti voipaperista.


Paista paistinpannulla ilman öljya, hieman keskitasoa kovemmalla lämmöllä. Muutama minuutti per puoli riittää. Peittele valmiit tortillat pyyheliinalla.


Leikkaa tortillalätyt 6osaan ja anna kuivua yön yli, tai kuivaa uunissa 175c 5minuuttia.


Uppopaista 180c öljyssä n.2minuuttia. Nosta kuivumaan talouspaperin päälle ja mausta haluamallasi tavalla.

Mauste1:
1tl suola
½tl  savupaprika
½tl  savujalapeño

Mauste2:
1tl suola
½tl  sipulijauhe
½tl  savujalapeño



Osasta tuli liian paksuja, joten on tärkeää saada painettua taikina mahdollisimman ohueksi.
Ja viimeinen kuva siksi teltassa, että siellä oli parempi valaistus kuvan ottoon :)


4
Tori / Naga Shot kimppatilaus (Rauma)
kesäkuu 27, 2012, 10:26:47 ap
Oliskos porukalla kiinnostusta tulla kimppatilaukseen? Itse en tarttis kun pullon tai kaksi. Halukkaat ilmottautukoon tähän ketjuun ja ilmoita määrä myös montako pulloa haluat.

Lisäinfoa: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11453.msg211857#msg211857
5
Kodin mausteinen kokkaus / Hedelmäinen chilikastike
maaliskuu 29, 2012, 19:54:52 ip
Reiluun 3desin annokseen tarvitset:
-1tl öljyä
-12 fatalii/habanero chiliä
-100g ananasmurskaa
-4 valkosipulin kynttä
-½ keskikokoinen sipuli
-½tl suolaa
-3dl vettä
-40ml etikkaa
-15g sokeria

Laita kattilaan öljy, chilit, ananas, valkosipuli, sipuli ja suola. Keitä niitä noin 5minuuttia.
Lisää vesi ja anna kiehua n.20minuuttia kunnes ainekset ovat pehmenneet. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja lisää etikka ja sokeri, sekoita vielä hieman sekoittimella. Voit vielä lisätä pienen lorauksen atamonia parantamaan säilyvyyttä. Purkita uunissa kuumennettuihin vielä kuumiin lasipurkkeihin ja anna makuuntua jääkaapissa parisen päivää jos maltat.

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rundarin kausi 2012
tammikuu 05, 2012, 22:31:44 ip
Elikkäs kausi 2012, järjestysluvultaan kolmas on ponkaistu käyntiin, vähän myöhässä alkuperäisistä suunnitelmista alaraajavamman vuoksi. Pubet oli alumperin jo itämässä reilu kuukausi sitten, mutta kävi äksidentti ja kipot levis lattialle. Sitten kävi itelle äksidentti ja en oikeen päässyt alottaan kautta ennen. Mutta nyt laittelin pääsääntösesti pubet ja chineset tulille. Kuukauden päästä vois laitella loput baccat ja annuumit. Laittelin 2kpl useimpia siemeniä ja joitain meni kyllä enempikin, toivottavasti kaikki ei idä tai sitten saa kärrätä niitä johokin torille. Viimekauden saldo oli parin kilon paikkeilla, joten nyt on saatava tuplasti enempi.

Annuum:
-Rawit
-Jalapeño
-Jalapeño Caucho F3/4
-Pepperoncini
-Serrano



Baccatum
-El Oro de Ecuador
-Champion
-Champion x Lemon Drop F1
-Aji Chanca

-Aji Cristal
-Aji Fantasy
-PI 441 551
-Queen Laurie

-Starfish
-CGN 22871
-Aji Ahuachapas
-Aji Escabeche



Chinense:
-Tobago Sweet
-Trinidad Scorpion Butch T
-Trinidad Scorpion Morouga Blend
-Trinidad Scorpion Yellow
-Chocolate Fatalii

-Trinidad Perfume
-Charapita (villi)
-Habanero Suddendeath
-CGN 21500
-Habanero Brown Large
-Congo
-Naga Morich
-Fatalii
-Harold st Bart's
-Scotch Bonnet Big Sun
-Black Naga
-Scarlet Lantern
-Orange Lantern

-Bonda ma Jacques
-7 Pod
-Wild Brazil (villi)


Pubescens:
-Orange Rocoto
-Turbopube
-Hyperpube
-Manzano Yellow
-Manzano Rojo
-San Isidro
-Canario
-Giant Rocoto (Grande?)


