toukokuu 18, 2024, 14:32:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis



Innostuin kun näin S-marketissa pakastettua kampasimpukkaa! Siis pelkkää lihaa. Eikä hintakaan ollut paha!

Tarvitaan;

Kampasimpukoita
Jokiravun pyrstöjä
Surimia
Tuplakonsentroitua tomaattipyrettä
Paseerattua tomaattia
Sipulia
Valkosipulia
Voita
Pastaa
Mustapippuri, suola, siirappi
Valkoviiniä/valkkarietikkaa
Basilikaa, oreganoa

Ota kampasimpukat sulamaan, tai käytä ne jäisinä. Huomioi, että tuote on raakapakaste! Kampasimpukat pitää kypsentää läpikotaisin, kuten muutkin äyriäiset!

Laita pastavesi kiehumaan, ja muista pastankeitossa reilu suola! Pärskeet saavat kuivuttaan jättää hennon suolarannun!

Silppua sipulit ja ryhdy kuulloittamaan niitä laakeassa paistinpannussa voissa. Kun sipulit alkavat olla läpikuultavaisia, lisää ruokalusikallinen tai kaksi tomaattipyrettä. Freesaile tätä satsia tovi.

Tässä vaiheessa pastat voi jo kaataa kattilaan.

Lisää kampasimpukat ja paista pari minuuttia lisää. Hulauta pannuun vajaa desi valkoviiniä tai ruokalusikallinen valkkarietikkaa. Anna kiehahtaa ja lisää ~2dl paseerattua tomaattia. Mausta mustapippurilla. Alenna lämpöä ja anna hautua.

Kun tuntuu, että pasta on "puolivälissä" kypsymistään, nappaa kauhalla pari desiä keitinlientä paistinpannulle. Nosta lämpöä ja kiehauta soosi kertaalleen. Nyt pastankin pitäisi olla valmista, joten sammuta liesi, lisää pannulle vielä pilkotut surimit ja kokonaiset jokiravunpyrstöt. Pyöräytä kaksi kertaa myötäpäivään, mutta ei enempää, etteivät surimit hajoaisi rumasti!

Valuta pastat ja törötä koko roska lautaselle. Nauti vinkun kanssa.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Minbaari

Mies on selvästi käynyt hamstraamassa munaa kaupasta.  ;D
#816

Ryhis

Oli kova homma. Makkosen perhe tunki kahdella ostoskärryllä käytävän päästä, mutta tekivät virheen kun pistivät jälkikasvunsa työntämään toista. Massaylioimalla kippasin pienten pilttien kärryn nurin, ja usutin myymäläetsivän Makkosen vanhempien perään karjaisemalla että "kai aiotte maksaa nuo kaljat jotka meni rouvan mekon alle".

Sitten ei ollut kuin Hilma ja Taisto Kyrpälä edessäni, eläkeläisiä ja taloyhtiöaktiiveja. Olin menettänyt rutkasti aikaa Makkosten kanssa taistellessani ja harmikseni totesinkin Kyrpälöiden tyhjentäneen liki koko munahyllyn. Sellaiset perässä roudattavat "mummokärryt" ovat muuten käteviä, tusinan munan paketti menee juuri poikittain ja kaksi vierekkäin. Voipaketteja ja Juhlamokkaa tuollaisiin kärryihin pystyy ahtamaan USKOMATTOMAT määrät!

Totesin, että ainoastaan kalliiita luomumunia oli jäljellä ja että Kyrpälät olivat hamstranneet KAIKKI rosteriteräksen makuiset, 15c/kpl halvemmat bulkkimunat. Jouduin säilyke/kahviteekaakao-hyllyn välissä kaasuttamaan ja hakkaamaan Forsmanin yrttiteepaketeilla tajuttomiksi nämä sikamaiset hamsterit ja anastin molemmat kärryt.

Jotkut vain egoistisesti hamstraavat tuotteita jotka järkevästi jaettuina riittäisivät monille. En siedä moista ahneutta.


ps. Myydään 2kpl perässä vedettäviä ostoskasseja. Hp. 50€/kpl
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

exa

Ihan helvetin rouheeta tekstiä. Monia ruokablogeja on tullut selailtua mutta tässä on sitä monista puuttuvaa munaa, asennetta. Monesti olen jo inspiroitunut resepteistäsi (eli kylmän mulkusti kopioinut) ja loihtinut maukkaat sapuskat.

Sulla on hallussa ammattimainen asenne ruokaa kohtaan ilman sitä helvetin fiinistelyä. +1.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Nightfrost89

Kuten muutkin täällä, tuli itsekin kokeiltua Aji Cristal lettuja. Tein ihan perus lettutaikinan, johon lisäsin Aji Cristal jauhetta ja jonkin verran kaakaojauhoa. Letuista tuli oikein hyviä  :P Jälkeen päin harmittaa vain se, että chiliä tuli laitettua turhan maltillisesti, mutta ensikerralla enemmän!

Ryhis

Onko se sitten pannupizzaa?

En tiedä..



Muotoile pannun kokoinen pizzapohja, nakkaa se lämpenevään pannuun. Kasaa nopeasti täytteet päälle. Paista vajaa minuutti ja heitä 250 asteiseen uuniin n. 8 minuutiksi. Nopeampi ja helpompi kuin pizzakivi!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Terävä veitsi, tai terävät veitset ovat ruoanvalmistuksen kulmakivi. Joskus olen vieraisilla ja minua on pyydetty "väsäämään" jotain ruokaa. Pääsääntöisesti minulle on ojennettu kämmenen kokoinen, koppurainen ja piloille viillelty leikkuulauta sekä jonkinlainen teräase, pahoittelujen kera.

"Joo mulla taitaa olla vähän tylsät veitset.."

Tämä on ihmeellinen toteamus. Toimisitko kaverisi kuskina, kaverisi autolla jos parkkipaikalla paljastettaisiin, että autosta puuttuu ratti ja puolet polkimista?

Selityksiä on yhtä paljon kuin ihmisiä, teroittaminen on kuulemma "vaikeaa" (ei ole), "ei ole aikaa" (paskapuhetta) ja "veitsi on muutenkin huono" (kai nyt kun se on päästetty liian tylsäksi). Typerin perustelu kaikista on se, että tylsä veitsi on turvallinen. Yleensä samanlaisia perusteluja kuulee kun Helsingin keskustassa asuva käytäväkiitäjä tahtoo pitää kiinni leasing-katumaasturi-munanjatkeestaan sillä verukkeella, että jos lapsia pitää viedä harrastuksiin.

Kammottavia viiltohaavoja liki jokaiseen sormeeni ja raajaani saaneena en voi kuin liputtaa terävien, mieluiten hel-ve-tin terävien veitsien puolesta. Terävä veitsi viiltää kauniisti ja helposti - siksi sen käytössä ei tarvita voimaa - ja siksi jos se lipeää, se ei mene kämmenestä läpi. Yrittäkää joskus päästä vierailulle peruskoulun keittiöön tai mihin tahansa Amican tai Sodexhon lounas"ravintolaan". Siellä itäsaksalaisten kuulantyöntäjien habituksella varustetut kylmäköt pilkkovat sipulia salaattipöytään; verisuonet pullistelevat käsivarsissa ja jokaisella "viillolla" kuuluu pahaenteinen *KRUNTS*. Tuo rutisevan narahtava ääni sipulia pilkkoessa kertoo, että veitsi on todella tylsä. Niin tylsä, että sen saa enää tahkolla teräväksi. Miettikää miten käy kun veistä kammetaan sadan kilon voimalla leikkuulautaa kohden ja sitten sipuli lipsahtaakin? Sirkkelisahureiden suosimat kolmen sormen sormikkaat saattavat olla ensi talven muotia!

Veitsien teroittaminen ei myöskään ole vaikeaa. Hanki sellainen Fiskarssin muovijuttu josta veistä vedellään läpi. Jos olet hifistelijä, osaat teroittaa veitsesi kivellä. Nuo kahdella teroitinkivellä olevat "viritykset" ovat siitä käteviä, että veitsessä säilyy oikeahko teräkulma lähes itsestään. Arkikäytössä riittää, kun veitsen teroittaa kahdesti kuussa tuollaisella. Kaveriksi voi vielä hoitaa ns. teroituspuikon, jota pitkin veistä vedellään 4-6 kertaa per puoli teroituksen jälkeen. Nämä puikot eivät paljoa maksa ja niitä saa liki jokaisesta hypermarketista.