Villit:
-Flexuosum

Itäneet on lihavoitu, tilanne 6.2.2012
26.1.2012 kylvetyt on merkitty punaisella
7
Äänestykset / Painavin jalapeño
syyskuu 10, 2011, 15:59:39 ip
Elikkä tänne vois laitella kauden 2011 painavimmat jalapeñot vaikka kuvien kera. Tämä ei ole mikään kasvatuskilpailu joten ei ole niin jämptiä jos vaaka heittää jonkun sadasosa gramman. Palkintoja tässä ei jaeta joten turhat phoshoppailutkin kannattaa jättää pois.


41.13g DRH 7400 turpeessa kasvanut, puutarhan kesällä lannotettu.
8
Tarvikkeet:
-Possun sisäfile n.500g
-Chiliä (4kpl Turbo Pube)
-Sipuli
-Pekonia
-Yrttejä
-5dl lihalientä

Täyte:
Viipaloi paketillinen pekonia pieneksi silpuksi ja laita pannulle, kun pekonista alkaa irrota rasvaa kuullota siinä hienoksi pilkottu sipuli, chilit ja yrtit. Lopuksi lorauta hieman lihalientä pannulle ja sekottele vielä vähän kunnes neste on hävinnyt.

File
Leikkaa file isoksi levyksi ja kopauta nuijalla vielä hieman lättänäksi. Tämän jälkeen laita täytteet lätyn päälle ja kääri rullalle, ripotellaan pinnalle suolaa ja kaadetaan vielä hieman lihalientä rullan päälle. Sen jälkeen rulla kääritään folioon ja laitetaan uuniin 200c n.tunniksi. Kun otat lihan pois uunista anna vielä olla foliossa n.15min. Sitten folio poistetaan ja otetaan grillissä/pannussa/uunissa väri pintaan ja välillä sivellään vielä lihaliemellä.





Kastike
Laita kaikki ylimääräinen ja jäljelle jäänyt lihaliemi kattilaan ja kiehauta, lisää vielä kerma ja anna hetken aikaa muhia sammutetun levyn päällä. Tarjoa vaikka perunoiden kanssa.



Vaihtoehtoisesti voi myös tehä että kun on käärinyt lihan niin sitoo sen narulla kiinni ja ottaa pannulla värin pintaan. Sen jälkeen vuokaan lihaliemi ja rulla tunniksi 200c uuniin välillä lihalienta sivellen pintaan. (Tätä en ole kokeillut mutta jotenkin noin sen luulisin toimivan  :) )

ps. En ole kokki tai muutenkaan mikääs master chef, mutta pääasiahan on että itse tykkää :P
9
Uusien jäsenten esittelyt / Rundari länsrannikolt
elokuu 24, 2011, 21:06:12 ip
Morjensta niin uusille kuin vanhoillekkin foorumilaisille.

Olen 26vuotias miehenalku Raumalta, foorumilla jo toistavuotta pyörinytkin ja muutaman viestin jo ehtinyt kirjottamaankin. Taisi olla 2009 kun kaupan habanerosta otin siemenet ja niistä idätin ja kasvatinkin pari kasvia jotka sain jopa tekemään pari kukkaa, mutta en sitten muuta. No 2010 kun taas samoista kaupan haboista idättelin toistakymmentä kasvia ja samoihin aikoihin löysin prismasta Cayenne Long Slimmin siemeniä. Niitä sitten ostin kun en paremmastakaan tiennyt. Foorumin olin jo löytänyt aiemmin mutta noihin aikoihin tuli rekisteröidyttyä myös tänne. Sitten vielä löysin chilimaailman josta tilasin siemeniä niiden kohdalta jossa luki "satoisa" (myöhemmin oppinut että ei aina pidä paikkaansa tuokaan). Ensimmäinen kausi meni muutaman kypsän podin keräämisessä. Sitten muutama foorumin herrasmiehistä lahjoitti kunnollisten lajikkeiden siemeniä joista saatiin tähän kauteen (2011) jo mukavan näköinen kasvatuslista. Ensi kaudeksi on taas lisää siemeniä odottamassa joten kyllä tämä kämppä tästä vielä viidakoksi muuttuu ;) Nyttenkin on koko talvi tarkoitus mennä vesiviljelyllä jottai saataisiin satoa myös talvella, lamppuja ja lannotteita tullut tilattua lisää ja muuta mukavaa.

Teksti on sekavaa, mutta niin on myös kirjoittaja...

Rundari  ;)
10
Kodin mausteinen kokkaus / Huviretken chilimenu
tammikuu 24, 2011, 21:56:57 ip
Onkos kukaan käynyt vielä testaamassa ko. mestoissa tuota menua. http://www.huviretki.fi/ruoka_ja_juoma/fi_FI/hotchili/_files/84710148416929943/default/Restel_Hot_Chili_kevytmenu_A4_RAVINTOLAT.pdf
Itseäni kiinnostais mennä testaamaan toi burgeri/wings ateria. Kertokaas mielipiteitä onko mistään kotosin jos joku on jo kerinnyt testaamaan.
11
Kodin mausteinen kokkaus / Kivikylän makkarat
marraskuu 27, 2010, 23:44:15 ip
Kivikylän kotipalvaamo on lanseeranut pari uutuutta makkaramarkkinoille. Lemon chili, tacco grilleri ja tulitikku. Noista paras on tulitikku ja potku on kanssa kohillaan, epäilen et ois jotain chinenseä seassa. Ainakin saatavilla kivikylän palvaamosta lapista, kannattaa hakea. Lemon chili ehkä sinäänsä pettymys. Maku oli hyvä mutta tulisuus ei nimen tasalla.
12
Kodin mausteinen kokkaus / Burgeri Rundarin tapaan
marraskuu 01, 2010, 18:03:54 ip
Kolmeen burgeriin tarvitset seuraavat ainekset:
Sämpylä:
-1 dl Vettä
-2 rkl Maitoa
-4 dl Vehnäjauhoja
-1tl Kuivahiivaa
-1 rkl Sokeria
-1 Muna
-1½! rkl Voita
-3/4 tl Suolaa

Pihvi
-Naudan jauhelihaa 400g
-Suolaa
-Mustapippurirouhetta

Täytteet
-Majoneesi
-Ketsuppi/Salsa
-Sinappi
-Sipuli
-Salaatti
-Tomaatti
-Chiliä
-Cheddar juustoa

Ensin valmistetaan sämpylätaikina.
Laita kädenlämpöinen vesi, maito, sokeri ja hiiva kulhoon, sekoita ja anna olla n.5min. Vatkaa muna kevyesti erillisessä kulhossa, ota munasta pieni osa talteen myöhempää voitelua varten.

Toisessa kulhossa yhdistä jauhot ja suola, lisää joukkoon voi ja nypi jauhot muruiseksi. Lisää jauhojen sekaan vesi-hiivaseos ja vatkattu muna. Sekoita ne hyvin yhteen kunnes se alkaa muistuttaa taikinaa. Siirrä taikina jauhotulle pöydälle ja vaivaa n.5min kunnes taikinasta tulee tasaista. Jauhoja voit joutua hieman lisäämään jos taikina on liian tahmaista. Pyöritä taikinasta yksi pallo ja laita liinan alle kohoamaan tunniksi.

Tässä välissä tehdään pihvit. Jaa jauheliha 3osaan ja muoteile voipaperin päälle kolme pihviä. Peittele pihvit vielä voipaperilla ja laita pakastimeen jäätymään.

Leikkaa kohonnut taikina 3 osaan ja ja pyörittele palloiksi leivinpaperin päälle. Purista palloja hieman kasaan ja anna vielä kohota liinan alla tunti.

Kun sämpylät on kohonnut niin voitele ne pinnalta munalla johon on hieman sekoitettu vettä. Päälle voi ripautella seesaminsiemeniä. Laita uunin alatasolle kulho jossa on vettä, kuumenna uuni 200asteiseksi ja paista sämpylät uunin keskitasolla. Noin 15minuutin kuluttua sämpylät ovat kauniin ruskeat ja ne ovat valmiita.

Lämmitä paistipannu kuumaksi ja lorauta pannulle hieman rasvaa. Laita lämpimälle pannulle pihvi joka on jäätynyt kovaksi ja paista hetki ja sitten painele lastalla pihviä jottai pinta palaa kiinni. Kun pihvi alkaa olemaan kypsä molemmin puolin niin laita halkaistut sämpylät pannulle leikkuupinta pannua vasten. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla ja lisää juusto pihvin päälle.

Kun sämpylät on lämmennyt aloitetaan kasaaminen. Pohjalle tulee majoneesi, ketsuppi/salsa ja sipuli ja salaatti. Seuraavaksi tulee pihvi juustopuoli ylöspäin ja sen päälle tulee sinappia, chiliä ja tomaatin siivu. Vielä hattu päälle ja makunautinto on valmis.

Tässä yksi versioistani.


13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rundarin kausi 2011
lokakuu 26, 2010, 18:17:00 ip
Kausi 2011 eroaa 2010 siten, että nyt kasvattelen pääsääntöisesti kaverin kanssa yhdessä, tarkoitus on rakentaa 12.5 neliön kasvihuone ja tuupata sinne chilejä niin paljon kuin saadaan mahtumaan. Toki kotiin parvekkeelle pitää muutama taimi kasvattaa.

Lajikkeet kaudelle 2011 on valittu tarkemmin kuin viimeksi. Tähän koitan päivittää "reali" aikaista tilastoa taimien määrästä.

C.Annuum
-Jalapeño 4kpl
-Hungarian Hot Wax 2kpl
-Cayenne Long Slim 2kpl
-Ring of Fire 2kpl

C.Baccatum
-Aji Cristal 2kpl
-Aji Chanka 4kpl
-Lemon Drop 3kpl
-Starfish 2kpl
-Champion 2kpl
-PI 260567 2kpl
-Sili a Top 1kpl

C.Chinense
-Naga Morich 3kpl
-Harold St.Barts 4kpl
-7Pot 3kpl
-White Bullet Habanero 1kpl
-Limon 2kpl
-Orange Habanero 2kpl

C.Pubescens
-Orange Rocoto 2kpl
-Turbo Pube 3kpl
-PI 593618 2kpl + 1 pistokas



26.10.2010
Tänään tuli laitettua rocotot itämään jääkaapin päälle. Koitan pelata varman päälle jollei nyt 2kk tapahdu mitään niin kerkiää vielä sitten joulukuussa kylvämään lisää rocotoja. Loput lajikkeet idätän tammi-helmikuussa.


Tämän kesän kasvatuksista yksi Numex twilight ja Bird's eye baby päätyivät bonsai kokeiluksi. Jännä nähä saako mitään hienoa noista aikaseksi.



14
Valmisruoat / Lidlin inferno pizza
kesäkuu 20, 2010, 00:27:19 ap
Onkos jengi maistanut ko pissaa? Mielestäni erittäin mainio tuote kaupan tuotteeksi, ihan ok poltettakin löytys, mutta kyllä vähän chilijauheella totakin voi parannella :)



edit: näemmä "sanakone" puuttus peliin nimeämisessä :D
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rundarin viljelmät
helmikuu 19, 2010, 22:37:07 ip
Tuli ostettua kaupasta pari random habaneroa ja laitoin 15.2.2010 siemenet itämään ja 18.2.2010 ensimmäiset siemenet alkoikin jo tunkea kasvustoa lävitse http://www.roadrunner.1g.fi/kuvat/chili/PICT0030.JPG/_smaller.jpg . Tuli sitten 19.2.2010 laitettua itäneet siemenet multaan ja lampun alle http://www.roadrunner.1g.fi/kuvat/chili/PICT0032.JPG/_smaller.jpg .
Töissä tuli tollanen loota väsättyä http://www.roadrunner.1g.fi/kuvat/chili/PICT0027.JPG/_smaller.jpg lamppuina tällä hetkellä 15W esl jota saa 3kappaletta maksimissaan.
Ja nyt kaivattais kommenttia että mitä tein väärin tai mitä oon tehny oikein... kaikenlainen palaute erittäin tervetullutta