Millainen on sitten terävä veitsi? Itse testaan veitseni vetämällä vasempaa käsivartta hellästi myötäkarvaan, jos ihokarvat pomppivat irti kuin partaveitsellä, kelpaa veitsi paprikankin pilkkomiseen. Minulla onkin eri hauska karvaton läntti vasemmassa käsivarressani! Klassinen terävän veitsen happotesti on, että veitsi viiltää tomaattia omalla painollaan. Käsi tekee vain sahausliikkeen.

Parasta terävässä veitsessä on kuitenkin, että kun kerran pääsee kokkaamaan oikeasti hyvällä ja terävällä veitsellä, ei ole paluuta anoppimallin mökkipuukkoihin!

Koostin pienen videon aiheesta, jos jollakulla on vaikeuksia uskoa, että tomaatti viipaloituu veitsen omalla painolla.

http://www.youtube.com/watch?v=GmazZgjrK9M&feature=player_embedded
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ingeniero

huhtikuu 18, 2012, 11:17:31 ap #569 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 18, 2012, 11:20:44 ap käyttäjältä ingeniero
Foorumin oma lihamestari eli Hra paholaisen kääryle lukee tämän, hän varmaan lisää muutaman sanan.

Mulle tuollaiset fiskars-teroittimet ja puikot eivät ole teroittamista. Korkeintaan kierteenpoisto, joka muuttaa terävyyttä/leikkaavuutta. Tämä ei tosiaankaan vielä ole teroittamista. Veitset teroitetaan erikseen, työskennellessä vain oikaistaan kierrettä puikolla/kapistuksella. Teroittamisessa otetaan materiaalia pois hiomakivellä tai millä nyt tekeekään, puikoilla vain oikaistaan leikkuupinnan "kiteet" oikeaan järjestykseen eli "otetaan kierre pois".

PS: videon veitsi ei ole edes vielä tikissään ;D

ingeniero

Hieman kevennyspalaa samasta kategoriasta:
leikkelettä pöytään

Perustuu myös moneen muuhun asiaan, kuin terävyyteen, mutta terävyys yksi suurimpia tekijöitä.

rasse

Räyhikselle erityiskiitos loistavasta musiikkivalinnasta tuossa tomaattivideossa!

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: ingeniero - huhtikuu 18, 2012, 11:17:31 ap
Mulle tuollaiset fiskars-teroittimet ja puikot eivät ole teroittamista. Korkeintaan kierteenpoisto, joka muuttaa terävyyttä/leikkaavuutta. Tämä ei tosiaankaan vielä ole teroittamista. Veitset teroitetaan erikseen, työskennellessä vain oikaistaan kierrettä puikolla/kapistuksella. Teroittamisessa otetaan materiaalia pois hiomakivellä tai millä nyt tekeekään, puikoilla vain oikaistaan leikkuupinnan "kiteet" oikeaan järjestykseen eli "otetaan kierre pois".

PS: videon veitsi ei ole edes vielä tikissään ;D


Puhut asiaa, mutta arkikäytössä tuollainen kahdesti kuussa teroittimen läpi riittää pitämään veitset niin terävinä, ettei kiven kanssa tarvitse tahkoa. Kuten asiasta mainitsinkin, ne jotka osaavat kivellä vetää, eivät tarvitse tätä "artikkelia".


PS: Videon veitsi on ihan tarpeeksi tikissä, minä olen sentään opintoja vaille kirurgi.  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tunari

Noh nyt sitten pieni kysymys räyhikselle...

Mitäs metodia suosittelet hiiliteräksestä valmistettuun veitseen (käsin taottu??) kait... (tuttava veti tyynesti samanlaisen veitsenteroittimen läpi ja veitsi entinen)...
Oma alkanut nyt tylsymään, mutta tän hinta sen verran kova etten ihan äkkiseltään haluaisi veistä pilata... Oiskos sulla parempaa ideaa kuin perinteinen vesi & hiomakivi?




JaloPena

Hiiliteräkselle ja muillekin terille perinteinen tahko on minusta hyvä alkuteroitukseen ja siihen nahkaremmillä loppusilaus jos oikein hifistellä haluaa.

Itselläni on keittiössä aina käsillä tavallinen kaksipuoleinen vesihiomakivi, arkansaskivi ja timanttiviila, niillä vehkeet pysyvät kunnossa ihan pienellä vaivalla. Veitsien ja työkalujen terävyyden suhteen en voisi olla enempää samaa mieltä kuin Räyhis.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Tunari - huhtikuu 18, 2012, 18:39:10 ip
Noh nyt sitten pieni kysymys räyhikselle...


JaloPenan kanssa samoilla linjoilla, tahkoa jos veitsi on tooosi tylsä, muuten menisin perinteisellä vesikivellä. Muista kierteenpoisto!

Timanttiviilaa en oppinut koskaan käyttämään, timanttipinta on niin kapea etten saa mitään tuntumaa teroitukseen. Leveämpi kivi toimii jotenkin paremmin..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ChIlIDoG

"kokotti" resepti oli loistava vaikka sitä modasinkin. Tonnikalalla ilman maito pohjaisia tuotteita. Loistava iltapala :)

Ryhis

Onko tämä edes mikään "oikea" resepti?  ;D

Tässä voi säveltää ihan rohkeasti, käyttää mitä sieniä tahansa joita on tottunut käyttämään. Itse satuin saamaan pussukallisen kuivattuja tatteja.

Tarvitaan;

- Kourallinen sieniä
- 1 pienisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2dl kermaa
- 2 rkl creme fraichea
- Nokare voita
- Paketti tuorepastaa tai vastaava määrä kuivaa kamaa (tagliatelle)
- Perusmausteet

Liota sienet, tai älä. Pieni ne haarukkapalaa pienemmiksi. Pieni myös sipulit.

Kuullottele sipulia matalalla lämmöllä tovi, lisää valkosipuli.

Laita pastavesi kiehumaan.

Lisää sienet sipuleiden joukkoon ja nosta lämpöä reilusti, hämmennä kapustalla. Mausta mustapippurilla. Juuri ennenkuin sienet palavat, lisää kerma. Kun seos kiehuu, lisää creme fraiche.

Heivaa pastat kattilaan. Keitä sienikastiketta kasaan samalla, juuri ennenkuin pasta on valmista, nosta kauhalla ~desin verran pastan keitinvettä kastikkeeseen. Nyt kastikkeessasi on sekä suola, että saostava ainesosa (=pastasta irronnut tärkkelys).

Sammuta liesi, valuta pastat ja yhdistä kastikkeen kanssa. Jos olet hifistelijä, kuten allekirjoittanut. Nostat toisen paistinpannun liedelle, johon laitat nokareen voita. Kun voi on sulanut ja alkaa juuri ja juuri ruskistua, heivaa pastat pannulle ja hämmennä niin maan saatanasti. Kippaa soosi niskaan ja lennokkaasti veivaa seosta muutamalla ranneliikkeellä ympäri. Tässä vaiheessa voi lisätä ihanaa tryffeliöljyä jos sellaista sattuu löytymään.

Nostele kastikoitu pasta lautaselle, heivaa kylkeen lisäkesalaattia ja raasta parmesaania annoksen päälle (älä käytä sitä valmisraastetta, sahajauhoa saa halvemmalla puutavaraliikkeestä!). Nauti punkun kanssa.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Tuttua juttua?

Bongaa jostain edullista ja laadukasta naudan sisäpaistia, leikkaa se pihveiksi.

Suorita "mekaaninen mureutus" eli piäksäjäiset. Ei kun taputtele piffejä nyrkeilläsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja kiehauta parsat. Olen laiskalla tuulella ja viittaan itse omaan tekstiini, sen sijaan että kirjoittaisin oikeat ohjeet.  ;D http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2011/05/parsaa.html

Ovatko parsat kiehuneet? Keksi tapa pitää tovi lämpiminä, itse laitoin voinokareen kanssa uunivuokaan ja ~50 asteiseen uuniin. Tässä vaiheessa pihvipannunkin pitäisi olla lämmin.

Paista pihvit, lämmitä samalla kattilassa yksi tetrallinen Portti-tuoteperheen bearnaise-kastiketta.

Jep, minähän en veivaa bearnaisea alusta loppuun ennenkuin Suomessa on alkot auki sunnuntaisin. Sitäpaitsi tuo Portin soosi on ihan hyvää, kun sitä parantaa voinokareella.

Sitten kaikki lautaselle ja syömään!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Leivitettyjä kampelafileitä, bearnaise, parsaa ja uusia perunoita.

Tämän osaa tehdä kuka tahansa, joten en laita reseptiä.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa